Eşiniz doğum gününüzü kutlamayıp, kadınlar gününde, sadece annesine çiçek alırsa ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Tinny
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ben kaçarak evlendim benim de babam başımda deiil hatta konuşmuyor benimle rızası yoktu eşim ve ailesi bana okadar iyi davranıyor ki sanki baba evindeymişim gibiyim yani sorun eşin ve ailesinde canım ne kadar sürer ki bu film gibi ya ya da kabus gibi desem daha iyi karabasan gibi çökmüşler tepene...

Ohaa ya ohaa arkadaşım nasıl katlanıyorsun sen anlamış değilim nasıl sabır var sende maşallah sadece sabrna imrendim bu adam çekilmezzz hayatta çekilmz hemde sende kendi kozunu oyna gerekirse ilişkiyi kes kendinden mağrum bırak bend aynı apartmanda oturyorum ilk başta sorun yaşadım ama eşşim uyand kayananm hep beni ispiyonlardı ve oynadığ oyun tersine döndü eşim üstüme titriyor ne bir laf ne bir iğneleme hiçç adımı geçirtmiyor izin vermiyor.. Kocanı karşına al konuş yuva kurduğunuzu kabul etsin yada o adamı boşa çoluk çocuk olunca emin ol daha zor olacak sakın arkadaşım sakın ipleri ne kocana ne kayanana verme... Kaldıki yeni evlisin senin şuan pamuklara sarması gerekirdi.. Nasıl sinir oldum nasıll hediyeye takılmadım kimi erkek almaz ama annesine almayı iyi biliyor tavrını koy yoksa bun daha başlangıç

gerçekten bende arkadaşın sabrına hayran kaldım benim başıma gelse al oğlunu da ... neyse işte ağzımı bozmiyim ama çok sinir oldum ömür mü geçer böyle ana baba beslesin el bebek gül bebek büyüktün elalemin adamı gelsin anasıyla birlikte havuç yermiş gibi kırt kırt yesin... kadınların hayatı bu mu yani.

Aslında neyden kaynaklanıyo bu biliyormusun susmaktan ben görünüşte sesizim ama haksızlığa karşı ağzıma geleni söylerim kimine göre belki ters ama böyleyim işte sinirlenincede kapıyı çarpıp giderdim bende yaşadım ama bu kadarda değil eşim beni deli gibi sever kayananamda eşini kaybettiği için ona daha hassas davranırdı sonuna kadar hak verdim bende incitmedim ama benim hakkımda yalan dolan konusana kadar Allahn sevgılı kuluyum bunları tesaduf duydum aldım karsıma konustum bağırdım çağrdım eşim ağzını açık tek kelime etmedi buda ona kapak oldu.. Şimdide şikayet etse bile kulağıma gelmiyor mesafeliyim saygıda kusur etmiyorum ama tek bir lafla patlarım cok iyi biliyor... Sırf kaynanamla tartıştım diye kapıyı vurup gitmiştim evden gecenin körüydü umrumda değil ben bir kere geliyorum dünyaya isterse ailem beni kabul etmesin isterse 10 çocugum olsun ben başımın çaresine bakarım.. Gözünü korkut eşinin bence ben bir bakıma öyle yaptım bazen hakkediyolar cünkü

Gerçekten çok şanslıymışsın canım. Babanla peki şuanda görüşüyor musunuz ?

aynen bende saygıda kusur etmem ama haksızlıga da boyun eğmem bende suskunum eger haksızlık gördüğüm bi yerde alır karsıma konuşurum burada yanlışsın derim dinlese dinler yoksa başka çarelere başvururum. Aynen dünyaya bi kere geliyorum niye çekeyim ki hamileyim 4 buçuk aylık simdi böyle birsey olsa arkama bile bakmam alır çocuğumu giderim hepten yalnız kalacagımı bilsem yine giderim temizlikçilik yapar yine çocuğuma bakarım ben

Ya zaten eşimle konusmak, dert anlatmak imkansız. Saçma sapan şeylerden durduk yere laf sokar, duymamazlıktan gelir yada öyle ağır bir lafları oluyor ki, inanın mahkemey gitseniz tahrik indirimi uygularlar :) o kadar fena laf koymada, diyecek bir şey bulamıyor insan. Başkası olsa kırar döker. İşte ben böyle böyle sabırlı olmayı ögrendim ne de olsa konuşsan suçlusun, konusmasan suclusun, sonuç olarak alıcağım cevaplar hep aynı.

