Eşiniz böyle davransa naparsiniz

Maddi durumunuz zordaymış şu anda bir bebek muayeneleriyle, eşyalarıyla, bakım masraflarıyla vesaire çok zorlar. Bebeğe de yazık günah anne baba çalışmıyor maddi imkanlar yok bu çocuk yoklukta mı büyüsün ileride durumlar düzelirse düşünülmesi gereken şeyler. Belli ki bu şartlarda adam da baba olmak istemiyor zorlamak niye

Hayırlı olsun öncelikle. Tepki vermemesi normal uzman çavuştu büyük ihtimal zor geldi sizin hastane işi falan bahane bence yani memuriyettende istifa etmezsin şu devirde. Ee çocuk olunca acil işe girmesi lazım evde yatmak güzel geldi şimdi sabahın köründe kalkıp gidecek. Siz bu çocuğu doğuracaksiniz o da baba olacaksa bir an önce ise girsin yapacak bir şey yok. Yok güldü yok gece sevdi vs onlara takılma ablam hayatın gerçekleriyle yüzleş. Dövmuyor sövmüyor ailende yardim etmesin bence alıştırma öyle gider yoksa.

Eşim askeri personeldi dogudaydık benim sağlık sorunlarım vardı tayin istedi hastane olmayan yere tayin ettiler kardeşlerinin işi vardı oraya güvenerek bırakmıştı sonra işleri battı bu hale geldik
Hastane yok diye istifa edilmesi çok mantıksız değil mi? Eşler devlette kadro almak için yeri geliyor senelerce ayrı şehirlerde yaşıyor. Siz de bir şekilde farklı bir çözüm bulabilirdiniz. Bu rahatlık akıl alır gibi değil.

bence bahane hastane değil olay iş sıkmıştır yaşlarınız küçük anladığım kadarıyla erkende evlenmişsiniz, para yok üstüne hamile kalmışsınız Allah kolaylık versin şuan çok mutlusunuz anlıyorum ama umuyorum keşke demezsiniz.

Neden bu kadar kırıcı sınız bunun hevesle ne ilgisi var
kırıcı falan değil gerçekleri söylüyor. İş güç yok ülkemiz şartları belli kolaymı bir bebek bakmak masraflarına katlanmak. Adam kardeşlerine güvenmiş işinden olmuş bunalımdadır sence çocuk düşünecek mental sağlığa sahipmi. Sen ona zaman tanımalı bebek işini sonra düşünmeliydin. Herşeyi yoluna koyduğunuzda illaki bir bebeğiniz olurdu.

İnsan bazen tanımadığı birileriyle dertleşmek istiyor 2 senelik evliyim daha önce bir düşük yaptım eşim okadar ilgili istekliydiki şimdi 3 aydan beri ıssız ozaman devlet memuruydu istifa etti bazı sebeplerden ama hiçbir şey için uğraşmıyor sürekli telefon oynuyor uyuyo bugün test yaptım iki çizgi gördüm biraz silik ama gayette görünüyor gösterdim bu tek çizgi dedi bende hayır daha yeni bişey zaten adetim yeni geçti diye izah ettim testi verdi hiç konuşmadı dışarı çıktım gittim hava almak için geri geldim hiçbir tepki yok telefon oynuyor tamam işi gücü yok şuan belki buna takılmıştır ama illa olacak degilmi yani en azından bir tepki verirsin bende hiç konuşmadım ayrı odada oturuyorum şuan sizce ben napıyım
Adam niye iş bulmuyor?
Neden istifa etti? Veya etmek zorunda kaldı?
Siz maaşı olmayan bireye niye çocuk yapma hevesindesiniz?
Çocuk ne kadar masraflı haberiniz var mı?
Siz mi çalışıp evi geçindiriyorsunuz?
Eğer öyle ise üstüne bebek isteyip kendinizi perişan etme çabanız niye?
Adamın umrunda değil dünya

Esinizin davranislarinda bir gariplik var. Sizde farkundasiniz. Profesyonel birinden destek alsaniz iyi olur. Bazen planlar hesaplar tutmuyor insanlar da bununla baş edemiyor. Erkekler hele ki kendini daha cabuk yetersiz hisseder is ev gecindirmeye gelse. Bebek icin sevincli olmamasi bundan ama daha önce de düsük yasadiginizdan olabilir. Insallah esiniz kisa sürede kendini toparlar, ama onun icin telefonu ilk birakmasi lazim. Rabbim isinizi kolaylastirsin

öncelikle bebişiniz hayırlı olsun . Buraya bu konu olmamış nie olmamış sen eşinin 3 ay öncesinde mutlumuydun ona bakıcaksın … adam 3 ayda değişmez içine kapanır sıkıntı çeker belli edemez ona da zaman tanırsın olur biter . kenarda birikmişi olan Senın aılen onun aılesı farketmez destegı olan bi adam duygularını 3 ayda kaybetmemiştir en azından bu kadar kaybedemez.

