• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşiyle ilgili konu açanlar.

Şiddet konularını okuyunca kendimi onun yerine koyuyorum genelde ben olsam panter gibi atlarım diyorum.
Hiç sorma ben buradaki çaresiz öğretmenlere şiddet gören bağımsız kadınlara şaşırıyorum
İnsanı ne bu hale getirir diye düşünüyorum
Daha gebelik testini okuyamayan kadına şaşırıyorum
Pire için yorgan yakanlara şaşırıyorum
Bu kadar kötü kayın ailenin olmasına şaşırıyorum
Sokağa atarım dediğim adama köle olmuş güruh ha işte burada ondan çok var dediğin gibi

Hiç sorma ben buradaki çaresiz öğretmenlere şiddet gören bağımsız kadınlara şaşırıyorum
İnsanı ne bu hale getirir diye düşünüyorum
Daha gebelik testini okuyamayan kadına şaşırıyorum
Pire için yorgan yakanlara şaşırıyorum
Bu kadar kötü kayın ailenin olmasına şaşırıyorum
Sokağa atarım dediğim adama köle olmuş güruh ha işte burada ondan çok var dediğin gibi

Heleki şiddet asla hoş görülmez affedilmez.
Bunu yaşayan o kadar çok kadınımız var ki aslında.
Aileleri hiç anlamak mümkün değil,o çok kıymetli oğluşlarını evlendirince dahada kıymete biniyor.
Kadınlarımız bilinçlenmi herşeye evet denirse hayat yaşanmaz olur zaten.

Yemeğini yedi tabağını kaldırsın
Aslında bu gibi sorunların temel kaynağı yine o erkekleri yetiştiren anneler, kadınlar. Kadınlar erkek çocuklarına paşa muamelesi yapmayı bırakıp eşitliği öğretmeli.

İlk üye olduğum zamanlar aldatılma konularından çok etkileniyordum, bir ara eşimin hareketlerinden bile bir anlam çıkarmaya başlamıştım sonra kendine gel dedim ne yapıyorsun 😄

Bir konu üzerine farkı bakis acıları okumak iyi geliyor, gereksiz hiç bilmesem de olur dediğim şeylerden de haberim oldu. (Örneğin; yapay kızlık zarı 🤣)

Bu kadar mı olur dediğim çok konu da oldu, bu kadar kötü eş , eş ailesi insanın bazı şeylere inanasi gelmiyor. Bizim anlamakta zorluk yaşadığımız şeyleri birilerinin yaşıyor olması ise üzücü.

Ben bir cok konuda insanlarin kendinden habersiz, sizin dediginiz ruh gibi gezdigini fark ettim. Bu üzücü. Ama isin iyi tarafi yeri geldiginde degisiyorlar da.
(Reklamlardan mi bilmiyorum ama iki gündür yorum yazmak zor. Klavye hep kapaniyor ve yalnislikla reklama tikliyorum hep. Baskasinda da sorun var mi. Yoksa sorun telefonumda mi)
Yorum yaparken ayni sorunu yaşıyorum yazım yanlisi yapip geri tusuna bastigimda klavye kaybolup ekran yukari çıkıyor yanlislikla baska bir yere tiklaniyor yorum yazmak birkac gundur işkence ben baya cebellesiyorum

Heleki şiddet asla hoş görülmez affedilmez.
Bunu yaşayan o kadar çok kadınımız var ki aslında.
Aileleri hiç anlamak mümkün değil,o çok kıymetli oğluşlarını evlendirince dahada kıymete biniyor.
Kadınlarımız bilinçlenmi herşeye evet denirse hayat yaşanmaz olur zaten.
O kadar yoz bir toplum olduk ki
Ne doğuluyuz ne batılı
Gelenekler öğretiler adamlar doğulu çağ batılı
Erkeğin sözü dinlenmediğinde çok rahat şiddete baş vurabiliyor
Şiddete uğrayan kadını sözde yasalar koruyor ama yaptırımlar çok zayıf
Ortaya kadın cinayetleri çıkıyor
Malesef biz kadınların bunda payı var
Paşa oğlları nasıl olurda karısı karşısında horozlanamaz
İnsan olmayı değil herşeye rağmen ilkel gücü tercih ediyor bizim gibi geri toplumlar

