Eşiniz size aynısını söylese ne yapardınız?

Normal bir yorum yazacakken en son paragrafı görünce bir durdum düşündüm. Eşinize hem toz konmasın hem de size teselli verilip aman olur öyle şeyler mi demek lazım? Adam pintinin teki işte yada gereksiz gördüğü için kitap alışverişinize laf etmiş. Durumunuz iyiyse onun lafına bakmayıp hastaneyi de bebeğin alışverişini de istediğiniz gibi yaparsınız.

Birde bir adamın cimri yada eli açık olması icin ailelere yaptığı harcamaları kriter almayın. Eşiyle çocuğuna kuruş vermeyip ailesine sevdiklerine para saçan ne erkekler var . Eşiniz size ve çocuğunuza kısıp millete para yağdırsa ne yazar. Dışarda da belki kendi de yiyip içtiği için gözüne gelmiyordur harcadığı.

Şimdi kızlar size kısa bir özet geçicem 6 aylık hamileyim ve uzun süredir hamilelik doğum ve doğum sonrası için kitap arayışındaydım eşime hiç bahsetmedim ablamla araştırıyorduk veya konuşuyorduk dünde 200₺ lik kitap alışverişi yaptım biri hamilelik süreci, doğum vs bilgileri veriyor baya iyi bir kitap diğeri 0-12 ay bebek bakımı gelişimi vs bir kitap diğeride 0-2 yaş kitabı tamamiyle eğitici bilgi verici türden ilk hamileliğim ve zerre bilgim yok. Doğum esnasında neyle karşılaşıcam bebeği bana verdiklerinde ne yapıcam nasıl davranıcam nasıl büyütücem bilmiyorum bende bilgi almak için, bilinçli olmak için bunları aldım aldıktan sonra ise eşime attım bunları aldım diye ordan biraz başladı ama ben pek takmadım işte be kadar verdin ne gerek vardı başkasından öğreneceğine annenden kaynanandan öğren vs dedi (sanki ailelerimiz zamanında çok bilinçlilermiş gibi... eski ailelerin çoğu çocuğu büyütmüşlerdi o kadar çok bilgili değillerdi bence bir çok yanlış vardı en çokta ilk çocuklarda) bir şey demedim telefonu kapattık akşam işten geldi işte bunları okucaksın hepsini bitirceksin vs vs dedi başlarda hiç alınmadım takmadım çünkü biraz daha bir şeyler söyleyince gerçekten kendimi kötü hissettim sanki babasından fırça yermiş gibi hissettim o an kendimi bir de şey dedi işte özele gidiyorum eğer ki doğum ücreti 3bini geçerse devlette olursun doğumunu dedi bende devlette olmak istemiyorum (yanlış anlaşılmasın bizim buradaki devlet hastanesini sevmiyorum aşırı ilgisiz bir hastane) bende biraz ters çıkıştım daha doğrusu ters değilde onun o lafını red ettim hayır falan diye o da görürüz diyince bende bir şey demedim yanından gittim ama gerçekten yani çok kötü hissettim kendimi bu kitaplar benim için değil aslına bakarsak çocuk için ona daha iyi anne baba olabilmek adına aldım ama babasından azar işiten sorguya çekilen kız konumuna düştüm şu an konuşmuyorum... normalde parayı pek takmazdı niye böyle yaptı bilmiyorum anneme 300 ₺ borcum vardı o paradan vercektim ablamda sonra verirsin bu kitapları al bize acelesi yok diyince bende öyle yaptım belki ondandır bilemiyorum ama baya kötü hissettim yani kendimi... birde durumumuz şükürler olsun iyi her ay 4bin₺ geliyor çalıştığı yerden de neredeyse 3500₺ geliyor durumumuz var yani doğum içinde var ama bazen pintiliği tutuyor çocuk için hala daha bir şey almadık yavaştan almaya başlayalım sona kalınca daha çok sıkışırız hepsi üst üste geleceği için diyorum ama pek tınlamıyorum alırız daha var diyor para var nasılsa diyor falan filan.... normalde gerçekten çok ince düşünen biri paranın yaşına bakmaz dışarı dolaşmaya çıkarız 500-600 harcar eve öyle geliriz o giden paranında arkasından bakmaz aksine ben bakarım ne yaptıkta gitti falan diye veya eve bir şey eksikse fazlasıyla alır eder yeri gelir aileme alışveriş yapar babam yurt dışında olduğu zamanlar sürekli onlara bana çalıştığı yerden ahşap hediyelikler getirir aslında özünde iyi ama niye böyle yapacağı tuttu bilmiyorum...

