Eski dostlar hep beraber elele verelim

Kızlar benimde 35. hafta bitti. 1. oğlandı şimdi inşalalh kıızmolacak. araları tam 2 yaş olcak nasipse..

Kızlar benimde 35. hafta bitti. 1. oğlandı şimdi inşalalh kıızmolacak. araları tam 2 yaş olcak nasipse..

ay sizlere de maşallah :) tansel ne günlerdi ya, birinciyi bulamazken ikinciler yolda :)
bana da Rabbim ya 2sene sonra ya da 6 sene sonra nasip eder inşallah :)

kızlar hepinizi çooook özledim
gunlerım cok yoğun gecıyor ıkı haftadır tek bakıyorum.. normalde kaynnm kaınpederle bızde kalıydu (3 ay bynca gundzlu geceli) ama artık canıma tak etti!

öyle bı kadın ki yavaşlığına tembelliğine da ya na mı yo rum
12 de kahvaltı sofrası kurulupda oglen ıkıye kadar ortada bırakılırmı?
bi işin ucundan tutulmaz bu evde bi süpürge açılmaz mı?
3 aydır ütünün fişi prize takmaya kafası basmaz mı insanın?
hadı bebklere bakıyo desen o da yok bırının mamasını dıgerıne verıyo çocuk bı kere gark ettımı gaz ckarmayı bırakıyo ve sancıdan kıvranıyo gazı var dıorum olurmu çıkarttı ya dıyo ! her ağlanasına bu çocuk aç dıyo
mamaların dozlarını ellı kere ogretmme rağmen yalan yanlış yapıyo
ıkı cep telefonu var zır zır butun gun hiç susmuyor
kızı bunu günde 4 kere arıyor
5 vakıt nmz kılıyor allah kabul etsın gunu bıtıyo ztn yan gelıp yatıyo
yaptığı bı kahvaltı sofrası bı de aksam yemegı e ona da mecbur kendılerı acıkıyor..(ocağın ustunu ben silmesem bır hafta yag ıcınde bırakıyo (denedım))
emzıren kadın gıdasız kalır mı?
annem gelemiyor 1 hafta kalbldı bnde o varken sutumun maşallahı vardı bu kaynnm yuzxunden
duzenlı sağamıyorum ve sutum azaldı
makineye camasır atmıştım ve kurusn dıye asmıstım. balkona çıkıp bakmış oğlunun akletınden bırı "sarı" imiş eskıden benım yıkadığım beyazlara bayılıyomus sımdı nıye böyle oldu medi dıkkat et bıdaha olmasın rıca ederım dıyo uçacam bu kadına .. ıkı ccktan vakıt bulup vc ye gdmzken yıkandığına dua etse ya cmsrların
bu arada benım akletler beyyaz oğlununki sarı haaaa dıkkatınızı cekerım kızlar!!!!
artık surat yapıyorum evıne gıt dınlen yoruldun dedım.. ne diyim..
uça uça gitti ve ıhtıyacın olursa " zorlanırsan " benı ara dedı.
ne salak bı laf bu zorlanırsan...

valla işyerime gıtmek durumunda kaldım bı gun ben bakarım sen hallet ısını dedı
bı geldım yanına eltısını cagırmıs...
kendısı bu yasta bu tecrübeyle tekbakamıyosa ıkı bebeğe ben nasıl zorlanmam bı dusun taş kafa kadın

daha bisürü sey oldu ama suan aklıma gelmnıyo daha SONRA TEKRAR YAZCAM BOMBALARI. bu arada tarantula ıkıncıye hamıle kendılıgınden.. kızına gıtcekmıs mayısta doğum yapınca bakamzmış tek yaaa böyle işte defol git kadın 10 gun kakamı yapamasam afedersınız gene bakarım ben evlatlarıma !!!!

