- 23 Eylül 2018
- 778
- 203
-
- Konu Sahibi maviisever
Kitap konusunda aynı düşüncede galiba ama diğer konuda sanmıyorum şu kafada o şu an gördüğü beğendiği şey olunca alıyor geçenlerde elbise gördü beğendi aldı bende bornuz takımı görmüştüm internette çokta güzeldi nasıl diye eşime sordum al onu istersen dedi ve hemen aldık beğendiği şeyleri vs alıyor o şu an altın düşmüşken ekstradan gelen parayı altına grama çevirme derdin son bir ay kalada alırız para var nasılsa kafasında ama bilmiyor ki son bir kala benim halim olmayacak öyle çok gezemicem o bu kafan hastane konusunda da ben biraz üstten bakış attım gıcıklık olsun diyemi bilemiyorum öyle dediği gibi olsa 6 ay boyunca özele gitmeme izin vermezdi zaten bilemiyorum yani ama söyleyiş tavrı zoruma gittiBenim eşimde çocuk bakımı ile ilgili kitapları okumamı saçma bulurdu. “Gerçek hayatta kitaplardaki gibi mi sanki çocuklar, bizi annelerimiz kitaplarla mı büyüttü” gibi tavrı vardı. Zaten kitap okuyan biri değil o sebeple umursamadım ama çocuk doğunca dediği gibi öyle her şey kitaplardaki gibi olmadı
Acaba eşiniz de mi o kafada
Başka zaman paraya takılmadığını söylemişsiniz. Bir de aklıma acaba çocuk için hazır değil miydi diye bi soru geldi. Çünkü bebek içinde bi alışveriş yaptırmamış size şuana kadar..
Ne övün ne gömüm normal gözden bakın empatili şekilde atağa geçmedenYazinizin sonunda kocayi savunmaya gecmissiniz ama buraya baslik acmissiniz bu davranisi nasil karsilarsiniz diye. Yani ben pek anlamadim övelim mi gömelim mi ?
İns calısıyordur en azından ben bakarım cocuguma diyorsn.Işte Çok derinde bunun adını da emek koymuşlar ömürleri geçiyor bu derinlerdeki iyi adamı çıkaracaklar diye. Konu sahibi bebek bakımında da konu acar nasılsa. Ne diyelim bize mutluluklar dilemek düşer.
Zaten bende kırıcı konuştuğunu söylüyorum aksini söylemiyorum kiKırılacak bir şey yok, eşin haklı, cimri değil , sen fazla alınmışsın gibi şeyler duymak istiyorsunuz sanırım ama kendi adıma konuşursam öyle söyleyemeyeceğim. Eşiniz gayet kırıcı konuşmuş.
Kötü yorum yapmak yapmamak değil sadece bazıları robota bağlıyor her bu tür konuda tek bana değil bir çok konu okuyorum onlarada boşan et bunla hayat geçmez gibi klişeye bağlanmış yorumlar yapıyorlar ben onu kastettim.. yoksa istediğini diye bilirsin tabii kiNormalde kitap okur musunuz?
Okumuyorsaniz aldıklarınizi da okumayacaginizi düşünmüş olabilir eşiniz.
Doğum içinde kendince özel hastaneyi gereksiz görüyor muhtemelen, o sınırı da yüzden koymus olabilir, bunlar ihtimaller.
Şimdi siz eşinize kötü birşey söylememizi istemiyorsunuz ama bir kedi konunuz vardı orada istemediginiz halde başka birine vermiştiniz kediyi, günlerce ağlamaniza duyarsız kalmıştı eşiniz, bebeğinizin isim konusunda da baskı yapıyordu.İstemediği şeylerde sizin düşüncelerinizi yok sayabiliyor rahatlıkla eşiniz, bu da onlardan biri olmuş olabilir.