LÜTFEN KIRICI ŞEKİLDE YORUM YAPMAYIN KARŞINIZDAKİNİNDE BİR İNSAN OLDUĞUNU BİLİN VE HEMEN SAÇMA SAPAN BUNLA HAYATA NASIL GEÇER BU ADAMI BOŞA GİBİ BOŞ CÜMLELERDE KURMAYIN...
Yorum yapayım dedim şuna yazmayın bunu yapmayın demişsiniz.
Ne yazalım onu söyleyin bari de yazalım

Kitap alışverişini gereksiz görüyor bence ondan dolayi. Ama doktor olayi nasil mesela düzenli gittiğiniz bir doktor olmayacak mı ? Gideceksiniz özelde doktora en son ne olacak baska doktora mi ?
Yok zaten en başından beri özele gidiyorum doğumda da aksilik çıkmazsa yine oraya gidicem eşim bu konuda pek söz hakkına sahip olamıcak ben doğurucam çünkü ve buradaki devlet bana güvenilir gelmiyor onada izah edicem

Herzaman böyle değilmiş madem sizde fazla takmayın ,Benim eşimde olsa aynı şeyleri söylerdi zaten bende 200 TL lik kitap ta almazdim eşimi bildiğim için.dogum masrafları falan stres yapmıştır.

Aslında olabilir kitabı alırken birliktede okuruz o da bir şeyler öğrenir diye düşünüyordum ama umduğumu bulamadığım içinde fazla gücenmiş olabilirim.. ama tabii bu onu haklı çıkartmıyor
Erkekler malesefki bizim kadar hassas değil bu konuda.
Mesela eşi kadın doğum doktoru olan kadın doğum esnasında bizden daha mı az acı çekecek yada eşi çocuk doktoru olanın çocuğu bizimkilerden daha mı az hasta olacak. Hayır.
Ama eşleri bu konunun uzmanı olduğu için onları pskilojikmen rahatlacak işte bizim sorun ettigimiz şeyin normal bir süreç oldugunu panik yapmamasi gerektigini anlatacak vs.
Zaten biraz bilinçli olan herkes tıp okumada da karsisindakini normal gündelik sözlerle de rahatlatabikir.
Burada önemli olan karşı tarafın konuşma tarzı olaya yaklaşım biçimi.
Sanırım eşiniz o bilinçli gruptan değil. Eger öyleyse de kendini yanlış ifade ediyor.
Çünkü annene sorarsin anneme sorarsin cokta rahatlatıcı kelimeler değil.
Özellik le fazla masraf çıkarsa devlette dogurursun aba altindan sopa göstermek. Fazla harcama yapma gibisinden.
Bebeğin doğunca seni büyüten annenin bilgileri bile sana yetersiz eksik gelecek. Yeri gelecek onun yaptığını begenmeyeceksin

Merhabalar ;

