• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşiniz doğum gününüzü kutlamayıp, kadınlar gününde, sadece annesine çiçek alırsa ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Tinny
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım ya senın dogum gununu bıle kutlamayan adam sana neden kadınlar gunun de cıcek alsın kı annesıne almıs annesı kadın da sen degıl mısın acaba ? erkekler kalas odun kütükdür... ben de kayınvalıdemı sevmem evlenmeden once esıme yok bu kız acık arada kultur farkı var bıze agır gelır aılesı bılmem ne bır suru bahaneler.. kayınvalıdemle ıclı dıslı degılım ararsa arar sorarasa sorarım onun dısın da hıc de umrum da degıl.. hamıle oldugumu esım soyledıgın de aradı yarım agızla hayırlı olsun daha erkendı ama evlılıgınız yuruyecek mı bakalım cocuk yapmasaydınız dedı.. ben de valla anne oglun benı ben de oglunu sevıyorumm e bu büyük aşkı da yawrularımızla taçlandırdık biz mutluyuz gayette dedım bence sen de ılk kez babaanne olucaksın sende sevın dedım.. tabı kızım sevınmez olur muyumm dedı.. (hı hı cok sevındı) valla umrumda degıl kocamla arasına gırmıyorum o da benım gıremıyor tavız vermıceksın erkek annelerı kıskanc ve cadı olurlar ne kadar da ıyı gozukseler de asla gelınlerını ıstemezler sen de boşver ve bı an once ordan taşın derım yoksa daha cok basın agrıyacak tatlım baştan al önlemini

Çok üzücü... Okurken gerçekten çok kızdım ama eşine, kayınvalidene değil... Alttan almışsın aldıkça ezmişler. Hayır bu böyle olmamalı...
Gerçekten dize getirmelisin bu adamı! Bir de beraber yemeğe gidilecekse gidilir. Sen zaten evde yemek yapıyorsun, ne demeye annesine inip inip yemek yiyor ilginç...
Evliliğiniz daha cicim aylarında mahvolmaya başlamış. O apartmandan yakın zamanda taşınma durumunuz var mı? Buna iknaya çalış önce eşini. Sonra da davranışlarını yoklamaya başla. Acilen düzeltilmeli. Çok kızdım ya... :47:
Madem annesine o kadar bağlı, ne demeye evlendi? :47:

Canım benimde aklıma geldi ama fişte saat yazıyor eve gelmeden önce 10 dk önce almış ve ilk aşağıya gitmiş.
Aslında bende peşinden incektim aşagıya ama laf ediyorlar ben gelince. Çünkü bir kere evimde yemegim vardı sürekli asagı cagrıyorlardı eşimi, gittim bende 10 dk sonra hemen tabak canak seslerini duydum apar topar toplamalar, megersem eşimi yemege cagırmışlar, sende ye dediler, bende tokum evde yemegim var dedim kibarca. Ondan sonra neymiş efendim eşimin peşinden ben niye sürekli iniyormuşum, onu mu kontrol ediyormusum diye her gün eşimi doldurmalar. Bende inemiyorum, onunla insemde olmuyor zaten.

Valla eşinizin ailesine tam uyan bir tabir geldi aklıma ama susayım en iyisi.

Annesi avucuna almaya çalışıyor ki almış da zaten.Muhtemelen etrafta da diyordur ki oğlum yemeklerimi bırakamadı hala bende yer yemeklerini.

Yangından mal kaçırıyorlar sanki ya bırak adam yesin yemeğini evinde, çok istiyorsan arada bir beraber yersiniz ama sadece oğlunla değil.

Seni oğlu varken istemiyor çünkü o zaman sizi rahatça çekiştiremeyecekler.Resmen eşiniz de annesinin pis dedikodularına ortak oluyor.

Evlenmeseymiş anasının dizinin dibinde otursaymış sizizn başınızı niye yaktılar ki?

Eşiniz zamanla anlar demiştim ama bu kadar ana kuzusu olan bir adam anlamaz.

Allah ıslah etsin böylelerini, eşinize de en yakın zamanda akıl fikir versin inşallah çünkü böyle çok zor.

Aile bilincine ulaşamamış, annesinin lafıyla karısını ezen bir kocayla işiniz çok zor.

Peki kayınpederiniz nasıl? O da mı oğlunu çemberi içine almaya çalışıyor.

Gerçekten cok zor, ve işin ilginci ben şikayet etmiyorum ama eşim sürekli ediyor. Yok annem senin için söyle diyor yok annem böyle diyor yok annem söyle.
Zaten benim şikayet etmeme bile gerek kalmadan sagolsun kendisi direkmen konuyu acıyor cünkü her gün beni çekiştiriyorlar.
Defalarca aralarında ki muhabbeti anlatmaması gerektigini söyledim ama yok bana mısın demiyor.
Evde huzur olamıyor ki canım işte bu yüzden olsa da uzun sürmüyor aşagı geliyor surat bir karış asık, alttan al canım cicim de yok değişmiyor.

Ya hayret bir şey. hem sen karını çekiştir hem de gel anlat. Başta güleryüzlü olun demiştim ama eşinizin ve ailesinin bu kadar olduğunu tahmin edemedim.

Ezdirmeyin o zaman kendinizi.Annesinde mi yemek istiyor beyefendi gitsin yesin. Sizin yörenizin farklı olduğunu bilmiyor muydu baştan?

Yemeklerini öğrenmeniz için illa beraber yemenize ya da annesinin öğretmesine gerek yok.Açın internetten bakın. Öğrenin yapın o zaman ne bahanesi olacak acaba aşağıya inmek için?