Zaten böyle olmalı hangi zamanda yaşıyoruz. Neden gögüs gereyim ki bu kadar sıkıntıya eşim için mi millet laf etmesin diye mi ya harcanan gençlik yazık değil mi? Yeri gelince eşinin gözünü korkutmalı o yüzden eşim çok iyi biliyor ki ailem kabule etmese de beni çıkar giderim. Birde aslında erkeklere çok şikayet etmemek gerek sıkılıyorlar. Eşine karşı vazgeçilmez ol bence guler yüz göster ne biliyim kadınlığını kullan.. Oda düşünecek tamam annem ama her zaman yanımda olmayacak diyecek seni özlemesini öğret... Eşim şuan işte yemeğe geliyor beni sankı kırk yıl görmemiş gibi öpüyor.. Bun eşim değil ben sağladım bütün iş başta kadında sonra erkekte

Cehennem 7 katlı. Şeytan bile 4. kattaymış. Bunlar şeytandan da beter. Allah ıslah etsin onları.
Eşine de doğru yolu göstersin inşallah.

arkadaşım çok üzüldüm yasadıklarına..ama hiiç boşuna bi yerlerini yırtma..nişanlıyken az yapanlar evlendikten sonra bin katıyolar..sen şimdi bi cam fanusun içindesin..ne yasadıgının ne çektiğinin neye tahammül ettiğinin farkında değilsin..bi gün basını cıkarttıgında fanustan neden cekmişim diceksin..ama aradan gecen yıllar senden gidicek..ugrasırsın didinirsin tam düzeldi herseyi gördü bana hakverdi derken hoop bi kavgada seni o günlere yeniden sürüklerler..bu hayatı kabul et beklentini yüksek tutma sen yıpranırsın.o yüzden iyi olucam diye ugrasma sonra kendini yer bitirirsin..bi büyüğümün sözü vardır:' bu devirde ya kaygısız olucaksın ya da saygısız diye'..saygısız olamıyo musun bırak kaygısız ol..

Kayınpederinizde kayınvalideniz kadar gerçekten garipmiş. . . eğer taşınma imkanınız varsa taşının ama bu kadar anneci olan eşiniz bu fikrinize sıcak bakacağını düşünmüyorum .Bizde doğuluyuz benim eşimin de annesi her yemeğe köy salçası koyardı hazır salçaları sevmezlerdi . Şimdi eşim yemeklerime bayılır kesinlikle itiraz etmez. 1,5 ay yemek konusuna alışmak için çok kısa bir zaman .Bu konuda kendini sıkmamanı tavsiye ederim.Sürekli değişik şeyler yapmaya çalış. Birkaç tanede onların yöresine damak tadına uygun şeyler yap ki elindeki marifeti görsün.
Kayınvalidene ne demeli bilmiyorum . . Her gün ağlamalarda sızlanmalarda neyin nesi .Eşinin de kafası pek çalışmıyor heralde anneside olsa her gün aynı şeyleri yapan insana nasıl inanılır bilemiyorum .annesine bir şeyler almayı düşünen eşinizi nazikçe uyarın bence.
Akşam eve gelmeye yakın arayp evdeki vazonuzun boş olduğunu güzel bir çiçekle doldurulmasını gerektiğini söyleyin. Annesinin her ihtiyacını gören kişinin karısının da istediklerini karşılaması gerekiyor . Allah yardımcınız olsun

daha konu başlığını okuduğumda sinirlerim bozuldu bide kadınları anlamak zor derler bence erkekleri anlamak daha zor :26:

benim de eşim öğlen işten gelince sanki günlerce görmemiş gibi davranıyor önce gelip beni öper sonra karnımı okşar hamileyim de :) bence böyle olmalı kadınların hayatı

ne yazıkki bu kaynanaların gelinlere olan zulmü hiç bitmeyecekmiş gibi görünüyor.size şöyle bir tavsiyem olsun inşallah bana kızmazlar dini içerik oldu diye ama,böyle insanlarla anca Allahın ayetlerine sığınarak başedebilirsin canım,şöyleki sabahleyin 7 ayetelkürsü okuyup sağına,7 tane soluna,7 tane önüne,7 tane arkana,7tane üstüne yani yukarı doğru,7 tane aşağı,7 tane üflyerek kendini daire içine al,7 tanede yutar gibi yap içine çek Allahın izniyle kimse senin hakkında veya yüzüne karşı kötülük yapamaz inşallah anlatabilmişimdir