Son düzenleme:
Medi boşver salla kv yi
Bebeler nasıl ondan haber ver.. Benimkiler dana kadar oldu resim koy da bebek sevelim azıcık :)

Ikinci melekler geliyomus cok sevindim kizlar rabbim kucaginiza almayi nasip etsin ins .
Medi bosver canim takilma dicemde benimki de burnumdan getirdi lohusaligimi biara bunalima soktu beni allahtan esimsaolsun atlattim.bebisleri dusunelim moealimizi bozmayslim .allah kolaylik versin canim

ohh medicim ne kadar dolmuşsun.. 2 çocuk zor ama evde eline dolanan kv daha zor. benim kaynanam melek derdim. 2 aydır bizde ben de bunaldım..evin içnde başka biri olmuyor aa bi yandan da elimiz mahkum..

MErhaba kızlar,,NEreye gideyim kime anlatayım bilemedim..
Birine dert yansam yapmasaydın o zaman çocukları deyip yüzüme vuracak diye anlatamıyorum..
Tek dert ortağım siz oldunuz.

oğlum kışın sabah akşam evden çıkıp üşümesin diye kvlidemi bize getirdik.2,5 aydır birlikteyiz. zaten işten gelince oğlumla 2 saat geçirebiliryorum ki bu durum bana çok koyuyor ..

işten gelince oğlumla 2 saatim var 1 saati zaten yemekte geçiyor.E çocuk beni görmediği için bnm le pek ilgilenmiyor da. 9 da uyuyor.sonra eşimle de vakit geçiremiyorum.normalde kucak kucağa oturur sohbet eden çift yok oldu. o bi köşede ben bi köşede kvalidenin istediği diziler ve sessizlik. sabah tekrar işe gel, işte zaten ayrı sorunlar istemeyerek çalıştığım bi yerdeyim onun mutsuzluğu apayrı.

Kısaca çocuk olduktan sonrasını hiç hayal etmemişim ben .. bu hayat tarzı da hiç bana göre değil.
Tam 1 -2 sene daha dayan sonra oğlum büyüyecek kreşe gidecek derken ,şimdi 2. bebek geliyor. bu kvalieye bağımlılımın uzaması demek.

işten çıksam evde bunalırım biliyorum ayrıca para da lazım.eşimin durumu hiç belli olmuyor.

kabullen diyorum kendime ama kabullensem de mutsuzum bu şekilde..bi yol bulamadım ben..

cnm yaa Allah kolaylik versin sikintilairni gidersin bilirim senin yasadigini bende yasadim olan tek anneye oluyor kimseye birsey olmuyor evet esle aradaki sicaklik zamnal gidiyor malesef hersey etken bu konuda yanimda bile yatsin istemiyorum rahazsiz olyuorum sesten horultudan dönmesinden vs zaten cok calisiyor bizide gormuyorhayat bole akip gidiyor canimiz sagolsun evlat icin bile degmez uzme kendini inan kendin icin yasa iradene kendine sahip cik

cnm hayirli olsun saglicakla kurtul

Gurbet abla değiğin o kadar doğru ki kendin için yaşayacaksın bu dünyada ..ama olmuyor işte yapamıyorum..aileme destek olmam için çalışmam lazım sadece kendimizi düşünsem yeri gelir çorba içer sıkarım dişimi dicem ama ..annem babam beni okuttu büyüttü onlara faydam dokunsun istiyorum ihtiyaçları da var bana .. o yüzden işi bırakmayı düşünemiyorum.ÇAlışınca da kvalideye mahkum bir hayat eşimle ve oğlumla kısıtlı bir zaman...