Öncelikle üzülmeyin, evliligin ilk üc yili genelde böyle calkantili gecer,
dengelerin oturmasi biraz zaman alir.
Eger esinizi seviyor ve evliliginizi sürmek istiyorsaniz yapacaginiz bir kac sey var.
Belli ki kayinvalidenizin baglanma takintisi var ve oglunu sizinle paylasmamak icin elinden
geleni yapiyor.Ondan cok saglikli davranmasini beklemeyin, belki zamaninda esinden bulamadigi ilgiyi sevgiyi
kendisini ogluna adayarak tatmin etmistir ve bu ogluna karsi asiri baglanmayi gelistirmis olabilir.
(Simdi kayinvalideyi cok iyi tanimadigim icin yanlis bir tespitte bulunmak istemiyorum).
Fakat ogluna takintili bir bicimde bagli olma, onu esiyle paylasamama genelde belli bir jenerasyonun
özellikle esinden ilgi görememis kadinlarin temel sorunu. Malum annelerimizin büyük annelerimizin nesli
duygularini esine/sevdiklerine ifade edemeyen bunun ayip oldugunu ögrenerek büyüyen bir nesil.
Sizin yapacaklariniza gelince, kayinvalidenizin bu konuda saglikli düsünemedigini, onun hasta oldugunu düsünün.
Ki anlattiginiz kadariyla size karsi tutumu cokta saglikli degil.
Her yaptigi hareketi, (size karsi düsmanca oldugunu düsünseniz bile) üzerinize almayin ve stratejik davranin.
Tamam kabul ediyorum, insanin hic hosuna gitmiyor icinden gelmeyen bicimde davranmak, ama ünlü bir bilge der ki:
Insanlari idare edebilen insan zekidir, kendi davranislarini kontrol edebilen ise akilli.
Siz akilli olmayin secin ve esinizin yaninda kayinvalidenizi asla kötülemeyin, hakkinda güzel seyler söyleyin.
Size asagi in diye telefon mu etti, sizde inemiyor musunuz , (kayinvalideniz sizi sikayet etmeden) esinize telefon edin.
Önce halini hatirini sorun, güzel bir dille konusun, onu cok özlediginizi eve gelmesini iple cektiniginizi vs. söyleyin, sonra
ya biliyor musun sevgilim neye üzüldüm deyin. Mutlaka merak edecek soracaktir, neye diye.
Annem asagiya in dedi bugün, ama benim öyle cok isim vardi inemedim. Kirilir diye üzüldüm, ama sana harika yemekler yapmak istiyorum
bugün onun icin inmedim. Sey düsündüm, yarin (ya da öbür gün) onlari yemege cagirsak eminim cok sevinirler, nasil sence de uygun mu?
Bu kadar.
Belki size cicek almak istiyordur ama ayni apartmanda oturdugunuz icin kayinvalidenize veya baska birine görünmek istemiyordur.
Kilibik olarak nitelendirilmek istemedigi icin, annesinin onun erkeklik gururunu incitip sende karinin her dedigini yapan erkeklerden oldun dememesi icin.
O halde cicek almasini beklemeyin, kücük bir taki almasinin bile sizi cok mutlu edecegini söyleyin. Hatta bugün eve gelirken bana bir tane cikolata alirmisin,
canim kocam bana cikolata alirsa ben cok sevinirim, lüüüüfeeeeen deyin :)
Erkekle cocuk gibidir, sevgiye , onaya, yönlendirilmeye ihtiyaclari vardir.
Tatli dil, yumusak davranislar etkisini hemen olmasa bile zamanla gösterir.
Esinize onu cok sevdiginizi hissettirin, birseye üzüldügünüzde bunu ona kavga ederek degil elini tutarak, seni cok seviyorum dedikten sonra
gözlerinizden iki damla yas halinde söyleyin. Eminim gözlerinii silerken ne oldu bitaneme diyecektir.
Ama asla onu suclayici, elestirici bir dil kullanmayin.
Esinizin yerine koyun kendinizi iki kadin arasinda kalmak kolay midir?
Üstelik ilki annesi yillarca ona nasil davranmasi gerektigini ögretmis, elbette ona nasil davranmas gerektigini daha iyi biliyor.
Siz sevdigi kadinsiniz ve hayatinizi birlestireli cok olmamis, size nasil davranacagini simdilik bilmiyor olabilir.
Ama bunu ona siz ögreteceksiniz.
Bunu yaparken kendinizden taviz verin demiyorum, ama neden hoslandiginizi ve hoslanmadiginizi ona tatli bir dille anlatin.
Unutmayin, üc onay bir elestiri eder. üc defa onaylayin ki bir kere elestirebiliseniz.
Biliyorum haksizliga dayanmak zor, sabretmek zor, ama seviyorsaniz denemeye deger.
Onu seven iki kadin var ve bunlar arasinda denge kurmayi bilmiyor ona yardim edin ve araniz tam düzelinceye kadar asla cocuk düsünmeyin.
Cocuk sihirli bir güce sahip degildir cünkü, bozuk olan evlilikleri tamir etmez, iyi giden bir evliligi tatlandirir.
Cok öpüyorum seni, üzülme, iyi olacak hersey:16:

böyle konuları okuyunca gercekten çok üzülüyorum. Eşim ile 3 yıldır tanışıyoruz ve 5 aydır evliyiz 4 buçuk aylık da hamileyim kaynanamla aynı evde oturuyoruz. Eşim sağolsun annesini ayrı beni ayrı tutabiliyor. yani anne babayı tabiki sevecek ama artık eşi ile kalan önmürünü geçirecek hatta bazı yerlerde eşini ailesinin üstünde bile tutmalı bence.Kaynanam ile bi sorunum yok hatta onu çok çok seviyorum diyebilirim biraz komik olacak ama beni kucagına oturtup seviyordu :) ki hamile kaldığımı öğrenince nerede ise bütün ev işini o üstlendi yaşlı deil hatta ilk gördüğümde ben eşimin ablası falan sanmıstım :D ama insan yine de kaldıramıyo kaynana çalısıyo gelin yan gelip yatıyo bende ona jest olsun diye konustum tatile gönderdim sen git ben evi idare ederim dedim. yani demem o ki kaynanam bana bu kadar iyi davranmasa ben ona iyi davranamam ki senin de arkadaşım kaynanan da sorun var eşinde deil bilinçli bi anne olsa oğlunu düşünür anne ile eşinin arasında bırakmaz oğlunu seninle bir sorunu vARsa gelir seninle adam akıllı konusur çözer. Bence hiç taviz verme içine de atma dünyaya bir kere geliyorsun niye zindan olsun ki kendini düşün öyle davran...

