• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşiniz ailesine maddi yardım yada sürekli bişeyler alıyor mu ?

Bence yoğun bir kaybetme ve boşanma korkusu var kadınlarımızda. Gelirleri olsa dahi, yuvam bozulmasın mantığıyla kendilerini aşağıya çeken bu adamlara göz yumuyorlar. Eee adamlar da farkında oldukları için devam ediyorlar.
Öyle tabi ki, altın pipi bunun esprili bir şekilde ifade edilme biçimi 😂

Ortada genelde yıkılacak bir yuva olmuyor böyle konularda ama gel de anlat bunu.

Maddi durumunuz çok daha iyi bile olsa eşinizin ve sizin anne babalarınızdan başka para harcamanız gereken kimse yok.hatta bana göre o bile evladın üzerine vazife değil.yılların vefası, merhameti için yapılıyor.yoksa anne baba evladına bakmak zorunda evlatlar anne, babaya bakmak zorunda değil. Kardeşe, yengeye, dayıya, yeğene alınan bir çöp bile sizin üstünüze vazife değil.anne dedim ama onun da sınırı var tabi.onu da siz bileceksiniz. Şu insanlar neden bu kadar saf ve iyi niyetli anlayamıyorum.ben annem de babam da kardeşim de olsa çıkarcılık ve istismar peşinde duğunu anlarım gibime geliyor. Mesela siz akrabalarınızın kötü huylarına karşı kör müsünüz ? Erkekler nasıl ve neden kör oluyor sinir bozucu.bur de bizim toplumda paranın lafını yapmak suçmuş gibi hissettiriliyor.koca dünya ne savaşlar yaptı, ne katliamlar yaşandı, ne ocaklar söndü , ne aile içi cinayetler işlendi, kardeş kardeşi kırdı.neden hâlâ doğamızı inkâr etme derdindeyiz. Herkes kendi yağında kavrulsun, arada yenilip içilsin yeter.insanoğlu paranın lafını yapıyor işte.sizin ne farkınız var.tabi ki siz de parasında olacaksınız.sırf bir konuda rahatım diye herkese saçmak zorunda değilim.istersem koleksiyon yaparım istersem çürütürüm bir köşede paşa gönlüm bilir.kalsa bile vermek zorunda değilsiniz ki zaten kalmıyormuş.
Bu arada ben iki sene önce atandım.yeni tanıştığım herkes ailene para gönderiyor musun diye soruyordu. Dedim ne alaka.yani hiç aklımın ucundan bile geçmemişti böyle birşey yapmam gerektiği.annemler de hiç bu tarz bir şey söylemediler. Hatta arada ufak hediyer aldığımda bile parana yazık keşke kendine birşey alsaydın falan dediler ki normalinin de bu olduğunu düşünüyorum.

Bu devirde memuru da işçisi de zaten kıt kanaat geçiniyor hayati meseleler aylık geçim için erzak ihtiyacı yoksa sağlık gideri olur bunun dışında aileye diğer yapılan yardımlar saçmalık kusura bakmayın aptallık Elinizde bişi kalmıyor dışarı çıkıp bir kahve içecek paranız kalmıyor aileye Fuzuli masraflar için yardım çok tuhaf aile yapıları var

Sizin için çok üzüldüm. Eşiniz hem size saygı duymuyor hem hala onun borçlarını ödeyecem diye kendinizi heba ediyorsunuz. 150 bin borç yapılmış ve ortada elle tutulur hiçbişey yok. Eşiniz para kullanmayı bilmiyor besbelli. Ya mali yönetimi ele alacaksınız ya da başkalarına çalışmaya devam edeceksiniz.

Belki sorulmustur ama ben merak ettim sizin kartınız kimde?alışverişe karışmayın mesela yemeklik vsyoksa yapmayın ya da üst baş alamıyoruz demiştiniz çıkın alışverişe alamayız derse bana gelince mi yok deyin bilemiyorum artık ben de evliyim sorun yaşadığımız elbette oluyor ama para bana hassas bir konu gibi geliyor bunları okuyunca gerikiyirum

Çok kazansanız neyse aile sonuçta destek olunur( pahalı hediye siparişleri hariç.) ama bu bana resmen sömürü gibi geldi kusura bakmayın.

