Eski Eş Sorunu....

Bize ödediği tazminatın borcuna girmiş her ay çok zor geçiniyormuş belki bu da bende vicdan yaptırmış olabilir, hatta ona destek olabileceğimi söyledim kabul etmedi. Henüz ilerleyen bir durum yok şimdilik ama adamın ilgisi ne yalan söyleyeyim hoşuma gidiyor ama gelgitler var kimseyi üzüp yaralamak istemiyorum....
Anlaşıldı neden kıyın kıyın etrafında dolandığı. Sen vicdan yapmaya devam. Tazminatı bağışlasan kesmez onu, kimseyi bulamamış kahrını çekecek.

Barışmayin sizde istemiyorsunuz zaten o evde yaşıyan sizsiniz arkadaşlarınız değil hayatınıza bakın yeni bir ilişki için acele etmeyin ..

evet malesef onun bu yaptığını aldatma olarak görmeyenlerde var çevremde. hatta seviyo işte orkide yollamış diyenler. kızın için katlan diyenler.ilerde maaşı kalır diyenler....
evet bitmiyor suçluluk bilmiyorum ne zaman geçecek ne zaman bitecek bu kabus bilmiyorum :KK43:
'' Bu adam madem bu kadar iyi, neden en kıymetlinize almıyorsunuz? '' diye bozarım ben. Yapmışım var. Çok iyi oluyor, sesleri içine kaçıveriyor. Sen de yap.

Niye benim aklıma hep bu resim geliyor? :olamaz:

Eklentiler

• cbc855182af3f479f38dbfa7a9dccfd2.jpg
    cbc855182af3f479f38dbfa7a9dccfd2.jpg
    115,2 KB · Görüntüleme: 48
Kimse degişmez bence kurulu duzeninizi bozmayin.Cocuklarin babadan ayri buyumesine uzulen biriyim ama birlesseniz o cocuk psikolojik olarak daha da kotu hale gelebilir

Insanların değişeceğine inanmıyorum, kendinize bir yol cizmissiniz taktir edilesi düşünceleriniz var eski eş ile tekrar barışmazsanız kızınıza haksızlık yapmış olmayacaksınız emin olun
Kizin var kime güveneceksin babasıyla barış diyenler siz sorun yaşayınca kendinizi yanlız hissedince darda kalmışken yanınızda degillerdi bunu unutmayın hicbir şeye mecburiyetiniz yok içinizden gelir barışmak o ayrı ama istemediğiniz birşey yapmayın kafanız karışmasın etraftaki insanlarin söylemlerinden.

Çevrenizdeki şans ver diyen sevgi pitirciklarina kulak asmayın,.. Eski eşinizde aldatma, degersizlestirme, ailesinin yanında küçük düşürme, boşanma laflari ne ararsanız var.. Bu yaşadıklarınızi yüksek ihtimal tekrar yaşamayı göze alıyorsanız dönün. Size değer verseydi kocanız olduğu zaman verirdi. Kızınız için tekrar başlamayın derim.

Genç ve güzel bir kadınım çok şükür elim ekmek tutuyor tekrar üniversiteye yazıldım ve ilerisi için güzel hedeflerim var. Ben hayattan yaşamaktan nefes almaktan haz duyuyorum bu adamla boğuluyorum :KK43:
sorunun cevabını burda vermıssın aslında. ben eskı konularını hatırlıyorum,hamıle kalısıını ,doğumdan sonra yaşadığın sıkıntıları. Ama aldattığını bilmiyodum.o çok bilmiş arkadaşların bunca olaydan sonra kendısıne dönülen adamın bu durumu direkt kendı lehıne cevırecegını,kendını vazgeçilmez hint kumaşı sanacağını biliyor mu acaba?
evliliği önemser saygı duyarım,sudan sebeplerden bıtmesını desteklemem ama aldatılma bunun ıcınde kesınlıkle degıl pek tabıkı.
sana sadece sunu söylemek ıstıyorum,ben cevremdekı nadır ınsanlar dısında bırılerınden tavsıye almayı coktan bıraktım çünkü kimse kendı yapacağını söylemıyor ınan,senı aşağı çekıyorlar su anda.kendıne çocuğuna bakıyorsun,kımseye ıhtıyacın yok karsındakı sevgı saygı vermeyecekse hayatında ne ısı var ,saçmalık.
asla da vıcdan azabı duyma,anneliğinden öte sen bir kadınsın.sevmek ,sevılmek beğenmek , beğenilmek en doğal hakkın.hiç kimse anne oldu dıye kadınlığını bırakmıs olmuyor.

ben olsam yoluma bakardım,hersey gönlünce olsun..