ne denir ki böyle bişeye canım yaa üzüldüm canının böyle bi sebepten sıkılmasına. 6 senedir tanışıyosunuz ama işte aynı evde yaşamayınca tanıyamazsın dedikleri doğruymuş meğer. Çok garip yaa. Kaynana tipik kaynana, bire bin katarak anlatır,ona dicek bişeyim yok.Ama eşinin böyle olmaması gerekir bide seveerek evlenmişsin, evlenmeden önce annesine düşkün olduğunu belli etmiyo mıydu ya da sonradan mı böyle oldu?

Tabi ki canım, evlenmeden önce de belli idi. Mesela ailem ile tanışmaya gelmişlerdi, annesi bir laflar etmişdi ki bizler şok, eşimde beklemiyordu böyle birşey.
Ertesi günde sanırım anneler günü idi, gidip bir de o kadar hakaretin üstüne annesine hediye almıştı.
Ama en azından evlenmeden önce ailesine beni savunuyordu, aileme de ben eşimi ezdirmem falan diye söz verdi, aynı şekilde ailesi de biz karışmıycaz falan filan. E bende baktım eşim gerçekten beni seviyor sandım biraz korur savunur hem zaman içerisinde daha iyi olur diye düşündüm ama 360 derece değişti işte.

offff bir kayınvalide vakkası daha ne istiyorlar bilmemki niye huzuru bozarlar daha yeni evli olduğunuz için adapte olamamış eşinle kayınvaliden yani evlendikten sonra bir kıymete biniyorlarki sorma çok sinirlendim eşnle konuş cnm tavrını koy ortaya gerekirse sakin bir anında konuş başka türlü kavgalar büyüyor.

deneyimlerimden konuşayım HERŞEY EŞTE BİTİYOR arkadaşlar..bizi ezdirmeyecekte onlar,yücelteceklerde onlar,bize değer verilmesini sağlayacaklarda eşlerimiz..eşlerimiz böyle davransa inanın kimse hayatımıza burnunu sokmaz kimse uğraşmaz..ama yapmıyorlar,evlenmeden önce umursamadıkları aileleri evlendikten sonra kıymete biniyor,siizn eşinizin yaptığıda yani çok komik yanlış anlamayında kızdığımdan böyle yazıyorum,annesine almış sizede bir çiçek alsa ne olur yani sizinde gönlünüzü alsa çok mu bişey kaybeder.doğum gününüzü bile kutlamamış..zaten yazmışsınız k.valideniz sizi baştan istememiş,zaten 1-0 yenik başlamışsınız evliliğe..k.valideler şayet istemiyorsa elinden geleni yaparlar oğullarından ayırmak için yada soğutmak için..eşinizin siiz bir şekilde anlaması gerekiyor bunun içinde onun bu yaşanılanları görmesini anlamasını sağlayın..yada zaman tanıyın devam ederse tepkiniz ne olur bilemiyorumm

Bazılarına "evlenmeden yüzünü göstermiş canım, kurtulmuşsun" diyoruz ya, sen işte evlendikten sonra görensin o yüzü :26: Ben olsam kavga çıkartırdım (annesininyalanlarına inanıp seni dinlememesi), üstüne konuşurdum "doğum günümü bile kutlayamadın, annene çiçek aldın ben kadın değil miyim neden ayırımcılık yapıyorsun, ben sana annene çiçek alma demiyorum ama neden bana da almadın üzüleceğimi düşünemiyormusun" falan filan diye yerdim heralde adamı. Sen neden üstünde durmuyorsun onu da anlamadım böyle yapmaya devam edersen ana oğul başına çıkarlar benden söylemesi. Üzüldüğünde,kızdığında tepkini ortaya koy, o da kendine gelsin :26:

ne denir ki böyle bişeye canım yaa üzüldüm canının böyle bi sebepten sıkılmasına. 6 senedir tanışıyosunuz ama işte aynı evde yaşamayınca tanıyamazsın dedikleri doğruymuş meğer. Çok garip yaa. Kaynana tipik kaynana, bire bin katarak anlatır,ona dicek bişeyim yok.Ama eşinin böyle olmaması gerekir bide seveerek evlenmişsin, evlenmeden önce annesine düşkün olduğunu belli etmiyo mıydu ya da sonradan mı böyle oldu?

Evet arkadaşlar doğru söylüyorsunuz ama işte aması var. Konuşsam kendimi ezdirmesem bir türlü ezdirsem bir türlü.
Eşimin bir şeyleri fark etmesi imkansız çünkü ailecek, her şeyi hayatta onların bildiği bir dünyada yaşıyoruz biz. En basit, en kolay örneği veriyim mesela. Pazardan ıspanak aldım, buzdolabına koydum, ertesi gün pişiririm diye. Eşim istemedi. Neden istemedi peki ? Neymiş efendim, annesi de pazardan ıspanak almış, aynı günün akşamı pişircekmiş ama babası kabul etmemiş, neymiş efendim ıspanak pazardan alınır alınmaz pişirilmeliymiş bozulurmuş soğurmuş v.s Bu verdiğim en basit örnek olsun size, çok daha büyükleri var ama özel diye anlatamıyorum. diyeceğim şu ki, eşim maalesef ailesinin tavırlarını görmez, çünkü gerçekten herşeyi, en ufak şeyi bile onlar bilir.
E ben kendimi ezdirmemek için tavrımı koysam, kibarca yada akıllıca yine suçlu ben olurum. Bu sefer eşim benden uzaklaşıyor. Yada ailesi laflarımı 360 derece çevirip farklı anlatıyor.