Canım yaa inan çok üzüldüm yaşadıklarına bende bir kaynana mağduru olarak seni çok iyi anlıyorum. Benim yaşadıklarım resmen bir kitap olur bazen son çizgiye kadar geldiğini hissediyorum. Ama eşimide seviyorum oda beni seviyor biliyorum. Kaynanmlar kışın bizde kalırlar kendi evleri olmasına rağmen ve kaynanam, kayınpederim gençtirler ve hayt burnumdan gelir. bende hep kendimi yerdim bir aydır karar aldım daha eşimede söylemiyorum hiç bişi bişimi diyor dikiliyorum karşısına kii ben bunu yapmamk için 4 yıl sustum artık dayanamadım yanii ooooffff offfff aklıma geldkçe çıldırıyorum yaa. Ben çalışan biriyim gelir ceplerinde beş kuruş para yok diğer oğlu ev almış emekli maaşları var gitmişler ona kredi çekmişler maaş krediye kesiliyor. Bizi düşünen yok bizim için hiç bişi yapmadılar gelirler yerler içeler gezerler kadın her gördüğünü ister alınır. Paramı yeyip afedersiniz ağzıma ediyor. Benim evim de bana misafirmişim gibi davranıyor. Sürekli eşime beni kötülüyor. Eşim pek aldırış etmesede arada kalıyor farkındayım. Onlar evde olduğu için rahat olamıyoruz. İkimiz mutfakla falan konuşsak gülsek hemn bağırıyor ne yapıyorsun burda gel diye. Çıldırıyorum yaa. Eşimle defalarca konuştum ne yapim kovimi diyor onunda anlıyorum ama her yıl bu şekilde geçmez gelmelerini engellemem lazım. Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşim beni kısıtlamaz bende kafama göre gelirim giyinirim arkadaşlarımla gezmeye giderim. Kadın sen nasıl erkeksin nasıl müsade edersin falan diyr eşim aldırmamaya çalışsada annesi sonuçta söylediği şeyler canını sıkıyor. Offf bahsederken bile daraldım.

bence eşiniz evliliğin ne demek olduğunu bilmiyor.. annenin yeri ayrı eşin yeri ayrıdır! annesinin lafını dinleyip gaza gelmesi size çemkirmesi annesinin evinden çıkmaması gerçekten garip sinir bozucu.. ilk yıllarda böyle sonraki yıllardaki akibeti düşünmek istemiyorum çok ayıp etmiş sizi kayırmak dışlamak ağlatmakta neyin nesi hey Allahım sinir oluyorum kişiliği oturmamaış erkeklere gitsin anasıyla yaşasın o zaman ne diye evlendi.. Allah daha çok sabır versin size yardımcınız olsun ailenle konuş eşini karşına alıp konuşsunlar bari :26:

Son düzenleme:
Oğlunu paylaşamayan tipik sorunlu kayınvalide durumu.
Çok zor işin bi kere bunu kabullen.
kayınvalidenin acımasızlığı bir yana aynı apartmanda yaşıyor olmanız,
başlı başına bir sorun malesef.
Bütün sayfaları okuyamadım,değinen oldu mu bilmem ama
ben çiçekten ziyade ailene hakaret edildiğinde sessiz kalınmasına takıldım.
Daha çok yeni evliliğiniz,1,5 aylık evlilikte olmaması gereken şeyler yaşamışsın.
Erken göstermişler gerçek yüzlerini.
Mücadele ediceksin,başka yolu yok.
En azından şimdilik.
İş eşinde bitiyor.Arada ki dengeyi kuracak olan o.
Al karşına konuş,bıkmadan usanmadan.
Ailesine karşı olan kızgınlığını,öfkeni bastırarak,
tatlı dille evliliğin uzun soluklu bir yol olduğunu,
bu yolun başında böyle umarsız,düşüncesiz davranırsa,
hem ikiniz için hem ailesi için çok yorucu,çok yıpratıcı olacağını anlat.
''ailenle altlı üstlü oturuyoruz,annen benim için de çok önemli,
çok değerli,sadece seni dünyaya getirdiği için bile minnetim büyük,
ama bu böyle olmaz.Biz bir aileyiz,daha şimdiden böyle çatışmaya başlarsak,
bunun sonu gelmez.İleride çocuğumuz olucak,o mutlu bir aileye,birbirini seven insanların olduğu,
huzurlu bir yuvaya gelmeli.Biz böyle başlamadık,lütfen artık üstüne düşeni yap ve evliliğimiz ikimizinde
hakettiği gibi ilerlesin''tarzında,tatlı dille,yapıcı bir konuşma yap.
Biliyorum çok zorlanıcaksın,içinden gelmiycek bunları söylemek belki.
Ama daha o kadar yolun başındasınız ki,evliliğini kurtarmak için bildiğin tüm yolları denemelisin.
Bu arada kayınvalidenle de aranda ki mesafeyi kapatmaya bak.
Tamam iş eşinde bitiyor ama eşin için önceliğin ne olduğu da ortada!
Belli ki annesine karşı hassas,haddinden fazla düşkün.
Ve sen bu evliliği devam ettirmek istiyorsan biraz politik olmak zorundasın.
En azından şimdilik.Bir de böyle dene bakalım,ne kaybedersin?
Ama bu arada da lütfen ailene hakaret edilmesine izin verme.
Bak eşin annesini nasıl hoş tutuyor,sen de ailenin senin için ne kadar önemli olduğunu belli et.
Ve eşine şunu mutlaka hissettir.''aileni mutlu etmemi istiyorsan,ailemi ve beni önemsemelisin!!!''
Böyle dile getirerek değil de,ufak ufak bunu beynine sok,
hiç sevmediğim bir şey bu politik olma durumu ama senin bunu da denemen lazım.
1,5 aylık değil de 2-3 senelik bir evliliğin olsaydı çok daha başka türlü yorum yapardım.
Ama kimse boşanmak için evlenmez,o yüzden sona gidene kadar bütün yolları dene.
ve çok önemli bir ayrıntı daha asla bu pürüzleri atlatana kadar çocuk düşünme.
Eşin sorgusuz sualsiz bir güveni ve o çocuğu şu anda haketmiyor malesef.