Şunu hıc anlayamadım eşe kızıp evden çıkmak ayrı odalarda küsmek çok gereksiz ınsan sevdıygıyle karşılık vermıyorsa oturup susabilmeli ya gerektiğinde , ne bu illa konuşalım baskısı . Yetmeli karı kocanın sessiz varlığı bile bi odada birbirlerine . Çocuk mevzu die dramatize etmeye gerek yok ki o yatağa giriyorsan o işi yapıyorsan oda olacak yani sanki beklenmedık bisey gibi havalara ucmayı beklemek nie . Normal hamile kalabılıyormussun sonuç olarak ilgisiz dediğin kocayla çocukta olmuş demekki adam sana dokunuyorsa mevzu sen değilsin hele bide böyle dönemde korunmuyorsa mevzu sen hiç değilsin …

. Çok şey beklersen mutlu olamazsın yavru ceylanım.her zaman ballım güllüm olamazsın başka sorun yoksa evin içinde hemen velveleye verip kendıne vesvese yapma .

Eşiniz onu anlamadığınızı düşündüğü için içine kapanmış ki haklı olabilir çünkü şartlarınıza değil de neden sevinmedigine takılmışsiniz.

Çok acımasız yorumlar var kafana takma hamileymıssin bi düşüğün olmuş böyle konular açıp bide insanlara kendını anlatma çabasına girme git bebişinin tadını çıkar . Nasıbıyle gelsin yavrunuz inşallah eşine güzel işler versin Rabbim biriniz bin olsun 🥰
Bu ülke bu kafalarla bu hâle geliyor işte.

Parasız, stresli eşle, sağlık sorunlarıyla nasıl çıkaracak bebeğin tadını Allah aşkına? Adam askerî personelken güvenlik görevlisi olmayı nasıl kaldıracak? Sorunlarını konuşarak çözebilen bir çiftte değiller üstelik.

Bebekler dünyaya sınanmak için gelmez, gelmemeli bunu kavramak neden bu kadar zor?

Parasız, stresli eşle, sağlık sorunlarıyla nasıl çıkaracak bebeğin tadını Allah aşkına? Adam askerî personelken güvenlik görevlisi olmayı nasıl kaldıracak? Sorunlarını konuşarak çözebilen bir çiftte değiller üstelik.

Bebekler dünyaya sınanmak için gelmez, gelmemeli bunu kavramak neden bu kadar zor?
Ben bilmiyorum demi bunları . Nie hamile bi kadına daha daha kötü şeyler söyleyim ben Allah ınancı olan biriyim bereket sayılarda değildir . Acımasız olacak olsam derdim ki nie kıcına sahip çıkmadın böyle bi adamla .. ama 2 senelık evlılık demekki mutluydu ki koynundaydı , adam işsiz kaldı içine kapandı die napsın çocuğu mu aldırsın işe mi girsin kocayla kavga mı etsin napsın bu kadın otur dua et dedim ne diyim def et zaten baban bakıyormuş evıne bırak git mi diyeyim . Yapmayın vebaldir . Bu kafamdan çok memnunum elhamdülillah rabbım hep kalbıme göre verdi . Sizin kafa da pek temize benzemiyor kendı yorumunuzla ilgilenın sizinle muhatap olmadım size yorumda yapmadım . Belliki sağlıklı biri değilsiniz olsanız sağa sola saldırmazsınız . Egonuzu başka yerde tatmiin edin benimle etmeyin :) tanışmıyoruz öbür tarafta helalleşmek için kim bu die möl möl bakar kalırsınız . Kimse güllük gülistanlık yaşamıyor kendınızı kandırmayın . Size yorum yapmak isteseydim belli ki çok mutsuzsunuz bari etrafa saçmayın bunu demek isterdim ama dedim ki banane neden tanımadığım birinin hakkına gireyim ki

Ben bilmiyorum demi bunları . Nie hamile bi kadına daha daha kötü şeyler söyleyim ben Allah ınancı olan biriyim bereket sayılarda değildir . Acımasız olacak olsam derdim ki nie kıcına sahip çıkmadın böyle bi adamla .. ama 2 senelık evlılık demekki mutluydu ki koynundaydı , adam işsiz kaldı içine kapandı die napsın çocuğu mu aldırsın işe mi girsin kocayla kavga mı etsin napsın bu kadın otur dua et dedim ne diyim def et zaten baban bakıyormuş evıne bırak git mi diyeyim . Yapmayın vebaldir . Bu kafamdan çok memnunum elhamdülillah rabbım hep kalbıme göre verdi .
Ben Allah inancı olmayan biri miyim? Dini inancı bahane edip gerçekleri göz ardı ettiriyorsunuz.