Ezdirmeme gibi bir secenegim yok ki eşim tavrını koymamışken. Bir gün annesi geldi anneme laf etti, bende orada aileme laf ettirmemek için konusmaya baslayacaktım lafları agzıma tıktılar. O konudan o konuya konuşturmuyorlar bile.

ya resmen içimden küfür etmek geldi kaynanana böyle bi insanın yatacak yeri yok. terbiyesiz kadın, resmen kendini aranızı bozmaya adamış. işin çok zor arkadaşım, hele o kocayla, Allah sana kolaylık versin ama bari çocuk yapma en azından, çünkü bence bu evlilik yürümez.

Aynen arkdaşım uzun bir süre çocuk yok şükür. Zaten ailesi de sürekli eşime "çocuk yapma çocuk yapma" diye diretiyormuş. Eşime de, ailen ile benimle ilgili ne konustuysan anlatma derim ama inadına anlatır. Amaç ne ? Onlar her şeyin doğrusunu biliyorlar.

canım bi de şunu söylemek isterim ki evliliğinin daha çok başındasın. en baştan bu kadar taviz verme. ya baştan sınırlarını çiz, ya da işler daha da sarpa sarmadan çek git bence.

Elimden geldikçe sınırlar çizmeye calısıyorum, ama her sınır çizişte onlara haftalarca eşimi doldurmak için bahane oluyor. Mesela aşağıda yemek yememek gibi.

Tüm bu olanlara rağmen eşinizi hala sevmeyi nasıl başarıyorsunuz?

Eskisi kadar yoğun değil sevgim elbette araya sogukluk giriyor. Sadece iyi geçen ve 10 günde 1 zorlukla huzurlu geçen bir günün hatrına seviyorum.

Uğraşlarına değecegine ve eşinin adam olacağına kanaatin var mı ?

Bile bile lades dediğiniz için sizi ezmelerine lütfen izin vermeyin..Çok düşüncesizce davranmış..

Ah canım işte bunu bir bilebilsem henüz evliliğimin çok başları olduğu için bir türlü kestiremiyorum. Belki zamanla görür diye düşünüyorum ama zor gibi.

yuh ya artık eşinede sen evde yalnızken gidip ordamı yemek yiyor, hemde seni çağırmıyorlar ne ayıp ne terbiyesiz insanlarmış, fesatlar içleri kararmış bunların, e oğlullarını niye evlendirmiş bunlar ne gerek varmış evlenmesine onlar gayet mutlu mesut yaşıyolarmış madem gelin istemiyorlar neden evlendirmişler.. canım bence eşinle acilen konuşmalısın ve böyle devam ederse çocuk filan yapmadan bitir bu işi, bunlarla yaşanırmı ya inanamıyorum ne ayıp yaptıkları şeyler..

İlk başlarda canım, bir kaç kere aşağıya yemege indik ve ben hep toktum ve ısrarla hep yemek yedirmeye calıstılar. Hijyenden bahsetmiyorum bile zaten. Dogal olarak ben pek eşlik edemedim yemeklere ya toktum yada gercekten yöre farklılıgı oldugu için yemekler bana kötü geldi ama zorlada olsa caktırmadan yedim. Beni çağırmama sebeplerinde belki birazcık haklılık olarak payları olabilir.

Annesi avucuna almaya çalışıyor ki almış da zaten.Muhtemelen etrafta da diyordur ki oğlum yemeklerimi bırakamadı hala bende yer yemeklerini.

Yangından mal kaçırıyorlar sanki ya bırak adam yesin yemeğini evinde, çok istiyorsan arada bir beraber yersiniz ama sadece oğlunla değil.

Seni oğlu varken istemiyor çünkü o zaman sizi rahatça çekiştiremeyecekler.Resmen eşiniz de annesinin pis dedikodularına ortak oluyor.

Evlenmeseymiş anasının dizinin dibinde otursaymış sizizn başınızı niye yaktılar ki?

Allah ıslah etsin böylelerini, eşinize de en yakın zamanda akıl fikir versin inşallah çünkü böyle çok zor.

Aile bilincine ulaşamamış, annesinin lafıyla karısını ezen bir kocayla işiniz çok zor.

Ya hayret bir şey. hem sen karını çekiştir hem de gel anlat. Başta güleryüzlü olun demiştim ama eşinizin ve ailesinin bu kadar olduğunu tahmin edemedim.

Ezdirmeyin o zaman kendinizi.Annesinde mi yemek istiyor beyefendi gitsin yesin. Sizin yörenizin farklı olduğunu bilmiyor muydu baştan?

Yemeklerini öğrenmeniz için illa beraber yemenize ya da annesinin öğretmesine gerek yok.Açın internetten bakın. Öğrenin yapın o zaman ne bahanesi olacak acaba aşağıya inmek için?