Ben size barisin veya barismayin diyemem ama surekli kavga ortami olan bi ailede buyudum. Tek cocugum. 12 yasinda bile dayak yedikten sonra anneme donup bosan ben calisirim gerekirse hicbir sey almam para harcamam dedigimi net hatirliyorum. Kisacasi saglikli, mutlu bi aile hayatim olmadi. Simdi yaslandilar iyi anlasiyorlar ama yasattiklari gecmiyor, icimde yara. Annem de senin icin cektim tek kadin nasil ayrilsaydim diyor ama icimden tek gecen "keske bosansaydi.." .
Yani uzun lafin kisasi, bosanilmis cok kez ayrilip barisilmis bi iliskide mutlu olacak misiniz, cocugunuza sicak bi yuva verebilecek misiniz. Bosanan cifte cocuk anlasamadilar bosandilar der gecer. ama surekli mutsuz bi ailede cocuk guven hissini tadamaz cok kirilgan bi sekilde buyur ileri hayatini mahvedersiniz...

umarim anlatabilmisimdir... yine de karar sizin.

Kimsenin değişeceğine inanmıyorum, herkes neyse öyle kalıyor.
beş keredede denesen, adam aynı adam olucak. Bunu burdada defalarca gördük.
Onun için hayatina mutlu olduğun şekilde devam et, yani onsuz :)

Merhabalar Kadınlar Kulübü'nün güzel kadınları.
Eski eşimden bahsecedeğim biraz. Şuan üzerimde inanılmaz bir baskı yaratıyor ve ben resmen kabuğumdan çıkıp her şeyi aleve vermek istiyorum...
Eski eşimle 2011 senesinde tanıştık 4 yıllık bir görüşme dönemimiz oldu. Bu süreçte affedersiniz ottan b*ktan sebeplerle ayrıldı. Ne zaman ben ayrıldım ilk kez o zaman hiç ayrılma isteği olmadı. 4 yılın sonunda ise evlendik ve 5 yıl evlilik sürecimizden şuan 3 yaşında bir kızımız oldu. Evlilik süreci ise şöyle ilerledi evet seviyor sevgisini hissettiriyor ancak çoğu zaman bencilce davranıyordu. Ailesi her daim ön planda oldu. Devamlı onlarla geçirilen vakitler, onların benimle yaşadığı sorunlardan bana baskı kurmaları haklı da olsam haksızda olsam eşimin her daim onların yanında olması. Evin giderlerine yetemedeği için iddia oynaması (kızımdan önce çalışıyordum yine iddia borcu sebebiyle işe girdim kızım 2 yaşındayken). Bunun yanında bana ve kızımıza yeterince vakit ayırmaması, konuşmama,gülmeme,giyinmeme,tavrıma edama her şeye müdahele edip bunları benim dışardan daha iyi gözükmem için bir iyilik olduğunu söylemesi. İyi günlerimiz hiç mi olmadı? Tabiki oldu fazlasıyla. Gülmekten karnımıza ağrılar girdiği, sabahlara kadar sohbetler ettiğimiz,birbirimize karşı olan sorumluluklarımızı sorunlarımızı çözmek için konuşmalarımız, tatillerimiz, gezmelerimiz, sürprizlerimiz. Ama bunlar eğer ben iyiysem oldu. Benim bir sorunum sıkıntım özellikle ailesiyle olduysa konu hep boşanmaya uzandı.Bir kez dava açtı annesi konustuğu için geri çekti. Son bir yıl özellikle çalışmaya başladığımda müthiş bir buhran geçirdi devamlı bir baskılama, kısıtlama, saçma sapan sebeplerden kavga çıkarma,hakaret bağrış çağrış... Velhasıl bu arkadaşın telefonunfa mj yakaladım bir kadınla. Kadın buna bitanemmmm sana neşet ertaş eşliğinde yolu çektim bilmem ne diyordu buda canım manım demiş. Bunu yakaladığımda bitip gitmişti çok pişman olmuştum falan demişti çok yalvarmıştı ve ben affetmiştim. 1 ay sonra farklı bir kavgadan boşanma davası açmıştı bende gidip boşanmıştım. Bunları daha önce de yazdım biliyorum önceki konularımı bilip okuyanlar ne olur hakkınızı helal edin.

