Merhabalar ;
Bebek bakımı gözünüzü korkutmasın, süreçleri öğrenip psikolojik olarak hazırlıklı olmanız yeterli naçizane. Büyüme atakları, gaz, uykusuzluk vs. Onun dışında ben üniversite hastanesinde doğum yaptım, bebek hemşireleri ve pediatristler emzirmeden, alt değiştirmeye kadar her şeyi baştan öğrettiler püf noktalarıyla. Özelde haydi haydi yaparlar diye düşünüyorum. Diğer detaylarla alakalı kitaplar size sadece genel bir fikir sağlayacak çünkü her bebek birbirinden farklı. Yine okuyun tabi ki ama kendinizi korkutmayın diye söylüyorum. Yanlış anlamayın evde koca bir kütüphanem var içinde bir tane bebekle alakalı kitap yok. Doktora danışarak, nadiren de internetten öylesine araştırarak ilerliyorum, en çok da bebeğime uyum sağlayarak. Bir düzen oturttuk gidiyoruz çok şükür. Anneme ve kayınvalideme danışma ihtiyacım olmadı bugüne kadar. Ki bebeğime tek başıma bakıyorum, eşim bile yanımda değil. Oluyor yani, öğreniliyor da bakılıyor da. Tedirgin etmeyin kendinizi. Yetiştirme tarzına gelince, yine her metod her çocukta işlemiyor, bebeğinizin karakterine göre uygun yöntemler geliştirirsiniz. Tekrar söylüyorum, okuyun, okumak en güzel ve gerekli şey ama kendinizi sıkıntıya sokmayın bu konuda. Gözünüzde büyümesin. Benim önceden detaylı okumamamın sebebi, gözümün korkacağını bilmemdi, belki sizi güvende hissettirir, orasını bilemem.
Hamilelikte düşünülen vs. bebek olunca başa gelen diye bir durum mevcut yani :) En basiti; hamileyken bebek şapkaları aldım tatlı tatlı, kızım onlara sinir oluyor ve sadece bir tanesini takmama izin veriyor, ben de ona uyum sağlıyorum, sonuç olarak bizim şapkalar öylece duruyor :)
Esas meseleye gelince, diğer arkadaşların dediği gibi eşiniz o anlık öyle bir tutum sergilemiş olabilir. Madem normalde öyle bir adam değil, alın karşınıza güzelce konuşun. Belki rahatsız olduğu bir durum vardır. Belki de sadece o an canı sıkkındır. Yani düşünerek kafanızda büyütmek yerine iletişim kurmayı deneyin bana kalırsa. Güvenmediğiniz yerde de doğum yapmayın, zaten psikolojik olarak çok farklı bir olay, daha da zorlaşmasın. Sağlıklı doğumlar dilerim.