• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşiniz doğum gününüzü kutlamayıp, kadınlar gününde, sadece annesine çiçek alırsa ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Tinny
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Canım, çiçek büyük bir süpermarketden alınmış, hani bilirsiniz böyle buket buket satılanlar varya, fişin üstünde tarih vardı eve gelmeden 10 dk önce. Eşim zaten eve gelmeden hep aşağıya ugrar genelliklede ailesine ufak tefek şeyler götürür o yuzden annesine gittigini biliyorum.

özür dilerim yaa
çok fesat gördüm kendimi:26::26::26:

keşke kayınvaliden oğlunu evlendirmeseydi...

kayınvalidenin; komşu oğlunu görmeden yatamıyormuş cümlesine o zaman oğlunu evlendirmeyip koynuna alsaymış diye cevap vermek lazım...

oğullarına cariye, kendilerine hizmetçi alıyorlar sanki...

sende kabul etmişsin, biz kadınlar erkekleri değiştireceğimizi düşünerek evleniyoruz. ama hiçbir erkek değişmiyor, bunu kabul ettiğimizde gençlik, güzellik, kısaca hayat geçip gitmiş oluyor.

deneyimlerimden konuşayım HERŞEY EŞTE BİTİYOR arkadaşlar..bizi ezdirmeyecekte onlar,yücelteceklerde onlar,bize değer verilmesini sağlayacaklarda eşlerimiz..eşlerimiz böyle davransa inanın kimse hayatımıza burnunu sokmaz kimse uğraşmaz..ama yapmıyorlar,evlenmeden önce umursamadıkları aileleri evlendikten sonra kıymete biniyor,siizn eşinizin yaptığıda yani çok komik yanlış anlamayında kızdığımdan böyle yazıyorum,annesine almış sizede bir çiçek alsa ne olur yani sizinde gönlünüzü alsa çok mu bişey kaybeder.doğum gününüzü bile kutlamamış..zaten yazmışsınız k.valideniz sizi baştan istememiş,zaten 1-0 yenik başlamışsınız evliliğe..k.valideler şayet istemiyorsa elinden geleni yaparlar oğullarından ayırmak için yada soğutmak için..eşinizin siiz bir şekilde anlaması gerekiyor bunun içinde onun bu yaşanılanları görmesini anlamasını sağlayın..yada zaman tanıyın devam ederse tepkiniz ne olur bilemiyorumm

[SUB][/SUB]
Kesinlikle aynı fikirdeyim ama işte üzüntüyle geçen zamanlar..

Evet kayınvalidem başından beri beni istemiyordu, daha çok kendi yörelerinden birini istiyorlardı

Pardon ama eşiniz ve ailesi nereli?

Bazılarına "evlenmeden yüzünü göstermiş canım, kurtulmuşsun" diyoruz ya, sen işte evlendikten sonra görensin o yüzü :26: Ben olsam kavga çıkartırdım (annesininyalanlarına inanıp seni dinlememesi), üstüne konuşurdum "doğum günümü bile kutlayamadın, annene çiçek aldın ben kadın değil miyim neden ayırımcılık yapıyorsun, ben sana annene çiçek alma demiyorum ama neden bana da almadın üzüleceğimi düşünemiyormusun" falan filan diye yerdim heralde adamı. Sen neden üstünde durmuyorsun onu da anlamadım böyle yapmaya devam edersen ana oğul başına çıkarlar benden söylemesi. Üzüldüğünde,kızdığında tepkini ortaya koy, o da kendine gelsin :26:

Çok moralim bozuk kızlar. O yuzden biraz yazarak kendimi teselli ediyorum.

