- 12 Mart 2019
- 14.835
- 34.241
- 598
- Konu Sahibi maviejderha
-
Canım tıkanıklı açamıyorlar mı yani tedavi edilebilecek bir tıkanıklık sa sperm çıkışı sağlandığı zaman Normal yolla olabilir bazen tıkanıklık açılsa bile Normal yolla hamile kalmaya yetecek sperm çıkışı olmaz.Selamun aleykum arkadaşlar...
2 yıllık evliyim... Bizdede sizinle kismen ayni kaderi paylasiyoruz. Esimin hormon testleri,Fsh ve diger tüm hormanlari normal. Varikosel de yok yalniz 2kere spermiogram yapildi sperm sayisi 0 cikti. 2 3 tane doktora gittik hepsi tikanikliga bagli azospermi dediler. Baska hicbir tedavisi yok sadece tup bebek dediler. Bizde tup bebek icin erken olduğunu düşündüğümüzden hicbir tedavi uygulamadik 9 10 aydir. Simdi hangi doktora soruyorsak tese veya enjeksiyonla alıp yine tup bebek oneriyorlar.. Bizde tup bebek degilde dogal yolla istiyoruz. Bilgisi olan veya fikri olan bizede yardımcı olabilir mi...
Korkmayın sadece dua edin Rabb'ime sığının bizde sperm testi verip beklemiştik doktorumuz hemen ameliyata alacağız normal çıkış yok 0 dedi Eşim 40 dakika ameliyatta kaldı ama o 40 dakika bana resmen 40 sene geldi Çıkacak mı çıkmayacak mı Çıkmazsa ben eşime bunu nasıl söylerim diye.Olursak ki muhtemelen olcaz doktor başka seçenek yok dedi cuma tahlilden sonra karar verecek 5 6 tane çıkarsa şansımıza çıkmazsa direk tese dedi paylaşırım başlık altında hatta dua edin gerek kalmasın :/ umudum falan kalmadı gözlerim balon oldu dünden beri ameliyattan sonra düzelir sanıp boşvermiştik artık son sonuç kötü oldu :/
Sevindim adınıza inşallah darısı bizim ve bizim gibilerin başına :)Canım tıkanıklı açamıyorlar mı yani tedavi edilebilecek bir tıkanıklık sa sperm çıkışı sağlandığı zaman Normal yolla olabilir bazen tıkanıklık açılsa bile Normal yolla hamile kalmaya yetecek sperm çıkışı olmaz.
Vallahi şöyle söyleyeyim Benim eşim de azospermi hastası inmemiş testise bağlı.
azospermi hastalarının Normal yolla çocuk sahibi olması çok zor imkansız denebilecek kadar zor normal sperm çıkışını beklemek yıllar alabilir uzun bir Tedavi görecek eşiniz bunları göze alıyorsanız Normal yolla hamile kalmak istiyorum diyorsanız işinizin tedavi olmasi lazim
Korkma Bizim de her şeyimiz Normaldi genetik testimiz hormonlarımız Eğer Bizler gibi her şey normal insanlar olursa onlar da sperm çıkma durumu daha yüksek oluyormuş bizden çıktı Rabb'ime güvenip teslim olmaktan başka hiçbir çaremiz yok şansınızı deneyin Normal yolla asla zaten hiçbir şekilde olmaz ben dört senelik evliyim bir gün bile Adetim şaşmadı hiçbir zaman acaba hamileyim mi diye geçirmedim aklımdan Çünkü olmayacağını biliyorumSevindim adınıza inşallah darısı bizim ve bizim gibilerin başına :)
Benim eşim 8 ay önce tıkanıklık ameliyatı oldu açıldı sperm çıkışı olur normal yolla dediler. Geçen gün test verdik kaç tane olmuş diye sonuç 0-)
Şimdi tıkanıklık başka yerde de var muhtemelen diyorlar yumurta arkasındaki bezlerde ince kanallar var orada olabilir oda bulamayız açılmaz zaten 2 yıl sonra tekrar tıkanır dediler. Hormonlar normal ama çıkış yok. Tese olması lazım normal asla olmaz dedi şansınız yyüksek ama bazen bu durumlarda hıç üretim olmamış oluyor dedi ondan korkuyorum.