Evet canım, internetden bakıyorum çoğu tariflere. Ama bunların yöresel de değil garip bir defa her yemegin içine illa sarımsak illa sogan koyuyorlar.
Ya mesela söyle bir örnek veriyim. Arpa şehriye çorbası ben çok severim, yapıyım dedim ama dur bakıyım bildiğim haricinde birde internetden tariflere de bakıyım farklı nasıl oluyor diye. Neyse yaptım mis gibi. Akşam eşim, neymiş efendim soğansız arpa şehriye çorbası mı olurmuş bu olmamış bilmemne beğenmedi. E şimdi bu yöresel olarakda degil garip bir şey damak farkı işte. Ne biliyim mesela börek yapmak istersin yapamazsın, bir defa onlarda hiç hazır bir şey yok. Hep elde yapılan tereyagı, elde yapılan yogurt, peynir, yufka işte ne biliyim salça. Yok bu yüzden eşim ile anlasamıyoruz. Tamam ben kötü yemek yapmam hele tatlılarım çok harikadır. Ama yok hazır hiç bir şeyi kabul etmiyor. E bende elimden geldiğince ögrenmeye calısıyorum ama olmuyor. Marketten aldıgım turşu için bile agız burun büküyor

Son düzenleme:

[/B]

Kayınpederinde farkı yok ki canım. Eşim her gün, babam telefonda ağlıyor der.

ay deli oldum resmen okurken nasıl bi aile dir bu nasıl bi aileye rastlamışsın ya kusura bakma ama içimden küfür etmek geliyor yani nasıl bi zihniyetleri var anlamıyorum ya. ya arkadaşım zaten eşinin ailesi sizin ayrılmanızı istiyor bu kesin zaten peki senin ailen yok mu sen sahipsiz deilsin söylesene böyle böyle oluyor desene ya kanatları altına alsınlar seni daha yeni evliyken böyleyse hiç değişmez bunu aklından çıkar. Ailen seni ulu orta bırakmaz anlıyorum çok seviyosun belki ama sevgi de bi yere kadar kardeşim tamam dışarıdan belki kolay gözüküyo ama yazık etme kendine... Hem sehriye çorbasında soğan mı olurmuş ıyyyyyyyyyyyyyyyy

Allahım bu dünyada ne garip insanlar var.
Bu nasıl bir aile,kaynanaya bak ya hergün oğluna gelininin dedikodusunu yapıyor.
Oğlu gelip eşine bunları bir bir anlatıyor.Utanmıyorlar sıkılmıyorlar,yaptıklarının yanlış olduğunu
bile bilmiyorlar.
Bu tarz konularda daima eşleri haksız bulurum.Orta yolu onlar bulacak.
Anneyi babayı onlar yönlendirecek,iki tarafı da idare etmeyi bilecek.
Kusura bakmayın ama sizin eşiniz küçük bir oğlan çocuğu gibi davranıyor.
Annesine babasına gitsin gelsin,saygıda kusur etmesin ama bu kadarı da
çok çok fazla.Şu anda o kadar kızıyorum ki eşinize.Aklım almıyor böyle
bir insanı.Annesiyle sizin dedikodunuzu yapmış olması ve bunu sürekli
size utanmadan anlatması...Yok benim aklım almıyor..
Konuşun anlatın yanlışlarını eşinize.Bir daha, bir daha, anlamıyorsa bunun böyle olmayacağını da
anlatın.Tuhaf olduğunu,ayıp olduğunu,yanlış olduğunu ne bileyim ya anlatın.
Belki bir yerde anlar eşiniz yaptığı yanlışı.

Söylemek konusunda kararsız kaldım canım, 4 tane de görümcem var çokta net ile haşır neşirler mazallah takip ediyor bile olabilir. Ama doğu diyelim.

ben Ankara sandımda cünkü yasadığın aynı tarz aile benım esimin ailesı,ama allahtan esım ailesine asırı duskunluğu yok.6 aylık evlıyım benıde kendı apt oturtmak ıstedıler karsı cıktım ve uzak yere tasındım.Mesafe cok önemli olduğunu düşünüyorum.fazla içe içe yasamak saygıyı zamanla yitiriyor ve ilişkiler laçkalaşıyor.Sizinle aynı hayatı yasıyan bır eltım var gercı görusmuyorum ama onunda esı aynı esınız gibi birebir aynı apt koloni halinde aynı evde yemek yensin kopukluk olmasın bana cok terstı bu sekıl ve iyi kide terslesmısım diyorum cunku kayınvalıdeme gittimde benı ayakta karsılıyor gayet saygılı. ama diğer geliniyle kavgaları oluyor evını temızlettırıyor gibi.. durumunuz cok yakın geldı.. düzelir dıyecem ama düzelmiyeceğini dusunuyorum esınız karakteri böyle allah kolaylık versın

Tabi ki canım, evlenmeden önce de belli idi. Mesela ailem ile tanışmaya gelmişlerdi, annesi bir laflar etmişdi ki bizler şok, eşimde beklemiyordu böyle birşey.
Ertesi günde sanırım anneler günü idi, gidip bir de o kadar hakaretin üstüne annesine hediye almıştı.
Ama en azından evlenmeden önce ailesine beni savunuyordu, aileme de ben eşimi ezdirmem falan diye söz verdi, aynı şekilde ailesi de biz karışmıycaz falan filan. E bende baktım eşim gerçekten beni seviyor sandım biraz korur savunur hem zaman içerisinde daha iyi olur diye düşündüm ama 360 derece değişti işte.

Evet arkadaşlar doğru söylüyorsunuz ama işte aması var. Konuşsam kendimi ezdirmesem bir türlü ezdirsem bir türlü.
Eşimin bir şeyleri fark etmesi imkansız çünkü ailecek, her şeyi hayatta onların bildiği bir dünyada yaşıyoruz biz. En basit, en kolay örneği veriyim mesela. Pazardan ıspanak aldım, buzdolabına koydum, ertesi gün pişiririm diye. Eşim istemedi. Neden istemedi peki ? Neymiş efendim, annesi de pazardan ıspanak almış, aynı günün akşamı pişircekmiş ama babası kabul etmemiş, neymiş efendim ıspanak pazardan alınır alınmaz pişirilmeliymiş bozulurmuş soğurmuş v.s Bu verdiğim en basit örnek olsun size, çok daha büyükleri var ama özel diye anlatamıyorum. diyeceğim şu ki, eşim maalesef ailesinin tavırlarını görmez, çünkü gerçekten herşeyi, en ufak şeyi bile onlar bilir.
E ben kendimi ezdirmemek için tavrımı koysam, kibarca yada akıllıca yine suçlu ben olurum. Bu sefer eşim benden uzaklaşıyor. Yada ailesi laflarımı 360 derece çevirip farklı anlatıyor.

