• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinin seni sevmesini istiyorsan sende kayınvalideni seveceksin...

canım seni çok iyi anlıyorum....Ben bunu yaşadım, 6 yıllık evliyim. Memnun edemezsin bu tarz insanları, sıkı tut baştan kendini ezdirme. Sen alttan aldıkça istekleri çoğalacak çünkü. Bir gün sen patlayacaksın, seni suçlu çıkaracaklar bu sefer de. Benim konularıma bak, hep eşimin ailesinin beni yönetme isteğinden huzursuzluk çıktı.

Eşin ailesine düşkün mü?

Ayrı bir konu aç istersen.
Eşim ailesine çok düşkün görümcemin bana bağırdığini saygısızlık yaptığını bile bile gore gore ailesinin bana davranışlarını filan hep görüyor ama onlara karşı çıkmıyor cikamiyor biz evde tartışıyoz hep ama eşim hiç bişey yok gibi yine arıyor soruyor bana ailesini ailesine beni haksız cikariyor

Eşim ailesine çok düşkün görümcemin bana bağırdığini saygısızlık yaptığını bile bile gore gore ailesinin bana davranışlarını filan hep görüyor ama onlara karşı çıkmıyor cikamiyor biz evde tartışıyoz hep ama eşim hiç bişey yok gibi yine arıyor soruyor bana ailesini ailesine beni haksız cikariyor

Oooo bu çok sıkıntılı ama. Görümcen sana bağırıyor eşinin yanında...Bu mevzu derin, bu konuyu bölmeyelim.

Bu sözü hayat deneyimine güvenmediğim,sözünü sayıp bilmediğim herhangi biri söylese hehe der geçerdim...Eşimin ailesiyle olan hiçbirşeyden haberdar değil bu insan ben gülüp üstüme alıncada çok şaşırdı bir problem mi yaşıyorsun diye tabiki birşey anlatmadım anlatmamla geçmiş düzelmeyecek çünkü...
Gerçekten böyle mi?Eşimin beni sevmesi için politik olup seviyor numarası mı yapmam lazım?Hiç bana göre değil yaaa...
Sana bir kötülük yapmadığı sürece saygı ve sevgi göstermek gerekir bence

Katilmiyorum.
Kv ile konusmuyorum, eve gelmesine de izin vermiyorum.
Eşim annesine yalniz da gider, cocugu da goturur. Bana karsi da cok iyidir cok sukur. Ustume titrer, beni de hic bir seyde yargilamaz.
Annesinin bana yaptiklarina ragmen esime annesiyle ilgili agir konusmam, terbiyesizlik etmem, yeri gelir kv-ye borek, tatli filan gonderirim ...
Konuşmamak en güzeli ya kimin ne yaptığı ortada zaten

Yoo bence hic de oyle degil. Saygiszlik yapip ortami bozmadktan sonra neden aradaki muhabbete bi zarar gelsin ki? Ben bayilmiyrm kvye ki esimde bence az cok bilir. Kendi der zaten anne kiz olmaz yalan onlar diye:)) iste herkes oynuyo siyaset yapiyo gibi. Arada gercktn istisnalar var ama bayaaa istisna
Yaaa işte millet oynuyor bende bunu diyorum biliyorum ki görümce kayınbabası ve kaynanasından nefret ediyor ama kayınbabası ölünce bizim geldiğimizi farkedince gelip kaynanasının sırtını sıvazladı böyle birşey görmedim :))

Şu forumda izlediğim tek üye banabenigeriver banabenigeriver .
Kişisel meraktan çok mesleki ilgi nedeniyle takip ediyorum kendisini.
Bugünkü konu geçmiştekilere kıyasla daha naif ve sosyolojik bir merakla yazılmış.
Bence ilerleme var.
Çünkü kendime meşguliyetler buldum yaşadığım o kötü günleri düşünmek aklıma bile gelmiyor

Sevdiğin adamı doğuran, büyüten kadın olarak düşün. O olmasaydı kocan da olmayacaktı. Elbette kimse mükemmel değil ve ilişkilerde asla tek taraf hatalı değildir. Mutlaka büyük ya da küçük karşılıklı olur hatalar. Ama sevmiyorsan da evet saygı duymak zorundasın.
Benim en büyük hatam susmaktı evet

Bu belki kayinvalideni sevmemenle,iyi davranmamanla alakali degildir.Kendin diyorsun asil olmadan,sevmeden ,merhamet ederek evlendim diye.Belki o da aman milletin dilinden kurtulayim da evleneyim diye evlendi.Aranizda cok guclu bir.sevgi,ask bagi yok belli.Belki kocanin yapisi bu.Sevgisini gosteremiyor.Evlenirken bunu kabul ettiysen yapacak bisey yok.
Kocanin sevgisini hissedememeni bile kv ye bagladin ya.Ne diyim.Sizin aranizda demek o bag yok,o baglilik yok.Bunun bilincinde basladin bu evlilige.Saygi varsa daha da cok birsey bekleme bence.
Nilanlıyken böyle değildi bu adam yaşadıklarımız onu bu hale getirmiş yani ailesi yüzünden yaşadıklarımız

Kocan doğruyu yanlışı haksızı haksızı ayırt edecek olgunlukta değilse , annesinin etkisinde kalıp karısını , karısının etkisinde kalıp annesini üzüyorsa zaten öyle kocada sorun var demektir.Sevmediğin insanı sevmiş gibi yapmak çok acınası değil mi? Sırf kocam beni sevsin diye sevmediğim ve bana haksızlıklar yapan insanı seviyor gibi yapmak.Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.Sorun burda hak bilmeyen kocada.İzin verilirse her kayınvalide geline zulmeder.İstisnası çok çok az.

