• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşiyle ilgili konu açanlar.

Deniz Mavisiyim

Sadece Huzur... 🖤
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2020
318
381
18
Herkese merhaba 🌼

Buradaki konuları okuyup farklı hayatlar, farklı dertler, farklı yorumlar okuyorum.
Bazen çok şaşırıyorum bazen üzülüyorum çok kıymetli değerli yorumlar yapılıyor ama genelde "Eski konularımı bilen bilir" diye başlayan konuları okumuyorum çünkü anlamıyorum eski konuya denk gelmemişimdir bilmiyorumdur,, onun dışında fikrim olmuştur çoğu konuda kendimde olup farkına varmadığım özelliği keşfettim, örneğin.
Evin tüm sorumluluğu ortak olmalı, giderler bölüşülmeli, kadın erkek demeden evde herkes kendi işini bilmeli,kadın erkeğin kölesi değil ! Karısı.
Çevremde erkek gezer yer içer senin sorumluluğun temizlik çocuk bakımı.
Gerçekten burayı tesadüfen keşfettim eşim artık sen değiştin diyor yoo gözüm açıldı diyorum, babam temizlik yapan biridir her işini kendisi yapar onun dışında çevrem erkek ev işi yapmaz çalışır tek sorumluluğu budur.
Evliliğimde 2 yıl boyunca hem çalışıp hem evin yemek +temizlik +düzen sorumluluğunu üstlendim bitkin bir ruh gibi gezdim yıllarca benim derdim hep buydu. Yemeğini yedi tabağını kaldırsın zor değil. Sessizdim beklerdim yapsın diye içime atardım hep çünkü kadın kocasına hizmet etmeli..
Annem böyle öğretmedi aslında babamla ortak yapılırdı herşeyi neden?? Ben böyleyim der dururdum kendime. .
Tanımadığım birsürü güçlü kadın keşfettim burada ve yine tanımadığım birsürü kendini ezdiren kadın.
Başka derdi olup çözüm bulan varmı merak ediyorum. KK BDV sizlere ne kattı merak ediyorum. Buradaki yorumlarla neler sizlere iyi geldi?
Bilmediğiniz kişilerin derdine ortak oldunuz. Sizler neler farkettiniz?
Kadınlar kulübünde.. En Büyük KK:kahve:

Burada açılan konuların belki de %25 kocayla ilgili tahminim bu tabi ki. Benim BDV dan anladığım en büyük şey kadının düşmanı yine kadın.

Bizden önce ki yetiştiren nesilde var malesef çok büyük problem şimdi artık iş işten geçti biz kendimize bakacağız yetiştirdiğimiz çocuklara bakacağız.

Erkek o yan gelir yatar elini işe sürmez çocuk bakmaz bir zikkima yaramaz isterse 2 3 5 kadınla evlenir devri düşüncesi mantığı tamamiyle foseptik çukuruna benziyor. Belli ki eşiniz de o mantıkla büyüyüp yetiştirilmiş yazık geçen ömrüne.

Benim eşim titiz olduğu halde kv yine de bana yardım etsin asla istemez çocuklarıyla ilgilensin hele hiç istemez çocukları kucağında görse kv ye fenalık gelir. Ah oğlum vah oğlum diye ağlamaklı olur Allahtan esim pek oralı olmuyor yine çocuklarıyla ilgileniyor temizliğe vs yardım ediyor. Yazıklar olsun kadın düşmanı kadınlara ve onları dinleyen sumsuk oğullarına.

Başında olmayan derde yorum yazması kolay onu farkettim.
Başımda olan dert konusuna yazarken içim sızlıyor çünkü. O kadar iyi anlıyorum ki konu sahibini.
Tatmadigim duygu konusuna yazarken akıp gidiyor tuşlar elimin altından..

Rabbim herkesin derdine derman versin.
o kadar doğru söylediniz ki , anında yargılamalar suçlamalar anlamadan dinlemeden ,amin Rabbim herkese yardım etsin dermansız dert vermesin kötü şeylerle sınamasın

Ben bir cok konuda insanlarin kendinden habersiz, sizin dediginiz ruh gibi gezdigini fark ettim. Bu üzücü. Ama isin iyi tarafi yeri geldiginde degisiyorlar da.
(Reklamlardan mi bilmiyorum ama iki gündür yorum yazmak zor. Klavye hep kapaniyor ve yalnislikla reklama tikliyorum hep. Baskasinda da sorun var mi. Yoksa sorun telefonumda mi)

Yıllardır üyeyim buraya bazen çok şey kattı bazen umutsuzluğa kapıldığımda oldu. Genel olarak kadınların evliliklerinde çok fazla yük yüklendiği için mutsuz oldukları yönünde gözlemlerim. Ben evliliğimde o hataları yapmamaya çalışıyorum tükenmemek için.

Kendi dertlerimle ilgili bisey katmadi bana burasi. Yeni evliyken kaynana sorunum vardi yasim da kucuktu cok mantikliydim diyemem ama diyelim ki kaynanamla ilgili biseye fazla tepki gosterdigim bir konuyu yaziyorum "ayy bu ne agresiflik, ayy kocanin yerinde olsam bosarim seni" yazildi.
Neyse dedim ozamaan sakin olayim. Bu sefer sakin durdugum konuyu acardim " ayy nasil sabrediyorsun ben olsam bilmem naparim" tarzi yorumlar... 😂😂😂 ne yapsam tam tersi yorumlar agirlikta gelmişti hep biraz da insanlarin bana uyuz olmasinin etkisini yedim heralde.

Ben kendi problemlerimi kendim cozup bitirdim dogru veya yanliş başardim sonuçta. O konuda burasi bana bisey katmadi yani ama farkli bakis acilari, farkli hayatlar gormek, tartişmak iyi oluyor sadece.

Geçen gün bir konu açmıştım sınav ve bebek isimli. Sınava gideyim mi diye sordum bir çok üye git babası bakar dedi. Atmasaydım cesaret edip gitmezdim. Sınava gittim. Geldiğimde babasının konuşacak hali yoktu biraz daha anlamış beni öyle söyledi. Burda güçlü kadınlar görüyorum ve çok özeniyorum. Bakış açımı değiştirdi.

Elbette bıseyler katıyor hemde ıstemsız benım esımde bazen dıyor sen kadınlar kulubune gırınce bı degısıyorsun dıye farkında bıle degılım. Onun dısında hayatta olmaz dedıgım seylerı gordum bırda hersey olabılırmıs. Hıc ınanamadıgım hayat hıkayelerıde ders oluyor. Bı abla vardı ondan vok etkılenmıstım doner yanında ayran bıle ıcmıyorum demıstı aldatıldıgını anlatırken erkeklere acımayı bıraktım mesela o konudan sonra. Insan tecrube kazanıyor bence okudukca

Objektif bakış açısıyla değerlendirmek& değerlendirilmek, çok iyi bildiğin bi sıkıntıyla mücadele eden kadınlara edindiğin tecrübelerle yardımcı olmaya çalışmak, karşılıksız verdiğin tavsiyeler sonucunda tanımadığın insanların dualarında yer almak falan güzel şeyler bunlar güzel bir yer burası .

Back
X