Asıl mesele şu;

Son üç aydır devamlı barışmak istediğini söylüyor. Hatalı olduğunu her şeyi değiştireceğini ailesinden uzakta benim istediğim yerden ev tutacağını çocuğumuz için bunu yapmamız gerektiğini beni çok sevdiğini değerimi anladığını falan fıstık söylüyor. Hepsini tersledim bu konulara girmek istemediğimi ve bu konuda beni rahatsız etmemesini defalarca rica ettim. Dün ofise orkide yollamış sen ben ve kızımızla yeni bir sayfa açalım diye.
Sinirimden ağladım. ve uzun uzun yazdım benim onunla tekrar olmak istemediğimi çünkü onunlayken benliğimi yitirdiğimi,mutsuz olduğumu,ileriye yönelik planlarımın hiçbirinde yerinin olmadığını, günah çıkarmak için beni kullanmaması gerektiğini, zamanında gözü kara bir şekilde beni mahkeme salonuna götürüp ailesine otuz yaşımdan sonra bunu mu çekeceğim dediğini, kimseyi tek kalemde silmediğimi, evi satıp evden çıkarmak için devamlı taciz edişini , babasının gelip üzerime yürüyüp küfür ettiğini, kızımızın en sancılı döneminde o anları paylaştığımda çocuk unutur gider diye gaddarca konuştuğunu, en ihtiyaç duyduğum zamanda sırtını döndüğünü, şu hayatta sağ elimi sol elimle avuttuğumu tek başıma mücadele içinde olduğumu bile bile acıma duygusunu yitirmiş bir şekilde sakın kimseye ağlayıp zırlama dediğini hepsini ya her şeyi yazdım. Bunların farkındaymış ve pişmanmış izin verirsem düzeltecekmiş.

Hanımlar benim çevremde arkadaşlarımdan büyük baskı var barışmam için. Bana kızımın olduğunu ve kime nasıl güveneceğimi, onun için en doğrusunun eski eşimle barışmam gerektiğini baskılıyorlar ve ben derdimi anlatamıyorum. Yorgunum ya ben bu adamdan yorgunum içimde ona karşı öfke bile yok boğazımda düğüm düğüm kızımın hakkına mı giriyorum diyorum sonra diyorum ki ya ben ne olacağım?
Genç ve güzel bir kadınım çok şükür elim ekmek tutuyor tekrar üniversiteye yazıldım ve ilerisi için güzel hedeflerim var. Ben hayattan yaşamaktan nefes almaktan haz duyuyorum bu adamla boğuluyorum :KK43:

Bu arada asıl eklemek istediğim çok utanıyorum ne olur yargılamayın.
İş yerinde firma partnerimiz olan bir çalışanla tanıştım iş vesilesiyle ama adam ara ara arıyor hal hatır soruyor derken hoşlandığını belli etti. O da boşanmış ve kızı var. Açıkçası ilgisi hoşuma gidiyor ama korkuyorum mesafeliyim. Bu yüzden de vicdan azabı çekiyorum hem eski eşe hemde kızıma. Kafam o kadar karışık ki çok yoruldum ve devamlı ağlamak istiyorum.
O adama dönmeyin. Yaptıkları affedilecek şeyler değil. Sizin istemediğiniz de belli. Benim de 3 yaşında bir kızım var ve ben de boşanma kararı aldım ama sizin yaşadıklarınızın beşte birini yaşatmadı bana. Bir adam bir kadını mutlu edemiyorsa bitmiştir mutlu edememesi, istememeniz dönmemek için geçerli bir sebep. Çocuğunuzun hakkına girmiş olmazsınız merak etmeyin. Asıl mutsuz bir hayat yaşayıp sağlıklı bir psikolojiyle yetiştiremezseniz ve mutsuzluğunuzu çocuğunuza yansıtırsanız hakkına girmiş olursunuz. O arkadaşlarınızdanbu konuyu bir daha açmamalarını isteyin bence ve mutsuz olduğunuz adama dönüp hatanızı tekrarlamayın. Emin olun döndükten birkaç ay sonra daha da beter olacak. Ne yaparsam yapayım avcumun içinde bu kadın, boşanmamıza rağmen geri döndü diyecek.

