• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinin seni sevmesini istiyorsan sende kayınvalideni seveceksin...

Yok öyle bisey ben kayınvalidemi gunahim kadar sevmem ve Bunu da hep söylerim eşime :KK70: asla ne kızar nede tepki verir.
Bunlari esleriniz muhtemelen icinde biriktiriyo:)) bi kavgada bi olayda bunlari sizlere karsi kullanacaktir muhtemelen:)

Bunlari esleriniz muhtemelen icinde biriktiriyo:)) bi kavgada bi olayda bunlari sizlere karsi kullanacaktir muhtemelen:)
Diyorsun? Olabilir. Ya aslında sorumsuz bir kadın o yüzden hoşlanmıyorum mesela eşimi en son 1.5 ay önce aradi annesi İngiltere de yaşıyor. Eşimin ablası hamile ve rahatsizdi ama o tatile çıktı,geri döndüğün de bile doğru düzgün aramamış ablasini ve hiç bir konuda yardimci olmamıs bunlari eşimin ablası ici yana yana anlatı. O yüzden pek ısınamıyorum:(

Diyorsun? Olabilir. Ya aslında sorumsuz bir kadın o yüzden hoşlanmıyorum mesela eşimi en son 1.5 ay önce aradi annesi İngiltere de yaşıyor. Eşimin ablası hamile ve rahatsizdi ama o tatile çıktı,geri döndüğün de bile doğru düzgün aramamış ablasini ve hiç bir konuda yardimci olmamıs bunlari eşimin ablası ici yana yana anlatı. O yüzden pek ısınamıyorum:KK43:
Bende bayilmiyorum kv ye.. bende pratikte sizler gibiyim:) yani sevmedigim birine politik olamiyorum. Esim bilir bu huyumu sessiz kalir cogu zaman, ama tetikteyim ne zaman onume cikarir diye:) Erkeklerin cogu aslinda insanoglu boyle birsey.. basa kakmayi yaparlar bence. Tabii evlilik ilerledikce olaylar yasandikca vs. Senin kv uzakmis cok olay yasanmiyodur, bu durumda belki cikmaz karsina. Bilmiyorum yaa ben erkek milletine guvenmiyorum

Bende bayilmiyorum kv ye.. bende pratikte sizler gibiyim:) yani sevmedigim birine politik olamiyorum. Esim bilir bu huyumu sessiz kalir cogu zaman, ama tetikteyim ne zaman onume cikarir diye:) Erkeklerin cogu aslinda insanoglu boyle birsey.. basa kakmayi yaparlar bence. Tabii evlilik ilerledikce olaylar yasandikca vs. Senin kv uzakmis cok olay yasanmiyodur, bu durumda belki cikmaz karsina. Bilmiyorum yaa ben erkek milletine guvenmiyorum
Bende kesinlikle rol yapamıyorum sevmiyorsam sevmiyorumdur. Umarım karşıma çıkmaz cunku esim annemi ve babami çok seviyor sayıyor durduk yere onları nasil sevdiğini söylüyor ki annemde babamda ayni sevgiyi beslerler eşime. Kv allahtan uzak yoksa bu evlilik anca 2 ay sürerdi valla :işsiz:

Diyorsun? Olabilir. Ya aslında sorumsuz bir kadın o yüzden hoşlanmıyorum mesela eşimi en son 1.5 ay önce aradi annesi İngiltere de yaşıyor. Eşimin ablası hamile ve rahatsizdi ama o tatile çıktı,geri döndüğün de bile doğru düzgün aramamış ablasini ve hiç bir konuda yardimci olmamıs bunlari eşimin ablası ici yana yana anlatı. O yüzden pek ısınamıyorum:KK43:
Isınmak veya sevmek zorunda değilsiniz elbette.
Bununla birlikte eşinizin yüzüne 'anneni günahım kadar sevmiyorum canım' demenize de gerek yok.
Ayrıca kadının sorumsuz veya evlatlarına karşı ilgisiz oluşu onların sorunu,size bir zararı yoksa yorum yapmaya gerek var mı?

tontriko tontriko 'ya katılıyorum eşinizin tepki vermemesi içinde biriktirmediği anlamına gelmez.
Benim annemin başkalarına tuhaf gelen halleri vardır,eşimle de fazla anlaşamazlar ki çoğu durumda haklı olan eşim,ben annemi çok iyi tanımama ve iç dünyamda haksız bulmama rağmen eşim bununla ilgili en ufak bir dokundurmada bulunsa çok kırılırım.
Biz sevelim,sevmeyelim,onlar eşlerimizin annesi ve eşlerimiz için yerleri çok ayrı.
Sevmiyorsak,sevemiyorsak da bunu ilan etmeye hiç gerek yok.