Ezdirmeme gibi bir secenegim yok ki eşim tavrını koymamışken. Bir gün annesi geldi anneme laf etti, bende orada aileme laf ettirmemek için konusmaya baslayacaktım lafları agzıma tıktılar. O konudan o konuya konuşturmuyorlar bile.

Aynen arkdaşım uzun bir süre çocuk yok şükür. Zaten ailesi de sürekli eşime "çocuk yapma çocuk yapma" diye diretiyormuş. Eşime de, ailen ile benimle ilgili ne konustuysan anlatma derim ama inadına anlatır. Amaç ne ? Onlar her şeyin doğrusunu biliyorlar.

Elimden geldikçe sınırlar çizmeye calısıyorum, ama her sınır çizişte onlara haftalarca eşimi doldurmak için bahane oluyor. Mesela aşağıda yemek yememek gibi.

Eskisi kadar yoğun değil sevgim elbette araya sogukluk giriyor. Sadece iyi geçen ve 10 günde 1 zorlukla huzurlu geçen bir günün hatrına seviyorum.

Ah canım işte bunu bir bilebilsem henüz evliliğimin çok başları olduğu için bir türlü kestiremiyorum. Belki zamanla görür diye düşünüyorum ama zor gibi.

İlk başlarda canım, bir kaç kere aşağıya yemege indik ve ben hep toktum ve ısrarla hep yemek yedirmeye calıstılar. Hijyenden bahsetmiyorum bile zaten. Dogal olarak ben pek eşlik edemedim yemeklere ya toktum yada gercekten yöre farklılıgı oldugu için yemekler bana kötü geldi ama zorlada olsa caktırmadan yedim. Beni çağırmama sebeplerinde belki birazcık haklılık olarak payları olabilir.

yani şükür ki çocuk yok ama şöyle düşün daha çok yenisiniz hayatım evet ortada bi haksızlık ve düşüncesizlk var ama bunu eşinin acemiliğine ver bi süre sabret, evliliğinizin oturmasını bekle -ki inşallah oturur- daha sonra duruma göre bi hal çaresine bakalım. Ayrılmayı düşündüğünü öğrenirse bence kenedilerinşe çeki düzen verebilirler ama ters de tepebilir.Sen şimdilik sabret bekle. Yukardaki arkadaşın da dediği gibi yatağına da alma ;)

Son düzenleme:
Öncelikle üzülmeyin, evliligin ilk üc yili genelde böyle calkantili gecer,
dengelerin oturmasi biraz zaman alir.
Eger esinizi seviyor ve evliliginizi sürmek istiyorsaniz yapacaginiz bir kac sey var.
Belli ki kayinvalidenizin baglanma takintisi var ve oglunu sizinle paylasmamak icin elinden
geleni yapiyor.Ondan cok saglikli davranmasini beklemeyin, belki zamaninda esinden bulamadigi ilgiyi sevgiyi
kendisini ogluna adayarak tatmin etmistir ve bu ogluna karsi asiri baglanmayi gelistirmis olabilir.
(Simdi kayinvalideyi cok iyi tanimadigim icin yanlis bir tespitte bulunmak istemiyorum).
Fakat ogluna takintili bir bicimde bagli olma, onu esiyle paylasamama genelde belli bir jenerasyonun
özellikle esinden ilgi görememis kadinlarin temel sorunu. Malum annelerimizin büyük annelerimizin nesli
duygularini esine/sevdiklerine ifade edemeyen bunun ayip oldugunu ögrenerek büyüyen bir nesil.
Sizin yapacaklariniza gelince, kayinvalidenizin bu konuda saglikli düsünemedigini, onun hasta oldugunu düsünün.
Ki anlattiginiz kadariyla size karsi tutumu cokta saglikli degil.
Her yaptigi hareketi, (size karsi düsmanca oldugunu düsünseniz bile) üzerinize almayin ve stratejik davranin.
Tamam kabul ediyorum, insanin hic hosuna gitmiyor icinden gelmeyen bicimde davranmak, ama ünlü bir bilge der ki:
Insanlari idare edebilen insan zekidir, kendi davranislarini kontrol edebilen ise akilli.
Siz akilli olmayin secin ve esinizin yaninda kayinvalidenizi asla kötülemeyin, hakkinda güzel seyler söyleyin.
Size asagi in diye telefon mu etti, sizde inemiyor musunuz , (kayinvalideniz sizi sikayet etmeden) esinize telefon edin.
Önce halini hatirini sorun, güzel bir dille konusun, onu cok özlediginizi eve gelmesini iple cektiniginizi vs. söyleyin, sonra
ya biliyor musun sevgilim neye üzüldüm deyin. Mutlaka merak edecek soracaktir, neye diye.
Annem asagiya in dedi bugün, ama benim öyle cok isim vardi inemedim. Kirilir diye üzüldüm, ama sana harika yemekler yapmak istiyorum
bugün onun icin inmedim. Sey düsündüm, yarin (ya da öbür gün) onlari yemege cagirsak eminim cok sevinirler, nasil sence de uygun mu?
Bu kadar.
Belki size cicek almak istiyordur ama ayni apartmanda oturdugunuz icin kayinvalidenize veya baska birine görünmek istemiyordur.
Kilibik olarak nitelendirilmek istemedigi icin, annesinin onun erkeklik gururunu incitip sende karinin her dedigini yapan erkeklerden oldun dememesi icin.
O halde cicek almasini beklemeyin, kücük bir taki almasinin bile sizi cok mutlu edecegini söyleyin. Hatta bugün eve gelirken bana bir tane cikolata alirmisin,
canim kocam bana cikolata alirsa ben cok sevinirim, lüüüüfeeeeen deyin :)
Erkekle cocuk gibidir, sevgiye , onaya, yönlendirilmeye ihtiyaclari vardir.
Tatli dil, yumusak davranislar etkisini hemen olmasa bile zamanla gösterir.
Esinize onu cok sevdiginizi hissettirin, birseye üzüldügünüzde bunu ona kavga ederek degil elini tutarak, seni cok seviyorum dedikten sonra
gözlerinizden iki damla yas halinde söyleyin. Eminim gözlerinii silerken ne oldu bitaneme diyecektir.
Ama asla onu suclayici, elestirici bir dil kullanmayin.
Esinizin yerine koyun kendinizi iki kadin arasinda kalmak kolay midir?
Üstelik ilki annesi yillarca ona nasil davranmasi gerektigini ögretmis, elbette ona nasil davranmas gerektigini daha iyi biliyor.
Siz sevdigi kadinsiniz ve hayatinizi birlestireli cok olmamis, size nasil davranacagini simdilik bilmiyor olabilir.
Ama bunu ona siz ögreteceksiniz.
Bunu yaparken kendinizden taviz verin demiyorum, ama neden hoslandiginizi ve hoslanmadiginizi ona tatli bir dille anlatin.
Unutmayin, üc onay bir elestiri eder. üc defa onaylayin ki bir kere elestirebiliseniz.
Biliyorum haksizliga dayanmak zor, sabretmek zor, ama seviyorsaniz denemeye deger.
Onu seven iki kadin var ve bunlar arasinda denge kurmayi bilmiyor ona yardim edin ve araniz tam düzelinceye kadar asla cocuk düsünmeyin.
Cocuk sihirli bir güce sahip degildir cünkü, bozuk olan evlilikleri tamir etmez, iyi giden bir evliligi tatlandirir.
Cok öpüyorum seni, üzülme, iyi olacak hersey:16:

