- 14 Ağustos 2015
- 680
- 1.271
- 33
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Kesin duymuştursun, Nisa 34.nerde yazıyo ben vallahi göremedim ya. ilmihalleri oluyo ya okurdum. temizlik üzerine falan şeyler var bide namaz kılmazsa yüzüne olmamak şartıyla vurun çocuğa tarzında şeyler var.
din buysa dinsizim. dinleri bunların olsun.
Arap kültürünü çok bilmiyorum ama arapların kadınlara genel bakış açısı çok rahatsız edici..arap kültüründe çok fazla açık var
her toplumda olduğu gibi doğrular ve yanlışlar vardır haliyle
ortadoğu geçmişten bu güne süre gelen yanlışların etkisinden kurtulamıyor sebebi dinin yaptırımları bencede
Ben ırk olarak kastetmiyorum, konuyu başka yöne çekmeyin, genel görüşten bahsediyorum.Bende öyle düşünen arkadaşlardanım.
Cidden yazdığın gibi "genelleme yapmayın!" yazmamak için kendimi zor tuttum.
Fakat bunun sebebi "ümmete küfür" felan olarak görmem değil, ırk temelli hareket etmenin söz konusu millet ne olursa olsun yanlış olduğunu düşünmem.
Nasıl Türkleri genellemek yanlış ise, Arapları genellemekte o kadar yanlış.
İşin ilginç yanı, genellemeye maruz kalan Araplar birbirine en az bir K.Kore ile Abd arasında olduğu kadar düşmanlar.
Yani, Suudi'lerle Suriye'lileri bir tutmak mümkün mü?
Suud destekli bir terör var Suriye'de, bu iki ülke insanı birbiriyle aynı görülebilir mi?
Suriye kalkınmış, her farklılığı bünyesinde barındıran ve buna rağmen özgürlük içinde yaşayan bir ülke idi.
Başkanı Alevi, ordu komutanı Sunni vb. Her mezhep, her din barınabiliyordu.
Tıpkı bir Hindistan gibi. Yan komşuları üçlemeye inanırken kendileri oruç tutuyordu.
Asla ama asla, ırklar üzerinden yapılan genellemeler doğru değildir.
Fakat Suudi Arabistan'ın dünyanın en tehlikeli ülkelerinden biri olduğu fikrini bende destekliyorum.
Kendi halkına karşı barbar, dış ülkelere karşı ise tamamen fesatlar.
Abd uşağı iğrenç bir yer.
bişey demiyorum.Kesin duymuştursun, Nisa 34.
Farklı çevirenlerde oluyor ama onların ki bana kalırsa işi yumuşatma, ellerindeki ile oyun hamuru gibi oynama çabası.
"Darabe" filinin anlamı Türkçe'de bile belli.
Peki sadece öğrenmek için soruyorum..Misvagin boyutunu bilmeyen kafalar , oradaki ince nüans i anlamayan kafalar ..
Islak terlik olmalıydısoruya cevap veriyorum; ağzının üzerine kürekle vurmalısınız
Misvagin boyutunu bilmeyen kafalar , oradaki ince nüans i anlamayan kafalar ..
gurur olsa zora gider olumlu bakılmaz.Misvağın boyutu küçük olsada gururun aynı derecede zedelenir.
Ben ırk olarak kastetmiyorum, konuyu başka yöne çekmeyin, genel görüşten bahsediyorum.
Görüşümü nasıl paylaşacağımı sana sormak zorunda değilim!!
Verdiğin örnekler de pes yani!!
Burada Arap erkeklerin kadına bakışını, arapların siyasetine kadar çekmişsin..
Sana bir şey diyemeyeceğim..
Çok rahatsız oluyorsan kendini tut ve alıntılama..
Arap erkeğinin geneli hakkındaki yorumu, ırkçılıkla ve siyasi anlamda alakasız örnekle batırdın.. Zaten huyun bu, yazdığın konuda birine sarmak. Tebrik ederim..Sırf bir adım çıkmış, ne yazsam altında küçümseme, konuyu dağıtma çabası arıyorsunuz.
Neyse, yine de kısaca açıklayacağım;
"Bazı arkadaşlar, aradan böyle 3-5 saçma arap çıktı diye bütün araplara kötü diyemezsiniz dememek için zor tutuyordur belki.." Aynen böyle yazmışsın, benim bir yere çekmeme gerek yok ki.
Bana kalırsa görüşünü açıkça ortaya koymuşsun.
İster kadına bakış açısı isterse de kediyi sevme şekli olsun, ırka göre yapılan genellemeleri yanlış buluyorum.
Sende "hayır, ortadoğu'nun durumu belli!" diyebilirsin. Neden "oraya buraya çekme" diyerek konuyu niyet okumaya, birbirimize yakıştırdığımız davranışlara vb getiriyor, bizimle sınırlandırıyorsun?
Ki, o kadına bakış açısı kan yolu ile Araplar arasında yayılmıyor. Sebebi inanılan din. Yani, aynı derecede radikal bir insan Arap değil de Türk olsa da (ki dindar olmayanların bile nasıl davrandıklarını biliyoruz) yine aynı sonuç, vahim durum ortaya çıkacaktır.
Ama yine de genelleme yapmayı hakkın olarak görebilirsin.
Bazen insanı o raddeye zorla ulaştırıyorlar.
Konuyu siyasete çekmemin nedeni, aynı ırktan kimseler arasında oluşan uçurumu ancak o şekilde anlatabileceğimi düşünmüş olmamdır.
Onlarında zoruna gidiyordur.gurur olsa zora gider olumlu bakılmaz.
Misvagin boyutunu bilmeyen kafalar , oradaki ince nüans i anlamayan kafalar ..
He tabi buradaki kimselerden bahsediyorsan, aynen öyle.gurur olsa zora gider olumlu bakılmaz.
Diyosunki kocam beni misvakla dövse sorun değil olay misvakın boyutuydu çünküMisvagin boyutunu bilmeyen kafalar , oradaki ince nüans i anlamayan kafalar ..
Arap erkeğinin geneli hakkındaki yorumu, ırkçılıkla ve siyasi anlamda alakasız örnekle batırdın.. Zaten huyun bu, yazdığın konuda birine sarmak. Tebrik ederim..
Güle güle..
Dikkat ediyorum, burada birini alıntılıyorsun, alakasız yerlerden örnekler verip, tam sayfa döşüyorsun, bu şahsa yönelik değil, kendi fikrini birilerine dikte etmek için yapıyorsun.Senin varlığından şimdi haberim oldu.
Sana sarıp ne yapayım.
misvakın hafif olmasını vurgulayanlara dedim. oradaki kadınlara tabii ki sözüm yokOnlarında zoruna gidiyordur.
Gitmiyorsa da "zora gitme" şanslarının olmamasındandır.
Kimse değersiz bir eşya muamelesi görmek istemez.
Gerçek cehennemi o kadınlar yaşıyor.
Ölmeyi felan beklemelerine gerek yok. Zaten her anları eziyet, işkence, hor görülme...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?