- 13 Ağustos 2014
- 13.046
- 22.236
- 598
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Sevgi değil de saygıyı kastediyo olabilir.. Çünkü yani eşimiz bize gelip de annemi seviyo musun diye sormuyo sonuçta. Yani saygıdan kasıt da yüzüne gülüp arkasından atıp tutmak değil mesela bana göre, Saygıdan kasıt öncelikle varlığına saygı duymak, karşısında çatır çatır herşeye cevap vermemek, fikir uyuzmazlığı olan konularda fikrini güzelce anlatıp hala ikna edemiyosan da herkesin düşüncesi farklı olabilir deyip geçmek,inatlaşmamak, arkasından konuşmamak, başka insanların hakkında konuşmasını engellemek..vs.vs. aklıma gelenler bunlar tabi daha bi sürü şey var.Bu sözü hayat deneyimine güvenmediğim,sözünü sayıp bilmediğim herhangi biri söylese hehe der geçerdim...Eşimin ailesiyle olan hiçbirşeyden haberdar değil bu insan ben gülüp üstüme alıncada çok şaşırdı bir problem mi yaşıyorsun diye tabiki birşey anlatmadım anlatmamla geçmiş düzelmeyecek çünkü...
Gerçekten böyle mi?Eşimin beni sevmesi için politik olup seviyor numarası mı yapmam lazım?Hiç bana göre değil yaaa...
Isınmak veya sevmek zorunda değilsiniz elbette.
Bununla birlikte eşinizin yüzüne 'anneni günahım kadar sevmiyorum canım' demenize de gerek yok.
Ayrıca kadının sorumsuz veya evlatlarına karşı ilgisiz oluşu onların sorunu,size bir zararı yoksa yorum yapmaya gerek var mı?
@tontriko'ya katılıyorum eşinizin tepki vermemesi içinde biriktirmediği anlamına gelmez.
Benim annemin başkalarına tuhaf gelen halleri vardır,eşimle de fazla anlaşamazlar ki çoğu durumda haklı olan eşim,ben annemi çok iyi tanımama ve iç dünyamda haksız bulmama rağmen eşim bununla ilgili en ufak bir dokundurmada bulunsa çok kırılırım.
Biz sevelim,sevmeyelim,onlar eşlerimizin annesi ve eşlerimiz için yerleri çok ayrı.
Sevmiyorsak,sevemiyorsak da bunu ilan etmeye hiç gerek yok.
"Seviyor muş"gibi yapsaydınız sorun yaşardınız mutlaka..Bende müstakbel KVyi sevmem ve nişanlım bilir. Görüşmüyorum zaten. Annesi hakkinda konuşmam konu açılırsa sebebini objektif bir biçimde söylerim. Kadının hakkini yemem- iyi yönlerini de söylerim. En önemlisi uzaktan olsa bile elim üzerindedir. Gecende gördüm, eksi 4 derecede ince bir mont var üstünde- gitdim en iyisinden bir Mont aldim ve kaynima verdim. Benden olduğunu söyleme ama annene bunu hediye et dedim.
Kadin cadi ve sevilecek bir yani yok ama maddi acidan yardim ederim.
Bende durumlar karışık yani. Sevmiyorum ama iyi yada kötü kolluyorum
Eşim haklıysa hakkını teslim ettim, bununla birlikte annemin gıyabında ne tek bir olumsuz kelime söyledim ne de eşimin söylemesine müsade ettim.Peki eşinize hiç sen haklısın dediniz mi yaşadıkları bu olay karşısında ya da annenizi mi savundunuz hep?
Takdir ettim sizi,sevmeseniz de insanlık göstermeniz ne güzel...Bende müstakbel KVyi sevmem ve nişanlım bilir. Görüşmüyorum zaten. Annesi hakkinda konuşmam konu açılırsa sebebini objektif bir biçimde söylerim. Kadının hakkini yemem- iyi yönlerini de söylerim. En önemlisi uzaktan olsa bile elim üzerindedir. Gecende gördüm, eksi 4 derecede ince bir mont var üstünde- gitdim en iyisinden bir Mont aldim ve kaynima verdim. Benden olduğunu söyleme ama annene bunu hediye et dedim.
