Eşiniz ailesine maddi yardım yada sürekli bişeyler alıyor mu ?

Dolabımdaki malzemeleri dahi hadsizce evden götüren insanlara karşı saygım da sevgim de kalmazdı.
Önce eşinizle kesenizi ayırmalısınız.
Ne borcu borç kimin anlamadım ama ödesin kendisi. Böyle evlilik olmaz. Öncelik kendi ailendir.
Eğer bu devamlılık halini alır, adam laftan sözden anlamazsa benim için boşanma sebebidir.

Ben de artık o aşamaya geldim herkes sustuğumu sanıp o şekilde yorum yapmış ben zaten tepki gösterdiğim için kavga kıyamet kopuyo. Çizgimi çektim böyle devam ederse boşanırım kaç kez o aşamaya geldim ama evliliğimizi yıkmak istemedik önce çözmeye çalışırsın sorunları olmuyorsa boşanırsın
Bazıları eşimi eve bağlamak istediğimi kaybetme korkum oldugumu falan yazmış öyle bi korkum da tavrım da yok bu olanlar hepsi birden değil zamanla gelişen şeyler. Herkes hemen sorun yaşadığında eşinden ayrılıyor mu acaba merak ettim
Ayyy ben neler neler yaşadım ..Evet burada biraz kolay söyleniyor .Ben de fark ettim ama yuva yıkmak da kolay değil .Ben de birçok kez boşanmanın eşiğine geldim ama çözdük şükür.Cozulemeyecek bir şey değil .Sadece çocuğunuz yoksa acele etmeyin derim .

Bizde genelde tam tersi, kv ha bire bir şeyler yollar :) Özellikle sevdiğim çikolatalı kurabiyeden bir kere beğendiğimi söyledim diye :)

Ben de sorarım eşimle ya da sadece kendim misafirliğe giderken, gelirken istediğin bir şey var mı diye...

Aynı ev hanesinde gelirlerin ayrılmasını sevmem mantıklı da bulmam. Fakat bu almalar, hediyeleşmeler hep eşinizin tarafına oluyorsa ve sizin uyarılarınızı dikkate almıyorsa gelirleri ayırırım. Kendi maaşıyla önce evine yetmeye çalışsın sonra ona buna hediye alsın. Belki idrak eder ne yapması gerektiğini.

Aileye yardım etmek farklıdır, ailenin her ihtiyacını oğluna aldırmaya çalışması farklıdır. Benim eşim her ay 2 kız kardeşine maaşını alır almaz harçlıklarını verir. Annesini ve kardeşlerini götürüp her sene 3-4 parça markalı kıyafet alır. Doğum günlerinde yine markalı hediyelerini ayrıyeten alırız.Oraya her gittiğimizde mutlaka elimiz dolu gideriz. Bunlara ses çıkarmam, ailesidir yapsın derim. Çünkü kayınvalidem her defasında gerek yok, paranızı bize harcamayın der. Eşim bir keresinde de kayınvalidemin mutfak robotu bozulmuştu diye götürüp baya pahalı birşey almıştı, yine sorun etmedim. Ama kv sürekli bize şunu alın deseydi ben de irite olurdum

Sonra kocam ailesine çok para gönderiyor çalışmak istemiyorum yazanlar burada ayıplanıyor. Ayırırım maaşı beş kuruş vermem nasıl ödüyorsa ödesin borçlarını
Dolaptaki erzağı almak nedir yamyam mı bunlar? İnsanın bir dur durak noktası olur dha neler duyacağız?

Bende ev araba alındı onun borcu zannettim başta, iddia kumar borcuymus. Daha kumar bagimliligindan kurtulani görmedim. Bir ömür borç öder durursunuz devam ederseniz üç kuruşla geçinmeye çalışırsınız. Çocuk yokken gözünüzü açın.

Alamıyo istiyorlar da para olmadıgı için alamıyo. Şimdi oyuncak meselesi çıktı ne zaman aldı bilmiyorum senden önce diyor ama ben hiç görmedim yeni almıştır sadece bana neden söylemedin dedim başladı kavga bişey desen bile para lafı yapıyorsun onlara aldıgım için kızıyo oluyorum para varsa hediye vs alınır makul derecede ama şuan değil
Valla ben böyle bişeye para olsa bile müsade etmem 700 lira benim 1 aylık mutfak masrafım o çocuk oynamasın canım o oyuncakla. Benim eşimde ailesine düşkün baya her hafta pazar alışverişini falan o yapar arabamız ortak benzini o alır falan ama sizin eşiniz çok özür dilerim ama bokunu çıkarmış.

