Eşiniz ailesine maddi yardım yada sürekli bişeyler alıyor mu ?

ne cesaret dimi ama. annemin bana yaptığı emekleri alacaklar düşünemiyorum bile tepkimi. hiç çekinmiyorlar konu sahibinden belli ne yazıkki

ben dusunemedim bile nasil olabilir boyle bir sey,
sabah sabah sinirlerim gerildi

Kendimi gördüm. Aynı durumdayız kısmen. Evliliğimizin ilk başlarından sırf eşim onlara para harcasın diye herşeyi istediler. Yok abi tatlı alcaksın yok abi börek alcaksın, çocuğuma kıyafet alacaksın, bana da ondan alıcaksın benide götürüceksin bla bla bla.
O kadar haklısınız ki ama söylenen her kelime sizi para göz yaptığı gibi fesatta yapar. İğreniyorum bu düşünceler ama oysaki haklıyız. Daha yakın zamanda eşimin yiğenini 3 adet oyuncak alıp babasına bi kaç eşya almasıyla patladım ve bende fesat ve paragöz oldum :) peki şimdi napıyorum ? Öyle mi beyfendi hay hay diyip çatır çatır yiyorum. Markalı çantalardan tutunda sürekli kıyafet alışverişine kadar. Anneme hediyelerde alıyorum tek kelime ederse paragöz olduğunu söylerim :)
Geçen kaynanamı iftara çağırdım hanfendi eşime özel baklava siparişi varmış. 200 lira. Kafayı yemişler herkes geçim derdinde eş ailesi oğlunu sömürme. Laf etmek yerine anneme giderken 3 çeşit tatlı aldım :) sizde öyle yapın.
Bence sizde paranızın bir kısmını annenize verin. Eşinizin haberi olmadan sizin adiniaza birikim yapsin.

sizde haklısınız ama bu seferde ben olsam aile bütçesi boşa gidiyor kendimiz için birikim yapamıyoruz harcıyoruz bu zamanda diye üzülürdüm. siizn olayda pek doğru gelmedi bana ama
Yok yok canım benim gayette doğru. Bana gitmeyince onlara gidiyor sen merak etme. Eşime her ay gram alıncak diye şartladım zaten. Birikimde yapıyoruz parayı da harcıyorum. Üzüldüm sonra ne oldu biliyor musun ? Kardeşi bağıra çağıra “ bana bak abi bana neden dürüm almıyorsun alıp geliyorsun “ dedi. Üzüldüm ne oldu peki ? Uydumuz bozuldu diye eşime acındırıp 200 liraya uydu aldırdılar. Eşim almayınca da bağırıyorlar hayırsız diye. En azından böyle olunca eşim bana müdahale edemeyip kendi bi şekilde durmaya çalışıyor

Öyle laflar etti ki konuşasım yok zaten fitne fücursun fesatlık düşünüyorsun sen kimsin sana mı sorucam argo kelimeler vs insan gibi konuşabilse derimki bak canım almana bişey demem al ama durumumuza göre al hem bizde aile kurduk önce kendi ailemiz kendi evimiz derim ama güzel konuşsam bile hemen bagırmaya başlıyor kavgaya başlıyor. Oyuncagı da senden önce aldım diyo durduk yere ben olay çıkardım oldu. Oyuncagın da fiyatına baktım ilk almış 100 tl onu ablası iade etmiş birbirine vururlar diye sonraki aldıgı 700 lifa 700 liraya ben çocuguma bişe oyuncak almam hediyenin de sınırı var
Böyle kadınları görünce şok oluyorum ben de yaşadım aynı şeyleri bir yerde cinnet geçirip sinir hastası oluyorsunuz o raddeye gelmeden önlem alin

Bence sizde paranızın bir kısmını annenize verin. Eşinizin haberi olmadan sizin adiniaza birikim yapsin.
Aslında şöyle bizde herşey şeffaftır. Maaşlar ortak hesapta toplanır giderler ödenir ne kalır nereye gider bilirim. Eşim habersiz çöp dahi almaz. Kendisininde harcaması pek yoktur arada beğendiği kıyafet o kadar tüm parayı ben alırım para ayırma durumuna girmedik ama canımı sıktığında yapmışlığımda vardır. Ben tavırlarından hoşlanmadığım için aldığı 50 lira bile batıyor. Görümceme borcumuz var diyorum “ abi çocuğuma kıyafet alsana bayadır almıyorsun” diyor. Eşim gezicem kendime forma bakıcam diyor “ banada alsana neden almadın “ diyor. Gına geldi artık eşim almasada darlanıyorum alınca da kumarda batırmış gibi sinir geliyor bana.