Eşimle 6 senedir tanışıyoruz ve 1,5 aylık evliyim. Severek evlendik (yada ben, beni sevdigini sanıyordum o kadar cok değişti ki)
Maalesef bende aile apartmanında oturuyorum ve maalesef eşimde aşırı anneci çıktı. Sorunlar olucagını evlenmeden biliyordum ama eşimin desteği ile çok şükür üstesinden gelirim diye problem etmedim bazı şeyleri. Ama eşim evlendikten sonra 360 derece değişti, aileme hakaret edilse bile gıkı olmayan bir adama dönüştü. E bende "kendi düşen ağlamaz" hesabı genelde içime atıyorum. Çok fazla sorunlarım var onları da farklı konularda açarım. Şuanda en tazesi ve en moralimi bozan;

Evlendikten tam 1 hafta sonra doğum günüm idi. 1,5 ay önce. Kutlamayı geçin eşim en azından bir "kutlu olsun" diyemedi. Sadece bir güleryüz ve ilgi beklerken tüm akşam boyunca, benimle, kayınvalidem yüzünden tartıştı. Annesi ile gün içerisinde bir telefon konusmamız oldu, aynı aşağıdaki gibi;

- ne yapyon yukarda insene aşağıya
- (ben)ne yapıyım anne, yemek yapıyorum bir yandan da paspas atıyorum.
- tamam. Şaaak! diye yüzüme bir telefon kapatışı. Bende, hem afalladıgım için hemde anlayamadıgım için tamam kalsın demek istedi heralde diye inmedim aşağı.

Akşam eşim eve geldiğinde suratı beş karış. "Vay efendim, aşağıda komşular varmış beni görmek istemiş miş miş, annesi çağırmış mış, bende telefonda "ne gerek var, ne incem bilmemne" tarzı saygısızca konusmus muş muşum. Altlı üstü oturuyoruz bu arada. Hele benim hiç bir şeyden haberim yok. Eşim gaza gelmiş bana: "insafsız kadın, annem seni aşağıya çağırmış bilmemne, ya düşüp ölse vb." öyle şok oldum ki. Derdimi anlatmaya çalışıyorum dinlemiyor bile, bende uzatmadım. Neyse ailem aradı dogum günümü kutladı az moralim yerine geldi. Eşimin halen umrunda degil tabi. Neyse

Dün dünya kadınlar günü idi. Eşim eve gelir gelmez yemek yendi, ondan sonra tabi sürekli aşağıya koştu Her akşam ailesinin yanına iner, sıklıklada yanında ufak tefek hediyeler götütür. Gitti geldi v.s. Eşim de dağınık bir insandır, iş yeri için yaptıgı bazı harcalamaların fişlerini hep kayıp eder sonra da bana da kızar. Sigaram bittiği için cebinden sigara alıyım dedim, sigara ile beraber fiş de geldi, sigaranın fişi mi yoksa iş ile ilgili bir fiş mi kenara koyuyum dedim. Bir baktım çiçek almış.23,30 Neyse eşim en sonunda aşağıdan gelebildi. Ha bu süre zarfında aşağı yukarı gidiyor ailesine portakal sıkıyor götürüyor falan. Sürekli annem aglıyor annem üzülüyor demeler falan. Bende çiçeğe de mi sevinmedi dedim. Ya işte kem küm bilmemne. Yine düşmedim üstüne, yine..

Sakın beni yanlıs anlamayın yada yadırgamayın, ben kendi annemede özel günlerde çiçek alırım hatta eşimle beraber alırız annesine de aynı şekilde alabilir tabi ki, benim moralimi bozan bu değil. Evlendiğimden beri doğum günüm dahil ben hiç çiçek görmedim ki, o yuzden çok üzüldüm :43: Maddi durumu çokta kötü değil en azından insan 2 tane alırır o da yok.

ne denir ki böyle bişeye canım yaa üzüldüm canının böyle bi sebepten sıkılmasına. 6 senedir tanışıyosunuz ama işte aynı evde yaşamayınca tanıyamazsın dedikleri doğruymuş meğer. Çok garip yaa. Kaynana tipik kaynana, bire bin katarak anlatır,ona dicek bişeyim yok.Ama eşinin böyle olmaması gerekir bide seveerek evlenmişsin, evlenmeden önce annesine düşkün olduğunu belli etmiyo mıydu ya da sonradan mı böyle oldu?

kayınvalidenin; komşu oğlunu görmeden yatamıyormuş cümlesine o zaman oğlunu evlendirmeyip koynuna alsaymış diye cevap vermek lazım...

sende kabul etmişsin, biz kadınlar erkekleri değiştireceğimizi düşünerek evleniyoruz. ama hiçbir erkek değişmiyor, bunu kabul ettiğimizde gençlik, güzellik, kısaca hayat geçip gitmiş oluyor.