Eşimle maaşımız aynı ve iyi bir maaşımız var ama eşim çok aşırı borç yaptıgı için ikimizinde maaşı borca gidiyor elimizde 300-400 ancak kalıyor

Annesi de çift maaşız diye bizi kendine güvence olarak görüyo bize bişeyler alsın yapsın istiyo sürekli. Çift maaş ye ye bitmez oğlumun parasını yiyemedim dedi. Oğlum bana telefon alıverir (iphone) oğlum bana robot süpürge alsana ablasının süpürgesi bozulmuştu ablana süpürge alıver yeğenlerine bişeyler al araba alıcaz kardeşinle ikiniz ödersiniz değil mi? Hep bizden maddi beklenti içinde bu durum beni çok rahatsız etti ama söylesem yanlış anlaşılacak dile getirmedim. Hatta annemin yaptıgı kışlıklar için ablana götür yesin et varsa buzlukta yemiyorsanız ablana götür diyo bize geldiğinde de annemin yaptıklarını annesi almış ablasına götürmüş eşim götür demiş annesi de soralım bi dememiş. Ablasına giderken de Paramız olmadığı halde yegenlerine bisürü market alışverişi yapıyoruz diyorumki bu fazla olmadı mı çok tuttu deyince ben paranın lafını yapıyor oluyorm ama bizimde paramız yok 2 senedir ne kıyafet ne ayakkabı almıyoruz üstümüze doğru düzgün dışarı çıkmıyoruz. Olmadıgı zaman annesine ben alamam yapamam diyo ama para olsa istediğinin alıcak belki. Annesi sürekli böyle söylediği için bişeyler yapma ihtiyacı hissediyo belkide. Dünde ablasında oyuncak almış eşim ne zaman bilmiyorum ama 2 senedir görmedim evlerinde o oyuncağı ne zaman aldın dedim senden öncedir dedi ama yalan oldugunu hissettim zaten evlerinde de öyle bi oyuncak yoktu hiç. Bana neden söylemedin dedim alalım dese fiyatı makulse alma demem zaten ben bunu ablasından öğrenmeme sinir oldum. Ama yine önceden aldım ben onu dedi ama işine geldiğinde çok iyi yalan söyler. Sonra bana sen neyin hesabını yapıyorsun sen kimsin sana mı sorucam alırken sen karışamazsın sen kendini ne sanıyorsun argo kelimeler senin gibi bi insan görmedim hayatımda böyle bişeye cevap veriyorum ben sen ne fitne fücursun fesat düşündüğün hesap yaptıgın şeye bak…..

Bende hediye almayı bişeyler almayı severim onun yegenlerine hediye de aldım. paramızyok diye ben kardeşime bi pantolon alamadım ama o paramız yok diye düşünmüyor ben aile kurdum önce kendi evim demiyo bi ton laf söyledi bi de ben suçlu oldum bir iki kez bu konu olunca büyük kavga oldu bende aileme almak isterim o da alsın ama durumumuz neyse ona göre yapılır eşinle güzelce konuş diyceksiniz ama eşimle ilk yumuşak şekilde söyledim bana da söyleseydin neden söylemedin diye hemen bagırmaya kavgaya başlıyor karşılıklı güzel konuşulmuyo şimdi ben paranın lafını yapan onlara bişey almadını istemeyen biri oldum
Allah yatdımcın olsun

Gururunu incitin.ablasına çocuklarına eniştesi baksın. Beni eniştenin önünde çalıştıramazsın deyin.

Sonra kocam ailesine çok para gönderiyor çalışmak istemiyorum yazanlar burada ayıplanıyor. Ayırırım maaşı beş kuruş vermem nasıl ödüyorsa ödesin borçlarını
Dolaptaki erzağı almak nedir yamyam mı bunlar? İnsanın bir dur durak noktası olur dha neler duyacağız?
İşte aslında böyle durumlarda k* çına tekme atması için çalışması gerekiyor kadınların ama bizim kadınlarımız o seçeneği görmüyor beslemeye devam ediyorlar köle gibi . Tam da böyle hirbolar sebebiyle çalışmak lazım ki ayrilabilesin

İşte aslında böyle durumlarda k* çına tekme atması için çalışması gerekiyor kadınların ama bizim kadınlarımız o seçeneği görmüyor beslemeye devam ediyorlar köle gibi . Tam da böyle hirbolar sebebiyle çalışmak lazım ki ayrilabilesin
Aynen. Kadın işten çıksa boşanma ihtimalini sıfırlayacak zaten. Kaldı ki memur sanırım. Kocaya inat diye memuriyet bırakılır mı :KK51:

Aynen. Kadın işten çıksa boşanma ihtimalini sıfırlayacak zaten. Kaldı ki memur sanırım. Kocaya inat diye memuriyet bırakılır mı :KK51:
Cok değişik fikirler insan başkasına küsüp iş bırakır mı zaten güvenceye alacaksın ki kendini sesin çıksın . Bizim kadınlarımız çalışıp onu da veriyorlar. Fiziksel , psikolojik ve ekonomik her türlü şiddet yaşanıyor

Zaten konu sahibinin bu adamı niye çektiğine anlam veremedim.
Adam hem suçlu hem güçlü
Üstüne bana hakaret edecek
Dünyanın borcunu yapmış saçma sapan annesine evdeki buzluktaki eşyayı verecek kadar ayarsız yeğenine 700 liralık oyuncak alınacak adamı parçalarım ben

