Eşiniz ailesine maddi yardım yada sürekli bişeyler alıyor mu ?

O sorunu çözdük sadece borc kaldı ama şimdi de bu var. Şimdi ki sorun da bu
Çözememişsiniz ki zira eşiniz iddia oynamasa bile sizden gizli har vurup harman savuruyor. Akıllanmamış onca borç batağına batmasına rağmen ,700 liralık oyuncaklar alınıyor falan. Eminim annesine,kardeşine de veriyordur ayrıca.
Ay bilemedim ya ailesine kızın tabi haklısınız ama eşiniz para konusunda sorumluluk sahibi değil.

Ben de artık o aşamaya geldim herkes sustuğumu sanıp o şekilde yorum yapmış ben zaten tepki gösterdiğim için kavga kıyamet kopuyo. Çizgimi çektim böyle devam ederse boşanırım kaç kez o aşamaya geldim ama evliliğimizi yıkmak istemedik önce çözmeye çalışırsın sorunları olmuyorsa boşanırsın
Bazıları eşimi eve bağlamak istediğimi kaybetme korkum oldugumu falan yazmış öyle bi korkum da tavrım da yok bu olanlar hepsi birden değil zamanla gelişen şeyler. Herkes hemen sorun yaşadığında eşinden ayrılıyor mu acaba merak ettim
sizin sorununuz basit bir sorun değil ki.elbette küçük kavgalar evlerimizde oluyor boşanmaya koşmuyoruz.ama sizinki ekonomik şiddetin de ötesi.hiç bir kadın tahammül etmez hele ki maaşı varsa

Evet kredi çekip harcamıs harcamış onu kapatmak için gene çekmil sonra gene birikmiş faizle bende ona verdim iddia vs oynamış benim kredi kartı patladı eksi hesap patladı aynı zamanda ona psikolojik destek de oldum borçtan bunalımdaydı halledicez vs. Sonra benim borcu kapatmak için kredi çektik öyle yani
Ve hala sen kim oluyorsun lafını mı yuttunuz. Ben olmasam sen hiçsin asıl ben çıkardım seni borcun içinden tabi hesap vereceksin diyebilirsiniz böyle pisleşen adama.

Eşimle maaşımız aynı ve iyi bir maaşımız var ama eşim çok aşırı borç yaptıgı için ikimizinde maaşı borca gidiyor elimizde 300-400 ancak kalıyor

Annesi de çift maaşız diye bizi kendine güvence olarak görüyo bize bişeyler alsın yapsın istiyo sürekli. Çift maaş ye ye bitmez oğlumun parasını yiyemedim dedi. Oğlum bana telefon alıverir (iphone) oğlum bana robot süpürge alsana ablasının süpürgesi bozulmuştu ablana süpürge alıver yeğenlerine bişeyler al araba alıcaz kardeşinle ikiniz ödersiniz değil mi? Hep bizden maddi beklenti içinde bu durum beni çok rahatsız etti ama söylesem yanlış anlaşılacak dile getirmedim. Hatta annemin yaptıgı kışlıklar için ablana götür yesin et varsa buzlukta yemiyorsanız ablana götür diyo bize geldiğinde de annemin yaptıklarını annesi almış ablasına götürmüş eşim götür demiş annesi de soralım bi dememiş. Ablasına giderken de Paramız olmadığı halde yegenlerine bisürü market alışverişi yapıyoruz diyorumki bu fazla olmadı mı çok tuttu deyince ben paranın lafını yapıyor oluyorm ama bizimde paramız yok 2 senedir ne kıyafet ne ayakkabı almıyoruz üstümüze doğru düzgün dışarı çıkmıyoruz. Olmadıgı zaman annesine ben alamam yapamam diyo ama para olsa istediğinin alıcak belki. Annesi sürekli böyle söylediği için bişeyler yapma ihtiyacı hissediyo belkide. Dünde ablasında oyuncak almış eşim ne zaman bilmiyorum ama 2 senedir görmedim evlerinde o oyuncağı ne zaman aldın dedim senden öncedir dedi ama yalan oldugunu hissettim zaten evlerinde de öyle bi oyuncak yoktu hiç. Bana neden söylemedin dedim alalım dese fiyatı makulse alma demem zaten ben bunu ablasından öğrenmeme sinir oldum. Ama yine önceden aldım ben onu dedi ama işine geldiğinde çok iyi yalan söyler. Sonra bana sen neyin hesabını yapıyorsun sen kimsin sana mı sorucam alırken sen karışamazsın sen kendini ne sanıyorsun argo kelimeler senin gibi bi insan görmedim hayatımda böyle bişeye cevap veriyorum ben sen ne fitne fücursun fesat düşündüğün hesap yaptıgın şeye bak…..

