Eşinizi nasıl dövmelisiniz ?

@bilinmeyenfx kuran bütündür -diyaloğunuzu anlamadım arkadaşla ama öğrenmek istediklerini özelden sor elimden geldiğince dilimin yettiğince anlatırım yada efide efide ye

bu konu kasıtlı bi konu ve burada konuşmak istememesi çok doğal o arkadaşın ,senin art niyetli olduğunu düşünmüyorum yani azda olsa tanıdığım kadarıyla

Bune ya ben niye bişey anlamıyorum :KK53:
Şimdi efendim bir kız bir facebook fotosu koyar. Bu arkadaşlar foto altında kapışırlar, bu uzun tartışma esnasında Türkçe bilmeyen Dieogo, çok harika görünüyorsun diye kıza yazar :D
Bu arkadaş da konunun en hararetli yerinde bayanlar tanışak mı deyince internet efanesi Dieogo geldi aklıma :D

Şimdi efendim bir kız bir facebook fotosu koyar. Bu arkadaşlar foto altında kapışırlar, bu uzun tartışma esnasında Türkçe bilmeyen Dieogo, çok harika görünüyorsun diye kıza yazar :KK70:
Bu arkadaş da konunun en hararetli yerinde bayanlar tanışak mı deyince internet efanesi Dieogo geldi aklıma :KK70:
Sonradan çözdüm dostum msjını görünce :27:
Kızlar isteye irkek girmiş şimdi birleşme zamanı defedelim şunu kavga zamanı değil :27:

Sırf bir adım çıkmış, ne yazsam altında küçümseme, konuyu dağıtma çabası arıyorsunuz.
Neyse, yine de kısaca açıklayacağım;
"Bazı arkadaşlar, aradan böyle 3-5 saçma arap çıktı diye bütün araplara kötü diyemezsiniz dememek için zor tutuyordur belki.." Aynen böyle yazmışsın, benim bir yere çekmeme gerek yok ki.
Bana kalırsa görüşünü açıkça ortaya koymuşsun.
İster kadına bakış açısı isterse de kediyi sevme şekli olsun, ırka göre yapılan genellemeleri yanlış buluyorum.
Sende "hayır, ortadoğu'nun durumu belli!" diyebilirsin. Neden "oraya buraya çekme" diyerek konuyu niyet okumaya, birbirimize yakıştırdığımız davranışlara vb getiriyor, bizimle sınırlandırıyorsun?

Ki, o kadına bakış açısı kan yolu ile Araplar arasında yayılmıyor. Sebebi inanılan din. Yani, aynı derecede radikal bir insan Arap değil de Türk olsa da (ki dindar olmayanların bile nasıl davrandıklarını biliyoruz) yine aynı sonuç, vahim durum ortaya çıkacaktır.

Ama yine de genelleme yapmayı hakkın olarak görebilirsin.
Bazen insanı o raddeye zorla ulaştırıyorlar.

Konuyu siyasete çekmemin nedeni, aynı ırktan kimseler arasında oluşan uçurumu ancak o şekilde anlatabileceğimi düşünmüş olmamdır.
ırka göre yapılan genellemeler yanlış olabilir ama araplar islamdan öncede kadına iyi davranmıyorlardı ki.inandıkları dini kendilerine benzetmiş olmaları ihtimali de yüksek.

ırka göre yapılan genellemeler yanlış olabilir ama araplar islamdan öncede kadına iyi davranmıyorlardı ki.inandıkları dini kendilerine benzetmiş olmaları ihtimali de yüksek.

Doğru, inandıkları dini kendi çıkarlarına, rahatlarına göre şekillendirmişte olabilirler.

Sorun burada biliyormusun..
Ben bilirim kafası..
Sen İslam alimimisin ki millete Avam san diyorsun?
Kibir den başka, güçlüye oynamaktan başka bir mantık görmüyorum sende..
Yazık, vah ki ne vah..
Dini polemik çıkartmamak için cevap vermedim sana, ama sen sanırım ilim şov yapmak istedin..
Neyse güle güle..

İsmin gibi bilmiyorsun cidden ben alimim dedim mı .musluman olmayan dolu burda ona da dini bisey yazsam ne der zaten dini kabul etmiyor en başta
Ayrıca mantık gormen için mantıklı olman gerek :)

Ayrıca issizsin galiba surekli alintı alıntı iş bul kendine şimdi güle güle

Doğru, inandıkları dini kendi çıkarlarına, rahatlarına göre şekillendirmişte olabilirler.
Adamlar peygamberleri ölür ölmez koltuk sevdasına düşmüş, peygamberin ailesine hürmet etmedikleri gibi , ilerleyen zamanda da torunlarını katletmişler. Tabi ırka göre genelleme yanlış, bütün araplar kötü filan diyemeyiz ama onların tekelinde işlenmiş bir islam felsefesini bende kabul edemiyorum, kendilerine göre yontmuş olma ihtimalleri çok yüksek.

Benim inandığım kutsal kitapta bu ayet var .
Tefsirleri zaman zaman yumuşatılmış olsa da ; genel anlam önce nasihat , sonra ayrı yatma ve en son hafifçe vurma . Ne zaman yapılacak bunlar ? Kadın aile düzenini bozduğunda .

Ben aile düzenini sık bozarım . Geçimsiz sayılacak "bencilliklerimde " çok . Eşe itaat etmem . Genel olarak ya saygı duyarım ya saygısızlık yaparım kendisine . Beni eğitmeye kalkarsa(!) daha da saldırganlaşırım hatta .
Velhasılı kelam benim bu fıtratımı en iyi bilen beni yaradandır . Eğer itaat ettiğim adam beni dizginlemek için bana vuracaksa , aile mefhumu boka sarar. Bende ona vururum .
Bu durumda Elhamdüllilah müslümanım ama İslamda bu yok diyemem , demem .
Vardır ama nedeni niçini nasılı vardır .
Bir kadını dövmenin nedeni , niçini , nasılı olur mu hiç derseniz ?
Böylelerini tutup şeyinden asacaksın , ohh az bile yapmış falan tarzı yaptığımız yorumları hatırlayalım bazı konulara . Kanunda ceza hükmü olduğu halde , cezasını kendi elleri ile kesenlere elleri dert görmesin dediğimizi anımsayalım .
Bir de kadına şiddetin her dönem çığ gibi yükseldiğini unutmayalım .
Olaya buradan bakınca İslam olmayan bir şiddeti yapın emri ile meşru mu kılmış yoksa varolan bir şiddetin azalması için max. ölçünün bile can acıtmaması gerektiğine mi değinmiş buna bakalım .
Yani etraf güllük gülistanlıkken vurun kahpeye diye bir durum yok ortada . Ha yine de nefse ağır gelir , gelebilir . Başta da dediğim gibi bana gelir . Bana ağır gelmesi olduğunu inkar etmemi meşru kılmaz .
Allah beni en iyi bilendir der , geçerim .

Back