Zaten konu sahibinin bu adamı niye çektiğine anlam veremedim.
Adam hem suçlu hem güçlü
Üstüne bana hakaret edecek
Dünyanın borcunu yapmış saçma sapan annesine evdeki buzluktaki eşyayı verecek kadar ayarsız yeğenine 700 liralık oyuncak alınacak adamı parçalarım ben
Bende parçalarım ben elbise alamayacağım ayağıma ayakkabi alamayacağım bı de bana sana hesap mı vereceğim diyecek. Yani herkes kim ne kadar çekecek biliyor bence adam o yüzden at kosturuyor bence

Cok değişik fikirler insan başkasına küsüp iş bırakır mı zaten güvenceye alacaksın ki kendini sesin çıksın . Bizim kadınlarımız çalışıp onu da veriyorlar. Fiziksel , psikolojik ve ekonomik her türlü şiddet yaşanıyor
Ben bu konu çerçevesinde demedim.
Mesela Adam yardıma ihtiyacı olmayan ailesine ayda 2000 lira gönderiyor, evdeki karısına baskı yapıyor çalışsın işe girsin diye yada ücretsiz izine çıkmasını engelliyor vs.
Ne anladım bu durumdan
Hiç bir kadının çalışma sebebi kocam ailesine rahat para göndersin olmaz bence
Boşanır öyle çalışırım öyle adama
Çalışan kadın güçlü olmalı ekonomik özgürlüğü var diyoruz bazen çalışmayan çoğu kadından daha fazla kendilerini ezdiriyorlar bu duruma anlam veremiyorum.

Ben bu konu çerçevesinde demedim.
Mesela Adam yardıma ihtiyacı olmayan ailesine ayda 2000 lira gönderiyor, evdeki karısına baskı yapıyor çalışsın işe girsin diye yada ücretsiz izine çıkmasını engelliyor vs.
Ne anladım bu durumdan
Hiç bir kadının çalışma sebebi kocam ailesine rahat para göndersin olmaz bence
Boşanır öyle çalışırım öyle adama
Çalışan kadın güçlü olmalı ekonomik özgürlüğü var diyoruz bazen çalışmayan çoğu kadından daha fazla kendilerini ezdiriyorlar bu duruma anlam veremiyorum.
Evet zaten bunu yapan koca eminim ailesine eşini de ezdiriyordur tek sebep maddiyat deigldir çünkü şu devirde iki kişi zor ev gecindiriliyor çıkıp evde oturmak daha kötü bir tercih adam yine eminim borç harç o parayı gönderir bazıları değişmez . Çalışmanin aslında ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyorum üç yıl çok berbat bir firmada çalıştım hem mobing hemde özlük haklarımi alamadım . Şimdi mecbur çıktım ama bebek doğsun esime ne kadar güvensem sevsem de tekrar işe girerim .

Bu hayatta ne olacağı hiçbie zaman belli olmuyor çünkü .

Konu sahibi çok merak ediyorum bu evliliği sürdürme motivasyonunuz nedir tam olarak ?

Ya köle gibi çalışıyorsunuz onunla da vasıfsız kocanızin borcunu ödüyorsunuz.
O da yetmiyor yamyam ailesini besliyorsunuz.
Bı aynanın karşısına geçin de sorun kendinize siz bu dünyaya borç ödemeye çile çekmeye fakirlik içinde yasamaya mi geldiniz?

Ayrıca eşe destek olmak böyle bir şey değil adam keyfine iddia oynamış niye bu borcu siz üstleniyorsunuz?
Eğer o zamandan gözünu korkutsaydiniz evin para yönetimi sizde olurdu şu anda.
Üzgünüm ama çok pasifsiniz böyle giderse bu hayatta hiçbir şey elde edemezsiniz.

Aileye yardım etmek farklıdır, ailenin her ihtiyacını oğluna aldırmaya çalışması farklıdır. Benim eşim her ay 2 kız kardeşine maaşını alır almaz harçlıklarını verir. Annesini ve kardeşlerini götürüp her sene 3-4 parça markalı kıyafet alır. Doğum günlerinde yine markalı hediyelerini ayrıyeten alırız.Oraya her gittiğimizde mutlaka elimiz dolu gideriz. Bunlara ses çıkarmam, ailesidir yapsın derim. Çünkü kayınvalidem her defasında gerek yok, paranızı bize harcamayın der. Eşim bir keresinde de kayınvalidemin mutfak robotu bozulmuştu diye götürüp baya pahalı birşey almıştı, yine sorun etmedim. Ama kv sürekli bize şunu alın deseydi ben de irite olurdum
Peki ayni seyleri sizin ailenize de yapiyor musunuz? Yapmiyorsaniz sizin durumlar da sıkıntılı demektir cunku.
Onun ailesi de öyle yolunu bulmuş, herkes herseyi acikca soylemeden de gemisini yürütür çünkü.

X