Maasinizi kendiniz idare edin o yegenlerine ne aliyorsa sizde kendi ailenize aynilarini alin ama once kendinize harcayin boyle bi adami idare etmeniz cok sacma kendinden kisip ailesine harcamasina musade ediyosunuz yeni telefon alin robot supurge alin odesin bakalim yegenlerine para harcayabiliyormu. Bastirmis sizi kafasina gore harciyor siz alttan alarak cok yanlis yapiyosunuz

Ay ben tam da bunu yapıyorum, kavga etmiyorum, karttan çekemedim harçlık ver , hayatım bunu alır mısın vs sürekli biseyler aldırırım, ayrıca araba borcumuz var aylık 8 bin oraya gider, kalan az bir miktarı da birikim hesabıma atarım, erkeklere herşeyi söylemeyeceksin direk yapacaksın adam anlamayacak bile 😅
Benim babaannem ailedeki evli bekar tüm kadınlara " 3 harcadıysanız 5 harcadım deyin gerisini sandığa koyun biriktirin, şeyinizin bile yarısını gösterin derdi. 🤪

Hesabınızı ayiracaksiniz o zaman .Kendi maaşı ile dilediğini beslesin .Biraz ağzınızi açın .Ben kimsem o zaman bundan sonra paramın 5 kuruşuna dokunmayacaksin,senin aileni beslemek için bunca yıl dirsek curutmedim diyeceksin .Ben de senin gibiydim .Böyle insanların arasında 5 sene içinde mahalle kadınına döndüm resmen .Ya degiseceksin ya da ezile ezile akıl sağlığını kaybedeceksin .Bunun sonu gelmez.Benimkiler önce küçük küçük şeyler ,fırın ,dolap ,en son eve kadar gitti ..Şimdi bir çöp alamiyor .Restimi çektim .Annem bile diyor kızım sen böyle değildin ne oldu sana laf söylüyorsun susardin diyor .Böyle insanlar kibarliktan anlamaz .Ne münasebet ya .

Almadı canım istedi ama para olmadıgı için almadı ama istemesi mesele robot süpürge al diyo gecende araba alıcaz sen de borca yardım edersin beraber öderiz dimi dedi eşimde ben kendim zor geçiniyorum dedi. Dünde eşimin kartı getirde kayıtlı kalmış annesi eşimin karttan eve bişeyler alacakmış para olmadıgı için alamamış tabi sinir oldum demiş alamadım eşimde orası alışveriş yapma yeri mi dedi borcumuzu da biliyorlar ama paranjz var mı demiyor hiç
Allahım bu ne yüzsüzlük ne biçim insan bunlar

Hesabınızı ayiracaksiniz o zaman .Kendi maaşı ile dilediğini beslesin .Biraz ağzınızi açın .Ben kimsem o zaman bundan sonra paramın 5 kuruşuna dokunmayacaksin,senin aileni beslemek için bunca yıl dirsek curutmedim diyeceksin .Ben de senin gibiydim .Böyle insanların arasında 5 sene içinde mahalle kadınına döndüm resmen .Ya degiseceksin ya da ezile ezile akıl sağlığını kaybedeceksin .Bunun sonu gelmez.Benimkiler önce küçük küçük şeyler ,fırın ,dolap ,en son eve kadar gitti ..Şimdi bir çöp alamiyor .Restimi çektim .Annem bile diyor kızım sen böyle değildin ne oldu sana laf söylüyorsun susardin diyor .Böyle insanlar kibarliktan anlamaz .Ne münasebet ya .

''5 sene içinde mahalle kadınına döndüm resmen .Ya değişeceksin ya da ezile ezile akıl sağlığını kaybedeceksin .''

o kadar haklısınız ki..
kendin olma fırsatı vermiyorlar insana, öyle bir ortam ki; istemeden de olsa evriliyorsun.
bukalemun gibi.
kendini koruma içgüdüsüne kapılıyorsun.
Kamuflaj kıyafeti giymezsen olası savaş meydanında, namlunun ucunda ilk feda edilen sen oluyorsun.

geçenlerde okudum, ''
zeka bulunduğun ortama ayak uydurabilme kabiliyetidir. ''
anladım ki, bazılarının başarılı olmasının en büyük sebebi bu, bulundukları şartlar veya ortam değil .

sevgili konu sahibine de dipnot olsun.