O kadar yoz bir toplum olduk ki
Ne doğuluyuz ne batılı
Gelenekler öğretiler adamlar doğulu çağ batılı
Erkeğin sözü dinlenmediğinde çok rahat şiddete baş vurabiliyor
Şiddete uğrayan kadını sözde yasalar koruyor ama yaptırımlar çok zayıf
Ortaya kadın cinayetleri çıkıyor
Malesef biz kadınların bunda payı var
Paşa oğlları nasıl olurda karısı karşısında horozlanamaz
İnsan olmayı değil herşeye rağmen ilkel gücü tercih ediyor bizim gibi geri toplumlar

Burada kadınlarımıza çok iş düşüyor,el bebek büyütürlerse aslanım derlerse erkek ne olduğunu anlamıyor bile.
Sonradan aslan kesilip şiddete başvuruyor maalesef.
Erkek çocukken eğitilecek kadına sevgi ve saygı duyması öğretilecek önce.
Toplumumuzdaki algı şu,oğlum göster pipini teyzelere,kızlarada eteğini kapat ayıp meselesi bunlar.

Ben evli degilim eş konularında ise kayinailelerin ne kadar mudahil oldugu konusunda bilgi sahibi oldum diyebilirim ama insanlari da kkda okuduklarıma göre degerlendirmiyorum
Erkekler şöyledir boyledir gibi kaliplarim yok yorum yaparken de kadini ezen yorumlar beni uzuyor acikcasi
KK bir de bana yazim.dilinde de olsa insanlarin ic dünyalarını anlayabileceğimizi, ismen tanimasak da aslinda belki de o insanlari en yakinlarindan daha iyi taniyabildigimizi düşünüyorum

Neyi anlamadım biliyor musunuz; hayatınızda kendi işini kendi halleden, temizlik kadın işidir diyecek hanzoluğa sahip olmayan mis bir baba örneği varken, onu değil de çevrenizdeki erkekleri örnek almayı nasıl başardınız? Bunu yargılamak olarak değil şaşkınlık olarak alın. İnsanlar genelde içinde büyüdükleri aileyi rol model alırlar çünkü. Başka türlüsünü görmedikleri için ufukları açılmaz filan. Eee siz başka türlüsü olabileceğini görmüşsünüz. Nasıl "kadın kocasına hizmet etmeli" kafasına büründünüz ve gidip eşiniz yapısındaki bir adamla evlendiniz? Neyse ki bazı şeylerin farkına varmaya başlamışsınız ama en başında bu yola nasıl girdiniz kısmını mantığıma oturtamadım.

Burada açılan konuların belki de %25 kocayla ilgili tahminim bu tabi ki. Benim BDV dan anladığım en büyük şey kadının düşmanı yine kadın.

Bizden önce ki yetiştiren nesilde var malesef çok büyük problem şimdi artık iş işten geçti biz kendimize bakacağız yetiştirdiğimiz çocuklara bakacağız.

Erkek o yan gelir yatar elini işe sürmez çocuk bakmaz bir zikkima yaramaz isterse 2 3 5 kadınla evlenir devri düşüncesi mantığı tamamiyle foseptik çukuruna benziyor. Belli ki eşiniz de o mantıkla büyüyüp yetiştirilmiş yazık geçen ömrüne.

