Eşinizi nasıl dövmelisiniz ?

Dikkat ediyorum, burada birini alıntılıyorsun, alakasız yerlerden örnekler verip, tam sayfa döşüyorsun, bu şahsa yönelik değil, kendi fikrini birilerine dikte etmek için yapıyorsun.
Burada bahsedilen Arap kadınlarına ve dolayısı ile mensubu olduğumuz din ile alakalı konu.
Yani o döşediğin örnekler ile alakası yok..
İlla son sözü söylemeliyim huyundan millete gına geldi, hani verdiğin örnekler alakalı olsa içim şişmez.
Senin varlığın burada emin ol herkes görüyor, amacına ulaşmışsın.
Hani bana sivrilmek için demişsin ya..
Acaba ??
Hadi son kez alıntılada bari son sözü söyle içinde kalmasın..:işsiz:

Bence parmağa değilde gösterilen yere bakmayı öğrenmelisin.
Yazdığım yorumun içeriğine bak, bana değil.
Yoksa çekilmez olur.
Ön yargılar, damgalamalar, yakıştırmalar, ithamlar vb havalarda uçusur.

Mesela beni takip edeceğine, yazdıklarıma anlamlar yükleyeceğine içeriğe, konuya cevap verseydin ya.
Bu çok hoşuma giderdi.
Dikkatini bana değil, yoruma yönlendirmelisin.

Bak, şahsa yönelik yorum yapmadığımı sen söylemişsin.
Ben alıntı yaptığım kişini ismini bile genelde görmem, özellikle bu uzayan konuda, seni fark etmedim bile.
Yani neden saldırma, konuyu çekme, dayatma çabası güdeyim?
Aynı yolun yolcusu muyuz, karşıt görüşlü müyüz bilmiyorum bile.

Sırf bir genelleme yapmanın yanlışlığından bahsettim, örneğinide doğal olarak bildiğim, takip ettiğim alandan verdim ve bir anda diktatör oldum.

Bana karşılık olarak "Hayır, bilgi çağında yaşıyoruz. İnsanların neler yaptığını, çoğunluğu meyilli olduğu tarafı biliyoruz. Yani yaptığım iftira değil, analizdir. Hatta bu kimselere danışma şansımız olsaydı, muhtemelen beni değil seni yalanlarlardı" vb deseydin, konu ne de güzel ilerlerdi.
Doğrusu bunu bekliyordum. Ama "Arap" diye genelleyenin, bana da aynı ön yargıyla yaklaşabileceğini düşünmemişim.

Bence parmağa değilde gösterilen yere bakmayı öğrenmelisin.
Yazdığım yorumun içeriğine bak, bana değil.
Yoksa çekilmez olur.
Ön yargılar, damgalamalar, yakıştırmalar, ithamlar vb havalarda uçusur.

Mesela beni takip edeceğine, yazdıklarıma anlamlar yükleyeceğine içeriğe, konuya cevap verseydin ya.
Bu çok hoşuma giderdi.
Dikkatini bana değil, yoruma yönlendirmelisin.

Bak, şahsa yönelik yorum yapmadığımı sen söylemişsin.
Ben alıntı yaptığım kişini ismini bile genelde görmem, özellikle bu uzayan konuda, seni fark etmedim bile.
Yani neden saldırma, konuyu çekme, dayatma çabası güdeyim?
Aynı yolun yolcusumuyuz, karşıt görüşlümüyüz bilmiyorum bile.

Sırf bir genelleme yapmanın yanlışlığından bahsettim, örneğinide doğal olarak bildiğim, takip ettiğim alandan verdim ve bir anda diktatör oldum.