Bende hediye almayı bişeyler almayı severim onun yegenlerine hediye de aldım. paramızyok diye ben kardeşime bi pantolon alamadım ama o paramız yok diye düşünmüyor ben aile kurdum önce kendi evim demiyo bi ton laf söyledi bi de ben suçlu oldum bir iki kez bu konu olunca büyük kavga oldu bende aileme almak isterim o da alsın ama durumumuz neyse ona göre yapılır eşinle güzelce konuş diyceksiniz ama eşimle ilk yumuşak şekilde söyledim bana da söyleseydin neden söylemedin diye hemen bagırmaya kavgaya başlıyor karşılıklı güzel konuşulmuyo şimdi ben paranın lafını yapan onlara bişey almadını istemeyen biri oldum
Madem öyle, getir maaşını derim. Ben de koyarım ortaya, giderleri bölüşüp geri kalanından kuruş vermem. Niye onun ailesi çok kıymetli de benimki kıymetsiz mi? Geçimi kocam düşünmüyorsa ben hiç düşünmem. Çalışan kadının da kendine kıyafet alacak kadar para ayırmaması da gerçekten çok garip, niye kocanıza kul köle ediyorsunuz kendinizi! Tamam güzellikle durum varsa her iki aileye de belirli ölçülerde yardım edilir fakat koca herşeyi kendi ailesine yapıp evde sizi sefil bırakıyorsa o kocaya zırnık koklatılmaz

Bu eş ailesine yardım değil durumumuz iyiken eşime annene para ver harçlığı olsun ne yapsan karnında taşımasının karşılığı bile olmaz derdim yada kardeşlerine harçlık ver falan diye ama bunların durumu farklı hem sizde yok hem istiyorlar. 🤔 yaptırım uygulamanız lazım galiba

Ben daha çalışmaya başlamadım ama nasipse yakında başlayacağım şimdiden eşime söyledim yani eşim şöyle yapıyor mesela parayı ortaya koyuyor ben ordan ihtiyacım neyse alır harcarim bende öyle yaparım bir kısmını bir kısmını birikim vs tamam eşime aşığım ama artık aptal değilim ..ve aileler konusunda çok bonkör olamam onada söyledim ben çocuklarımin zamanında çalıp çalışıyorsam onlara harcarim onlarda bize harcasin yani aç değiller açıkta değiller ..iciimden ne geliyorsa söylüyorum bu beni cimri yapmaz.. eskiden çok bonkördüm elimde hiç para kalmadı bir daha çalışmaya başlayınca tutumlu olucam kendime harcayacağım ama eskinden yani 2 yıl öncesine kadar sürekli baskalarina almaya çalışıyordum kimseyede yaranilmiyor orasida bir gerçek bu arada ..o yüzde çocuklarım eşim kendim ...eşim umreye yollayalım felan dedi ben hayır dedim surda kaç yıl ömrüm kaldı kendim gezip yicem icicem dedim ... zengin olsak okey ama zengin değiliz ... bilmiyorum Türkiye şartlarını gördükçe bu hale geldim yada eskiden bende umreye yollayım yok hediye alayım şunu alayım diye cirpinirdim ama yok artık valla hayat zor.

Eşimle maaşımız aynı ve iyi bir maaşımız var ama eşim çok aşırı borç yaptıgı için ikimizinde maaşı borca gidiyor elimizde 300-400 ancak kalıyor