Aslında şöyle bizde herşey şeffaftır. Maaşlar ortak hesapta toplanır giderler ödenir ne kalır nereye gider bilirim. Eşim habersiz çöp dahi almaz. Kendisininde harcaması pek yoktur arada beğendiği kıyafet o kadar tüm parayı ben alırım para ayırma durumuna girmedik ama canımı sıktığında yapmışlığımda vardır. Ben tavırlarından hoşlanmadığım için aldığı 50 lira bile batıyor. Görümceme borcumuz var diyorum “ abi çocuğuma kıyafet alsana bayadır almıyorsun” diyor. Eşim gezicem kendime forma bakıcam diyor “ banada alsana neden almadın “ diyor. Gına geldi artık eşim almasada darlanıyorum alınca da kumarda batırmış gibi sinir geliyor bana.
Ne kadar aç ve gurursuzlar ya.

Ne kadar aç ve gurursuzlar ya.
Hem açlar hemde gurursuz. Kıskançlıktan oluyor ve bu duyguyu asla kabul etmiyorum etmeyeceğim. Ya kayınvalidem gelmiş gözümün önünde diyorki “ çıtır çıtır istedim oğlumdan bakayım istediğim gibi olmuş mu özellikle istedim 200 lira vermiş “ diyor. Yeni evliyiz tatlı yiyoruz evde görümcem “ banada alırdın banada alsana diyor. “ gelirken ekler alıyorsun ona göre” diyor. Börek istiyorum diye yırtıyor kendini. O yüzden bana hiç garip gelmiyor böyle şeyler. Yav borcumuz var hanfendi hamburger istiyor alıcakmışız almayınca da hesap soruyor.

100 istekten 10 u yapılıyor ama yinede batıyor bana sırf bu hallerinden. Desem alamayız abimden oğlumdan istedim olucak karışmıyorum bakışımdan eşim anlıyor her istediklerinde de kendime alışveriş yapıyorum :)

Şaka gibi geliyor ama var böyle aileler anamnez. Babam lokum aldı bana görümcem görmüş sevdiği lokumdan. Story atmıştım. Hanfendi kendini yırtıyor neden ben gelince çıkarmadın abi en sevdiğimden istiyorum bilmem ne diye. Eşimde poşete koyup kardeşine götürcekmiş :)
Dedim pardon ? Babamın aldığı lokumdan kardeşine ne ? Dedim. Gidip alabilir heryerde satıluyor insan gibi istemeyi öğrenicek bu ne terbiyesizlik evdeki lokumun götürüldüğü nerde görülmüş dedim. Gayette kırılsın kalpleri valla umrumda değil. Nimette sakınıyorum para da sakınıyorum her koyun kendi bacağından asılsın. Bi onlar akıllı zaten kızın ailesinin yaptıklarını alıyorlar.
Allah var eşimin ailesi de benim ailem de gelirlerken veya biz yanlarına gidince kendileri dolu dolu alırlar bizimle paylaşmak için. Biz de yemek yediğimiz bir yeri beğenirsek bir kez de onlarla gitmek isteriz ..teklif ederiz beraber gidelim diye.Ama sizin bahsettiğiniz durumda ben eşimle açık açık konuşurdum en başından.Onlarsız boğazımdan lokma geçmeyeceğini düşünüyorlar ama bu böyle olmaz derim..Sonuçta herkesi bir ana doğurdu, bu ana hakkı kardeş hakkı filan değil.Ama yanlış anlamayın neden babanızın aldığı lokumu sosyal medyadan paylaşma gereği duydunuz anlamaya çalışıyorum.

Allah var eşimin ailesi de benim ailem de gelirlerken veya biz yanlarına gidince kendileri dolu dolu alırlar bizimle paylaşmak için. Biz de yemek yediğimiz bir yeri beğenirsek bir kez de onlarla gitmek isteriz ..teklif ederiz beraber gidelim diye.Ama sizin bahsettiğiniz durumda ben eşimle açık açık konuşurdum en başından.Onlarsız boğazımdan lokma geçmeyeceğini düşünüyorlar ama bu böyle olmaz derim..Sonuçta herkesi bir ana doğurdu, bu ana hakkı kardeş hakkı filan değil.Ama yanlış anlamayın neden babanızın aldığı lokumu sosyal medyadan paylaşma gereği duydunuz anlamaya çalışıyorum.
Kahve resmi paylaştım kenarında görmüş lokumu. 3 kere lokum lafı yaptı desem inanır mısınız ? Abimde de var lokum getirmiyor. Abi getirsene lokumu yukardan bilmem ne. Başlicam lokumuna dememek için zor tuttum kendimi :). Gezdiğimiz yeri görünce de “ bensiz gitmişsin benide götürceksin” yazardı. Bensiz hamburger yiyemezsin, demek eve sipariş verdiniz bla bla bla. O zamanlar güçlü değildim sesim çıkmıyordu şimdi ayda yılda 1 görüyorum sık gidip gelmiyoruz böyle olsun istemezdim ama birlikte plan yapma ve birşeyler alma hevesimi sömürdüler.
Bu arada eşime de söylediğimde abisinden bu tarz isteklerinin normal olduğunu benden para almadığını beni eksiltmediğini her istediğimi yaptığını kardeşinin huyunun böyle olduğunu kötü niyeti olmadığını söylemişti. Bende tam olarak “ benden para alıp eksiltiyorsun tamda böyle 5 yaşında değil 30 yaşında “ diye karşılık vermiştim. Sanki tek bunlar anne baba tek bunlar kardeş.