Bana karşılık olarak "Hayır, bilgi çağında yaşıyoruz. İnsanların neler yaptığını, çoğunluğu meyilli olduğu tarafı biliyoruz. Yani yaptığım iftira değil, analizdir. Hatta bu kimselere danışma şansımız olsaydı, muhtemelen beni değil seni yalanlarlardı" vb deseydin, konu ne de güzel ilerlerdi.
Doğrusu bunu bekliyordum. Ama "Arap" diye genelleyenin, bana da aynı ön yargıyla yaklaşabileceğini düşünmemişim.
Yazdığın yorumun içeriği, benden alıntılaığın ile alakası yok..
Sana derdimi anlatıcam diye uğraşmakta baydı..
Senin yorumun burada yorum yazan 10 larca kişininki kadar kıymetli değil, çünkü senin yorumun ekstra bir şey değil..
Yani lütfedip siz cahillere yazıyorum modundan çık, çünkü sen o kadarda önemli değilsin.. Buradaki herkes kadarsın.
Sen kimseye ne yapacağını dikte edemezsin, evet birinin görüşü sana ters gelebilir, yada yanlış ifade kullanmıştır ve ya sen yanlış anlarsın, ama sırf ben biliyorum demek için alakasız örneklerle kafa etmeye, hatta ırkçılık gibi çirkin ithamlarda bulunma hakkına sahip değilsin..
Bence parmağa değilde gösterilen yere bakmayı öğrenmelisin. Bunu ilk kendin uygula, insanlara öyle davran.
Soru sormuyorsun, alakasız yorum döşüyorsun.
Burada olay senin üslubun, sen değilsin..!
Sen karşıdaki ne demek istiyor demiyorsun, direk saldırıyorsun. Cevap verdikçe uzatıyorsun.
Konu arap erkeği konusundan taa nerelere saptı, seni tebrik ederim.!

Senin yorumun burada yorum yazan 10 larca kişininki kadar kıymetli değil, çünkü senin yorumun ekstra bir şey değil..
Yani lütfedip siz cahillere yazıyorum modundan çık, çünkü sen o kadarda önemli değilsin.. Buradaki herkes kadarsın.
Sen kimseye ne yapacağını dikte edemezsin, evet birinin görüşü sana ters gelebilir, yada yanlış ifade kullanmıştır ve ya sen yanlış anlarsın, ama sırf ben biliyorum demek için alakasız örneklerle kafa etmeye, hatta ırkçılık gibi çirkin ithamlarda bulunma hakkına sahip değilsin..
Bence parmağa değilde gösterilen yere bakmayı öğrenmelisin. Bunu ilk kendin uygula, insanlara öyle davran.
Soru sormuyorsun, konu döşüyorsun.
Sen karşıdaki ne demek istiyor demiyorsun, direk saldırıyorsun. Cevap verdikçe uzatıyorsun.

Bahar Yıldırım bu konuda adeta bir usta. Bir şekilde ortadan konuya girip hemen hemen hep aynı şeylerden söz ediyor.

Soru sormuyorsun, konu döşüyorsun.

"Şahıstan bağımsız yorum yaptığımı" kabul eden sen mi yoksa ben mi konuyu saptırmış olabiliriz?
Sen, "Arap genellemesine karşı çıkabilecek potansiyelde ki üyelerden" dem vururken, bunun yanlış olduğunu çünkü Arapların asla birbirine benzemediğini, hatta azılı düşmanlar olduklarını yani yanlış olan bir davranışın ırktan, damarda akan kandan öte bir sebebinin olması gerektiğini söylemek mi konuyu saptırmak oluyor?

Niyet okumayı bırak Bilinmeyenfx. Yorumumun değerli olduğunu, herkesin önümde secde etmesi gerektiğini ne söyledim ne de ima ettim.

Bana, "dikta" olarak kabul ettiğin bir mesajımı göster.
Sadece bunu yap.
Ne yazdım da bu kadar celallendin?
Hangi konuda baskı yaptım?
"Ulan, nasıl böyle söylersin?" tarzında tek bir kelimemi getir.
Birkaç sayfa öncesine gitmen yetecektir, bul ve getir. Bakalım, beraber karar verelim.