Annesi de çift maaşız diye bizi kendine güvence olarak görüyo bize bişeyler alsın yapsın istiyo sürekli. Çift maaş ye ye bitmez oğlumun parasını yiyemedim dedi. Oğlum bana telefon alıverir (iphone) oğlum bana robot süpürge alsana ablasının süpürgesi bozulmuştu ablana süpürge alıver yeğenlerine bişeyler al araba alıcaz kardeşinle ikiniz ödersiniz değil mi? Hep bizden maddi beklenti içinde bu durum beni çok rahatsız etti ama söylesem yanlış anlaşılacak dile getirmedim. Hatta annemin yaptıgı kışlıklar için ablana götür yesin et varsa buzlukta yemiyorsanız ablana götür diyo bize geldiğinde de annemin yaptıklarını annesi almış ablasına götürmüş eşim götür demiş annesi de soralım bi dememiş. Ablasına giderken de Paramız olmadığı halde yegenlerine bisürü market alışverişi yapıyoruz diyorumki bu fazla olmadı mı çok tuttu deyince ben paranın lafını yapıyor oluyorm ama bizimde paramız yok 2 senedir ne kıyafet ne ayakkabı almıyoruz üstümüze doğru düzgün dışarı çıkmıyoruz. Olmadıgı zaman annesine ben alamam yapamam diyo ama para olsa istediğinin alıcak belki. Annesi sürekli böyle söylediği için bişeyler yapma ihtiyacı hissediyo belkide. Dünde ablasında oyuncak almış eşim ne zaman bilmiyorum ama 2 senedir görmedim evlerinde o oyuncağı ne zaman aldın dedim senden öncedir dedi ama yalan oldugunu hissettim zaten evlerinde de öyle bi oyuncak yoktu hiç. Bana neden söylemedin dedim alalım dese fiyatı makulse alma demem zaten ben bunu ablasından öğrenmeme sinir oldum. Ama yine önceden aldım ben onu dedi ama işine geldiğinde çok iyi yalan söyler. Sonra bana sen neyin hesabını yapıyorsun sen kimsin sana mı sorucam alırken sen karışamazsın sen kendini ne sanıyorsun argo kelimeler senin gibi bi insan görmedim hayatımda böyle bişeye cevap veriyorum ben sen ne fitne fücursun fesat düşündüğün hesap yaptıgın şeye bak…..

Bende hediye almayı bişeyler almayı severim onun yegenlerine hediye de aldım. paramızyok diye ben kardeşime bi pantolon alamadım ama o paramız yok diye düşünmüyor ben aile kurdum önce kendi evim demiyo bi ton laf söyledi bi de ben suçlu oldum bir iki kez bu konu olunca büyük kavga oldu bende aileme almak isterim o da alsın ama durumumuz neyse ona göre yapılır eşinle güzelce konuş diyceksiniz ama eşimle ilk yumuşak şekilde söyledim bana da söyleseydin neden söylemedin diye hemen bagırmaya kavgaya başlıyor karşılıklı güzel konuşulmuyo şimdi ben paranın lafını yapan onlara bişey almadını istemeyen biri oldum
Konuşursam kötü olurum demeyeceksin.Gerekirse kötü ol ama kullanılmaya razı olma.Haklisin ama kendine kıyafet almamak olacak iş değil.Nasilsa gidiyor para sen de tutumlu olma.Esin o hediye paralarıni nerden yetiştiriyorsa sana da imkan tanimali

Ben paramdan eve zırnık vermez ailesini de rezil kepaze ederdim insan içine çıkamazlardı. Hele hele annemin verdigi şeyleri kendileri götürecekler ha? Yediklerini gözlerinden cıkarırdım gözlerinden.

Bunlar doymaz ,çok iyi bilirimm bu tipleri ben aç gözlüler.
benım esımın aılesıde aynıydı hatta evlendık kayınbabam altınlrın borcunu bıle bıze yıktı...
kendı bılezıklerımın parasını ben ödedim ,aptal yerıne kodyular bizi.
esımde dugun yaptılar zordalar vs dedı, ses cıkarmadın ozaman.
ama sonra ne oldu binnn pişman oldu esimm ama nafile iş işten geçtii,ama iyi tarafı kendisi aç gözlülüklerini görmüş oldu .
sonra baktım bız ıkımız calısıyoruz dıye bunlar yapışmaya kalıyor hemen bır ev aldık ev borcuna girdik şükürler olsun ki ev sahıbı olduk.
arada bır olur durumları olmaz vs o ayrı konu ama bu huy halıne gelırse işin rengi değişiyor. herkes yerını bilmeli.
eşinizin tavrı hiç hoş değil. madem aılesıne bakacaktı ozaman evlenlmeyecektı .
Yeminle bizimkilerde bize dugun borcunu yikmaya kalkti aldiklari 3 bilezik onlarida geri istediler arabalari vardi ortak kullandik onun lafini yaptilar ama sonradan yapmadilar oldu bende bileziklerimi vermek yerine kendime araba aldim ustune kendi ustume yaptim cok sacma ayni seyden bizim evdede var ailesinin biraz dusunmesi lazim biz kirada oturuyoz ucu ucuna kili kilina yetiyo paramiz onlar ev sahibi oldular havadan kendi bir kurus paralari yok esim onlardan para istiyodu 100 tl bide ayi bitirmek icin adimizi multeciye cikartillar kimseye yaranamazsin o evi dusunmuyosa sende dusunme bacim ben oyle yapiyorum kendi ihtiyaclarimdan kesmiyorum ailesine kredi cekerken bisi yoktu banada cek ozmaan diyorum bence duzgunce konusun gercekten yoksa omur gecmez