Eşimle maaşımız aynı ve iyi bir maaşımız var ama eşim çok aşırı borç yaptıgı için ikimizinde maaşı borca gidiyor elimizde 300-400 ancak kalıyor

Annesi de çift maaşız diye bizi kendine güvence olarak görüyo bize bişeyler alsın yapsın istiyo sürekli. Çift maaş ye ye bitmez oğlumun parasını yiyemedim dedi. Oğlum bana telefon alıverir (iphone) oğlum bana robot süpürge alsana ablasının süpürgesi bozulmuştu ablana süpürge alıver yeğenlerine bişeyler al araba alıcaz kardeşinle ikiniz ödersiniz değil mi? Hep bizden maddi beklenti içinde bu durum beni çok rahatsız etti ama söylesem yanlış anlaşılacak dile getirmedim. Hatta annemin yaptıgı kışlıklar için ablana götür yesin et varsa buzlukta yemiyorsanız ablana götür diyo bize geldiğinde de annemin yaptıklarını annesi almış ablasına götürmüş eşim götür demiş annesi de soralım bi dememiş. Ablasına giderken de Paramız olmadığı halde yegenlerine bisürü market alışverişi yapıyoruz diyorumki bu fazla olmadı mı çok tuttu deyince ben paranın lafını yapıyor oluyorm ama bizimde paramız yok 2 senedir ne kıyafet ne ayakkabı almıyoruz üstümüze doğru düzgün dışarı çıkmıyoruz. Olmadıgı zaman annesine ben alamam yapamam diyo ama para olsa istediğinin alıcak belki. Annesi sürekli böyle söylediği için bişeyler yapma ihtiyacı hissediyo belkide. Dünde ablasında oyuncak almış eşim ne zaman bilmiyorum ama 2 senedir görmedim evlerinde o oyuncağı ne zaman aldın dedim senden öncedir dedi ama yalan oldugunu hissettim zaten evlerinde de öyle bi oyuncak yoktu hiç. Bana neden söylemedin dedim alalım dese fiyatı makulse alma demem zaten ben bunu ablasından öğrenmeme sinir oldum. Ama yine önceden aldım ben onu dedi ama işine geldiğinde çok iyi yalan söyler. Sonra bana sen neyin hesabını yapıyorsun sen kimsin sana mı sorucam alırken sen karışamazsın sen kendini ne sanıyorsun argo kelimeler senin gibi bi insan görmedim hayatımda böylei bişeye cevap veriyorum ben sen ne fitne fücursun fesat düşündüğün hesap yaptıgın şeye bak…..

Bende hediye almayı bişeyler almayı severim onun yegenlerine hediye de aldım. paramızyok diye ben kardeşime bi pantolon alamadım ama o paramız yok diye düşünmüyor ben aile kurdum önce kendi evim demiyo bi ton laf söyledi bi de ben suçlu oldum bir iki kez bu konu olunca büyük kavga oldu bende aileme almak isterim o da alsın ama durumumuz neyse ona göre yapılır eşinle güzelce konuş diyceksiniz ama eşimle ilk yumuşak şekilde söyledim bana da söyleseydin neden söylemedin diye hemen bagırmaya kavgaya başlıyor karşılıklı güzel konuşulmuyo şimdi ben paranın lafını yapan onlara bişey almadını istemeyen biri oldum
öncelikle kaynananla kavga cıkararak baslıcaksın bu ise
en az 1 sene küser
dicen ki kaynanana ye ye doymadım be ne bedavacı kadınsın bu 1 ay kocam kavga edeer eee zaten ediyo seni sallamıyor

bile ailesine para yediricek dice bi yem at bakalım kocana egerki sana zaten kavga cıkarırsa o adamdan bi cacıık olmaz o hep ailesini savunucak ve sen hep 5 inci 10 undu planda olucaksın

