• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski eş herkese “ortada bir şey yokken gitti” diyor

Başta üzüntü veya pişmanlık hissettiniz mi nasıl atlattınız
Simdi böyle konustuguma bakmayin, zaman yaralarimi iyilestirdi. Cok derin üzüntü yasadim ilk alti ay. Annemlerin yanina gittim bir süre yattim uyudum sürekli cok zayifladim. Pismanlik hissettim evden ayrilmasam nasil olurdu falan diye bir sene sonra daha iyi oldum dogru karar verdigimi anladim. Hayatima baska insanlar girmeye basladi. Baskalarini tanidikca eski esimin ne kadar öküz oldugunu daha iyi anladim. Yani size diyrbilcegim düsünün tasinin bu adamla mutsuzsaniz ki mutsuzsunuz kararinizi verin ve dimdik durun arkasinda. Bak hayatinda daha neler degiscek, cok daha iyi olcak.

Ben de cok yakinlarim haric kimseye anlatmadim. Hic gerek yok herkes kendine baksin. Benim arkamdan da üniversitede okumus kizdan es olmaz demisler. Onlarin dili cok cikar demisler.:)
Eş hayat arkadaşı çıkıyor da işte onların istediği köle, evde hizmetçi, yeri geldiğinde boks torbası, kişisel egolarını tatmin edebilecekleri nesne istedikleri için eş olmaz demişler. Eş gibi eşit davranmadıkları için eş kelimesini kullanmaları da garip olmuş

Her şeyi yok saymasına çok takılıyorum. Hatasını kabul etmemesine takılıyorum. Bütün sorumluluğu bana yıkmasına takılıyorum
Hatalarını kabul edebilecek olgunlukta bir insan olsaydı size bunları yaşatır mıydı?? Şiddet uyguladığında bile sen sebep oldun deyip sizi suçlayan biri, bir kendini beğenmiş tabi suçu size atacak ama ne önemi var ki? Onu haklı gören insanlarla diyaloğunuzu kesin olsun bitsin, neden hala kendinize acı çektiriyorsunuz

Ben ara ara eşimin bana vurması sebebiyle evden ayrıldım. Son olayda da eve misafir gelmişti hafif makyaj yapmıştım. Onlar gidince “birdaha sakın görmeyim makyaj yaptığını” gibi bi laf etti. Geçiştirdim ama çok sinir oldum. Tartışsam daha buyuyecek diye boyle sacma uyarılarına susuyordum. Ertesi gun arkadasımla piknik tarzı bir seyler yapmak için dışarı çıkacaktık. Arkadasım benim gitmediğim bir yeri teklif etti, orayı bana gezdirmek istiyordu. Yeşil alan, yürüyüş yerleri de olan bir yer. Rica minnet ikna ettim gittik. Birkaç gun sonra o geziyle ilgili laf sokmaya başladı. O kız seni alıp alıp götürüyor, kadın başınıza eve uzak yerde işiniz yok filan. Kızın eşine de tepki göstermiş. Arkadaşım bana karşı mahcup oldu. Ve benim de o gunku mutluluğum geçti gitti... son gunde de o işteyken marketten sigara almıştım. Görünce benden izin aldın mı giderken diye ters ters bakarak sordu. Zaten dolmuş durumdaydım. El kaldırıyor diye çok tepki veremedim ama baya ağladım ve tartıştım. Bir sürü ağır laf etti. Hatırladıklarım “ben eve bir sey almasam aç kalırsın, gidecekmiş çok da s...de. Umrumda değil, ayrılırsan sana zarar verebilirim” gibi cümlelerini hatırlıyorum son gunden. Akşamına o evde yokken çıktım gittim. Şimdi arkadamdan ortada bir sey yoktu, ben ona el kaldırmamıştım, boş yere gitti, asla getirmem filan diyormuş. İnsanlara beni şımarık gösteriyor. Evet şiddet olmadı da biraz bağırıp tepki versem olurdu da. Çok üzülüyorum paylaşmak istedim siz olsanız şiddet olmasa bile o laflara tavırlara çok kırılmaz mıydınız

Hem fiziksel hem duygusal şiddet görüyorsunuz ve ortada şiddet olmamasına rağmen o tavırlara kırılmaz mıydınız diyorsunuz. Ben size ne yapacağıma söyleyeyim. Polise giderim ve darp raporu alırım. Maalesef durumunuz böyle. Çok doğru bir karar vermişsiniz gücünüzü kaybetmeyin. Bir tane canınız var. Siz köle hayatı yaşıyormuşsunuz. Dışarda ne hayatlar var hiç mi özenmiyorsunuz da kendinize bu hayatı mübah gördünüz.