Bu sözü hayat deneyimine güvenmediğim,sözünü sayıp bilmediğim herhangi biri söylese hehe der geçerdim...Eşimin ailesiyle olan hiçbirşeyden haberdar değil bu insan ben gülüp üstüme alıncada çok şaşırdı bir problem mi yaşıyorsun diye tabiki birşey anlatmadım anlatmamla geçmiş düzelmeyecek çünkü...
Gerçekten böyle mi?Eşimin beni sevmesi için politik olup seviyor numarası mı yapmam lazım?Hiç bana göre değil yaaa...
Sevdiğin adamı doğuran, büyüten kadın olarak düşün. O olmasaydı kocan da olmayacaktı. Elbette kimse mükemmel değil ve ilişkilerde asla tek taraf hatalı değildir. Mutlaka büyük ya da küçük karşılıklı olur hatalar. Ama sevmiyorsan da evet saygı duymak zorundasın.

Bununla birlikte eşinizin yüzüne 'anneni günahım kadar sevmiyorum canım' demenize de gerek yok.
Ayrıca kadının sorumsuz veya evlatlarına karşı ilgisiz oluşu onların sorunu,size bir zararı yoksa yorum yapmaya gerek var mı?

tontriko tontriko 'ya katılıyorum eşinizin tepki vermemesi içinde biriktirmediği anlamına gelmez.
Benim annemin başkalarına tuhaf gelen halleri vardır,eşimle de fazla anlaşamazlar ki çoğu durumda haklı olan eşim,ben annemi çok iyi tanımama ve iç dünyamda haksız bulmama rağmen eşim bununla ilgili en ufak bir dokundurmada bulunsa çok kırılırım.
Biz sevelim,sevmeyelim,onlar eşlerimizin annesi ve eşlerimiz için yerleri çok ayrı.
Evet çok haklısınız her kelimenize katılıyorum ama bunlar sadece en basitinden 1-2 örnekti. Mesela beni istemeye geldiler ingiltereden Kanadaya ve kayınvalidem ban sadece ama sadece 1 tüy döken atki getirdi kendimi o kdar kötü hissetim ki sırf oğlu ingiltereyi birakip buraya yerleşiyor diye son ana kadar eşimi benden vazgeçirmeye çalıştı. Eşimle her alisverisimizde elimizde posetlerle görünce Gözü dönüyordu. İsteme için alınan baklavaları mutfakta görünce ( 2 hafta bizde kaldilar) kardeslerime sakin ha ellemeyin yemeyin diye uyardi (biri 20 digeri 23 yasinda) eşim bana pırlanta aldi halasi bir kez fiyatinu sordu söylemek istemedik adım terbiyesize çıktı. Bebek düşürdüm (12 haftalik hamileydim) 2 hafta sonrasinda eşim topugunu kırdı 3 ay boyunca eşime baktım banyosuna kadar yaptirdim giydirdim o benim eşim hayat arkadasım elbette yapacam ama annesi niye karın evde niye çalışmıyor diye esime kızıyordu tellde. Ve bunun gibi 100lerce

Valla hiç yok öyle birşey. Çok sevdiğim bir komşumu kv si okdu bitti istemedi hatta nefret etti. Sen çirkinsin, oğlum güzel,oğlumu senle evli gördükçe ciğerim yabıyo demeler. Oğluna “sen aslında mutsuzsun biz üzülmeyelim diye mutlu gibi davranıyorsun” diyodu. Sadece o değil adamın tüm sülalesi istemedi kızı.Daha neler neler... Valla oğlu karısına öyle bir sahip çıktı ki inanamazsınız. Sonuç olarak kadın hakkın rahmetine kavuştu. Oğlunun 13 senedir devam eden Maşallah mükemmel bir evliliği var. 2 de pırlanta evlat. Bu dünyada ölüm varken insanlarla bu kadar uğraşmak ne kadar yanlış.