Bebek bakımı gözünüzü korkutmasın, süreçleri öğrenip psikolojik olarak hazırlıklı olmanız yeterli naçizane. Büyüme atakları, gaz, uykusuzluk vs. Onun dışında ben üniversite hastanesinde doğum yaptım, bebek hemşireleri ve pediatristler emzirmeden, alt değiştirmeye kadar her şeyi baştan öğrettiler püf noktalarıyla. Özelde haydi haydi yaparlar diye düşünüyorum. Diğer detaylarla alakalı kitaplar size sadece genel bir fikir sağlayacak çünkü her bebek birbirinden farklı. Yine okuyun tabi ki ama kendinizi korkutmayın diye söylüyorum. Yanlış anlamayın evde koca bir kütüphanem var içinde bir tane bebekle alakalı kitap yok. Doktora danışarak, nadiren de internetten öylesine araştırarak ilerliyorum, en çok da bebeğime uyum sağlayarak. Bir düzen oturttuk gidiyoruz çok şükür. Anneme ve kayınvalideme danışma ihtiyacım olmadı bugüne kadar. Ki bebeğime tek başıma bakıyorum, eşim bile yanımda değil. Oluyor yani, öğreniliyor da bakılıyor da. Tedirgin etmeyin kendinizi. Yetiştirme tarzına gelince, yine her metod her çocukta işlemiyor, bebeğinizin karakterine göre uygun yöntemler geliştirirsiniz. Tekrar söylüyorum, okuyun, okumak en güzel ve gerekli şey ama kendinizi sıkıntıya sokmayın bu konuda. Gözünüzde büyümesin. Benim önceden detaylı okumamamın sebebi, gözümün korkacağını bilmemdi, belki sizi güvende hissettirir, orasını bilemem.

Hamilelikte düşünülen vs. bebek olunca başa gelen diye bir durum mevcut yani :) En basiti; hamileyken bebek şapkaları aldım tatlı tatlı, kızım onlara sinir oluyor ve sadece bir tanesini takmama izin veriyor, ben de ona uyum sağlıyorum, sonuç olarak bizim şapkalar öylece duruyor :)

Esas meseleye gelince, diğer arkadaşların dediği gibi eşiniz o anlık öyle bir tutum sergilemiş olabilir. Madem normalde öyle bir adam değil, alın karşınıza güzelce konuşun. Belki rahatsız olduğu bir durum vardır. Belki de sadece o an canı sıkkındır. Yani düşünerek kafanızda büyütmek yerine iletişim kurmayı deneyin bana kalırsa. Güvenmediğiniz yerde de doğum yapmayın, zaten psikolojik olarak çok farklı bir olay, daha da zorlaşmasın. Sağlıklı doğumlar dilerim.

Kitap okumayi gereksiz goruyor, muhtemelen kendisi hic okumadigi icin. Erkekler boyledir genelde kisisel gelisime kapalidirlar. Annem babam nasilsa biz de oyle oluruz diye dusunuyordur
tam bende bunu düşünüyordum. Kitaba verilen para boşe diye düşünüyor olabilir
Özel hastane konusunda da kızdım kusura bakmasın.. Nerde isterseniz orda doğurun
Sağlıklı doğumlar inşallah

Sorunda o cimri değil ilk kez ondan habersiz bir şey almıyorum ki geçen ay 300₺lik harcama yaptım pijama ve kolye aldım hiçbir şey demedi ala ala bunlarımı aldın diyip güldü güzellermiş dedi yani cimri değil bir kaç ay önce 500₺ harcama yaptım yine bir şey demedi yani normalde demiyor o yüzden bu kadar gücendim ya hep böyle olsa her aldığıma laf etse veya her aldığım için izin istesem anlarım ama öyle değil ona sormadan alırım hep ne alıcaksam bu sefer hariç bir şey demiyor normalde
Ee o zaman ne diyelim ne yorum yapalim belki ters anina denk gelmistir.

Eşinizin huyu böyle değilse takılıp konu açılacak bir durum yok- ki olmadıgını göstermek ıcın son paragrafı yazmışsınız sanırım ama hep cimriyse o bizim yazacağımız şeylerle degısmez zaten
Ama erkekler bazen öyle şeylere takıyor kucuk alakasız masraflara ama hastane olayına ötle demesine cok sasırdım insan üzülüyor kırılıyor haklı olarak:/