Normalde harcamalarima karışmaz demissiniz o zaman sizde takmayin ne söylediğini belliki kitaplara para vermek gereksiz gelmiş esinizeharcama yaptığınız miktarda cüzii bir miktar kitap için. Kitap okumaya ve kitaplara aşık biri olarak o kadar çok alıyorum ki esimin fiyat sorduğu hiç olmadı karışmaz çok şükür kitapları ve okumayı seven bir eşim var aksi halde esimde olmuş olmazdı zaten
İkinci çocuğu yapın. 8. De falan da düzelir bence. Konuyu okurken size üzülen insanlar sondaki küçümser cümlelerinizle aman ne hali varsa görsün diyordur emiminŞimdi kızlar size kısa bir özet geçicem 6 aylık hamileyim ve uzun süredir hamilelik doğum ve doğum sonrası için kitap arayışındaydım eşime hiç bahsetmedim ablamla araştırıyorduk veya konuşuyorduk dünde 200₺ lik kitap alışverişi yaptım biri hamilelik süreci, doğum vs bilgileri veriyor baya iyi bir kitap diğeri 0-12 ay bebek bakımı gelişimi vs bir kitap diğeride 0-2 yaş kitabı tamamiyle eğitici bilgi verici türden ilk hamileliğim ve zerre bilgim yok. Doğum esnasında neyle karşılaşıcam bebeği bana verdiklerinde ne yapıcam nasıl davranıcam nasıl büyütücem bilmiyorum bende bilgi almak için, bilinçli olmak için bunları aldım aldıktan sonra ise eşime attım bunları aldım diye ordan biraz başladı ama ben pek takmadım işte be kadar verdin ne gerek vardı başkasından öğreneceğine annenden kaynanandan öğren vs dedi (sanki ailelerimiz zamanında çok bilinçlilermiş gibi... eski ailelerin çoğu çocuğu büyütmüşlerdi o kadar çok bilgili değillerdi bence bir çok yanlış vardı en çokta ilk çocuklarda) bir şey demedim telefonu kapattık akşam işten geldi işte bunları okucaksın hepsini bitirceksin vs vs dedi başlarda hiç alınmadım takmadım çünkü biraz daha bir şeyler söyleyince gerçekten kendimi kötü hissettim sanki babasından fırça yermiş gibi hissettim o an kendimi bir de şey dedi işte özele gidiyorum eğer ki doğum ücreti 3bini geçerse devlette olursun doğumunu dedi bende devlette olmak istemiyorum (yanlış anlaşılmasın bizim buradaki devlet hastanesini sevmiyorum aşırı ilgisiz bir hastane) bende biraz ters çıkıştım daha doğrusu ters değilde onun o lafını red ettim hayır falan diye o da görürüz diyince bende bir şey demedim yanından gittim ama gerçekten yani çok kötü hissettim kendimi bu kitaplar benim için değil aslına bakarsak çocuk için ona daha iyi anne baba olabilmek adına aldım ama babasından azar işiten sorguya çekilen kız konumuna düştüm şu an konuşmuyorum... normalde parayı pek takmazdı niye böyle yaptı bilmiyorum anneme 300 ₺ borcum vardı o paradan vercektim ablamda sonra verirsin bu kitapları al bize acelesi yok diyince bende öyle yaptım belki ondandır bilemiyorum ama baya kötü hissettim yani kendimi... birde durumumuz şükürler olsun iyi her ay 4bin₺ geliyor çalıştığı yerden de neredeyse 3500₺ geliyor durumumuz var yani doğum içinde var ama bazen pintiliği tutuyor çocuk için hala daha bir şey almadık yavaştan almaya başlayalım sona kalınca daha çok sıkışırız hepsi üst üste geleceği için diyorum ama pek tınlamıyorum alırız daha var diyor para var nasılsa diyor falan filan.... normalde gerçekten çok ince düşünen biri paranın yaşına bakmaz dışarı dolaşmaya çıkarız 500-600 harcar eve öyle geliriz o giden paranında arkasından bakmaz aksine ben bakarım ne yaptıkta gitti falan diye veya eve bir şey eksikse fazlasıyla alır eder yeri gelir aileme alışveriş yapar babam yurt dışında olduğu zamanlar sürekli onlara bana çalıştığı yerden ahşap hediyelikler getirir aslında özünde iyi ama niye böyle yapacağı tuttu bilmiyorum...
LÜTFEN KIRICI ŞEKİLDE YORUM YAPMAYIN KARŞINIZDAKİNİNDE BİR İNSAN OLDUĞUNU BİLİN VE HEMEN SAÇMA SAPAN BUNLA HAYATA NASIL GEÇER BU ADAMI BOŞA GİBİ BOŞ CÜMLELERDE KURMAYIN...