Ben paramdan eve zırnık vermez ailesini de rezil kepaze ederdim insan içine çıkamazlardı. Hele hele annemin verdigi şeyleri kendileri götürecekler ha? Yediklerini gözlerinden cıkarırdım gözlerinden.
İşte onlar iyi biliyor kime yapıp kime yapamayacaklarını. İki defa kredi çekmiş üstüne iddia borcu yapmış, annesinin hatta ablasının bile alışverişini yapıyor, konu sahibi de eşimdir yuvamdır deyip ödüyor kuzu kuzu. Kendisine de yazdım, bu tırtıklananlar sayesinde birikim yaptıklarına adım gibi eminim. 300 TL market alışverişleri mi yapılacak, başkası ödediği için onu koyuyorlardır kenara.

Borcumuz olduğunu biliyorlar ayrıca. Eve giren para ortaktır harcama yapılırsa eşler birbirine söylemesi gerekmez mi alma demem zaten ama bana söylemesi gerekiyor ben de alsam söylerim aldım diye neden gizli alıyım. Ama böyle istedikleri için eşimde böyle yaptıgı için onlara içimden bişey almak yapmak gelmiyor
Böyle bir tavirdaysa önce kasanı ayır derim. Giderleri bolusun örneğin faturaları sen öde mutfağı o gibi artan parası olursa gitsin kime ne alıyorsa alsın. sende at bir köşeye biriktir

Yeminle bizimkilerde bize dugun borcunu yikmaya kalkti aldiklari 3 bilezik onlarida geri istediler arabalari vardi ortak kullandik onun lafini yaptilar ama sonradan yapmadilar oldu bende bileziklerimi vermek yerine kendime araba aldim ustune kendi ustume yaptim cok sacma ayni seyden bizim evdede var ailesinin biraz dusunmesi lazim biz kirada oturuyoz ucu ucuna kili kilina yetiyo paramiz onlar ev sahibi oldular havadan kendi bir kurus paralari yok esim onlardan para istiyodu 100 tl bide ayi bitirmek icin adimizi multeciye cikartillar kimseye yaranamazsin o evi dusunmuyosa sende dusunme bacim ben oyle yapiyorum kendi ihtiyaclarimdan kesmiyorum ailesine kredi cekerken bisi yoktu banada cek ozmaan diyorum bence duzgunce konusun gercekten yoksa omur gecmez
Çok kötü bir durum ya gerçekten.
Biz zaten o olaydan sonra aramıza mesafe koyduk, uzaktan ev aldık kurtuldum.
Alllaha şükür.
Şimdi mesafeli daha iyi oldu, ağızlarını açıp bişey diyemiyolar. Deselerde ben susuyorum.
Ben ilk sene yaşadım bunları şuan üzerinden iki yıl geçti şükür oturdu hersey

Herkes hemen sorun yaşadığında eşinden ayrılıyor mu acaba merak ettim
Şu klasikten sonra gelen cümle şudur " Kadının düşmanı kadın " sonraki de " sanki sizin kocalariniz çok iyi hepiniz mutsuz olduğunuz için benim yuvamı yıkmaya çalışıyorsunuz"
Aynen devam edin böyle konu sahibi bence de herkes senin evliliğine dilini ısırarak baktı. Keşke benim kocam da kumar borcunu benim paramla yatirsa ben de ailesine köle gibi çalışsam diyor

Kendimi gördüm. Aynı durumdayız kısmen. Evliliğimizin ilk başlarından sırf eşim onlara para harcasın diye herşeyi istediler. Yok abi tatlı alcaksın yok abi börek alcaksın, çocuğuma kıyafet alacaksın, bana da ondan alıcaksın benide götürüceksin bla bla bla.
O kadar haklısınız ki ama söylenen her kelime sizi para göz yaptığı gibi fesatta yapar. İğreniyorum bu düşünceler ama oysaki haklıyız. Daha yakın zamanda eşimin yiğenini 3 adet oyuncak alıp babasına bi kaç eşya almasıyla patladım ve bende fesat ve paragöz oldum :) peki şimdi napıyorum ? Öyle mi beyfendi hay hay diyip çatır çatır yiyorum. Markalı çantalardan tutunda sürekli kıyafet alışverişine kadar. Anneme hediyelerde alıyorum tek kelime ederse paragöz olduğunu söylerim :)
Geçen kaynanamı iftara çağırdım hanfendi eşime özel baklava siparişi varmış. 200 lira. Kafayı yemişler herkes geçim derdinde eş ailesi oğlunu sömürme. Laf etmek yerine anneme giderken 3 çeşit tatlı aldım :) sizde öyle yapın.