Benim eşim titiz olduğu halde kv yine de bana yardım etsin asla istemez çocuklarıyla ilgilensin hele hiç istemez çocukları kucağında görse kv ye fenalık gelir. Ah oğlum vah oğlum diye ağlamaklı olur Allahtan esim pek oralı olmuyor yine çocuklarıyla ilgileniyor temizliğe vs yardım ediyor. Yazıklar olsun kadın düşmanı kadınlara ve onları dinleyen sumsuk oğullarına.
Ama sonra dedim benim yaptığım herşeyi sende yapabilirsin ben sana bir bardak su veriyorsam sende bana verebilirsin bu gibi değişimler oldu bende. Eskiden sanki korkuyordum ondan şimdi kendime yeterim diyorum.. 🙏

Burada kadınlarımıza çok iş düşüyor,el bebek büyütürlerse aslanım derlerse erkek ne olduğunu anlamıyor bile.
Sonradan aslan kesilip şiddete başvuruyor maalesef.
Erkek çocukken eğitilecek kadına sevgi ve saygı duyması öğretilecek önce.
Toplumumuzdaki algı şu,oğlum göster pipini teyzelere,kızlarada eteğini kapat ayıp meselesi bunlar.
İstisnalar diyorum
Aksi bu toplum kolay kolay adam olmaz
Erkek çocuklarının eğitilmesini geç insan bile yetiştiremiyoruz
Hergün haberleri görüyorsun vakasız tecavüsüz cinayetsiz gün yok
Bana şunu söyletiyor ya bu tacizin bile bir ahlakı olmalı o bile kalmadı

Neyi anlamadım biliyor musunuz; hayatınızda kendi işini kendi halleden, temizlik kadın işidir diyecek hanzoluğa sahip olmayan mis bir baba örneği varken, onu değil de çevrenizdeki erkekleri örnek almayı nasıl başardınız? Bunu yargılamak olarak değil şaşkınlık olarak alın. İnsanlar genelde içinde büyüdükleri aileyi rol model alırlar çünkü. Başka türlüsünü görmedikleri için ufukları açılmaz filan. Eee siz başka türlüsü olabileceğini görmüşsünüz. Nasıl "kadın kocasına hizmet etmeli" kafasına büründünüz ve gidip eşiniz yapısındaki bir adamla evlendiniz? Neyse ki bazı şeylerin farkına varmaya başlamışsınız ama en başında bu yola nasıl girdiniz kısmını mantığıma oturtamadım.
Şöyle babam bekarken bile kendi işini yapan biriydi anneme kahvesini yapıp getiriyor öyle mulaim. Eşimle çok severek evlendik babam farklı kişilik olduğunu söyledi ama aşk işte o zaman. Daha sonra evlilik böyle dendi Teyzeme, halama danıştım bizde hizmet ederiz ne var bunda. Dövüyor mu, sövüyor mu? Aldatıyorumu çayını kahvesini yap nolcak herkes baban gibi değil evlilik böyle zaten annen şanslı dendi. 23 yaşında evlendim cahillik ya gerçekten sonra sonra dank etti bende bişeyler. Buradaki konuları okudum herkes iş bölümü kadın erkek işi yoktur.. Evin tüm işleri ortaktır yazıyor ee mantıklı da geliyor baktım öyle başladım kendimi ezdirmemeye. Ama ne güzel yıllarda ne stresler yaşadım çok üzülüyorum. Giden 2 yılıma şimdi çocuğumun altını bile değiştiriyor çünkü onunda sorumluluğu bu.. Böyle böyle kendime geldim 🙏💐

Buraya yazmaya değecek dertlerim yok. Genelde okur veya yorumlarım.
İnsanların yaşamadıkları şeyler hakkında pek güzel ahkam kestiklerini gördüm.
Bu yüzdendir her zaman konuları kendim yaşıyormuş gibi hissetmeye çalışarak cevap yazarım. (ki yine de yeterince hissedemem bence)

Bazı dertlere çok şaşırırım. Ne hayatlar varmış bee diyorum mesela. Hala kayın ailesi ile yaşayanlar, zulüm gördüğü halde kocamdır diyenler, her türlü eziyete boyun eğenler, bir de güçlü kadınlar, kendine hakaret ettirmemiş saygıdeğer kadınlar.. Bazen de absürt şeyleri dert edenler.. Tüm bunların varlığını öğrenmiş oldum, ilk ağızdan öğrenmiş oldum diyeyim.
Benim hayatımda pek birşey değişmiyor ama :kahve:
Yani kocamdan şüphelenmeye başlamalar veya kayınvalideden daha fazla nefret etmeler vs yaşamadım:spor:

Aslında bu gibi sorunların temel kaynağı yine o erkekleri yetiştiren anneler, kadınlar. Kadınlar erkek çocuklarına paşa muamelesi yapmayı bırakıp eşitliği öğretmeli.
İşte erkek kardeşim oldu 3 kız 1 erkek annem oğlum yatağını topla bakim bak anlamların yatağı ne güzel. Şimdi kardeşim evli cam siler çamaşır asar öyle yetişti çünkü gerçekten herşey annede bitiyor.

