• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşiniz ailesine maddi yardım yada sürekli bişeyler alıyor mu ?

Senin konuya sinir oldum umarım kendi maaşına hakim olursun ve borcu kocana yıkmanin bir yolunu bulursun yada borç ödeme kadar bütün paraların sende toplanacağını şöyle en azından

Benim jenerasyonumda anneler kızlarına “okuyun, çalışın kolunuzda bileziğiniz(mesleğiniz) olsun. Kendi ayaklarımız üzerinde durun, tabiri caizse kocaya tutsak olmayın derdi. Şimdi buradaki konulara bakınca kadınlar okumuş çalışıyor ellerinde meslekleri var ama bakınca yine kocaya tutsaklar. Bu işte bi yanlışlık olmalı.

Eşimle maaşımız aynı ve iyi bir maaşımız var ama eşim çok aşırı borç yaptıgı için ikimizinde maaşı borca gidiyor elimizde 300-400 ancak kalıyor

Annesi de çift maaşız diye bizi kendine güvence olarak görüyo bize bişeyler alsın yapsın istiyo sürekli. Çift maaş ye ye bitmez oğlumun parasını yiyemedim dedi. Oğlum bana telefon alıverir (iphone) oğlum bana robot süpürge alsana ablasının süpürgesi bozulmuştu ablana süpürge alıver yeğenlerine bişeyler al araba alıcaz kardeşinle ikiniz ödersiniz değil mi? Hep bizden maddi beklenti içinde bu durum beni çok rahatsız etti ama söylesem yanlış anlaşılacak dile getirmedim. Hatta annemin yaptıgı kışlıklar için ablana götür yesin et varsa buzlukta yemiyorsanız ablana götür diyo bize geldiğinde de annemin yaptıklarını annesi almış ablasına götürmüş eşim götür demiş annesi de soralım bi dememiş. Ablasına giderken de Paramız olmadığı halde yegenlerine bisürü market alışverişi yapıyoruz diyorumki bu fazla olmadı mı çok tuttu deyince ben paranın lafını yapıyor oluyorm ama bizimde paramız yok 2 senedir ne kıyafet ne ayakkabı almıyoruz üstümüze doğru düzgün dışarı çıkmıyoruz. Olmadıgı zaman annesine ben alamam yapamam diyo ama para olsa istediğinin alıcak belki. Annesi sürekli böyle söylediği için bişeyler yapma ihtiyacı hissediyo belkide. Dünde ablasında oyuncak almış eşim ne zaman bilmiyorum ama 2 senedir görmedim evlerinde o oyuncağı ne zaman aldın dedim senden öncedir dedi ama yalan oldugunu hissettim zaten evlerinde de öyle bi oyuncak yoktu hiç. Bana neden söylemedin dedim alalım dese fiyatı makulse alma demem zaten ben bunu ablasından öğrenmeme sinir oldum. Ama yine önceden aldım ben onu dedi ama işine geldiğinde çok iyi yalan söyler. Sonra bana sen neyin hesabını yapıyorsun sen kimsin sana mı sorucam alırken sen karışamazsın sen kendini ne sanıyorsun argo kelimeler senin gibi bi insan görmedim hayatımda böyle bişeye cevap veriyorum ben sen ne fitne fücursun fesat düşündüğün hesap yaptıgın şeye bak…..

Bende hediye almayı bişeyler almayı severim onun yegenlerine hediye de aldım. paramızyok diye ben kardeşime bi pantolon alamadım ama o paramız yok diye düşünmüyor ben aile kurdum önce kendi evim demiyo bi ton laf söyledi bi de ben suçlu oldum bir iki kez bu konu olunca büyük kavga oldu bende aileme almak isterim o da alsın ama durumumuz neyse ona göre yapılır eşinle güzelce konuş diyceksiniz ama eşimle ilk yumuşak şekilde söyledim bana da söyleseydin neden söylemedin diye hemen bagırmaya kavgaya başlıyor karşılıklı güzel konuşulmuyo şimdi ben paranın lafını yapan onlara bişey almadını istemeyen biri oldum
Hepsini okumadım. Fakat siz maaşları ayırın. Eşiniz ne yapmak istiyorsa kendinden yapsın.

