Eşiniz/erkek arkadaşınız güzel bir kız görünce bakar mı?

Ya bu bakmayı çok büyütüyorsunuz, insan anlık dalabiliyor, boş bulunabiliyor; bazen insan kıyas için bile bakıp, eşine dalgınlıkla kız arkadaşına danışıyor gibi danışabiliyor "Şu kadının kalçası benimkinden büyük mü? Bu kadar var mıyım?" filan diye... Bunlar o kadar garip şeyler değil ya.

Birini parmakla işaret ederek ona fark ettirecek kadar göz dikmek, göz göze gelindiğinde kaş göz etmek (İletişime geçmeye çalışmak diyelim), dönüp tekrar tekrar bakmak vb bunlardır zaten rahatsız edici olan. İnsan çok güzel bulduğu bir manzarayı nasıl ki "Baksana ne güzel" diye yanındakine gösterebiliyorsa, kadın-erkekte kıyafettir, yüz hattıdır, boydur postur bunlar da güzel gelip gösterebilir. Her bakanı-eşine işaret edeni tuhaf karşılamayın.

Çok basit iki örnek vereyim; vaktinde hamilelik kilolarımla baş ederken, kalçalarımın belimin büyüklüğüne fazla kaptırmıştım kendimi ve eşimle yolda sokakta beraber gezerken gayri ihtiyari birkaç kadını göz ucuyla eşime işaret ederek "Kalçam bu kadar büyük mü benim de?" diye sormuştum, ara ara da bu kıyası dalgınlıkla yaptığım olur.

Bir dönem kursa giderken (Resim kursu anatomi-perspektif filan anlatırken hoca), yolda sokakta gördüğüm herkesi, bilhassa kadın vücutlarını süzüyordum, estetik, hoş, orantılı olanları istemsizce göz hapsine aldığım oluyordu ki bu da herhangi bir cinsel güdü ile değil, resim-sanat anlayışından kaynaklıydı. Kuzenim fotoğrafçılık yaparken (Erkek kuzenim), kadın-erkek yüzlerini çok incelerdi mesela, yolda sokakta dalıp baktığına çok şahit oldum "Profilden ne güzel poz verir bu" filan diye.

Her şeyi apış arasına bağlamanın da bir manası yok.

Biz de öyle. Ortalamanın üstü guzellik/yakışıklılık söz konusuysa eşim de bakar ben de. Bakma desem eee ben de bakiyorum o nasıl olacak. Ne bileyim sonuçta insaniz dikkatimizi çeken şeye bakarız bu anormal gelmiyor bana

Kimisi bizim bu davranışı baayaaa yanlış anlamış. İşin ucu tacize varmış. Kadına "hey yavrum, hişt, mişt" laf atmıyoruz ki. Bakmak var bakmak var. Peşine takılıp rahatsız da etmiyoruz. Konu "kadına bakılır mı?" olduğu için kadın üzerinden örnek verdim ben. Yakışıklı erkek de görsem gözüm takılır. Aynı şekilde tatlı bi çocuk da, şeker bi köpek de. Madem öyle herkes gözüne kulağına perde taksın. :KK14: diimi?

Ya bu bakmayı çok büyütüyorsunuz, insan anlık dalabiliyor, boş bulunabiliyor; bazen insan kıyas için bile bakıp, eşine dalgınlıkla kız arkadaşına danışıyor gibi danışabiliyor "Şu kadının kalçası benimkinden büyük mü? Bu kadar var mıyım?" filan diye... Bunlar o kadar garip şeyler değil ya.

Birini parmakla işaret ederek ona fark ettirecek kadar göz dikmek, göz göze gelindiğinde kaş göz etmek (İletişime geçmeye çalışmak diyelim), dönüp tekrar tekrar bakmak vb bunlardır zaten rahatsız edici olan. İnsan çok güzel bulduğu bir manzarayı nasıl ki "Baksana ne güzel" diye yanındakine gösterebiliyorsa, kadın-erkekte kıyafettir, yüz hattıdır, boydur postur bunlar da güzel gelip gösterebilir. Her bakanı-eşine işaret edeni tuhaf karşılamayın.

Çok basit iki örnek vereyim; vaktinde hamilelik kilolarımla baş ederken, kalçalarımın belimin büyüklüğüne fazla kaptırmıştım kendimi ve eşimle yolda sokakta beraber gezerken gayri ihtiyari birkaç kadını göz ucuyla eşime işaret ederek "Kalçam bu kadar büyük mü benim de?" diye sormuştum, ara ara da bu kıyası dalgınlıkla yaptığım olur.

Bir dönem kursa giderken (Resim kursu anatomi-perspektif filan anlatırken hoca), yolda sokakta gördüğüm herkesi, bilhassa kadın vücutlarını süzüyordum, estetik, hoş, orantılı olanları istemsizce göz hapsine aldığım oluyordu ki bu da herhangi bir cinsel güdü ile değil, resim-sanat anlayışından kaynaklıydı. Kuzenim fotoğrafçılık yaparken (Erkek kuzenim), kadın-erkek yüzlerini çok incelerdi mesela, yolda sokakta dalıp baktığına çok şahit oldum "Profilden ne güzel poz verir bu" filan diye.

Tamam sanatsal bakışı anladım da başka bir kadının kalçasını eşinize gösterip , o kadına bakışı çekmeyi anlayamıyorum.

Bu bana göre ne derseniz deyin hiç etik bir hareket değil.

Konu sahibi de demek ki kocası yanındayken başkalarına göz ucuyla bakıyormuş. 26 yaşındayım dışarıda tek olmama rağmen bana bakanı görmedim çünkü önüme bakıyorum sağa sola değil. Konu sahibinin eşi de önüne bakıyordur büyük ihtimalle.