:46::46::46::46::46:

çok sinir bozucu bir durum.yerden göğe kadar haklısın bozulmaktada.

ya resmen içimden küfür etmek geldi kaynanana böyle bi insanın yatacak yeri yok. terbiyesiz kadın, resmen kendini aranızı bozmaya adamış. işin çok zor arkadaşım, hele o kocayla, Allah sana kolaylık versin ama bari çocuk yapma en azından, çünkü bence bu evlilik yürümez.

canım bi de şunu söylemek isterim ki evliliğinin daha çok başındasın. en baştan bu kadar taviz verme. ya baştan sınırlarını çiz, ya da işler daha da sarpa sarmadan çek git bence.

Çok haklısınız benim de aklıma geldi ilk ama konu sahibi bunu öğrenebilir.

Bir bahaneyle aşağı iner, sormasına gerek yok eger eşi gerçekten annesine çiçek almışsa bu zihniyetteki bir kayınvalide gelinin gözüne soka soka gösterir.

Canım benimde aklıma geldi ama fişte saat yazıyor eve gelmeden önce 10 dk önce almış ve ilk aşağıya gitmiş.
Aslında bende peşinden incektim aşagıya ama laf ediyorlar ben gelince. Çünkü bir kere evimde yemegim vardı sürekli asagı cagrıyorlardı eşimi, gittim bende 10 dk sonra hemen tabak canak seslerini duydum apar topar toplamalar, megersem eşimi yemege cagırmışlar, sende ye dediler, bende tokum evde yemegim var dedim kibarca. Ondan sonra neymiş efendim eşimin peşinden ben niye sürekli iniyormuşum, onu mu kontrol ediyormusum diye her gün eşimi doldurmalar. Bende inemiyorum, onunla insemde olmuyor zaten.

onlar eskidenmiş aynı evde oturmalar gelini hizmetçi gibi görmeler, ama işlerine öyle geliyo kaynanaların gelin hizmet ettikçe egoları tatmin oluyo, bende işten eve gidince hanıma hizmet ediyorum bunlarda çalışıyo bi kap yemek yapayım demez, sofrada bişi eksik oldumu şunu getirmemişsiniz diyo eşim hemen kalkıyo getiriyo ben istesem kalkıp yapası gelmez annesinin ağzından çıkar çıkmaz hemen ayaklanıyo, ahh ahh benim annemin geleceğini bilsem bende onu getirip aylarca bizde kalsın diyeceğim ama hayatta gelmez kendini bilen kadın evi varken aylarca kimseye yük olmak istemez... offffff offfffffff okuyorum şurdaki durumları valla kahroluyorum halimize kızlar...

Canım sana da allah kolaylık versin gerçekten. Ben başta tavrımı koydum aynı evde yemek yemege o yuzden biraz bu konuda rahatım. Ha koydum da ne oldu ? Eşimi zırt pırt aşağıya çağırmalar gizli saklı yemek yedirmeler, yedigim tonla laf, neymiş aynı evde yemek pişermiş. E ben yemek konusunda da çok seri degilim annemin evinde cok yogun calısınca annem yapardı genelde bende yardımcı olurdum. Ama eşim yöre farkından dolayı da yemeklerimi pek begenmiyor neymiş efendim annemle beraber yapın bizim yörenin yemeklerini ögrenirsin hesabı diye ilk başlarda aynı evde olsun diye direttiler bende kabul etmedim.

Tüm bu olanlara rağmen eşinizi hala sevmeyi nasıl başarıyorsunuz?

