Erkek İnfertilitesi eşinin sperm testinde hiç sperm çıkmayıp tüp bebek tedavisine başlayanlar yardım

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Germ hücreleri gösteren yuvarlak hücreleri gösteren ve elonge spermleri gösteren değerler olmalı İstanbul’da sadece Andromed Laboratuvar yapıyor İncirli de biraz pahalı ama hersey görülüyor
Canım biİm sonuçlarda böyle sizinki gibi siz nasıl bir yol izlediniz

Arkadaşlar eşime siperm tahlili yapıldı ve sperm olmadığını söyledi doktor. Tıkanıklık olabilir tur-ed ameliyatı olması gerekiyor dedi ameliyattan 3 ay sonra tekrar siperm testi alinicak eğer tekrar siperm bulunamazsa çare tüp bebek diyo. Bu durumu yaşayan var mı lütfen bilgi verin çok kötü bir haldeyim çok mutsuzum çocuğum olmicak mi kucağım boşmu kalıcak diye düşünmekten ağlamaktan harap oldum bu sorunu yaşayan varmı acaba ?

Canım tıkanıklık varsa en kolay çözülen problem tıkanıklık sonrada hormon bozukluğu bu ikisi yoksa eğer ozaman teravi biraz uzun sürüyor önce tıkanıklık varmı ona bakacaklar demekki ama o ameliyat nasıl bilmiyorum azosperm teşhisi koyarlarsa mikro tese derler hemen ona tedavisiz yanaşmayın bunuda söylemiş olayım ama henüz daha başındasınız sperm testinde ml kaç çıkmış

Bizim tıkanıklık bariz belli canım. İlk sperm testinde 0,2 diğerinde 0,4 çıktı doktor meni var ama sperm yok dedi ve tıkanıklıktan dolayı ısı artışı olup spermlerin içeride öldüğünü söyledi.bu ameliyattan 3 ay sonra tekrar sperm testi yapılacak. Hormon tahlili yapıldı sorun cikmadi.

Benimde eşimde diyabet kaynaklı azospermi vardı. Semen testlerinden hiç sonuç alamadık. Tese ameliyatı oldu. Şu anda tüp bebek sürecindeyiz. Pazartesi yumurta toplama işlemi olacak. Embryoların döllenmesine bağlı olarak 3 5 gün sonrasında da transfer işlemi var. Kolay değil hiç değil hemde. Kaç gece keşke ben hasta olsaydım diye ağladım bilmiyorum.

tedaviniz hayırlı olsun. İnşallah güzel sonuçlar alırsınız

Bu başlıkta yazılanları sonuna kadar okuyacağım ama öncelikle şunu sormak istedim: Benim eşimde de yok denecek kadar az bulundu sperm. Memorial Şişli'den tüp bebek ön görüşme randevusu aldık. Siz tüp bebeğe başlamadan direk Ürolojiye mi gittiniz? Ve tüm bu işlemlerin maliyeti ne oldu? Mikrotese ile sperm bulununca hemen kullanılması gerekmiyor mu? Kafam karıştı: )

Tüp bebek merkezinde üroloji ve kadın doğum eş zamanlı hareket ediyo. Benim eşim tese olmadan önce beni de yumurta toplamaya hazrlayacaklar. Tesede sperm bulunursa taze transfer olacak dendi. Ama herkesin böle olmayabiliyomuş

Tese sperm yüzde yüz bulunacak diye birşey yok. İlk testiste bulunmazsa onu dikip, diğerini açıyorlar. İlk tese de bulunmayıp 2 yi 3ü yaptıranlar var. Alınan parçalarda biyolog canlı hücre görürse sperm ler içinden seçilip donduruluyor. Yani bizde öyle oldu.

Ama az ise sperm sayınız bence tedavi arayın. Mutlaka vardır ni çaresi. Tese her zaman son çare olmalı. Çünki çok riskli kalıcı hasarlar bırakabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…