Korkma Bizim de her şeyimiz Normaldi genetik testimiz hormonlarımız Eğer Bizler gibi her şey normal insanlar olursa onlar da sperm çıkma durumu daha yüksek oluyormuş bizden çıktı Rabb'ime güvenip teslim olmaktan başka hiçbir çaremiz yok şansınızı deneyin Normal yolla asla zaten hiçbir şekilde olmaz ben dört senelik evliyim bir gün bile Adetim şaşmadı hiçbir zaman acaba hamileyim mi diye geçirmedim aklımdan Çünkü olmayacağını biliyorum
Verdi verdi iki tane hap verdi biri vitamindi 3 ay kullandi oyle tese olduPeki tese öncesi hazırlık oldu mu? doktor şuan bize hıç ilaç vitamin falan vermedi. İnşallah tek çarem dua etmek rabbim hayırlısıyla versin inşallah
Öğrendipim iyi oldu teşekkür ederim hemen tese derse başka doktor bakarım en azındanVerdi verdi iki tane hap verdi biri vitamindi 3 ay kullandi oyle tese oldu
Yani bizimkide tam tedavi degil canm 3 aylk tedavi sayilmaz millet 1 sene 2 sene tedavi oluyo doktorlar oyle oneriyoÖğrendipim iyi oldu teşekkür ederim hemen tese derse başka doktor bakarım en azından
Rabbim isteyen herkese nasib etsin insaAllah...Peki hangi doktora gittiniz birde ucretleri ne kadardiVerdi verdi iki tane hap verdi biri vitamindi 3 ay kullandi oyle tese oldu
Biz bahcecide tedavi oluyoruz esim ordaki eski uroloji doktoru egecan serefoglunda ameliyat olmustu 1 sene once 4.500 liraydi benm tup bebek doktorumda cem çelik 2 denememiz oldu ilki hic tutmadi ikincisi tuttu ama bos gebelk oldu 8 haftalk kurtaj oldumRabbim isteyen herkese nasib etsin insaAllah...Peki hangi doktora gittiniz birde ucretleri ne kadardi
Peki yanlis anlamazsaniz birsey daha sormak istiyorum simdi ne yapmayi dusunuyorsunuzBiz bahcecide tedavi oluyoruz esim ordaki eski uroloji doktoru egecan serefoglunda ameliyat olmustu 1 sene once 4.500 liraydi benm tup bebek doktorumda cem çelik 2 denememiz oldu ilki hic tutmadi ikincisi tuttu ama bos gebelk oldu 8 haftalk kurtaj oldum
Ne yapicaz aynen kaldigimiz yerden devamPeki yanlis anlamazsaniz birsey daha sormak istiyorum simdi ne yapmayi dusunuyorsunuz
Benim sana demek ıstedıgım buydu ,öncesınde bi tedavi almadan direk tese sıkıntılı , hazırlık aşaması önemli ,iyice araştır ondan sonra karar ver ,biz 2.5 senedir bu durumla uğraşıyoruz sana en büyük tavsiyem moral ve sabırlı ol acele ettikçe sarpa sarıyor hersey,tabiki hepimiz bir an evvel atlatmak istiyoruz ama sabırlı olmalıyız ,moral ile neler başaran hastalar gördüm bu süreçte ,inanıp isteyip çabalarımdan sonra olmayacak şey yok Allahın izniyle güzel haberlerını alalım inşallah sağlıklaÖğrendipim iyi oldu teşekkür ederim hemen tese derse başka doktor bakarım en azından
Peki her tup bebekte bir daha ucret oduyo musunuzNe yapicaz aynen kaldigimiz yerden devamdaha 2 tane daha embriyom var dondurulmus spermlerimiz var olana kadar durmak yok 10 denemedr olsa denicez bos gebelkte olsa hamile kalabiliyomusum
Evet ücret ödüyoruz ama sadece transfer ücreti artı ilaçlar bir dondurulmuş embriyo transferi 5000 liraPeki her tup bebekte bir daha ucret oduyo musunuz
Benim sana demek ıstedıgım buydu ,öncesınde bi tedavi almadan direk tese sıkıntılı , hazırlık aşaması önemli ,iyice araştır ondan sonra karar ver ,biz 2.5 senedir bu durumla uğraşıyoruz sana en büyük tavsiyem moral ve sabırlı ol acele ettikçe sarpa sarıyor hersey,tabiki hepimiz bir an evvel atlatmak istiyoruz ama sabırlı olmalıyız ,moral ile neler başaran hastalar gördüm bu süreçte ,inanıp isteyip çabalarımdan sonra olmayacak şey yok Allahın izniyle güzel haberlerını alalım inşallah sağlıkla
Aynen öyle erkeklerle ugrasmak cok zor.. Sadece kendileri bu sıkıntiyi yasiyorlar saniyolar.. Oysa ki biz hem onlarla yasiyoruz bu sıkıntiyi hemde kimseye birsey demeden uzulmeyide dusunmeyide icimizde yasiyoruz... Onlar aklina gelince uzuluyorlar oysaki bizim hem hic aklimizdan cikmiyor hemde her ay basimizda defalarca defalarca yıkılıyoruz...Bizde 2 yıldır uğraşıyoruz ama son çare tese olduğunu ilk kez öğrendik. Moral çok önemli tabi ama benim eşim kendi kendini yıprattı baya değişik bir adam oldu. Bir ara sadece bitkisel yedi içti hıç zararlı birşey kullanmadı hayal kırıklığı olunca bakıyorum alkol falan alıyor kendi kendini paralıyor. Hem kendime üzülüyorum, hem ona üzülüyorum, hem beni düşünmüyor diye kızıyorum yalnış anlar diye çok birşey diyemiyorum vallahi arafta kaldım erkeklerle uğraşmakta zor bu durumda şaştım kaldım.
MalesefAynen öyle erkeklerle ugrasmak cok zor.. Sadece kendileri bu sıkıntiyi yasiyorlar saniyolar.. Oysa ki biz hem onlarla yasiyoruz bu sıkıntiyi hemde kimseye birsey demeden uzulmeyide dusunmeyide icimizde yasiyoruz... Onlar aklina gelince uzuluyorlar oysaki bizim hem hic aklimizdan cikmiyor hemde her ay basimizda defalarca defalarca yıkılıyoruz...
Malesefhıç aklımızdan çıkmıyor her ay düzenli adet oluyorum bir gün geçmiyor illet umutlanmak falan yok bizde neyse çıksında bunada şükür daha kötüleri var. hoş sonuç ne onuda bilmiyoruz tamamen sağlam psikoloji istiyor oda bizde şuan çökük vaziyetye
malesef bu süreçte okadar kısır döngü ki moralini yüksek tutmak istiyorsun ama bu durum çok zor.
iğnemi her vurduğumda eşimin içi gidiyor benim yüzümden bunları yaşıyoruz diyip üzülüyor ben ona üzülüyorum ne alaka senin hiçbir suçun yok diyorum. çok zor süreçler Allahım hepimizin yardımcısı olsun ne diyelim dua etmekten sabretmekten başka çaremiz yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?