• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski eş herkese “ortada bir şey yokken gitti” diyor

Hem fiziksel hem duygusal şiddet görüyorsunuz ve ortada şiddet olmamasına rağmen o tavırlara kırılmaz mıydınız diyorsunuz. Ben size ne yapacağıma söyleyeyim. Polise giderim ve darp raporu alırım. Maalesef durumunuz böyle. Çok doğru bir karar vermişsiniz gücünüzü kaybetmeyin. Bir tane canınız var. Siz köle hayatı yaşıyormuşsunuz. Dışarda ne hayatlar var hiç mi özenmiyorsunuz da kendinize bu hayatı mübah gördünüz.
Özeniyordum dısardaki hayatlara. Eşine iyi davranan erkekleri kendi içimde takdir ediyordum. Ben de buna layığım diye düşünüyordum. En sonunda dayanamadım

Bırakın etraf sizi geçimsiz bilsin o evde o acıları siz çektiniz, iki üç gün konuşurlar sonra unutulur başkasının dedikodusu başlar. Yaşınız çok gençmiş bu psikolojiden çıkıp hayatınızın kontrolünü elinize almalısınız. Bakın benim annem 30 yaşında 3 çocuğu varken kariyerini tamamladı. Zaten öğretmendi ama baktı ki kocadan hayır yok sınavlara hazırlandı kazandı yükseldi. Ona da o zaman çoluklu çocuklu okumaya gidiyor ailesini kocasını ihmal ediyor dediler halbuki ne koca vardı ortada ne aile, yaşadığını o ve biz biliyorduk hem kendinin hem bizim hayatımızı kurtardı, millete kulak asmayın kendi hayatınızı kurtarın
Teşekkür ederim inşallah ben de anneniz gibi hayatımı düzene koyabilirim benim de bir cocugum var

ben basaracagina inaniyorum. ilk zamanlar cok zordur bilirim ama gücüne inan seni bastirmasina izin verme ve etrafi dinleme. sen üzülürken, aci cekerken siddet görürken kimse yoktu yaninda anca konusmayi bilirler
birak sen yolunu cizmisken de kimse olmasin yaninda
ne zaman ki ayaga kalktim ve ben aglarken kimse yoktu yanimda simdide konussunlar duymuyorum dedim mutlu oldum. önce nefret ettiler benden simarik oldugumu düsündüler dik kafali dediler anlamadilar, simdi de bükemedikleri eli öpüyorlar

Elaleme 'dövdüm gitti' demesinden iyidir.
Sana laf sokan olursa 'kusura bakmayın, prenses gibiydim baba evinde,çekemem böylesini. Cok istersen sen evlen/kızınla evlendir' falan deyin.
25 yaşındasınız, sizin yaşınızdayken ben ülke ülke gezerdim, iki günlük tatilde nerede kamp atsam diye düşünürdüm. Siz yan parka gitmek için tonla laf yiyorsunuz.
Değer mi cidden bir angutun soyadını taşımak için gençliğinden vermeye???
Çok iyi cevap
Bu tipler başka kadına laf ederken niye şöyle yapmadın niye böyle yapmadın niye alttan almadın demeyi iyi bilirler
Kendi kızları olunca ortalığı ayağa kaldırırlar

Ben de tam tersiyimdir hiç laf etmeyi sevmem. Anca dava açarsam orda her şeyi anlatırım
tabi ki sizin kararınız. aslında böyle çirkef bi adamın dediklerini duymazdan gelmek en doğrusu sanırım. laftan anlıycak insan olsa bu karakterde olmazdı. en iyisi boş verip kendi hayatınıza mutluluğunuza bakmanız

Ben ara ara eşimin bana vurması sebebiyle evden ayrıldım. Son olayda da eve misafir gelmişti hafif makyaj yapmıştım. Onlar gidince “birdaha sakın görmeyim makyaj yaptığını” gibi bi laf etti. Geçiştirdim ama çok sinir oldum. Tartışsam daha buyuyecek diye boyle sacma uyarılarına susuyordum. Ertesi gun arkadasımla piknik tarzı bir seyler yapmak için dışarı çıkacaktık. Arkadasım benim gitmediğim bir yeri teklif etti, orayı bana gezdirmek istiyordu. Yeşil alan, yürüyüş yerleri de olan bir yer. Rica minnet ikna ettim gittik. Birkaç gun sonra o geziyle ilgili laf sokmaya başladı. O kız seni alıp alıp götürüyor, kadın başınıza eve uzak yerde işiniz yok filan. Kızın eşine de tepki göstermiş. Arkadaşım bana karşı mahcup oldu. Ve benim de o gunku mutluluğum geçti gitti... son gunde de o işteyken marketten sigara almıştım. Görünce benden izin aldın mı giderken diye ters ters bakarak sordu. Zaten dolmuş durumdaydım. El kaldırıyor diye çok tepki veremedim ama baya ağladım ve tartıştım. Bir sürü ağır laf etti. Hatırladıklarım “ben eve bir sey almasam aç kalırsın, gidecekmiş çok da s...de. Umrumda değil, ayrılırsan sana zarar verebilirim” gibi cümlelerini hatırlıyorum son gunden. Akşamına o evde yokken çıktım gittim. Şimdi arkadamdan ortada bir sey yoktu, ben ona el kaldırmamıştım, boş yere gitti, asla getirmem filan diyormuş. İnsanlara beni şımarık gösteriyor. Evet şiddet olmadı da biraz bağırıp tepki versem olurdu da. Çok üzülüyorum paylaşmak istedim siz olsanız şiddet olmasa bile o laflara tavırlara çok kırılmaz mıydınız
Sadece kırıldınız mı? Bence daha fazla duygular hissetmeniz lazım. Mesela tiksinti nefret vb.

Elaleme halt yemek düşer en iyisini yapmışsınız. Canınızdan kıymetli değil. O akşam vurmamıştı demişsiniz ama sözle de şiddet oluyor ki siz bunu da yaşamışsınız. Size kendi ayaklarınızın üzerinde durduğunuz ve çocuğunuzla beraber mutlu bir hayat diliyorum.

Elaleme halt yemek düşer en iyisini yapmışsınız. Canınızdan kıymetli değil. O akşam vurmamıştı demişsiniz ama sözle de şiddet oluyor ki siz bunu da yaşamışsınız. Size kendi ayaklarınızın üzerinde durduğunuz ve çocuğunuzla beraber mutlu bir hayat diliyorum.
Çok teşekkür ederim

" Ara ara eşimin bana şiddet uygulamasiyla evden ayrıldım " diye başlayıp , Evet şiddet yoktu ama diretseydim olurdu demişsiniz.

Şiddetin zaman aşımı yoktur . Son durumda Evet şiddet göstermemiş olabilir ancak sizin sessizliginizden dolayı olmamış bu.

Fiziksel şiddet kadar psikolojik şiddette İnsan haklarına aykırıdır ve kabul edilemez.

Iyı sabretmissiniz.

Back