• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinin seni sevmesini istiyorsan sende kayınvalideni seveceksin...

Bu sözü hayat deneyimine güvenmediğim,sözünü sayıp bilmediğim herhangi biri söylese hehe der geçerdim...Eşimin ailesiyle olan hiçbirşeyden haberdar değil bu insan ben gülüp üstüme alıncada çok şaşırdı bir problem mi yaşıyorsun diye tabiki birşey anlatmadım anlatmamla geçmiş düzelmeyecek çünkü...
Gerçekten böyle mi?Eşimin beni sevmesi için politik olup seviyor numarası mı yapmam lazım?Hiç bana göre değil yaaa...
Sevgi değil de saygıyı kastediyo olabilir.. Çünkü yani eşimiz bize gelip de annemi seviyo musun diye sormuyo sonuçta. Yani saygıdan kasıt da yüzüne gülüp arkasından atıp tutmak değil mesela bana göre, Saygıdan kasıt öncelikle varlığına saygı duymak, karşısında çatır çatır herşeye cevap vermemek, fikir uyuzmazlığı olan konularda fikrini güzelce anlatıp hala ikna edemiyosan da herkesin düşüncesi farklı olabilir deyip geçmek,inatlaşmamak, arkasından konuşmamak, başka insanların hakkında konuşmasını engellemek..vs.vs. aklıma gelenler bunlar tabi daha bi sürü şey var.
PS: Kayınvalidemi gerçekten severim, o da beni sever, hatta kendi annemle de nerdeyse en yakın arkadaşlar, ara sıra absürtlükleri olur ama onu da idare ederim. Eşim de beni sever ama annesini sevdiğim için değil bence ;) Ama annesiyle sürekli itişsem ne kadar severdi orasını da denemeden bilemiycem ;)

Bende müstakbel KVyi sevmem ve nişanlım bilir. Görüşmüyorum zaten. Annesi hakkinda konuşmam konu açılırsa sebebini objektif bir biçimde söylerim. Kadının hakkini yemem- iyi yönlerini de söylerim. En önemlisi uzaktan olsa bile elim üzerindedir. Gecende gördüm, eksi 4 derecede ince bir mont var üstünde- gitdim en iyisinden bir Mont aldim ve kaynima verdim. Benden olduğunu söyleme ama annene bunu hediye et dedim.
Kadin cadi ve sevilecek bir yani yok ama maddi acidan yardim ederim.
Bende durumlar karışık yani. Sevmiyorum ama iyi yada kötü kolluyorum

Sevmeyi bilemem ama azıcık aklı olan sevmediğini apaçık söylemez diye düşünüyorum. Elin oğlu gelip yüzüme annen şöyle baban böyle derse bi yere kadar sabreder koyarım kapının önüne ki öyle aileme aşırı düşkün biri de değilim. Kimsenin de annesine babasına saygısızlık yapanı bi ömür tolere edecek sabra sahip olduğunu sanmıyorum leyla ile mecnun aşkı yaşamıyoruz neticede