Hala evliyiz, bütün sorumluluğu bana yıkmasına üzüldüğüm adamdan bahsediyorum
Hatalarını kabullense sizden özür dilese ne değişecek sizin için? Yaşadıklarınız yaşanmamış olup af edecek misiniz yoksa insanlar onun hatalı olduğunu görsün diye mi istiyorsunuz?

Hala evliyiz, bütün sorumluluğu bana yıkmasına üzüldüğüm adamdan bahsediyorum
Önceden de bunu yapmıyor muydu? "Beni sinirlendirdin ..ben de senin yüzüne vurmak zorunda kaldım...bu şiddet değil...." diyen ,onun size şiddet uygulamasının sorumluluğunu size yükleyen ?! Sizi belki biraz kiracağım ama dü sizin de kendi yaşam sorumlulugunuzu ustlendiginizi dusunmuyorum ..sürekli edilgen olarak kaciyorsunuz bundan .İyi bir liseden mezun olmanıza rağmen eşiniz açıköğretim oku demiş ...gitmiş böyle yapmışsınız, çalışma demiş ..gitmiş böyle yapmışsınız,size kendiliğinden gelsin ben birşey yapmadım haberi yolluyor ...şimdi de bunu gerçekleştirme yolundasiniz. "Ben bir karar verdim ve kendi secimlerimi yaşayacağım" diyerek bir yola çıkmaktan kaciyorsunuz ki sonuçlarının sorumluluğunu ustlenmeyesiniz ..

Bu herif sizin boğazınızı sıkıp siz bayılınca numara yaptığınızı söyleyen sizi itekleyen saçlarınızı çeken bir adam.Bunlar şiddet değildi ama ona göre öyle değil mi?Hatta seni dövsem elimde kalırsın bunlar dövmeye girmez demişti... Psikolojik + fiziksel şiddet + ataerkil bir zihniyet + yüzsüzlük + arsızlık = sizin kocanız.Kimseyi takmayın.Ayrilan erkekler zaten ben dövdüm aldattım hayatını cehenneme çevirdimde ondan gitti demez etrafına.Yaşadıklarınızdan dolayı size çok üzüluyorum , bunları yaşattığından dolayı avukat olacak o heriftende utanıyorum.Biz adaletimizi bunlara mı teslim ediyoruz şimdi...
Malesef, kendisine mağdur bir kadın muvekkil denk geldimi bilgim yok ama savunsa bile iç dünyasında kadını haksız görür böyleleri

Elaleme 'dövdüm gitti' demesinden iyidir.
Sana laf sokan olursa 'kusura bakmayın, prenses gibiydim baba evinde,çekemem böylesini. Cok istersen sen evlen/kızınla evlendir' falan deyin.
25 yaşındasınız, sizin yaşınızdayken ben ülke ülke gezerdim, iki günlük tatilde nerede kamp atsam diye düşünürdüm. Siz yan parka gitmek için tonla laf yiyorsunuz.
Değer mi cidden bir angutun soyadını taşımak için gençliğinden vermeye???
Bu cevap hem çok doğru hem harika👍🏻😞

Hatalarını kabullense sizden özür dilese ne değişecek sizin için? Yaşadıklarınız yaşanmamış olup af edecek misiniz yoksa insanlar onun hatalı olduğunu görsün diye mi istiyorsunuz?
Toplum baskısından çekiniyorum galiba. Etrafta geçimsiz gibi görünmek de beni üzüyor. Öyle kendimi ön plana çıkarabilen savunabilen bi tip de değilim. İçime atıp bunalıma giriyorum anca

birak insanlara ne anlatirsa anlatsin seni bilen biliyor kimseye kendini kanitlamak zorunda degilsin.
hos konussan bile insanlar inanmak istedigi seye inanacak hic yorma kendini.
kimse bos yere düzenini bozmaz, bundan dolayi böyle bir insana katlanmadigin ve gidebildigin icin sevindim.
gittigin icin gururuna yediremiyor :) sen güclü oldukca ve onunla muhattap olmadikca delirmeye devam edecek