Canim öncelikle bebegini saglikli kucaga al insallah. Ilk heyecanlar ne güzeldir. Bende bir sürü kitap felan aldım zamaninda 😁 Seni de cok iyi anliyorum bu konuda. Insan heves ediyor. Erkekler bu heyecanlari bazen bizim kadar hissetmeyebiliyor. Hamilelik kara kutu gibi birsey galiba onlar icin. Aslinda esininde o kitaplardan okusa iyi olur. Bilincli ebeveyin olmak her zaman daha iyidir
Asil konuya gelecek olursak. Türkiyenin erkonomik durumu maglum. Belki gözünde bu rakamlar fazla büyüdü. Mesela onun gözünde kitaplara ne gerek var anne kv dururken. O konuda anlayisi yok belli ki. Bir kere birsey söyler anlarim, ama uzatmasinin anlami yok. Türkiyenin hastanelerin farklarini tanimadigim icin yorum yapamam, ama saglikta pintiligin yeri yok bana göre. Bence birsey söylemesinde sorun yok..fikrini belirtebilir, ama bunu uzatmasi sizi sadece üzecektir bos yere. Bence konuyu tekrar acsa bunu dile getirin. O sizin bilgiye verdiginiz degeri belki vermiyor ve neden kitapla alakasi yok, ama bunun yüzünden ne hevesinizi kirsin nede konuyu uzatsin bos yere. Ve sorun caninu sıkan asıl konu ne

Şimdi kızlar size kısa bir özet geçicem 6 aylık hamileyim ve uzun süredir hamilelik doğum ve doğum sonrası için kitap arayışındaydım eşime hiç bahsetmedim ablamla araştırıyorduk veya konuşuyorduk dünde 200₺ lik kitap alışverişi yaptım biri hamilelik süreci, doğum vs bilgileri veriyor baya iyi bir kitap diğeri 0-12 ay bebek bakımı gelişimi vs bir kitap diğeride 0-2 yaş kitabı tamamiyle eğitici bilgi verici türden ilk hamileliğim ve zerre bilgim yok. Doğum esnasında neyle karşılaşıcam bebeği bana verdiklerinde ne yapıcam nasıl davranıcam nasıl büyütücem bilmiyorum bende bilgi almak için, bilinçli olmak için bunları aldım aldıktan sonra ise eşime attım bunları aldım diye ordan biraz başladı ama ben pek takmadım işte be kadar verdin ne gerek vardı başkasından öğreneceğine annenden kaynanandan öğren vs dedi (sanki ailelerimiz zamanında çok bilinçlilermiş gibi... eski ailelerin çoğu çocuğu büyütmüşlerdi o kadar çok bilgili değillerdi bence bir çok yanlış vardı en çokta ilk çocuklarda) bir şey demedim telefonu kapattık akşam işten geldi işte bunları okucaksın hepsini bitirceksin vs vs dedi başlarda hiç alınmadım takmadım çünkü biraz daha bir şeyler söyleyince gerçekten kendimi kötü hissettim sanki babasından fırça yermiş gibi hissettim o an kendimi bir de şey dedi işte özele gidiyorum eğer ki doğum ücreti 3bini geçerse devlette olursun doğumunu dedi bende devlette olmak istemiyorum (yanlış anlaşılmasın bizim buradaki devlet hastanesini sevmiyorum aşırı ilgisiz bir hastane) bende biraz ters çıkıştım daha doğrusu ters değilde onun o lafını red ettim hayır falan diye o da görürüz diyince bende bir şey demedim yanından gittim ama gerçekten yani çok kötü hissettim kendimi bu kitaplar benim için değil aslına bakarsak çocuk için ona daha iyi anne baba olabilmek adına aldım ama babasından azar işiten sorguya çekilen kız konumuna düştüm şu an konuşmuyorum... normalde parayı pek takmazdı niye böyle yaptı bilmiyorum anneme 300 ₺ borcum vardı o paradan vercektim ablamda sonra verirsin bu kitapları al bize acelesi yok diyince bende öyle yaptım belki ondandır bilemiyorum ama baya kötü hissettim yani kendimi... birde durumumuz şükürler olsun iyi her ay 4bin₺ geliyor çalıştığı yerden de neredeyse 3500₺ geliyor durumumuz var yani doğum içinde var ama bazen pintiliği tutuyor çocuk için hala daha bir şey almadık yavaştan almaya başlayalım sona kalınca daha çok sıkışırız hepsi üst üste geleceği için diyorum ama pek tınlamıyorum alırız daha var diyor para var nasılsa diyor falan filan.... normalde gerçekten çok ince düşünen biri paranın yaşına bakmaz dışarı dolaşmaya çıkarız 500-600 harcar eve öyle geliriz o giden paranında arkasından bakmaz aksine ben bakarım ne yaptıkta gitti falan diye veya eve bir şey eksikse fazlasıyla alır eder yeri gelir aileme alışveriş yapar babam yurt dışında olduğu zamanlar sürekli onlara bana çalıştığı yerden ahşap hediyelikler getirir aslında özünde iyi ama niye böyle yapacağı tuttu bilmiyorum...