Hesabınızı ayiracaksiniz o zaman .Kendi maaşı ile dilediğini beslesin .Biraz ağzınızi açın .Ben kimsem o zaman bundan sonra paramın 5 kuruşuna dokunmayacaksin,senin aileni beslemek için bunca yıl dirsek curutmedim diyeceksin .Ben de senin gibiydim .Böyle insanların arasında 5 sene içinde mahalle kadınına döndüm resmen .Ya degiseceksin ya da ezile ezile akıl sağlığını kaybedeceksin .Bunun sonu gelmez.Benimkiler önce küçük küçük şeyler ,fırın ,dolap ,en son eve kadar gitti ..Şimdi bir çöp alamiyor .Restimi çektim .Annem bile diyor kızım sen böyle değildin ne oldu sana laf söylüyorsun susardin diyor .Böyle insanlar kibarliktan anlamaz .Ne münasebet ya .
Ben de artık o aşamaya geldim herkes sustuğumu sanıp o şekilde yorum yapmış ben zaten tepki gösterdiğim için kavga kıyamet kopuyo. Çizgimi çektim böyle devam ederse boşanırım kaç kez o aşamaya geldim ama evliliğimizi yıkmak istemedik önce çözmeye çalışırsın sorunları olmuyorsa boşanırsın
Bazıları eşimi eve bağlamak istediğimi kaybetme korkum oldugumu falan yazmış öyle bi korkum da tavrım da yok bu olanlar hepsi birden değil zamanla gelişen şeyler. Herkes hemen sorun yaşadığında eşinden ayrılıyor mu acaba merak ettim

Ben de artık o aşamaya geldim herkes sustuğumu sanıp o şekilde yorum yapmış ben zaten tepki gösterdiğim için kavga kıyamet kopuyo. Çizgimi çektim böyle devam ederse boşanırım kaç kez o aşamaya geldim ama evliliğimizi yıkmak istemedik önce çözmeye çalışırsın sorunları olmuyorsa boşanırsın
Bazıları eşimi eve bağlamak istediğimi kaybetme korkum oldugumu falan yazmış öyle bi korkum da tavrım da yok bu olanlar hepsi birden değil zamanla gelişen şeyler. Herkes hemen sorun yaşadığında eşinden ayrılıyor mu acaba merak ettim
Evliliğinizi yıkmak istememenizi anlıyorum.peki siz tepki gösterdiğinizde boşanmayı dile getirdiğinizde eşiniz ne diyor? Çok pişman oldum hata yaptım diyor kendini düzeltiyor mu? Yoksa aynı tas aynı hamam mı? Görünen o ki değişen bir şey yok eşinizin davranışlarında. Cebinde 3 kuruşu olmada da kök ailesine yağdıracak. Umarım gün sonunda “keşke daha önce ay başında boşansaymışım yıllarımı heba etmeseymişim”demezsiniz

M mellyyboo evet bosardim. Hemen sorun yaşamayı biraz geçmiş farkında değilsiniz sanırım
Adam iddia borcu yapsın, ben çalışıp kredi çekeyim kv yüzüme 2 maaslisiniz diyip paradan hak iddia etsin sanki o beni bu yasa getirdi
Evimden hırsız gibi annemin yaptıklarını götürsünler
Üzerine kalan 300 liranın yarısını yine onlara harcayayım.
Daha neler
Adam yüzümü bile göremez
Hiç mi kendinizi sevmiyorsunuz ya yazık günah

Yine de boşanmak seçenek değil ise bari profesyonel destek alın. Kalan parayı aile yiyeceğine siz yiyin. Sorana da oğluna tahammül gücüm kalmadı dersiniz

Tüh sıkıntılı durum .. ya ev ya araba alıp borca sokacaksiniz esinizi beli bukulecek . Yada bu deve gudulecek