Olayı çözmüşsünüz aslında.Eşinizi o şekilde yetiştirmişler. Adam sürekli borçlu hissediyor kendini.E karşı tarafta duygu sömürüsü yapınca eşiniz kendini ispatlamaya çalışıyor.

Aynı lafları ben de çok duydum. Bilmemkimin gelini hep kayınvalidesinde dururmuş, yok evini böyle temizlermiş, şöyle misafir ağırlarmış.

Yeme içme bir olsun diye uğraşacaklar sakın kabul etmeyin, o zaman işler daha kötü olur. Eşiniz artık ayrı bir ailesi olduğunu görmek zorunda.

Tamam annesi babası, kimse atsın, bakmasın demiyor. Hasta olsalar tabii ki bakacak evlatları ama artık kendi ailesi var.

Bakın çok zor biliyorum ama eşinize evde sürekli şikayet eder konumda olmayın.Annesi yeterince dolduruyor zaten.

Gelip size çatmadığı sürece kötü bir şey demeyin, güler yüzlü olun sevgisini açığa çıkarmasını sağlayın. Evinde huzuru bulunca inanın annesinin yaptıklarını görmeye başlayacak.

Gerçekten cok zor, ve işin ilginci ben şikayet etmiyorum ama eşim sürekli ediyor. Yok annem senin için söyle diyor yok annem böyle diyor yok annem söyle.
Zaten benim şikayet etmeme bile gerek kalmadan sagolsun kendisi direkmen konuyu acıyor cünkü her gün beni çekiştiriyorlar.
Defalarca aralarında ki muhabbeti anlatmaması gerektigini söyledim ama yok bana mısın demiyor.
Evde huzur olamıyor ki canım işte bu yüzden olsa da uzun sürmüyor aşagı geliyor surat bir karış asık, alttan al canım cicim de yok değişmiyor.

Uğraşlarına değecegine ve eşinin adam olacağına kanaatin var mı ?

Bile bile lades dediğiniz için sizi ezmelerine lütfen izin vermeyin..Çok düşüncesizce davranmış..

Canım benimde aklıma geldi ama fişte saat yazıyor eve gelmeden önce 10 dk önce almış ve ilk aşağıya gitmiş.
Aslında bende peşinden incektim aşagıya ama laf ediyorlar ben gelince. Çünkü bir kere evimde yemegim vardı sürekli asagı cagrıyorlardı eşimi, gittim bende 10 dk sonra hemen tabak canak seslerini duydum apar topar toplamalar, megersem eşimi yemege cagırmışlar, sende ye dediler, bende tokum evde yemegim var dedim kibarca. Ondan sonra neymiş efendim eşimin peşinden ben niye sürekli iniyormuşum, onu mu kontrol ediyormusum diye her gün eşimi doldurmalar. Bende inemiyorum, onunla insemde olmuyor zaten.

yuh ya artık eşinede sen evde yalnızken gidip ordamı yemek yiyor, hemde seni çağırmıyorlar ne ayıp ne terbiyesiz insanlarmış, fesatlar içleri kararmış bunların, e oğlullarını niye evlendirmiş bunlar ne gerek varmış evlenmesine onlar gayet mutlu mesut yaşıyolarmış madem gelin istemiyorlar neden evlendirmişler.. canım bence eşinle acilen konuşmalısın ve böyle devam ederse çocuk filan yapmadan bitir bu işi, bunlarla yaşanırmı ya inanamıyorum ne ayıp yaptıkları şeyler..

Evet tatlım, bende aynen öyle dedim, keşke evlendirmeseymiş dedim ama karşılık vermek için degil, öyle birden agzımdan cıkıverdi

büyük konuşmiyim ama öyle kocaya kadınlık vazifemi de yapmazdım burnu sürtsün bakalım işine gelince aman annem canım annem canı çektimi bana yanaşıcak..yok yaa öyle bi dünya yok...ya her alanda iyi davranıcak ya da yanaşmıcak..bana annesi yüzünden öyle davranacak adamla aynı yataga da girmem... :ssz:

Back