Politik olmaktan ziyade samimiyet önemli olurdu bence..Yani şahsen eş kisisi sevmedigi halde annemi seviyormus gibi görünse cok itici gelirdi bana.Kendimle alakali duygu ve düşüncelerini de sorgulardim ister istemez.
"Gibi" görünmekten ziyade samimi duygularla biraz alttan alip aranizi düzeltmeye calissaniz?
Kendisine daha önce söylemediğiniz bir söz veya davranis mesela?
Yakınlık kurmaya çalıştığınızı eşinize de hisstirseniz hatta ondan da yardim isteseniz nelerden hoşlanır?
Bunu konu başlığınızdan sebep önerdim.
Özünde seversin ya da sevilirsin.Ekstra gelişen davranışlar sevginin/saygının ölçüsünde azalma veya artış sağlar ama gerceği değiştirmez.
Eski k.v ile iliskilerimiz cok olumluydu.Eski eş,annesi ile tartistiklarinda ben annesini savunur sekilde konustugumda tavir yapardi."Neden benim yanimda olmuyorsun?" derdi :)
Ben annesiyle alakali en ufak elestirici bir cümle kullandigimda bakislari ve tavirlari degisirdi aninda.(Olumsuz anlamda)
Anneden ziyade;kendi egolari tatmin olsundur.Hem hep onlarin yaninda olalim hem anne,baba ve ailesiyle cok iyi olalim'dir.En ideal en sevdikleri eş hayali bu'dur.
Benim şahsen öyle çabalarim olmamistir.Ailemle iyi veya kötü olmasi onun tasarrufunda gelişen birseydi.Dolayisiyla kendi adıma bu konuda hic problem yaşamamıştım evveliyatinda.
Erkeklerdeki bu "anne"sevgisini anlayabilirim ama bu baskı bazen karsi tarafta daha olumsuz hissiyatlara ve tavirlara sebep oluyor.Bence zamana birakilmali bazi çözümsüzlükler..
Konu sahibi konu başlıgına istinaden tekrar soyluyorum ki; bence "tirnaklarinizi" bir an önce törpüleyip yavastan annesiyle iyi iliskiler kurmaya gayret edin.Bu söz ve söyleyen kişi bu kadar önemliyse madem..

Son düzenleme:
Isınmak veya sevmek zorunda değilsiniz elbette.
Bununla birlikte eşinizin yüzüne 'anneni günahım kadar sevmiyorum canım' demenize de gerek yok.
Ayrıca kadının sorumsuz veya evlatlarına karşı ilgisiz oluşu onların sorunu,size bir zararı yoksa yorum yapmaya gerek var mı?

@tontriko'ya katılıyorum eşinizin tepki vermemesi içinde biriktirmediği anlamına gelmez.
Benim annemin başkalarına tuhaf gelen halleri vardır,eşimle de fazla anlaşamazlar ki çoğu durumda haklı olan eşim,ben annemi çok iyi tanımama ve iç dünyamda haksız bulmama rağmen eşim bununla ilgili en ufak bir dokundurmada bulunsa çok kırılırım.
Biz sevelim,sevmeyelim,onlar eşlerimizin annesi ve eşlerimiz için yerleri çok ayrı.
Sevmiyorsak,sevemiyorsak da bunu ilan etmeye hiç gerek yok.

Peki eşinize hiç sen haklısın dediniz mi yaşadıkları bu olay karşısında ya da annenizi mi savundunuz hep?

Bende müstakbel KVyi sevmem ve nişanlım bilir. Görüşmüyorum zaten. Annesi hakkinda konuşmam konu açılırsa sebebini objektif bir biçimde söylerim. Kadının hakkini yemem- iyi yönlerini de söylerim. En önemlisi uzaktan olsa bile elim üzerindedir. Gecende gördüm, eksi 4 derecede ince bir mont var üstünde- gitdim en iyisinden bir Mont aldim ve kaynima verdim. Benden olduğunu söyleme ama annene bunu hediye et dedim.
"Seviyor muş"gibi yapsaydınız sorun yaşardınız mutlaka..
Samimiyet diyor ve susuyorum..

banabenigeriver banabenigeriver seninle benim kv konularım forumda bir klasik oldu adeta :D Çok ayrıntısını bilmiyorum ama, öğrendiğim şu ki, sen ne yaparsan yap, seni sevmeyen sevmiyor. Eşine kötüleme ailesini tabi ki, kıymete biner. Kendisi görür inşallah. Ben hep böyle dua ettim, şu an gördü diye düşünüyorum (inşallah).

Eşim her konuda önce bir kafasının dikine gider, sonra benden akıl alır ve haklı çıkarım, sonra da laf arasında itiraf eder haklı çıktığımı:) "hayatım senin dediğin gibi şöyle böyle..." içimden gülerim:)

Eşiniz nasıl biri bilmiyorum , yontulur gibiyse uğraşın derim, yok değilse gerisi size kalmış.