"Şahıstan bağımsız yorum yaptığımı" kabul eden sen mi yoksa ben mi konuyu saptırmış olabiliriz?
Sen, "Arap genellemesine karşı çıkabilecek potansiyelde ki üyelerden" dem vururken, bunun yanlış olduğunu çünkü Arapların asla birbirine benzemediğini, hatta azılı düşmanlar olduklarını yani yanlış olan bir davranışın ırktan, damarda akan kandan öte bir sebebinin olması gerektiğini söylemek mi konuyu saptırmak oluyor?

Niyet okumayı bırak Bilinmeyenfx. Yorumumun değerli olduğunu, herkesin önümde secde etmesi gerektiğini ne söyledim ne de ima ettim.

Bana, "dikta" olarak kabul ettiğin bir mesajımı göster.
Sadece bunu yap.
Ne yazdım da bu kadar celallendin?
Hangi konuda baskı yaptım?
"Ulan, nasıl böyle söylersin?" tarzında tek bir kelimemi getir.
Birkaç sayfa öncesine gitmen yetecektir, bul ve getir. Bakalım, beraber karar verelim.
:işsiz::işsiz::işsiz::işsiz::işsiz::işsiz:

İşte, asılsız bir cümle atarsan ortaya, böyle sıkılırsın.
Eyvallah.
Evet hep asılsız atarım, sakın yazma tamam..
Burada yazdıklarını ve üslubunu sonradan okuyorsundur umarım..
Karşıdaki ne demiş ben ne yazmışım diye..
Dikta tavrın var, empati kuramıyorsun, diktalık illa lan! ulan değildir.
Alakasız yorum ile, konuyu çarpıtmak karşındakini anlamayıp, habire yazıp, böğk getirmek değişik anlamda ben haklıyım tavrını dikte ettirmek gibi görüyorum.
Yani haklıyım ben, yine haklı çıktııımm oleey diye sevinip kendince tatmin olmak için yapıyorsan..
Seni ancak bu kadar takarım :işsiz:

Kur'an'da hafifçe dövmeye izin verilen (tavsıye veya emredilen değil) tek durum, ailenin huzur, düzen ve şerefini ihlâl eden, öğüt ve uyarılara kulak kapatan kadının durumudur, bu durumda bile Hz. Peygamber'in (s.a.v.) yönlendirmesi işin başka yollardan çözülmesidir. Özetle İslâm sopayı getirmemiş, var olanı asgarîye indirerek bıraktırmayı amaçlamıştır. Ama uygulamada hem İslâm dünyasında hem de başka toplumlarda "cezâda, eğitimde, öfkeyi teskinde, zorlamada" sopa hep kullanılmıştır; bunun vebalini dînlerde ve ahlâkta değil, nefsinin arzularını, duygularının tatminini dinin ve ahlâkın önüne alan ham insanda aramalıdır. Uygulamadan bildiğim pek çok örnek içinde, Kur'an'ın son derecede nadir ve özel bir durumda izin verdiği dövme örneğine hiç rastlamadım. Ama sudan sebeplerle, tamamı meşrû olmayan sayısız dövme olayını biliyorum ve bunu yapan erkeklerin de çoğu namazında niyazında adamlardır. Allah elbette bunları iki sebeple sorumlu tutacaktır: 1. Meşrû olmayan bir sebeple ve şekilde kadınları dövdükleri için. 2. İslâm'a ve müslümanlara söz getirdikleri için. Öte yandan kadın dövenlerin, kadına karşı şiddet kullananların çoğunun fetvâyı dinden almadıklarını, davranışlarını din kurallarına göre ayarlamadıklarını da biliyoruz. Şu hâlde kadına karşı şiddet kınanıyorsa ve bu çirkin uygulamaya son verilmek isteniyorsa bilinmelidir ki, İslâm da bunu istemektedir, bu rahmet dini dövmeden değil, sevmeden yanadır.
Alıntıdır. .