Evet çok haklısınız her kelimenize katılıyorum ama bunlar sadece en basitinden 1-2 örnekti. Mesela beni istemeye geldiler ingiltereden Kanadaya ve kayınvalidem ban sadece ama sadece 1 tüy döken atki getirdi kendimi o kdar kötü hissetim ki sırf oğlu ingiltereyi birakip buraya yerleşiyor diye son ana kadar eşimi benden vazgeçirmeye çalıştı. Eşimle her alisverisimizde elimizde posetlerle görünce Gözü dönüyordu. İsteme için alınan baklavaları mutfakta görünce ( 2 hafta bizde kaldilar) kardeslerime sakin ha ellemeyin yemeyin diye uyardi (biri 20 digeri 23 yasinda) eşim bana pırlanta aldi halasi bir kez fiyatinu sordu söylemek istemedik adım terbiyesize çıktı. Bebek düşürdüm (12 haftalik hamileydim) 2 hafta sonrasinda eşim topugunu kırdı 3 ay boyunca eşime baktım banyosuna kadar yaptirdim giydirdim o benim eşim hayat arkadasım elbette yapacam ama annesi niye karın evde niye çalışmıyor diye esime kızıyordu tellde. Ve bunun gibi 100lerce
Sizinki terminatör kayınvalde tipi anlaşılan.
Yaşınız muhtemelen genç.
İnsan yaş aldıkça,kendini tanıma,tepkilerini anlamlandırma yolunda ilerledikçe etrafındakileri de daha iyi anlıyor.
Ben evlilik aşamasında ve yeni evliyken hem kendi annemle hem kayınvaldemle yaşadıklarımı anlatsam en az 5 word sayfası dolar.
Annemin kendi çocukluğundan getirdiği içsel sıkıntıları var.
Kayınvaldemde ise baskın karakter,kendi yetiştiği aile ortamından kaynaklı bazı sıkıntılar, aşırı fedakar-verici huy ve elalem ne der? tavrı mevcut.
Bende de gençlik heyecanı,ben oldum tavrı ve insan ilişkilerinde tecrübesizlik var elbette.
Kısacası tek taraflı değil hiç bir sorun ve sıkıntı.

Ne zaman yaşım ilerledi ve pdr yüksek lisansımı tamamladım her ikisini de daha iyi anladım.
Sergiledikleri pek çok tavır ve tutum aslında onların yanlışı değil.
Seçme hakları olsaydı ailelerinden daha farklı yaklaşım görmek isteyeceklerinden eminim.
Kısacası insan çok karmaşık bir varlık,anlamak emek ve zaman istiyor,tecrübe denilen şey de bu aslında.
Şimdiki tecrübem ve bakış açım olsa geçmişte daha az üzülür,daha az üzerdim.
Demem o ki üç günlük geçici dünyada kimseye kin tutmaya,geçmişte yaşananlarla kendimizi doldurmaya gerek yok.
Geçmiş yaşandı ve bitti, onu değiştiremeyiz ama bugünümüzü ve geleceğimizi,daha huzurlu, daha verimli, daha istediğimiz gibi yaşamak bizim elimizde.
İyi niyetli eşini seven bir arkadaşımızsınız, evinizdeki huzuru, eşinizle olan diyaloğunuzu eşinizin annesi nedeniyle bozmayın demek istedim aslında;
biraz uzun yazmışım kusura bakmayın,
sevgiyle kalın...

Sizinki terminatör kayınvalde tipi anlaşılan.
Yaşınız muhtemelen genç.
İnsan yaş aldıkça,kendini tanıma,tepkilerini anlamlandırma yolunda ilerledikçe etrafındakileri de daha iyi anlıyor.
Ben evlilik aşamasında ve yeni evliyken hem kendi annemle hem kayınvaldemle yaşadıklarımı anlatsam en az 5 word sayfası dolar.
Annemin kendi çocukluğundan getirdiği içsel sıkıntıları var.
Kayınvaldemde ise baskın karakter,kendi yetiştiği aile ortamından kaynaklı bazı sıkıntılar, aşırı fedakar-verici huy ve elalem ne der? tavrı mevcut.
Ne zaman pdr yüksek lisansımı tamamladım her ikisini de daha iyi anladım.
Sergiledikleri pek çok tavır ve tutum aslında onların yanlışı değil.
Seçme hakları olsaydı ailelerinden daha farklı yaklaşım görmek isteyeceklerinden eminim.
Kısacası insan çok karmaşık bir varlık,anlamak emek ve zaman istiyor,tecrübe denilen şey de bu aslında.
Şimdiki tecrübem ve bakış açım olsa geçmişte daha az üzülür,daha az üzerdim.
Demem o ki üç günlük geçici dünyada kimseye kin tutmaya,geçmişte yaşananlarla kendimizi doldurmaya gerek yok.
Geçmiş yaşandı ve bitti, onu değiştiremeyiz ama bugünümüzü ve geleceğimizi,daha huzurlu, daha verimli, daha istediğimiz gibi yaşamak bizim elimizde.
İyi niyetli eşini seven bir arkadaşımızsınız, evinizdeki huzuru, eşinizle olan diyaloğunuzu eşinizin annesi nedeniyle bozmayın demek istedim aslında;
biraz uzun yazmışım kusura bakmayın,
sevgiyle kalın...
Rica ederim ne kusuru. Emeğiniz ve bütün kelimeleriniz için ben tek tek teşekkür ederim. Dilerim bir gün sizin kadar olgunluğa erişirim.