Öyle laflar etti ki konuşasım yok zaten fitne fücursun fesatlık düşünüyorsun sen kimsin sana mı sorucam argo kelimeler vs insan gibi konuşabilse derimki bak canım almana bişey demem al ama durumumuza göre al hem bizde aile kurduk önce kendi ailemiz kendi evimiz derim ama güzel konuşsam bile hemen bagırmaya başlıyor kavgaya başlıyor. Oyuncagı da senden önce aldım diyo durduk yere ben olay çıkardım oldu. Oyuncagın da fiyatına baktım ilk almış 100 tl onu ablası iade etmiş birbirine vururlar diye sonraki aldıgı 700 lifa 700 liraya ben çocuguma bişe oyuncak almam hediyenin de sınırı var
Kasten yapıyor bu adam. 700 liralık oyuncak ne demek. Senin maaşınla millete kabadayılık yapıyor oh ne ala.

Evet kredi çekip harcamıs harcamış onu kapatmak için gene çekmil sonra gene birikmiş faizle bende ona verdim iddia vs oynamış benim kredi kartı patladı eksi hesap patladı aynı zamanda ona psikolojik destek de oldum borçtan bunalımdaydı halledicez vs. Sonra benim borcu kapatmak için kredi çektik öyle yani

Gercekten tam destek olunacak bir adam. Bir ton laf yiyorsun bir de bunlarin ustune oturuyorsun.

Tüh sıkıntılı durum .. ya ev ya araba alıp borca sokacaksiniz esinizi beli bukulecek . Yada bu deve gudulecek
Eğer düzelirse boşanmazsak öyle yapıcam şuan söyleyeceğimi söyledim bi süre konuşmak istemiyorum sonra duruma göre bakıcam

Canım önemli mi neye oldugu savmış savurmuş iddia da oynamış borcu borçla kapatmış biraz para yemek için fazladan çekmiş krediyi çekerken vs vs katlanarak büyümüş işte ne borcu oldugu önemli değil ama ev araba değil savurganlıktan ben de diyorum bak birikim yapalım araba alalım diye aklına koydum borc bitsin diye bekliyoruz
Siz bu adamın keyfine yaptığı borçlarına rağmen evliliğe devam etme kararı aldıysanız bu adam hala nasıl size yok fesatsın hesapçısın diye cvp veriyor. Kusura bakmayın da hiç akıllanmışa benzemiyor. Borçlar bitse de bu adam para tutmaz.

İkimizin maaşı da gidiyor para kalmıyo 300-400 gecen ay kaldı bana kredi kartı borcum için kalanu vermedi kart borcunu kapattım dedi para onda kalsın diye tahminimce o zaman aldı belki oyuncak. Ama fazladan para gitmiş nereye gitti naptın diye sorunca sinirleniyo herşeyin detaylı hesabını mı vericem sunu aldım bunu aldım diye diyo. İnanın ne parasındayım ne onlara bişey almasında ama çift maaşız diye borç olmasa biz onlara harcama harcama yapmak zorunda değiliz ki biz de aile kurduk maaştan onlara da harcama yapalım istiyor böyle isteyince benim yapasım gelmiyor yoksa kendim alırım hem hediye dediğin bu kadar pahalı olmaz yani
Normalde bunu önermem kimseye ama yerinizde olsam,madem ben paragözüm o zaman ayıralım maaşları, sağa sola savurmak istiyorsan buyur kendin savur,borcunu da paşa paşa ödersin diyip resti çekerdim. Ben 2 sene üstüme başıma birşey almayacağım,kenara 3 kuruş para koymamışım,gezme tozma yok,o zaman bir zahmet annesine,kardeşine vs de almasın. Ayıp birde sizi manipüle ediyor bağırarak,tartışma çıkararak. Sizde kendi maaşınızla gidip üstünüze başınıza alışveriş yapın,kenara koyun vs ne bileyim ama 2 ay vermeyin eşinize para.
Yerinizde olsam olaylar bu raddeye gelmişken yapardım bunu,1,2 ay zorlanınca kendisi diyecek zaten alamam,edemem diye eşiniz ailesine

Sizinde çocuğunuz olacak ilerde,yeri gelecek izne ayrılacaksınız,belki bebek sonrası hemen işe dönemeyeceksiniz,o zaman ne olacak tek maaşla,eşiniz hiç düşünmüyor.

Back
X