Neden uzun uzun yazdiniz ki? Erkekler icin ne yazdiginizin onemi pek yok. Eger aciklama yapiyorsaniz hala istiyorsunuz ama biraz nazlaniyorsunuz anlamina gelir bu.
Yazdiklarinizin sonunu okumadim ama burada ayni kisiyle ikinci kez deneyip daha beter oldugunu gorup bosanan kisilerin konulari var. Ikinci denemede yaptiklarindan pisman olup duzeleni gormedim. En fazla 4 ay duzelmis numarasi yapiyorlar, o kadar. Ayni kisiyle ikinci denemelerde mutlu olani da.
Siz istemedikten sonra kimse size baski yapamaz. Net olun herkese. Hayir son sozum bir daha bu konu acilmayacak deyip kestirin atin. Millete eski esinize yaptiginiz gibi aciklama yapiyorsaniz, onlar da ısrara devam eder. Sizin hayatinizla ilgili baskalarinin karar vermesine neden musade ediyorsunuz? Kim ki onlar. Gerekirse gorusmeyin. Eski esle tum iletisimi kesin. Cocugunu gormek isterse gorsun ama sadece o kadar.
Hersey bitmis. Ortak hayatlar ayrilmis. Herkes yoluna gitmis. Ne guzel kendinize bir duzen kurmussunuz. Simdi tum bunlari yeniden bozmasina neden musade ediyorsunuz? Huzurlu yasam varken ne gerek var. Yeniden deneseniz de olmayacak iste. Yasanmisliklar en ufak seyde hep ortaua gelecek. Zaten adam gecim ehli olsa idi bu asamaya getirmezdi. Sorun sadece esinin ailesi degil ki...Umarim ikinci kez hata yapmazsin. Bu sefer kendini hic affedemezsin.

Matematiğin zayıf kusura bakma kaç yıl oldu ayrılalı? Evet ne yazikki boşanmalar da cocuklari düşününce insan bı kötü oluyor ama sevmediğiniz bı adamla da ömür geçmez .Hakkınızda hayirlsi olsun

Sakın geri dönmek gibi bir hata yapmayın. O hatasını anlamamistir. Poposu zora geldi diye pişmanım diyordur. Sizin net olduğunuzu görünce cirkeflesme aşaması başlayacak belki de. Yeni aşklar için acele etmeyin derim. Bu durumu kullanmak isteyen adiler çıkacaktır

Bi arkadaş.
Ayrıldıktan sonra üç yıl boyunca eski kocası peşini bırakmadı.
Çocuk var diye tekrar birleştiler 3 yılın sonunda.
7 yıl sonra +2 çocukla tekrar boşandılar.
Adam bi yıl sonra evlendi başkasıyla.
Kadın zamanında tek çocukla yolunu çizemedi, şimdi üç çocukla iş sahibi olmasına rağmen hayata tutunmakta zorlanıyor.
Enkaz gibi yaşıyo.
Psikolojik tedavi görüyo.
İlkinde ayrılma kararını o vermişti, ikincisinde adam terk etti.
Bu uç bi örnek evet.
Ama realite.
Ne zaman ayrıldığı için pişman olup karısına yalvaran adam duysam aklıma bu gelir.

Bi arkadaş.
Ayrıldıktan sonra üç yıl boyunca eski kocası peşini bırakmadı.
Çocuk var diye tekrar birleştiler 3 yılın sonunda.
7 yıl sonra +2 çocukla tekrar boşandılar.
Adam bi yıl sonra evlendi başkasıyla.
Kadın zamanında tek çocukla yolunu çizemedi, şimdi üç çocukla iş sahibi olmasına rağmen hayata tutunmakta zorlanıyor.
Enkaz gibi yaşıyor.
Psikolojik tedavi görüyo.
Bu uç bi örnek evet.
Ama realite.
Ne zaman ayrıldığı için pişman olup karısına yalvaran adam duysam aklıma bu gelir.
Şaşırmadım. Yıkmadan gitmezler. Geliyorsa, alacağı bitmediğinden.

Aldatma, hakaret, psikolojik şiddet. Sizi çok sevdiğini bunları yapmadan dusunecekti. Sizi adliye kapılarına götürürken sizin burnunuz sürtecek sandı tabi. Geri dönerseniz kendinizi o cehenneme yeniden atacaksiniz, ayrıca arkadaşlarınızın hiç iyi niyetli olmadığını düşünüyorum ben, kim kime böyle bi adama dönsün diye akıl verir allaskina? Kendinize bi iyilik yapın ve hayatınızın geri kalanını bu adamdan uzak geçirin. Hatta mümkünse rahatsız etmeye devam ettiği taktirde savcılığa suç duyurusunda bulunacaginizi söyleyin

Eski eşiniz sizinle barışmak istiyor çünkü ütüsünü, temizliğini, yemeğini ve nazını çekecek başka biri yok. Aldatmış ezdirmiş kötü davranmış hala sizi suçluyor. Paşama bak hele.

X