öncelikle kaynananla kavga cıkararak baslıcaksın bu ise
en az 1 sene küser
dicen ki kaynanana ye ye doymadım be ne bedavacı kadınsın bu 1 ay kocam kavga edeer eee zaten ediyo seni sallamıyor

bile ailesine para yediricek dice bi yem at bakalım kocana egerki sana zaten kavga cıkarırsa o adamdan bi cacıık olmaz o hep ailesini savunucak ve sen hep 5 inci 10 undu planda olucaksın
valla haklısınnnn.iyi bir cinnet çözer bu durumu ya da boşarsın kurtulursun

Ben sizin yerinizde olsam işten bir ay izin alıp işten çıktım derim o izni vermezlerse de eğer gerçekten işten çıkarım madem çok paramız var ailene bu kadar harcıyosun benim çalışmama gerek yok derim aşırı sinirlendim şuan okurken

Ben sizin yerinizde olsam işten bir ay izin alıp işten çıktım derim o izni vermezlerse de eğer gerçekten işten çıkarım madem çok paramız var ailene bu kadar harcıyosun benim çalışmama gerek yok derim aşırı sinirlendim şuan okurken
adam için işinden niye olsun ayol bu ekonomi de hele.konu sahibi niye hep fedakarlık yapmak zorunda işine dek?rest çekecek olacak bitecek .kabul etmeyen adamı da kapının önüne koyacak yoluna bakacak.zaten bir çocuk da yok henüz anladığım kadarıyla

adam için işinden niye olsun ayol bu ekonomi de hele.konu sahibi niye hep fedakarlık yapmak zorunda işine dek?rest çekecek olacak bitecek .kabul etmeyen adamı da kapının önüne koyacak yoluna bakacak.zaten bir çocuk da yok henüz anladığım kadarıyla
evet haklısınız ama kazanılan para hep ya aileye ya borca gidiyorsa niye yıpratsın kendini bu kadar

Evin mali sorumluluğunu siz üstlenmişsiniz gibi görünüyor. Eşiniz elindeki parayı kafasına göre harcıyor, bulup buluşturan sizsiniz gibi hissettim. Bir iki ay elinizdeki parayı ortaya çıkarmasanız? Evlilikte maaş ayrımı bana da doğru gelmiyor ama sanırım bir süre bunu yapmak zorundasınız gibi duruyor.

Kahve resmi paylaştım kenarında görmüş lokumu. 3 kere lokum lafı yaptı desem inanır mısınız ? Abimde de var lokum getirmiyor. Abi getirsene lokumu yukardan bilmem ne. Başlicam lokumuna dememek için zor tuttum kendimi :). Gezdiğimiz yeri görünce de “ bensiz gitmişsin benide götürceksin” yazardı. Bensiz hamburger yiyemezsin, demek eve sipariş verdiniz bla bla bla. O zamanlar güçlü değildim sesim çıkmıyordu şimdi ayda yılda 1 görüyorum sık gidip gelmiyoruz böyle olsun istemezdim ama birlikte plan yapma ve birşeyler alma hevesimi sömürdüler.
Bu arada eşime de söylediğimde abisinden bu tarz isteklerinin normal olduğunu benden para almadığını beni eksiltmediğini her istediğimi yaptığını kardeşinin huyunun böyle olduğunu kötü niyeti olmadığını söylemişti. Bende tam olarak “ benden para alıp eksiltiyorsun tamda böyle 5 yaşında değil 30 yaşında “ diye karşılık vermiştim. Sanki tek bunlar anne baba tek bunlar kardeş.
Sanırım eşinizin ailesi ile aynı binadasınız Allah yardımcınız olsun🤷‍♀️

Evin mali sorumluluğunu siz üstlenmişsiniz gibi görünüyor. Eşiniz elindeki parayı kafasına göre harcıyor, bulup buluşturan sizsiniz gibi hissettim. Bir iki ay elinizdeki parayı ortaya çıkarmasanız? Evlilikte maaş ayrımı bana da doğru gelmiyor ama sanırım bir süre bunu yapmak zorundasınız gibi duruyor.
Hissetmek ne kelime arkadaşım ..konu sahibi eşinin zamanında kumar ve ailesi ile harvurup harman savurması nedeniyle ortaya çıkan borcu gidip kendisi kredi çekerek kapatmış..yani konu sahibinin maaşı zaten kendisine kalmıyor kocasının totosu rahat gezsin diye kumar borcuna yatırıyor👺

Sanırım eşinizin ailesi ile aynı binadasınız Allah yardımcınız olsun🤷‍♀️
Sağolun fakat o günler geride kaldı. Kaynanamı haftada anca görürüm görümceme de aylardır gitmiyorum bi iftara gittim. O çirkefliğinden şimdi “ sabah mesaj atmadım uyanırsınız diye” konumuna geldik. Atar gider yapıp selamsız sabahsız giden kız bana özel olarak iyi akşamlar diyor. Zor oldu ama başardım. Ara ara saçmalasada daha iyiyim.

X