Eşimin bana olan sevgisini hissedemiyorum

Bu belki kayinvalideni sevmemenle,iyi davranmamanla alakali degildir.Kendin diyorsun asil olmadan,sevmeden ,merhamet ederek evlendim diye.Belki o da aman milletin dilinden kurtulayim da evleneyim diye evlendi.Aranizda cok guclu bir.sevgi,ask bagi yok belli.Belki kocanin yapisi bu.Sevgisini gosteremiyor.Evlenirken bunu kabul ettiysen yapacak bisey yok.
Kocanin sevgisini hissedememeni bile kv ye bagladin ya.Ne diyim.Sizin aranizda demek o bag yok,o baglilik yok.Bunun bilincinde basladin bu evlilige.Saygi varsa daha da cok birsey bekleme bence.

Başlıkla uyumsuz bi durumdayım.Eşim garip karşılaştırmalar yapar.Saçma bulduğumu ifade ettim artık kendine saklıyor ama anlıyorum.

Benim annemle daha az görüştün senin annenle çok görüşüyorsun.Annem çocuğa bakıyor,her işine yardım ediyor .Senin annen senin annen vs...

Kv ile aramda sorun yok ama eşimin böyle şeyler üretmekte üstüne yok

Bir erkeğin eşini sevme koşulu, eşin anneyi sevmesi ise o erkek sevmesin lütfen.
Sevgi denilen şey şartlu şurta bağlı olamaz. Bazı manyak annelere rağmen eşlerini nasıl sever bu kadınlar o zaman?
Sevmek zorunda değiliz.
Saygı duymalıyız fakat hak ediyorsa. (Evet saygı tamamen şarta bağlı)
Yaşı büyük diye ağzını geleni sayıp binbir kötülüğü yapan, hakaret küfür eden kişi ne sayılır ne sevilir.
Herkes kendini bilirse sorun yok; herkes gül gibi geçinir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Düşündümde evet katılıyorum.Eşime herşeyi dedim,annene çok kırgınım,gitmek istemiyorum,sadece hatırın için gidiyorum vs.Fakat sevmiyorum hiç demedim,sevmem gerekseydi sevmememin bir anlamı olurdu.
Eşimin zaten benden öyle bir beklentisi yokken gözüne sokmayı anlamsız buluyorum.
Bazen eşim annesinden dert yandığında(örneğin eşimin dileğine bile inşallah demez:-),yapmadıkları için değil yaptıkları için,sana verdiği emek için görmezden gelmelisin diyorum,ne yapalım anneler değişmez:)

Sevmeyin,sevmek zorunda değilsiniz ama kötülemeyin de,kendi görsün kötülüğü dokunuyorsa size ve o desin "benim eşim alttan alıyor,iyi davranıyor ama annem/babam/ailem eşime kötü davranıyor "diye zira sürekli kötülerseniz eşiniz bu durumda size antipati kazanır.
Kendi adıma konuşuyorum,eşim sürekli bana ailen şöyle,ailen böyle dese ben görünürde negatif birşey farketmiyorsam ailemle ilgili,eşime sinir olurum.
Görmüyorsa görmesini sağlayın ama kotüleyerek değil.

Yoo hic alakası yok
Ablam kaynanasından nefret ediyor her dk kavga ediyor ancak eşi agzının icine bakıyor
Keza bende pek sevdigim söylenemez kendilerini ama cok şükür esimle hic sorun yasamadık bu yüzden
Bence o söz erkek icin gecerli
Ailemi sevmese sevmeyebilirdim bu kadar :D

Bu sözü hayat deneyimine güvenmediğim,sözünü sayıp bilmediğim herhangi biri söylese hehe der geçerdim...Eşimin ailesiyle olan hiçbirşeyden haberdar değil bu insan ben gülüp üstüme alıncada çok şaşırdı bir problem mi yaşıyorsun diye tabiki birşey anlatmadım anlatmamla geçmiş düzelmeyecek çünkü...
Gerçekten böyle mi?Eşimin beni sevmesi için politik olup seviyor numarası mı yapmam lazım?Hiç bana göre değil yaaa...
Tabi ki de hayır ben zerre sevmem günahımı bile vermem eşimin yüzüne de derim ki ne kadar haklı olduğumu bilir ama sorun olmaz bu haaa sevmiyor da huzursuzluk çıkarıyorsa kapıyı gösteririm

şöyle ki;
evet anneyi sevdiğime dair bir hareketimde acaip mutlu olur eşim, minnet duyar, bitanesin der falan,
ben de sevmediğimi çok dile getirmem ama canımı sıkan birşey yaptıgında da artık ( 14 yıllı kevliyim ) anlatıyorum, içime atmıyorum....

Back