Burada kimse "aldır, doğurma" demiyor ki zaten. Gerçekleri anlatıp farkındalık yaratmaya çalışıyoruz bunun nesi kötü?

Allah'ı, inancı, dini kullanıp, gerçekleri göz ardı edip pembe gözlükler takmak çözüm yolları yaratıyor mu?

Ben Allah inancı olmayan biri miyim? Dini inancı bahane edip gerçekleri göz ardı ettiriyorsunuz.

Burada kimse "aldır, doğurma" demiyor ki zaten. Gerçekleri anlatıp farkındalık yaratmaya çalışıyoruz bunun nesi kötü? Allah'ı inancı dibi kullanıp, gerçekleri göz ardı edip Pembe gözlükler takmak çözüm yolları yaratıyor mu?
Haşa ben öyle bişey demedim dini inancınızı bilemem . Ne gibi bi çıkarım olabılır ki benım konu sahıbınden göz ardı etsin isteyeyim .ben özgür irademle kendini önceden mutluysan üzüp bi bebek daha kaybetme demeye çalıştım . Çünkü ben bebeklerımı kaybettim sonra bidaha normal hamile kalamadım bu yüzden bilip bilmeden atlamayın . Pembe gözlük takacak bi durum yok hanfendi şikayetlendıgı adamla yatağa girerken condom taksa yeterdi

Bu adamı seçip begenıp ben koynuna sokmadım kendi begendı kendı aldı . Adama işi bırak guvenlık ol diyende ben değilim 🤣bunları yaparken dönüp karısından akıl almayan kocasına çocuk yapan da ben değilim . Evde oturan kocaya ailemden maddi destek getiren hiç değilim . Konuşup sorun cozemıyorken odaları ayırmayı sonra değil önce düsünseydı o çocukta olmazdı bakın bende acımasız olabiliyor muşum … ama nie nie yapayım bunu kadın zaten üzgün nie üstüne ekleyeyim rabbım iş güç versin sağlıkla bebelerını alsınlar otursunlar belliki başka büyük sorun yok ortada . 2 sene boyunca şunu yaptı bunu yaptı dememiş dövdü sövdü aldattı dememiş nie kadına Senın kocan işe yaramaz herifin teki diyeyim . Hamılelık hormonları die bi gercek var fazlaca ilgi istemıs adamda kafa dolu olunca belki anlayamadı eşini halledilmicek bişeye benzemiyor .

Ilk bebegimizi öğrendigimiz gün eşim de isten cikarilmisti insan düsünüyor gercekten.Ama esiniz 3 aydir issizmis keske cocuk planinizi erteleseydiniz asıl dert etmeniz gereken esinizin tepkisizligi değil issizliği daha dogrusu tembelliği.Devlet hastanelerinde insanin suratina bakmiyorlar özeller desen almis basini gitmis bunun dogumu bilmem nesi var hayat cok pahali.En azindan bu saatten sonra mantikli hareket edip dizginleri elinize alin esiniz is bulsun

Tövbe estafırullah tövbe estafirullah … tüp bebekle çocuk bulmuşum gelmısım burda kendımı strese sokuyorum Allah gönlünüze göre versin . Bana bildirim yapmayın konuya odaklanıp konu sahıbıyle muhattap olun lütfen

Haşa ben öyle bişey demedim dini inancınızı bilemem . Ne gibi bi çıkarım olabılır ki benım konu sahıbınden göz ardı etsin isteyeyim .ben özgür irademle kendini önceden mutluysan üzüp bi bebek daha kaybetme demeye çalıştım . Çünkü ben bebeklerımı kaybettim sonra bidaha normal hamile kalamadım bu yüzden bilip bilmeden atlamayın . Pembe gözlük takacak bi durum yok hanfendi şikayetlendıgı adamla yatağa girerken condom taksa yeterdi
Konu siz ve dini inanç değil, hemen bi mağduriyet buluyorsunuz her konuda inanılmaz bir şekilde.

Onu boş ver mutlu ol bunu boş ver mutlu ol rızkı gelir o gelir bu gelir. Gelmiyor hanımefendi, gelmiyor biraz gerçekçi biraz mantıklı biraz yapıcı bakın artık şu hayata, bakamiyor musunuz? O zaman başkalarını da yanlış yönlendirmeyin.

Bu kadın içinde bulunduğu şartlarda bebeğinin keyfini sürmeyecek kadar zor durumda, dolayısıyla bebeği de öyle.

Ya farkındalık geliştirip süreci doğru yönetecek ya da sizin dediğinizi yapıp yıllarca hem kendi hem bebeğin hayatını ziyan edecek. Başka çözümü yok. Şu an için yok en azından.

X