Psikolojik olarak çok yıpranmışsınız çok üzüldüm :(

Eşimle maaşımız aynı ve iyi bir maaşımız var ama eşim çok aşırı borç yaptıgı için ikimizinde maaşı borca gidiyor elimizde 300-400 ancak kalıyor

Annesi de çift maaşız diye bizi kendine güvence olarak görüyo bize bişeyler alsın yapsın istiyo sürekli. Çift maaş ye ye bitmez oğlumun parasını yiyemedim dedi. Oğlum bana telefon alıverir (iphone) oğlum bana robot süpürge alsana ablasının süpürgesi bozulmuştu ablana süpürge alıver yeğenlerine bişeyler al araba alıcaz kardeşinle ikiniz ödersiniz değil mi? Hep bizden maddi beklenti içinde bu durum beni çok rahatsız etti ama söylesem yanlış anlaşılacak dile getirmedim. Hatta annemin yaptıgı kışlıklar için ablana götür yesin et varsa buzlukta yemiyorsanız ablana götür diyo bize geldiğinde de annemin yaptıklarını annesi almış ablasına götürmüş eşim götür demiş annesi de soralım bi dememiş. Ablasına giderken de Paramız olmadığı halde yegenlerine bisürü market alışverişi yapıyoruz diyorumki bu fazla olmadı mı çok tuttu deyince ben paranın lafını yapıyor oluyorm ama bizimde paramız yok 2 senedir ne kıyafet ne ayakkabı almıyoruz üstümüze doğru düzgün dışarı çıkmıyoruz. Olmadıgı zaman annesine ben alamam yapamam diyo ama para olsa istediğinin alıcak belki. Annesi sürekli böyle söylediği için bişeyler yapma ihtiyacı hissediyo belkide. Dünde ablasında oyuncak almış eşim ne zaman bilmiyorum ama 2 senedir görmedim evlerinde o oyuncağı ne zaman aldın dedim senden öncedir dedi ama yalan oldugunu hissettim zaten evlerinde de öyle bi oyuncak yoktu hiç. Bana neden söylemedin dedim alalım dese fiyatı makulse alma demem zaten ben bunu ablasından öğrenmeme sinir oldum. Ama yine önceden aldım ben onu dedi ama işine geldiğinde çok iyi yalan söyler. Sonra bana sen neyin hesabını yapıyorsun sen kimsin sana mı sorucam alırken sen karışamazsın sen kendini ne sanıyorsun argo kelimeler senin gibi bi insan görmedim hayatımda böyle bişeye cevap veriyorum ben sen ne fitne fücursun fesat düşündüğün hesap yaptıgın şeye bak…..

Bende hediye almayı bişeyler almayı severim onun yegenlerine hediye de aldım. paramızyok diye ben kardeşime bi pantolon alamadım ama o paramız yok diye düşünmüyor ben aile kurdum önce kendi evim demiyo bi ton laf söyledi bi de ben suçlu oldum bir iki kez bu konu olunca büyük kavga oldu bende aileme almak isterim o da alsın ama durumumuz neyse ona göre yapılır eşinle güzelce konuş diyceksiniz ama eşimle ilk yumuşak şekilde söyledim bana da söyleseydin neden söylemedin diye hemen bagırmaya kavgaya başlıyor karşılıklı güzel konuşulmuyo şimdi ben paranın lafını yapan onlara bişey almadını istemeyen biri oldum
ben ailelere ufak tefek hediyeler alma taraftarıyım anneye extra fazla hatta ama sizinki gibisini ne gördüm ne de duydum.vallahi de boşayın bu adamı billahi dee.

Canım önemli mi neye oldugu savmış savurmuş iddia da oynamış borcu borçla kapatmış biraz para yemek için fazladan çekmiş krediyi çekerken vs vs katlanarak büyümüş işte ne borcu oldugu önemli değil ama ev araba değil savurganlıktan ben de diyorum bak birikim yapalım araba alalım diye aklına koydum borc bitsin diye bekliyoruz
Valla çok sinir oldum. Siz bu kafa ile sittin sene borç ödersiniz, üstüne hiçbir şeye de sahip olamazsınız. Yediğiniz hakaretler, çektiğiniz çile yanınıza kar kalır...hey Allahım!

Siz de kendi ailenize bir şeyler alın o zaman sürekli ya da benzer tutarda yardım edin...

Senin maaşınla borç ödeyip bir de "sana mı sorucam" nasıl diyebiliyor?
Sen ailene bu kadar harcama yapmak istesen kabul eder mi ayrıca?

Back
X