Toplum baskısından çekiniyorum galiba. Etrafta geçimsiz gibi görünmek de beni üzüyor. Öyle kendimi ön plana çıkarabilen savunabilen bi tip de değilim. İçime atıp bunalıma giriyorum anca
Bırakın etraf sizi geçimsiz bilsin o evde o acıları siz çektiniz, iki üç gün konuşurlar sonra unutulur başkasının dedikodusu başlar. Yaşınız çok gençmiş bu psikolojiden çıkıp hayatınızın kontrolünü elinize almalısınız. Bakın benim annem 30 yaşında 3 çocuğu varken kariyerini tamamladı. Zaten öğretmendi ama baktı ki kocadan hayır yok sınavlara hazırlandı kazandı yükseldi. Ona da o zaman çoluklu çocuklu okumaya gidiyor ailesini kocasını ihmal ediyor dediler halbuki ne koca vardı ortada ne aile, yaşadığını o ve biz biliyorduk hem kendinin hem bizim hayatımızı kurtardı, millete kulak asmayın kendi hayatınızı kurtarın

Ben ara ara eşimin bana vurması sebebiyle evden ayrıldım. Son olayda da eve misafir gelmişti hafif makyaj yapmıştım. Onlar gidince “birdaha sakın görmeyim makyaj yaptığını” gibi bi laf etti. Geçiştirdim ama çok sinir oldum. Tartışsam daha buyuyecek diye boyle sacma uyarılarına susuyordum. Ertesi gun arkadasımla piknik tarzı bir seyler yapmak için dışarı çıkacaktık. Arkadasım benim gitmediğim bir yeri teklif etti, orayı bana gezdirmek istiyordu. Yeşil alan, yürüyüş yerleri de olan bir yer. Rica minnet ikna ettim gittik. Birkaç gun sonra o geziyle ilgili laf sokmaya başladı. O kız seni alıp alıp götürüyor, kadın başınıza eve uzak yerde işiniz yok filan. Kızın eşine de tepki göstermiş. Arkadaşım bana karşı mahcup oldu. Ve benim de o gunku mutluluğum geçti gitti... son gunde de o işteyken marketten sigara almıştım. Görünce benden izin aldın mı giderken diye ters ters bakarak sordu. Zaten dolmuş durumdaydım. El kaldırıyor diye çok tepki veremedim ama baya ağladım ve tartıştım. Bir sürü ağır laf etti. Hatırladıklarım “ben eve bir sey almasam aç kalırsın, gidecekmiş çok da s...de. Umrumda değil, ayrılırsan sana zarar verebilirim” gibi cümlelerini hatırlıyorum son gunden. Akşamına o evde yokken çıktım gittim. Şimdi arkadamdan ortada bir sey yoktu, ben ona el kaldırmamıştım, boş yere gitti, asla getirmem filan diyormuş. İnsanlara beni şımarık gösteriyor. Evet şiddet olmadı da biraz bağırıp tepki versem olurdu da. Çok üzülüyorum paylaşmak istedim siz olsanız şiddet olmasa bile o laflara tavırlara çok kırılmaz mıydınız
Millet nie ayrıldınız diye sordugunda ben serefsızın tekiyim karımı köle gibi giriyorum bakkala bile izinle gitmesi lazım ben boyle bir adı adamım diyemedıgı ıcın durduk yere gıttı diyordur cok sallama

evet melek gibiydi rahat battı bana deyin.
çok isteyen küçük kızına alsın da cehennemi yaşasın.. sonra gelip bana konuşsun deyin.

Önceden de bunu yapmıyor muydu? "Beni sinirlendirdin ..ben de senin yüzüne vurmak zorunda kaldım...bu şiddet değil...." diyen ,onun size şiddet uygulamasının sorumluluğunu size yükleyen ?! Sizi belki biraz kiracağım ama dü sizin de kendi yaşam sorumlulugunuzu ustlendiginizi dusunmuyorum ..sürekli edilgen olarak kaciyorsunuz bundan .İyi bir liseden mezun olmanıza rağmen eşiniz açıköğretim oku demiş ...gitmiş böyle yapmışsınız, çalışma demiş ..gitmiş böyle yapmışsınız,size kendiliğinden gelsin ben birşey yapmadım haberi yolluyor ...şimdi de bunu gerçekleştirme yolundasiniz. "Ben bir karar verdim ve kendi secimlerimi yaşayacağım" diyerek bir yola çıkmaktan kaciyorsunuz ki sonuçlarının sorumluluğunu ustlenmeyesiniz ..
Evt tüm bunlara katılıyorum ek olarak özgüven problemi yaşıyorum bunu aştığım zaman daha güçlü olacağım inşallah

Testi kırılmadan önlem almışsınız işte bravo. Ayrılmak için illa ki dayak mı yemek gerekiyor. Boşverin konuşur konuşur susar
Birkaç kere vurdu bana zaten. O olaylardan sonra korkup kendimi sadece ağlayarak ifade edebilmeye başladım. En sonunda bu baskıya dayanamadım. Son olayda şiddet olmayınca böyle üste çıkmaya çalışıyor

Back