LÜTFEN KIRICI ŞEKİLDE YORUM YAPMAYIN KARŞINIZDAKİNİNDE BİR İNSAN OLDUĞUNU BİLİN VE HEMEN SAÇMA SAPAN BUNLA HAYATA NASIL GEÇER BU ADAMI BOŞA GİBİ BOŞ CÜMLELERDE KURMAYIN...
Eşiniz cimri değil konunun akışında bayağı anlatmışsınız..
Evet tavrı alışılmışın dışına çıkmış fakat siz şu günlerinize, işinize, gücünüze pek güvenmeyin..Belli ki eşiniz bunları düşünüyor.

Bir virüs Dünyanın düzenini, ekonomisini mahfetti harcamalarınıza dikkat etmeniz de fayda var.Yarının ne getireceği bilinmiyor.

Virüsten sonra büyük bir ekonomik çöküntüye gireceğiz..

Eşiniz en çekilmeyen insan tipi olan gereksiz harcama yapıp saçıp savuran ama gerekli şeylere cimrilik edenlerden.
Böylesi adamlara yok hükmünde davranmanızı öneririm. Kenarda kendi paranız olsun, alacaklarınızı öyle halledin.
Bu tarz adamlara herşeyi anlatmaya gerek yok.

Birazcık bu yönde kişisel gelişim kitaplarına larşı... dediği şey şu annelerimiz dururken başkasının yazdıklarına göremi yetiştiricem çocuğu saçma bir düşünce onlar sadece seni bilgilendiriyor neye karşı nasıl tepki vermen gerektiğini nasıl davranman vs vs ona ise saçma geliyor büyüklerimiz dururken bende aksine büyüklerden aşırı yardım istemem bir ara eşim anlatıyordu şok oldum bir ara annesi torunlarından birini yıkarken (bebek torun) banyodan çıkarttıktan sonra bebeği ters çevirip silkelemiş bunu duyunca ağızım açık kaldı bende annen baya saçmalamış ben çocuğuma öyle yaptırmam dedim böyle yapan birinden de çocuk eğitimi almak pek istemem açıkcası daha çok duyuyorum biri burada yazmıştı daha anne sütü alan yeni bebeğe kaynanası portakalın suyundan içirmiş bir şey olmaz diyormuş yani demem o ki büyüklerimiz pekte bilinçli değil annemde en son kardeşim için bu tür bir kitap almıştı oğlumu nasıl yetiştiririm diye benim tarafıma göre saçma değil ama eşime ve ailesine göre gereksiz ben bunu anladım yani
Dediğim gibi kitaplara para harcamanın gereksiz olduğunu düşünüyor. Annesi çok bilinçli biri olsaydı önce kitap sevgisini aşılardı.
Çocuk büyütmek ve yetiştirmek ayrı şeyler.
Kitaplar gelince mutlaka okuyun, ama zamanla göreceksinizki çocuklar herzaman kitaplara göre büyütülmüyor. Orda yazanları iyi bir yol haritası gibi düşünün ama yol boyu birsürü beklenmedik ve farklı olaylar çıkacak karşınıza. Onlarıda yaşadıkça deneyimleyeceksiniz, herşey kitaplarda yazmaz.

Normalde böyle biri değilse, kitaplara verdiğin 200 TL içine oturmuş demek ki. Yani ona göre gereksiz. Kimine göre kitaba verdiğin para boşunadır, kimine göre kıyafete, kimine göre yiyeceğe. Benim eşime göre süse püse verilen para bana göre tamir, alet erdavata verilen para boşuna gidiyor. Eşin özel hastaneyi de karıştırıp iyice saçmalamış.