Herkese merhaba 🌼

Buradaki konuları okuyup farklı hayatlar, farklı dertler, farklı yorumlar okuyorum.
Bazen çok şaşırıyorum bazen üzülüyorum çok kıymetli değerli yorumlar yapılıyor ama genelde "Eski konularımı bilen bilir" diye başlayan konuları okumuyorum çünkü anlamıyorum eski konuya denk gelmemişimdir bilmiyorumdur,, onun dışında fikrim olmuştur çoğu konuda kendimde olup farkına varmadığım özelliği keşfettim, örneğin.
Evin tüm sorumluluğu ortak olmalı, giderler bölüşülmeli, kadın erkek demeden evde herkes kendi işini bilmeli,kadın erkeğin kölesi değil ! Karısı.
Çevremde erkek gezer yer içer senin sorumluluğun temizlik çocuk bakımı.
Gerçekten burayı tesadüfen keşfettim eşim artık sen değiştin diyor yoo gözüm açıldı diyorum, babam temizlik yapan biridir her işini kendisi yapar onun dışında çevrem erkek ev işi yapmaz çalışır tek sorumluluğu budur.
Evliliğimde 2 yıl boyunca hem çalışıp hem evin yemek +temizlik +düzen sorumluluğunu üstlendim bitkin bir ruh gibi gezdim yıllarca benim derdim hep buydu. Yemeğini yedi tabağını kaldırsın zor değil. Sessizdim beklerdim yapsın diye içime atardım hep çünkü kadın kocasına hizmet etmeli..
Annem böyle öğretmedi aslında babamla ortak yapılırdı herşeyi neden?? Ben böyleyim der dururdum kendime. .
Tanımadığım birsürü güçlü kadın keşfettim burada ve yine tanımadığım birsürü kendini ezdiren kadın.
Başka derdi olup çözüm bulan varmı merak ediyorum. KK BDV sizlere ne kattı merak ediyorum. Buradaki yorumlarla neler sizlere iyi geldi?
Bilmediğiniz kişilerin derdine ortak oldunuz. Sizler neler farkettiniz?
Kadınlar kulübünde.. En Büyük KK:kahve:
Sadece ilişkiler bazında değil hayatın her alanında aldığın kadar vermek gerektiğini öğrendim.
(hoş hala tam öğrendim mi bilmiyorum)

Hayattımda hep bu yanlışı yaptım
hep verici taraf oldum
Hareketlerim yanlış anlaşılmasın diye kendini geri plana atan, sorunlarda uzlaşmacı taraf oldum sonunda kaybeden ben oldum.
Önce kendim demezsen mutlu olamıyorsun.

Ayrıca iki farklı arkadaşını birbiriyle tanıştırılmaması gerektiğini sonra onların birlik olup seni dışladıklarını gördüm.
Hem burada yazılanlar hem yaşadıklarım bu düşünceye itti beni

İstisnalar diyorum
Aksi bu toplum kolay kolay adam olmaz
Erkek çocuklarının eğitilmesini geç insan bile yetiştiremiyoruz
Hergün haberleri görüyorsun vakasız tecavüsüz cinayetsiz gün yok
Bana şunu söyletiyor ya bu tacizin bile bir ahlakı olmalı o bile kalmadı

Eğitim şaet diyoruz gerçide okumuşuda yapıyor bunu.
Ülke olarak kötü zamanlar geçiriyoruz,insan olan ahlaklı ve vicdan sahibi olan bunlara kalkışmamalı.

Back
X