amanin ben ne okudum,
her sey bir yana,
annemin kendi elleriyle yaptigi seyleri gonderecek esim, o evde savas cikar,
anneniz icin o kadar uzuldum ki, size bile cok kizdim suanda.

onun disinda, sustum, aman paranin lafini etmeyim dedim konularinda da, uzayda mi yasiyorsunuz diyesim geldi,
ekonomik krizin vurmadigi aile azdir suanda herhalde, hepimiz 3 asagi 5 yukari bir tasarruf devrine gectik, elbette ki gelen gidenin hesabini yapiyoruz, cok harcama yapmiyoruz kendimize bile, hele ki is hediyelesmeye gelsin. Elbette sesinizi cikartacaksiniz, sizin emeginizdir harcanan o anda.

Kendimi gördüm. Aynı durumdayız kısmen. Evliliğimizin ilk başlarından sırf eşim onlara para harcasın diye herşeyi istediler. Yok abi tatlı alcaksın yok abi börek alcaksın, çocuğuma kıyafet alacaksın, bana da ondan alıcaksın benide götürüceksin bla bla bla.
O kadar haklısınız ki ama söylenen her kelime sizi para göz yaptığı gibi fesatta yapar. İğreniyorum bu düşünceler ama oysaki haklıyız. Daha yakın zamanda eşimin yiğenini 3 adet oyuncak alıp babasına bi kaç eşya almasıyla patladım ve bende fesat ve paragöz oldum :) peki şimdi napıyorum ? Öyle mi beyfendi hay hay diyip çatır çatır yiyorum. Markalı çantalardan tutunda sürekli kıyafet alışverişine kadar. Anneme hediyelerde alıyorum tek kelime ederse paragöz olduğunu söylerim :)
Geçen kaynanamı iftara çağırdım hanfendi eşime özel baklava siparişi varmış. 200 lira. Kafayı yemişler herkes geçim derdinde eş ailesi oğlunu sömürme. Laf etmek yerine anneme giderken 3 çeşit tatlı aldım :) sizde öyle yapın.
sizde haklısınız ama bu seferde ben olsam aile bütçesi boşa gidiyor kendimiz için birikim yapamıyoruz harcıyoruz bu zamanda diye üzülürdüm. siizn olayda pek doğru gelmedi bana ama

amanin ben ne okudum,
her sey bir yana,
annemin kendi elleriyle yaptigi seyleri gonderecek esim, o evde savas cikar,
anneniz icin o kadar uzuldum ki, size bile cok kizdim suanda.

onun disinda, sustum, aman paranin lafini etmeyim dedim konularinda da, uzayda mi yasiyorsunuz diyesim geldi,
ekonomik krizin vurmadigi aile azdir suanda herhalde, hepimiz 3 asagi 5 yukari bir tasarruf devrine gectik, elbette ki gelen gidenin hesabini yapiyoruz, cok harcama yapmiyoruz kendimize bile, hele ki is hediyelesmeye gelsin. Elbette sesinizi cikartacaksiniz, sizin emeginizdir harcanan o anda.
ne cesaret dimi ama. annemin bana yaptığı emekleri alacaklar düşünemiyorum bile tepkimi. hiç çekinmiyorlar konu sahibinden belli ne yazıkki

Kimse kusura bakmasın buzluğumdan temel gıda malzemelerimin bile benden habersiz alınıp başka kişiler arasında paylaşılabilecek kadar ileri gidilen bu ortamda "aman kimsenin kalbi kırılmasın" prensibini rafa kaldırırım.Bu kadar mı açmış ailesi?
Şaka gibi geliyor ama var böyle aileler anamnez. Babam lokum aldı bana görümcem görmüş sevdiği lokumdan. Story atmıştım. Hanfendi kendini yırtıyor neden ben gelince çıkarmadın abi en sevdiğimden istiyorum bilmem ne diye. Eşimde poşete koyup kardeşine götürcekmiş :)
Dedim pardon ? Babamın aldığı lokumdan kardeşine ne ? Dedim. Gidip alabilir heryerde satıluyor insan gibi istemeyi öğrenicek bu ne terbiyesizlik evdeki lokumun götürüldüğü nerde görülmüş dedim. Gayette kırılsın kalpleri valla umrumda değil. Nimette sakınıyorum para da sakınıyorum her koyun kendi bacağından asılsın. Bi onlar akıllı zaten kızın ailesinin yaptıklarını alıyorlar.

X