Annesiyle göbek bağını kesememiş adamlarla evlenen kadınlar için çok doğru bir önerme

Peki eşinize hiç sen haklısın dediniz mi yaşadıkları bu olay karşısında ya da annenizi mi savundunuz hep?
Eşim haklıysa hakkını teslim ettim, bununla birlikte annemin gıyabında ne tek bir olumsuz kelime söyledim ne de eşimin söylemesine müsade ettim.
Olayı değerlendirip eleştirmeye amenna, haklıysan yanındayım ama annemin kişiliğine laf söylemeye 'hayır' tavrı sergiledim.
Annem çok abartıp eşimin üzerine fazla geldiğindeyse;
'hayatım haklısın,annem hatalı ama ne yapayım? Annemdir,büyüktür,sen kalbini kırma ben onunla konuşurum' deyip sakinleştirip ortayı buldum.
Eşim de sağolsun çoğu zaman benim hatrıma tolere etti.
Bunda benim onun ailesiyle iyi geçinmemin ve anne-babasına hep saygılı ve hürmetkar olmamın da çok etkisi oldu.

Takdir ettim sizi,sevmeseniz de insanlık göstermeniz ne güzel...

Birini seversin ya da sevmezsin. Bu planlamayla olacak bir sey degil. Kocam da benim anneme nasil davraniyorsa kendi annesine farkli davranis bekleyemez

Eşim haklıysa hakkını teslim ettim, bununla birlikte annemin gıyabında ne tek bir olumsuz kelime söyledim ne de eşimin söylemesine müsade ettim.
Olayı değerlendirip eleştirmeye amenna, haklıysan yanındayım ama annemin kişiliğine laf söylemeye 'hayır' tavrı sergiledim.
Annem çok abartıp eşimin üzerine fazla geldiğindeyse;
'hayatım haklısın,annem hatalı ama ne yapayım? Annemdir,büyüktür,sen kalbini kırma ben onunla konuşurum' deyip sakinleştirip ortayı buldum.
Eşim de sağolsun çoğu zaman benim hatrıma tolere etti.
Bunda benim onun ailesiyle iyi geçinmemin ve anne-babasına hep saygılı ve hürmetkar olmamın da çok etkisi oldu.

Eşim de sizin gibi davranıyor genelde. yani laf söyletmiyor. Ben eleştirmekten ziyade içimi dökmek istiyorum ama o konuyu kapatmak istiyor. Ben de hiç bir şekilde açmıyorum ağzımı artık o açmadıktan sonra.

Kv nin herkese tüm özelimizi yaydığını anlattığım gün, eşim çok sinirlendi, bana "annemlere ne olur fırsat verme malzeme verme, ben seni korurum" dedi. Malzeme dediği de kv ile telefonda konuşmam, onun saçma sapan eleştirilerine karşın kendimi anlatmaya çalışmam (beyhude çaba) ve sonucunda kv kp tarafından "saygısız" olarak yaftalanmam.

Bu sözü hayat deneyimine güvenmediğim,sözünü sayıp bilmediğim herhangi biri söylese hehe der geçerdim...Eşimin ailesiyle olan hiçbirşeyden haberdar değil bu insan ben gülüp üstüme alıncada çok şaşırdı bir problem mi yaşıyorsun diye tabiki birşey anlatmadım anlatmamla geçmiş düzelmeyecek çünkü...
Gerçekten böyle mi?Eşimin beni sevmesi için politik olup seviyor numarası mı yapmam lazım?Hiç bana göre değil yaaa...
Kimse kimeyi sevmek zorunda degil. Bunu eşinede yansitmaman bence daha iyi olur ilişkiniz acisindan. En azından saygi gosterin yeterli. Sahsen ben oyle yapiyorum.

Eşim de sizin gibi davranıyor genelde. yani laf söyletmiyor. Ben eleştirmekten ziyade içimi dökmek istiyorum ama o konuyu kapatmak istiyor. Ben de hiç bir şekilde açmıyorum ağzımı artık o açmadıktan sonra.