Birazcık bu yönde kişisel gelişim kitaplarına larşı... dediği şey şu annelerimiz dururken başkasının yazdıklarına göremi yetiştiricem çocuğu saçma bir düşünce onlar sadece seni bilgilendiriyor neye karşı nasıl tepki vermen gerektiğini nasıl davranman vs vs ona ise saçma geliyor büyüklerimiz dururken bende aksine büyüklerden aşırı yardım istemem bir ara eşim anlatıyordu şok oldum bir ara annesi torunlarından birini yıkarken (bebek torun) banyodan çıkarttıktan sonra bebeği ters çevirip silkelemiş bunu duyunca ağızım açık kaldı bende annen baya saçmalamış ben çocuğuma öyle yaptırmam dedim böyle yapan birinden de çocuk eğitimi almak pek istemem açıkcası daha çok duyuyorum biri burada yazmıştı daha anne sütü alan yeni bebeğe kaynanası portakalın suyundan içirmiş bir şey olmaz diyormuş yani demem o ki büyüklerimiz pekte bilinçli değil annemde en son kardeşim için bu tür bir kitap almıştı oğlumu nasıl yetiştiririm diye benim tarafıma göre saçma değil ama eşime ve ailesine göre gereksiz ben bunu anladım yaniBazı insanlar kitaba para vermeyi gereksiz görür. Son zamanlarda bu tip insanlar çoğaldı hata. Elinde telefon,tablet her bilgi elinin altında ordan oku öğren napıcaksın kitabı diyenler var. Muhtemelen eşiniz böyle biri.
Yok kusura bakmam niye bakim düşündüğünü söylemişsin ama işte sonlara yaklaşınca korku basıyor işte doğumda beni ne bekliyor ne yapmam gerek (internette okumuştum doğum eğitimi alanlar bilgisi olanlar neylerle karşılaşınca nasıl tepki vermesi gerektiğini bilenlerin doğumu kolay geçiyormuş) böyle şeyler okuyunca bilgi edinmek istedim dakika başıda telefondan araştırma yapmakta istemiyorum birde bebeği elime aldıktan sonra ne yapıcam bilmiyorum nasıl yetiştircem bilmiyorum bilgi amaçlı aldımBana da 200 tl fazla geldi kuzum kusura bakma ozellikle boyle bir donemde bebek demek masraf demek , bilgi toparlayabilecegin yerler var yani sart degilmis..fakat bu onun tavrini hakli cikarmaz dogumu sadece kendin icin mi yapacaksin?belki pintilikten degil.de hamilelikte uzak kaldiysaniznya da kendisiyle yeterince ilgilejilmemis hissetmis olabilir
Aslında olabilir kitabı alırken birliktede okuruz o da bir şeyler öğrenir diye düşünüyordum ama umduğumu bulamadığım içinde fazla gücenmiş olabilirim.. ama tabii bu onu haklı çıkartmıyorBence kırıldığınız nokta sizin kadar hevesli olmamasi. Sizin kadar heyecanlı duyarlı olsun istediniz.
Ama malesef hamile eşleriyle gebelik okuluna giden erkekler sanırım filmlerde oluyor. En azından benim çevremde yok.
Bence bu tür şeyleri uygulamali öğrenmek daha güzel. Zaten sizin içinizde annelik içgüdüsü var kitap okumasanizda az çok yaparsiniz yani. Ayrıca kitapta Diyelim ki bebeği şöyle uyutun diyor sizinki öyle uyumadi bu sizi gereksiz yere stere sokar tam da yazılan gibi yaptım ama yine de olmadi gibisinden.
Gerçekten her bebegin karakteri farklı genelleme yapılacak çok az şey var. En basiti bebekler düş alınca daha rahat uyur derler ve bunu hemen hemen herkes söyler benimkiler banyo yapınca çin gibi oluyor bi enerji geliyor sonra uyusa bile sık sık uyanıyor. Herhalde benim çocuklarda bi terslik var
Youtubeden de izleyebilirsiniz annelerin deneyimlerini.
Uzmanlar in görüşlerini.
Şimdiden çok plan proje yapmayın bebis doğduktan sonra o senaryolar hergun baştan yazılacak çünkü.
Sağlıklı dogumlar