canım işin çok zor, annenle babanın durumu o kadar geçinemeyecek kadar mı? yani tamam onlar seni büyüttü okuttu ama senin de bir yuvan var. onların ihtiyacı varsa annenler sana yakın taşınıp yavruna baksınlar. senin için de rahat eder. eşim bizi iyi kötü idare eder dersen evde kal bir süre. yavrunla vakit geçir bak ikinci de geliyor. şimdi tam güzel zamanları çocuklarımızın. herşeyi merak edip soruyorlar, onlarla oyun bile daha eğlenceli.
hani çalışmaya mecbur değilsen kuzunla vakit geçir, ya da imkan varsa kreşe ver. orası onun gelişimi açısından daha faydalı olacaktır. malesef ben de 2 yıl kayınvalidemle oturdum seni çok iyi anlıyorum. ama kaynana olmasa bile çocuktan sonra herşey farklı oluyor. odak noktası oluyor hayatında. ilk önce onu düşünüyorsun ihtiyaçlarını gideriyorsun sonra da zaten başka birşeye fırsat bulamadığından dinlenmek istiyor insan.

kopricim ailemin ihtiyacı var malesef.ben onları düşünmek zorundayım. işten çıksam 1 yıl, 2 bebekle evde olurum sonra oğlumu kreşe veririm bi sonraki senede diğerini zaten. ama sonra iş bulabilir miyim .tekirdağ da iş imkanı kısıtlı. işimi kaybedersem tekrar işe girmem zor ..
Arada kalmış durumdayım ..akışına bıraktım şuan. zaten doğum iznim bitince 2015 ocak olacak o zamana kadar gün ola hayrola diyorm artık.

ohh medicim ne kadar dolmuşsun.. 2 çocuk zor ama evde eline dolanan kv daha zor. benim kaynanam melek derdim. 2 aydır bizde ben de bunaldım..evin içnde başka biri olmuyor aa bi yandan da elimiz mahkum..

bende kaynanam melek derdım sen gıbı aynen ..
of bende aynen sen gıbı okadar cıkmazdayım ki pınar .. senı cok ıyı anlayabılıyorum temmuzda ısbası eylulde krese goturcem 9 aylık olıyorlar daha cok kucukler kıyamıyorum ya ıkı sene keske evde durabılsem ıkı yasına gelene kadar .. yalnızım bebıslerle sutum de azaldı gunde ıkı defa sagabılıyorum toplam 300 ml cıkıyo bı bıberon bırıne bı bıberon dıgerıne verıyorum yanı sadece 1 ogun sut ıcıyor bu da canımı cok sıkıyor duzgun beslenemıyorum vakıt bulamıyorum ac oldugum aklıma bıle gelmıyor

allahım yardım etsın ıkımıze de .. GELECEGI DUSUNMEKTEN ruhum daralıyor. kvalıde guya yardıma gelıo gunduz saat bırde gelıyo oturuyo lök gibi alıyo bırını kucagına tek yaptgı bu hıc gelmese keske yıuzunu gormesem de moralım barı bozulmasa ya

Cnm Allah yardımcın olsun öncelikle.. Durumun çok zor..kv yi yok say bi kere. Gelmemesi daha iyi. Annen gelemiyo anladığım kadarıyla . O zmn tası tarağı topla annenin yanında kalın bi süre. Senin de bakıma ihtiyacın var. Sen iyi olucaksın ki bebeklere iyi bakasın.

İkincisi 9 aylık bebekler için asla kreş düşünme. Bulabiliyorsan iyi bir bakıcı bulamıyorsan da özel sektördeysen işi bile bıraksan daha iyi. Çünkü o kadar çok hastalanacaklar ki doğru düzgün işe bile gidemiyceksin. Tuna 2yaşında olmasına rağmen kaldıramadı. Zatürre bile oldu. Kasım'da başladı güya ama toplasan 1 ay gitmemiştir. Hem kreşler çok pahalı. Maaş durumunu bilemiyorum tabi ama türkiye ortalamasında alıyorsan ikisine verdiğin ücreti düşününce değmez diye düşünüyorum. Tabi kabaca yorum yaptım. Şartlarını sen daha iyi biliyosun.