Kv nin herkese tüm özelimizi yaydığını anlattığım gün, eşim çok sinirlendi, bana "annemlere ne olur fırsat verme malzeme verme, ben seni korurum" dedi. Malzeme dediği de kv ile telefonda konuşmam, onun saçma sapan eleştirilerine karşın kendimi anlatmaya çalışmam (beyhude çaba) ve sonucunda kv kp tarafından "saygısız" olarak yaftalanmam.
Eşinizi anlayabiliyorum ben.
Eşimiz de olsa kimseyle oturup ailemizi atıp tutmak doğru değil.
Sonra önümüze geliyor bu konuşmalar.
İnsan zaten üzülüyor hatta bazen utanıyor yaşananlardan.Bir de eş de olsa fırsat verilirse,
çizginin aşılmasından da çekiniliyor.

Eşinizi anlayabiliyorum ben.
Eşimiz de olsa kimseyle oturup ailemizi atıp tutmak doğru değil.
Sonra önümüze geliyor bu konuşmalar.
İnsan zaten üzülüyor hatta bazen utanıyor yaşananlardan.Bir de eş de olsa fırsat verilirse,
çizginin aşılmasından da çekiniliyor.

Anladım...Sonuçta kimse ailesi eleştirilsin, küçük düşürülsün istemez, asla ve asla. Benim hissettiğim ise "acaba annesini mi haklı buluyor" idi hep, ama bir kaç kere söylediği şeylerden sizin gibi düşündüğünü anladım.

Bir de eşimin ailesinin kv ye karşı acayip bir korumacılığı var, kv bazen diyor "ben kafadan hastayım" diye, ama ailesinden bir kişi bu zamana kadar tek bir kelime bile etmedi bana. Kv benimle iletişimi kesiyor, görümcem milyon tane bahane uyduruyor. Birisi de çıkıp evet annem şu an kimseyle görüşmüyor dese ağzımı açmayacağım, ama diyemez zira bir tek benimle görüşmüyor "hastalandığında".

Benim bunu kullanacağımı düşünüyorlar sanırım ki, bucak bucak kaçıyorlar bu konudan.

Ben de sevmiyorum ailesini eşim de bilir,

bayramda kandilde ararım
senede bir iki kere bir araya gelince surat asmam normal davranırım ne iyi ne kötü

bu eşime göre onlara saygı duymak
bana göre an 'ı geçiştirmek.
saygı duysam arada aradım , çagırırdım davet derdım sıcak olurdum
ama hıc sevmıyorum ailesini allah biliyor

Kizlar bende bunla ilgili bişey demek istiyorum eşimin tarafı seviyorum saygıda gösteriyorum ama benim en ufak haraketimi yanlış anlıyorlar ve şuan benimle konuşmuyorlar istiyorlar ki onlar ne dese ben hep onu yapıyim oğulları gibi hep onlarla bir hareket etmemi istiyolar

Kizlar bende bunla ilgili bişey demek istiyorum eşimin tarafı seviyorum saygıda gösteriyorum ama benim en ufak haraketimi yanlış anlıyorlar ve şuan benimle konuşmuyorlar istiyorlar ki onlar ne dese ben hep onu yapıyim oğulları gibi hep onlarla bir hareket etmemi istiyolar

canım seni çok iyi anlıyorum....Ben bunu yaşadım, 6 yıllık evliyim. Memnun edemezsin bu tarz insanları, sıkı tut baştan kendini ezdirme. Sen alttan aldıkça istekleri çoğalacak çünkü. Bir gün sen patlayacaksın, seni suçlu çıkaracaklar bu sefer de. Benim konularıma bak, hep eşimin ailesinin beni yönetme isteğinden huzursuzluk çıktı.

Eşin ailesine düşkün mü?

Ayrı bir konu aç istersen.

Bence öyle
Sonuçta o anne baba yetiştirmiş eşini
Tabiki de seviceksin inatlaşman sana ve evliliğine zarar verir
Örneğin eşim annemi istemese eşimden vazgeçerim net

Back