Canım çok teşekkür ederim ne güzel yazmışsın. İşte bende aynısını yapıyorum ve yapmaya çalışıyorum ama yine de pek bir şey fark etmiyor.
Mesela verdigin telefon örnegi gibi. Aynısını yaptım. Eşimin akşam işten gelmesine fırsat vermeden telefondan aradım, canım böyle böyle oldu, bende pek müsait degildim v.s
Hatta gün içerisinde 2 kere geçti bu konu eşim ile aramızda. Ama akşama yok işte, bana değil annesinin söylediğine inandı.
Evet canımın içi, çikolata ve kolayı çok severim. Aynen belirttiğin şekilde yönlendiriyorum. ama ne fayda..

Canım çok teşekkür ederim ne güzel yazmışsın. İşte bende aynısını yapıyorum ve yapmaya çalışıyorum ama yine de pek bir şey fark etmiyor.
Mesela verdigin telefon örnegi gibi. Aynısını yaptım. Eşimin akşam işten gelmesine fırsat vermeden telefondan aradım, canım böyle böyle oldu, bende pek müsait degildim v.s
Hatta gün içerisinde 2 kere geçti bu konu eşim ile aramızda. Ama akşama yok işte, bana değil annesinin söylediğine inandı.
Evet canımın içi, çikolata ve kolayı çok severim. Aynen belirttiğin şekilde yönlendiriyorum. ama ne fayda..

peki ne yapmayı düşünüyorsun...

ay deli oldum resmen okurken nasıl bi aile dir bu nasıl bi aileye rastlamışsın ya kusura bakma ama içimden küfür etmek geliyor yani nasıl bi zihniyetleri var anlamıyorum ya. ya arkadaşım zaten eşinin ailesi sizin ayrılmanızı istiyor bu kesin zaten peki senin ailen yok mu sen sahipsiz deilsin söylesene böyle böyle oluyor desene ya kanatları altına alsınlar seni daha yeni evliyken böyleyse hiç değişmez bunu aklından çıkar. Ailen seni ulu orta bırakmaz anlıyorum çok seviyosun belki ama sevgi de bi yere kadar kardeşim tamam dışarıdan belki kolay gözüküyo ama yazık etme kendine... Hem sehriye çorbasında soğan mı olurmuş ıyyyyyyyyyyyyyyyy

evet canım elbette ailem ile paylaşıyorum. Ama annem ve babam, maalesef babamın saçma sapan sorunları ve bize bakmayışı yüzünden ben küçükken ayrıldılar. Belki de başımda babam olmadıgı için bu kadar ezmeler rahat davranmalar bilmiyorum. Bu da sürekli dillerinde, anneme sen neden boşandın demeler, tekrar bir arya gelsenize demeler, sürekli bak annen boşanmış sende boşansan ne olcak ki demeler, bilip bilmeden annem hakkında konusmalar, yüzüme vurmalar. Benim annem de, kendi annem oldugu için demiyorum aşırı saf ve iyi niyetlidir maalesef. Baba tarafından akrabalarımız ile aramız çok iyi cogu farklı şehirlerde ama imkanımız oldukça hep görüşürüz sık sık araşırız. Ama ailemi karıştırmıyorum cünkü o zaman sorunlar daha da büyür.
Pek razı değildiler zaten bu evliliğe ama yine de her ne olursa olsun her daim kanatları altına almaya hazırlar.