Allah yardımcın olsun. Tek başına çocuk büyütmek nedir bilirim

Kesinlikle haklısın ikizlere kreş araştırdık ikisi beraber 1600 tutuyor :) maaş 5000 tl falan olsa neyse dicem ama yoksa hiç gerek yok

canlarimm nasilsiniz bakalim.epeydir giremedim.ayy sorunlar dertler hic bitmiyor degilmi?kimisininki birbirine benziyor,kimsininki farkli.yinede sükredelim beterin beteri var diyelim,bazilarinin dertleri yaninda bizimkiler nokta kalir,rabbim hepimize dayanma gucu sabir versin,bende kizimin dogumundan beri kabizlik ve wc problemi yasiyordum,wc artik bir kabus olmustu,yirtik olusmus makatta ve baloncuk olmus,bitkisel ilaclarla bir sure idare ettikten sonra artik dayanamayacagimi anladim,oturamiyacak duruma gelmistim cunki,neyseki kucuk bir operasyonla kurtuldum,tam olarak kabizligim gecmedi ama cok sükür eski halimden bin kat iyiyim,ahhh kizlar yine kendi memleketinizdesiniz bir yoklayaniniz var en azindan,ben kimseden bir yardim görmedim,kayinvalidemle alt üst oturuyoruz,bana gectim kendine bilee hayri yok kadinin,sürekli hastadir,9 yil bekledim kizimi inanin bir rahat rahat emziremedim bile.ne bir yemek yapanim,nebir arkami toplayanim olmadi,kizim kolikti gaz sancisi gelince nefesi kesiliyordu morariyodu,oglumun kiskancliktan dersleri bozuldu inanin lohusa halimle kizimi araba pusetine koyup takiyodum koluma haftada 3 kez özel derse getirp götürüyodum,yemek yapmaya vakit kalmiyordu bile yapsamda yiyemiyordum gaz yapiyo diye,cogu ekmek ici bir seyler yerdim ,kuru kuru yemekten makat catlagi oldum,amannn amann cok sükür kimseden destek görmeden bu hallere geldim,kizim artik büyüdü,3 yasindada anaokuluna basliycak,yurt disinda erken basliyolar,3 haftadirda ise basladim,yani eski isime geri döndüm,yine okul temizligine gidiyorum,iki saat,sabah 4.30 dn 6,30 a kadar,ben isden gelincede esim gidiyor,hayatt zor hem katki olsun diye hemde kendim icin calismaya karar vedim,o kadar iyi geldiki kizlar,kendime güvenim geldi,allahim saglik versin yeterki gerisi inanin bos,saglik olmayinca hic bir sey olmuyor ben bunu cok iyi anladim,fazla kücük seyleri sorun haline getirip kendinizi ve etrafinizdakileri üzmeyin,hayaat cok kisa,her olaya pozitif yaklasmaya calisip sükretmesini bilelim ,neyse canlar simdilik bu kadar kafaninizi sisirdim, ama buraya yazmakta iyi geldi,allaha emanet olun,hepinizi sevgiyle kucakliyorum

ablam çok çok geçmiş olsun. ankarada ben de gurbetteyim. çok zor kendi insanın olmayınca. ben daha ilkini büyütüyorum ama haziranda 7yılım doluyor. 7yaş değil 20 sene yaşlandım sanki. Emre için kreş düşünüyorum sonra vazgeçiyorum hastalıklardan dolayı. şükür sık hasta olmaz ama kreş ortamında sürekli bir virüs gezer.. Allahım sen önce düzgün bir yerden ev nasip et. bu mahalleden uzaklaşsam yeter. çocuğuma da paşalar gibi bakarım beynim rahat olduktan sonra. şu akraba faktörü rabbimin gücüne gitmesin de ne gereksiz bir faktör bazen insanın hayatında.

Canım arkadaşlarım,
Hepimizin dünya kadınlar günü kutlu olsun.

1 aydır kimseden ses soluk çıkmıyor umarım hepiniz iyisinizdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…