Tamam sanatsal bakışı anladım da başka bir kadının kalçasını eşinize gösterip , o kadına bakışı çekmeyi anlayamıyorum.

Cinsiyet gözeterek "Aha kadın kalçası mm oh" diye bakmıyor herkes, baktığı anda da uyanmıyor merak etmeyin.
Gayri ihtiyari dalgınlıkla yapılabilen bir gösterme yazdım, erkeklerin de aklını iradesini hep hayvani varsaymanın da alemi yok, gösterilebilir denk gele. Size etik gelmeyebilir sizin fikriniz, bana da sizinki normal gelmiyor.

Yoo kuru iftira!Ben kendimden güzel kadından nefret ederim.Hiç o kadar medeni değilim,kusura bakmayın.Kıskancım da.Geçen senelerde dershanedeki bir kız çok güzel ve kusursuz geliyordu kendini ezik hissediyorsun. MİDEM BULANDI bu duygudan ve onun yanından geçerken başka yere bakarak geçtim hep.Zaten pek insanlarla ilgilenmem ben genellemeniz saçma olmuş.
Kendi düşüncemi söyledim kesinlikle öyledir demedim. 😁

Merhaba; bazen gittiğimiz yerlerde yanımda eşim olmasına rağmen göz ucuyla bana bakan erkekler görebiliyorum ve bu tiplerden nefret ediyorum, eşimin böyle bir davranışını hiç yakalamadım ama belki de yanımdayken farketmiyorumdur bile. Tüm erkekler böyle midir ya
Sen onların sana baktığını fark ediyorsan eğer, demekki sende onlara bakıyormuşsun eşinin yanında 🤷🏻‍♀️

Belki arkadaşın eşi gördüğü/baktigi her kadini tahrik edici bir unsur olarak gormuyordur.

Baskalarina ağzının suyu akarak bakan erkeği kiskanip engellemeye çalışmak yerine kapının önüne koymak lazım. Bi taraflarını kaldırmaya gerek yok bence. Surekli onlari mi takip etmeli? Kısa ve anlık bakışlar da gayet normal

Biz de zaten kıskanıp engellemeye çalışmak yerine kapı önüne koymayı savunuyoruz, eski yazışmalarımızı okursanız göreceksiniz.

Bence de böyle bu, katılıyorum.
Bi de şey var, sana baktığını görüyorsan demek ki sen de bakıyorsun.hayır abi, bazen bakmadan da bir yerden,noktadan geçerken milletin baktığını hissediyorsun içgüdüsel olarak

Bence de böyle bu, katılıyorum.
Bi de şey var, sana baktığını görüyorsan demek ki sen de bakıyorsun.hayır abi, bazen bakmadan da bir yerden,noktadan geçerken milletin baktığını hissediyorsun içgüdüsel olarak

Bunun bi açıklaması var mıdır bilmiyorum ama, sen bakmadan da sana bakıldığını hissettiğin bi rahatsızlık hissi olabiliyor bazen evet, dönüp "Bakıyorlar mı?" diye bakma isteği hasıl olup bakınca (Şüphenden emin olmak isteyince de diyebiliriz) göz göze de gelebiliyorsun. İlginç. :)

Ben kıskancım benim yanımda baktığını hiç görmedim baktığını fark edersem de sıkıntı çıkarırım yani göz kayar da bakmak ayrı gözün kayması ayrı göze de kilit vurulmaz tamam da yanında eşin varken dönüp bakmakta eşe saygısızlık brnce

Ben gördüysem ve esim fark etmemisse, dürter gösteririm. Ama es kaza o benden önce görmüsse bana göstermemisse cok pis kavga cikaririm.
Bu arada yazan oldumu bilmiyorum ama o söz "güzele bakmak sevap" degil" güzel bakmak sevap" seklindedir.

Hiç dikkat etmedim eşim başka kadınlara bakıyormu diye.. Pek umrumda da değil açıkcası 🙄

Eşim bakmaz. Her kadın baskasının esi sevgilisi öantıgıyla haram diye bakmaz. Ben kontrolcu biriyim illa ki farkederdim. Gorsem de cok kırılırım. Guzele herkes bakar dıye bı mantık yok.herkes onundem yesin. Ewlılıgın mantıgı ne? Hepımız de bıraz nefsimize hakım olucaz yanı. İrade denen bı sey var hayvanların aksıne.

Merhaba; bazen gittiğimiz yerlerde yanımda eşim olmasına rağmen göz ucuyla bana bakan erkekler görebiliyorum ve bu tiplerden nefret ediyorum, eşimin böyle bir davranışını hiç yakalamadım ama belki de yanımdayken farketmiyorumdur bile. Tüm erkekler böyle midir ya
hepimiz yeri gelir '' aaa maşallah ne güzel bir insanmış (Allah ne güzel yaratmış anlamında)'' başkalarına bakarız. Ama bakışlarıyla taciz eder gibi veya diğer anlamda bir beğeniyle bakmak ayrı bir şeydir.
Ayrıca o kişilerin size beğeniyle baktıklarını nereden anladınız? Daha doğrusu ne amaçla baktıklarını nasıl anladınız da böyle bir kanıya vardınız? Bin bir türlü sebebi olabilir bunun sonuçta...

Eğer size farkettirecek ve rahatsız edecek düzeyde bakıyorlarsa bu yaptıkları çok yanlış; yoksa herkes bakar. ben de bakarım, eşim de bakar ama bakmak başka kesmek başka.

X