Ha bunlar senin için geçerli değil tereliye nam-ı diğer morsever.Senin olaylarda hep kayınvaliden haklı gibi.

Kocan doğruyu yanlışı haksızı haksızı ayırt edecek olgunlukta değilse , annesinin etkisinde kalıp karısını , karısının etkisinde kalıp annesini üzüyorsa zaten öyle kocada sorun var demektir.Sevmediğin insanı sevmiş gibi yapmak çok acınası değil mi? Sırf kocam beni sevsin diye sevmediğim ve bana haksızlıklar yapan insanı seviyor gibi yapmak.Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.Sorun burda hak bilmeyen kocada.İzin verilirse her kayınvalide geline zulmeder.İstisnası çok çok az.

Ha bunlar senin için geçerli değil tereliye nam-ı diğer morsever.Senin olaylarda hep kayınvaliden haklı gibi.
Hıhı o haklı tövbe estağfurullah :))

Politik olmaktan ziyade samimiyet önemli olurdu bence..Yani şahsen eş kisisi sevmedigi halde annemi seviyormus gibi görünse cok itici gelirdi bana.Kendimle alakali duygu ve düşüncelerini de sorgulardim ister istemez.
"Gibi" görünmekten ziyade samimi duygularla biraz alttan alip aranizi düzeltmeye calissaniz?
Kendisine daha önce söylemediğiniz bir söz veya davranis mesela?
Yakınlık kurmaya çalıştığınızı eşinize de hisstirseniz hatta ondan da yardim isteseniz nelerden hoşlanır?
Bunu konu başlığınızdan sebep önerdim.
Özünde seversin ya da sevilirsin.Ekstra gelişen davranışlar sevginin/saygının ölçüsünde azalma veya artış sağlar ama gerceği değiştirmez.
Eski k.v ile iliskilerimiz cok olumluydu.Eski eş,annesi ile tartistiklarinda ben annesini savunur sekilde konustugumda tavir yapardi."Neden benim yanimda olmuyorsun?" derdi :)
Ben annesiyle alakali en ufak elestirici bir cümle kullandigimda bakislari ve tavirlari degisirdi aninda.(Olumsuz anlamda)
Anneden ziyade;kendi egolari tatmin olsundur.Hem hep onlarin yaninda olalim hem anne,baba ve ailesiyle cok iyi olalim'dir.En ideal en sevdikleri eş hayali bu'dur.
Benim şahsen öyle çabalarim olmamistir.Ailemle iyi veya kötü olmasi onun tasarrufunda gelişen birseydi.Dolayisiyla kendi adıma bu konuda hic problem yaşamamıştım evveliyatinda.
Erkeklerdeki bu "anne"sevgisini anlayabilirim ama bu baskı bazen karsi tarafta daha olumsuz hissiyatlara ve tavirlara sebep oluyor.Bence zamana birakilmali bazi çözümsüzlükler..
Konu sahibi konu başlıgına istinaden tekrar soyluyorum ki; bence "tirnaklarinizi" bir an önce törpüleyip yavastan annesiyle iyi iliskiler kurmaya gayret edin.Bu söz ve söyleyen kişi bu kadar önemliyse madem..
Benim kimseye tırnak gösterdiğim yok sadece uzak durup minimum seviyede görüşüyorum

banabenigeriver banabenigeriver seninle benim kv konularım forumda bir klasik oldu adeta :KK70: Çok ayrıntısını bilmiyorum ama, öğrendiğim şu ki, sen ne yaparsan yap, seni sevmeyen sevmiyor. Eşine kötüleme ailesini tabi ki, kıymete biner. Kendisi görür inşallah. Ben hep böyle dua ettim, şu an gördü diye düşünüyorum (inşallah).

Eşim her konuda önce bir kafasının dikine gider, sonra benden akıl alır ve haklı çıkarım, sonra da laf arasında itiraf eder haklı çıktığımı:) "hayatım senin dediğin gibi şöyle böyle..." içimden gülerim:)

Eşiniz nasıl biri bilmiyorum , yontulur gibiyse uğraşın derim, yok değilse gerisi size kalmış.
Eşim bugün A dediğimde yarın B desem neden dün Aydı diye aklına gelmeyecek biri öyledir demiyorum öyle bir ihtimal var mı gerçekten bunu merak ediyorum

Bence öyle
Sonuçta o anne baba yetiştirmiş eşini
Tabiki de seviceksin inatlaşman sana ve evliliğine zarar verir
Örneğin eşim annemi istemese eşimden vazgeçerim net
Mesele isteyip istememe meselesi değil zaten ben hiçbir zaman ailen yada ben demedim ama ona ailesi onları seçtin dedi neden sırf bize nişanlıyken gidip geliyordu diye.

Back