Kitaplar konusunda bizim kitaplığın 2 rafı sadece çocuk gelişimi üzerine. Ben çok faydalandım hatta aydınlandım. Tavsiye isterseniz önereceğim Kitaplar olabilir.

Eşinizin huyu böyle değilse takılıp konu açılacak bir durum yok- ki olmadıgını göstermek ıcın son paragrafı yazmışsınız sanırım ama hep cimriyse o bizim yazacağımız şeylerle degısmez zaten
Ama erkekler bazen öyle şeylere takıyor kucuk alakasız masraflara ama hastane olayına ötle demesine cok sasırdım insan üzülüyor kırılıyor haklı olarak:/
Ne o?
Tüm münasebetsiz yorumlarımın içinden beğenecek yorum mu buldunuz?

Benim sizi uzun zamandır göz ardı ettiğim gibi beni göz ardı edin lütfen...

Selametle!

Bana göre gerekliydi aldım diyeceksin, neden fazladan açıklama yapıyorsun ki.
Özel hastane, devlet hastanesi olaylarına girmeyeceğim ama ille de özelde yapmak istiyorsan bu fikrinden vazgeçme.
Kontrolüm sürekli orada, devlet hastanesinde doğum anında hangi doktor denk gelirse o giriyor doğuma bende bunu istemiyorum diyeceksin.
Benim jiekolojide erkek doktor takıntım vardır. Belki doğru değil ama aşamıyorum bunu.
Sırf bunun için özelde yaptım doğumlarımı. Bunu da söyleyebilirsin.

Sürekli tavrı bu değil işte o yüzden çok gücendim normalde ondan habersiz çok şey alırım tek bir laf etmez bu sefer edince kendimi çocuk gibi hissettim galiba demeniz gibi hemen adapte olamıyor veya annelerimiz varken o kitaplara ne gerek var kafasında babamda aldıklarımı gördü dün ordaydım aldıklarımı baktı sabır dilercesine nefes alıp kafasını çevirdi erkeklere saçma geliyor galiba ama insan alınmadanda edemiyor 😅
aynen öyle canım üzme kendini olur öyle şeyler erkekler biraz odun yontmak gerek 🙈

Normalde böyle biri değilse, kitaplara verdiğin 200 TL içine oturmuş demek ki. Yani ona göre gereksiz. Kimine göre kitaba verdiğin para boşunadır, kimine göre kıyafete, kimine göre yiyeceğe. Benim eşime göre süse püse verilen para bana göre tamir, alet erdavata verilen para boşuna gidiyor. Eşin özel hastaneyi de karıştırıp iyice saçmalamış.

Kitaplar konusunda bizim kitaplığın 2 rafı sadece çocuk gelişimi üzerine. Ben çok faydalandım hatta aydınlandım. Tavsiye isterseniz önereceğim Kitaplar olabilir.
Ederseniz sevinirim bana göre kişisel gelişim çocuk gelişimi kitapları önemli çok doğru bildiğimiz yanlışlar yapıyoruz

Ne o?
Tüm münasebetsiz yorumlarımın içinden beğenecek yorum mu buldunuz?

Benim sizi uzun zamandır göz ardı ettiğim gibi beni göz ardı edin lütfen...

Selametle!
Göz aradı ettiyseniz neden o zaman engelimi kaldırıp stalklıyorsunuz :KK70: ben de diyorum bu kullanıcı adı nereden tanıdık geliyor, ben de blocklayayım bari sizi o zaman

Göz aradı ettiyseniz neden o zaman engelimi kaldırıp stalklıyorsunuz :KK70: ben de diyorum bu kullanıcı adı nereden tanıdık geliyor, ben de blocklayayım bari sizi o zaman

Beğenenler kısmında görününce yazayım dedim.

Aa beğenecek yorumumu bulmuş demek hatırlatayım madem sevabına dedim.

Geç kalmışsınız.
Insan yorumlarını saçma bulduğu birini neden çok önceden engellemez ki?

Göz ardı et tatlı bir buton.
Kullanın kullandırın.

Iyi forumlar son olarak.

X