Bu arada bende pek sevmem çorbada soğan olmasını :ssz:

Evet canım, internetden bakıyorum çoğu tariflere. Ama bunların yöresel de değil garip bir defa her yemegin içine illa sarımsak illa sogan koyuyorlar.
Ya mesela söyle bir örnek veriyim. Arpa şehriye çorbası ben çok severim, yapıyım dedim ama dur bakıyım bildiğim haricinde birde internetden tariflere de bakıyım farklı nasıl oluyor diye. Neyse yaptım mis gibi. Akşam eşim, neymiş efendim soğansız arpa şehriye çorbası mı olurmuş bu olmamış bilmemne beğenmedi. E şimdi bu yöresel olarakda degil garip bir şey damak farkı işte. Ne biliyim mesela börek yapmak istersin yapamazsın, bir defa onlarda hiç hazır bir şey yok. Hep elde yapılan tereyagı, elde yapılan yogurt, peynir, yufka işte ne biliyim salça. Yok bu yüzden eşim ile anlasamıyoruz. Tamam ben kötü yemek yapmam hele tatlılarım çok harikadır. Ama yok hazır hiç bir şeyi kabul etmiyor. E bende elimden geldiğince ögrenmeye calısıyorum ama olmuyor. Marketten aldıgım turşu için bile agız burun büküyor

İşte bak azıcık iyi niyetli bir kayınvalide olsa madem oğlu hazır yemeyi sevmiyor paşazade der ki kızım ben yaptım birazını da sana vereyim onlarla yaparsın yemeklerini oğlum öyle sever.

Ya sen her şeyi evinde yapamazsın ki ayrıca yapmaya gerek de yok mis gibi ev yapımı şeyler satılıyor.

İnsanın yeter ki geçinmeye gönlü olsun her şeyin bir çaresi var ama eşinin böyle bir niyeti yok.

Hep annesinde mi yiyor yemeklerini? Ya da her yaptığın yemeğe bir bahane mi buluyor?

Şu yazdığından sonra sana daha çok üzüldüm koskoca adam ne diye arayıp oğlunu ağlarmış ya. Hayret bir şey

Eziyet mi ediyorsun sen onlara? Eziyetin büyüğünü sen yaşıyorsun ama ağlayan onlar.

Ailen biliyor mu? diye soracaktım ama son yazdıklarını okudum.

Annenin boşanması hakkında onların ne haddine konuşmak.

Evin içinde ne yaşandığı biliyor mu onlar?

İlahi adalet var canım, sen bol bol dua et.Elbet bir gün yaptıklarının cezasını çekerler.

Allah yanında, yardımcın olsun.

Son düzenleme:
peki ne yapmayı düşünüyorsun...

Ah keşke bende bir bilebilsem. Bir yanım "hayır hiç değişmeyecek, farklı yere de taşınsak bu sefer telefonla sabah akşam ağlayacaklar, allah korusun hasta falan olsalar, eşim beni suçlayacak (cünkü genelde eşim hep beni suclar) yıllar geçmeden sabır tükenmeden ailemin yanına döniyim ne de olsa onlar her daim kol kanat germeye hazırlar" bir yanımda "zaman içerisinde o da bir şeylerin farkına varıcak yada en azından denge kurmayı öğrenicek veya giriyim bir işe en az günde 12 saat, fakat bu sefer de ailesine daha çok yanaşcak akşamları beraber yiyelim falan diye üsteleyecek" diye düşünüyorum.

İşte bak azıcık iyi niyetli bir kayınvalide olsa madem oğlu hazır yemeyi sevmiyor paşazade der ki kızım ben yaptım birazını da sana vereyim onlarla yaparsın yemeklerini oğlum öyle sever.

Ya sen her şeyi evinde yapamazsın ki ayrıca yapmaya gerek de yok mis gibi ev yapımı şeyler satılıyor.

İnsanın yeter ki geçinmeye gönlü olsun her şeyin bir çaresi var ama eşinin böyle bir niyeti yok.

Hep annesinde mi yiyor yemeklerini? Ya da her yaptığın yemeğe bir bahane mi buluyor?

Şu yazdığından sonra sana daha çok üzüldüm koskoca adam ne diye arayıp oğlunu ağlarmış ya. Hayret bir şey

Eziyet mi ediyorsun sen onlara? Eziyetin büyüğünü sen yaşıyorsun ama ağlayan onlar.

Ailen biliyor mu? Ne diyorlar?

Yok canım artık yemiyor aşağıda yemek, yada ben bilmiyorum. İlk başlarda, yani ben 1,5 aylık evliyim. Baya bir direttiler işte tek yerde yemek pişer v.s diye baktılar ben yanasmıyorum sonra ogullarını cagırmaya basladılar bir gün eşime, aç mısın yemek koyuyum mı dememe ragmen eşim aç degilim dedi, aşağıya indi, e her akşam indiği için pek önemsemedim cünkü bazen 10 dk da geliyor bazen saatlerce oturuyor. Neyse indim, kapıyı açmadılar iki kere zile bastım. İçerden çatal bıçak sesleri geliyor. Apar topar toparladılar. Bende afiyet olsun dedim, açsan sende buyur ye dediler, bende yok yukarıda yemegim vardı tokum tarzı bir şey dedim. O günden sonra, vay gelin her şeye laf ediyor aşağıda bir yemek bile yiyemiyor oglum, falan filan, şuanda bildigim yemiyor. Ama halen yemeklerime bir bahane bulur. Bazen yemez. Babası da sürekli " o kız senin yemeklerine zehir koyar" diyormuş sürekli. Ne diyim yani..

Ah keşke bende bir bilebilsem. Bir yanım "hayır hiç değişmeyecek, farklı yere de taşınsak bu sefer telefonla sabah akşam ağlayacaklar, allah korusun hasta falan olsalar, eşim beni suçlayacak (cünkü genelde eşim hep beni suclar) yıllar geçmeden sabır tükenmeden ailemin yanına döniyim ne de olsa onlar her daim kol kanat germeye hazırlar" bir yanımda "zaman içerisinde o da bir şeylerin farkına varıcak yada en azından denge kurmayı öğrenicek veya giriyim bir işe en az günde 12 saat, fakat bu sefer de ailesine daha çok yanaşcak akşamları beraber yiyelim falan diye üsteleyecek" diye düşünüyorum.

yazık sana ya çok üzüldüm gerçekten ama ne bilim allah hakkında hayırlısını versin...

Back