Kadin cadi ve sevilecek bir yani yok ama maddi acidan yardim ederim.
Bende durumlar karışık yani. Sevmiyorum ama iyi yada kötü kolluyorum
Eşim haklıysa hakkını teslim ettim, bununla birlikte annemin gıyabında ne tek bir olumsuz kelime söyledim ne de eşimin söylemesine müsade ettim.
Olayı değerlendirip eleştirmeye amenna, haklıysan yanındayım ama annemin kişiliğine laf söylemeye 'hayır' tavrı sergiledim.
Annem çok abartıp eşimin üzerine fazla geldiğindeyse;
'hayatım haklısın,annem hatalı ama ne yapayım? Annemdir,büyüktür,sen kalbini kırma ben onunla konuşurum' deyip sakinleştirip ortayı buldum.
Eşim de sağolsun çoğu zaman benim hatrıma tolere etti.
Bunda benim onun ailesiyle iyi geçinmemin ve anne-babasına hep saygılı ve hürmetkar olmamın da çok etkisi oldu.
Kimse kimeyi sevmek zorunda degil. Bunu eşinede yansitmaman bence daha iyi olur ilişkiniz acisindan. En azından saygi gosterin yeterli. Sahsen ben oyle yapiyorum.Bu sözü hayat deneyimine güvenmediğim,sözünü sayıp bilmediğim herhangi biri söylese hehe der geçerdim...Eşimin ailesiyle olan hiçbirşeyden haberdar değil bu insan ben gülüp üstüme alıncada çok şaşırdı bir problem mi yaşıyorsun diye tabiki birşey anlatmadım anlatmamla geçmiş düzelmeyecek çünkü...
Gerçekten böyle mi?Eşimin beni sevmesi için politik olup seviyor numarası mı yapmam lazım?Hiç bana göre değil yaaa...
Eşinizi anlayabiliyorum ben.Eşim de sizin gibi davranıyor genelde. yani laf söyletmiyor. Ben eleştirmekten ziyade içimi dökmek istiyorum ama o konuyu kapatmak istiyor. Ben de hiç bir şekilde açmıyorum ağzımı artık o açmadıktan sonra.
Kv nin herkese tüm özelimizi yaydığını anlattığım gün, eşim çok sinirlendi, bana "annemlere ne olur fırsat verme malzeme verme, ben seni korurum" dedi. Malzeme dediği de kv ile telefonda konuşmam, onun saçma sapan eleştirilerine karşın kendimi anlatmaya çalışmam (beyhude çaba) ve sonucunda kv kp tarafından "saygısız" olarak yaftalanmam.
Eşinizi anlayabiliyorum ben.
Eşimiz de olsa kimseyle oturup ailemizi atıp tutmak doğru değil.
Sonra önümüze geliyor bu konuşmalar.
İnsan zaten üzülüyor hatta bazen utanıyor yaşananlardan.Bir de eş de olsa fırsat verilirse,
çizginin aşılmasından da çekiniliyor.
Ben de sevmiyorum ailesini eşim de bilir,Bu sözü hayat deneyimine güvenmediğim,sözünü sayıp bilmediğim herhangi biri söylese hehe der geçerdim...Eşimin ailesiyle olan hiçbirşeyden haberdar değil bu insan ben gülüp üstüme alıncada çok şaşırdı bir problem mi yaşıyorsun diye tabiki birşey anlatmadım anlatmamla geçmiş düzelmeyecek çünkü...
Kizlar bende bunla ilgili bişey demek istiyorum eşimin tarafı seviyorum saygıda gösteriyorum ama benim en ufak haraketimi yanlış anlıyorlar ve şuan benimle konuşmuyorlar istiyorlar ki onlar ne dese ben hep onu yapıyim oğulları gibi hep onlarla bir hareket etmemi istiyolar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?