Kazen Kazen
Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye.

kusura bakmayın hangi yorumu kibleyeceğimi şaşırdım ilgilenebilir misiniz ?

herkesin dini kendine,kimseye birşey anlatacak değilim-değiliz bile isteye hakaret edenlerle siz layıkıyla ilgilenirsiniz diye ümid ediyorum kolay gelsin

:silah:

Peki sadece öğrenmek için soruyorum..
Neden sadece kadın?
Yani bizler kadın olarak kaş bile çatıldığında inciniriz..
Aynı ceza erkek için de var mı?
İnce sopa yada kalın sopa?
Sadece insan olarak soruyorum.. Mesele kadın erkekte değil aslında..

Senin. Burda bana sorduğun soru derin bir İslam sorusu , sen musluman misin ilk buna cevap ver çünkü ona gore cevap vericem

Artı muslumansan bile üzerine farz olan ibadetleri yapıyor musun yada yapmıyorsan itiraz ediyor musun hepsine yoksa ben yapamıyorum ama kabul de ediyorum mu diyorsun

Çünkü avamla din konuşulmaz

Sen bi cevap ver sonra bende derin cevaoalr alirsin

Senin. Burda bana sorduğun soru derin bir İslam sorusu , sen musluman misin ilk buna cevap ver çünkü ona gore cevap vericem

Artı muslumansan bile üzerine farz olan ibadetleri yapıyor musun yada yapmıyorsan itiraz ediyor musun hepsine yoksa ben yapamıyorum ama kabul de ediyorum mu diyorsun

Çünkü avamla din konuşulmaz

Sen bi cevap ver sonra bende derin cevaoalr alirsin
Pes..!

Siz o dediğiniz kadınlardan daha iyi halde olduğunuzu nasıl iddia ediyorsunuz e hanı bu ülkede özgürlük virt zırt hart hurt yoktu tayyip erdoganin gemisi burası kizlarrrr

Diktatörün ülkesi , yani

Bilgi dağarcığına hayran kaldım

Ben hiç bir doktorun tıbbi terimleri avam a anlattığını gormedim

Anlayacağı dilde anlatır iyi ki uzun yazmamisim, tahmin ettiğim gibi çıktın

Hafi bakalım.herşeyi.merak etme bir daha da YAZMA!!
MİLLETE YAZMA DIYORSUN YA YNİSİNDAN.SENDE YAZMA

Siz o dediğiniz kadınlardan daha iyi halde olduğunuzu nasıl iddia ediyorsunuz e hanı bu ülkede özgürlük virt zırt hart hurt yoktu tayyip erdoganin gemisi burası kizlarrrr

Diktatörün ülkesi , yani

Bilgi dağarcığına hayran kaldım

Ben hiç bir doktorun tıbbi terimleri avam a anlattığını gormedim

Anlayacağı dilde anlatır iyi ki uzun yazmamisim, tahmin ettiğim gibi çıktın

Hafi bakalım.herşeyi.merak etme bir daha da YAZMA!!
MİLLETE YAZMA DIYORSUN YA YNİSİNDAN.SENDE YAZMA
Sorun burada biliyormusun..
Ben bilirim kafası..
Sen İslam alimimisin ki millete Avam san diyorsun?
Kibir den başka, güçlüye oynamaktan başka bir mantık görmüyorum sende..
Yazık, vah ki ne vah..
Dini polemik çıkartmamak için cevap vermedim sana, ama sen sanırım ilim şov yapmak istedin..
Neyse güle güle..

bu ayeti tek tefsirden değil pekçok tefsirden okuyun anlamaya çalışın lütfen .buraya koymak isterim ama çok uzun olur.hadilser eşliğinde resullahın uygulamaları ve ALLAH CC kadınlar ile ilgili başka ayetleriyle değerledirin lütfen..
islama karşı kalplerinizi soğutmayın..tehlikeli cümleler kurup dinizden olmayın..

Diego Dur Allahını seversen! Zaten ortalık karışık.
facebook-ta-kiz-resimlerine-yorum-yazan-abazan--i34683.jpg

:KK53:
Bune ya ben niye bişey anlamıyorum :27:

Back