Ay ne bu yaa.
İçim şişti.
Eşinin annesinin dediklerine gözü kapalı inanması çok kötü canım.
İnşallah düzelir zamanla....:18:

cnm evliliğin bikaç yılı birbirinize alışma dönemlerinde özellikle böyle çok yakın oturulursa bu sorunlar kaçınılmaz eşine çok büyük görev düşüyor eğer bir anevvel aranızı bulma yoluna girmesse ilişkiniz ailesiyle laçkalaşır söylenmemesi gerekenlerde zamnla söylenir sizin evliliğinizide bu durum etkiler. siz içinize atmayın bazı durumları görmezden gelin fazla ince düşünmeyin derim sizin düşünüp abarttığınız bazı durumlar bikaç yıl sonra komik gelicek size ilk başlarda eşinizle henüz birbirinize alışmaya çalışırken üçüncü kişilerin sizin ilişkinize karışıp sizi etkilenemeri çok kötü .mesela gün içinde bir kahve içimi gidin ,meslafenizi koruyun nromal muhabbetler yapıp evinize bişey bahane edip çıkın bana kalırsa yemek olayını asla karıştırmayın nasıl başlarsa öyle gider eğer yemek olayı ortak olursa kurtaramassınız paçayı eşinizle aranızı hep iyi tutun içinize atıp kendinizi üzmeyin çiçek mevzusu çok can sıkıcı ama ben bu durumların zamanla aşılacağını umuyorum

herkesın aıle ıcınde problemlerı olur canım kayınvalıdenle olmasa esınle olur ılk 1 2 yıl evlılıge alısma donemı bence.. benım de esımle problemlerım oldu ıllakı mesela 1 aylık hamıleyım esım hamıle kalırsam aldırma taraftarıydı e tabı bı taraftan uzuluyosun bı taraftan bebegın olucagına sevınıyosun.. esım daha evlılıge alısamadan baba olmaya alısmak zorunda kaldı. ben de nefes gibi kacarak evlendım sonra bı nısan hemen de dugun zaten ıstedıgım gıbı evlenemedım yanı.. babam benımle de konusmuyor annemse gızlı gızlı daha yuzlerını hıc goremedım.. kardesım desen burda unıversıte okuyor ama babamın haberı olur dıye onunla da gorusemıyorum.. dusunuyorum bazen cok cıddı problemlerım olsa benım arkamda aılem de yok kapıyı cekıp cıkmak kolay ama bı de o kapının ardı var.. ben yasasam yasadıklarını katlanırmıydım hayır katlanmazdım arkamda kımse olmadıgını bıle bıle kendı ayaklarım uzerın de dururdum.. bı de benım ıkız bebeklerım olucak tek basına ıkısıne bakabılır mısın dersen eger zorlanırım ama bakarım yıne de.. sen sakın cocuk yapma bazı zıhnıyetler cocuk yapınca aradakı sorunlar duzelır felsefesını savunurlar ama ona katılmıyorum ben cocuk hıcbıseyı degıstırmıyor esın sana yıne ılgısızse yıne oyle sadece cocuklarını sever o kadar... colugum cocogum var aman etmeyım yapmayım dıye dusunuceklerını cok sanmıyorum yapan yıne yapaar.. daha cok gencsın anlasılan cekme bunları hıc esını sevmıyorsan tabı konuyu cok okuyamadım ama zor durumdasın bellı Allah yardımcın olsun canım benım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…