eşinin ailesiyle ilişkiler nasıl olmalı?

ne güzel söylediniz keşke bende yapabilsem sanırım benim hassasiyetim kendi ailemden uzak oluşum ve onlara yakın davranmak isteyişim elin memleketinde kimsesizlik zor...
bu kadar kafa yorma bence,içinden nasıl geliyorsa öyle yaklaşımda bulun,ay az görüeyim,ay çok mu içli dışlı olduk acaba gibi düşünürsen ve ona göre hareket edersen arada tuhaf bir dengesizlik oluyor.

bu sorunun tek bi yanıtı yok hayatım. şöyle düşün, ben annemden çok kayınvalidemle anlaşıyorum. sağolsun çok düşünceli. hatta taşınma işi oldu üst katıma gelsinler diye uğraştım düşün yani o kadar :) ama başka bi dostum ayda bi bile görmek istemiyor. çünkü fitne sokan biri kaynanası. bu insanına göre değişir. başta mutedil olmak, çok fazla sır vermeden yoklamak lazım. yoksa iyilikten hiçbir zarar gelmez keşke herkes candan olsa.

elti mevzusu çok başka bence. zamana yaymak lazım pat diye samimiyet olmuyor. istediğin samimiyetse sen de samimi olduğunu göstereceksin. ama karşılıklı bu işler. karşı taraf otsa sen ağzınla kuş tutsan da değişmez. Sen iyi ol ama tedbiri elden bırakma kimseye fırsat verme derim :)

bu kadar kafa yorma bence,içinden nasıl geliyorsa öyle yaklaşımda bulun,ay az görüeyim,ay çok mu içli dışlı olduk acaba gibi düşünürsen ve ona göre hareket edersen arada tuhaf bir dengesizlik oluyor.

evet çok haklısınız zamanla bende takmamayı öğrenirmiyim yeni olduğum içinmi böyle çok detaylı düşünüyorum acaba?

senin adına çok sevindim inşallah böyle devam eder.

haa bir de unutmadan eltiye güvenilip ,kv nin dedikodusu yapılmamalı Bunu unuttum Çünkü sonra o elti başka şeylerde yapabiliyor ..

büyük eltim bana kv nin dedikodusunu her defasında bir araya geldiğimizde yapar ona zamanında neler çektirdiğinden bahseder aynı şeyleri defalarca dinlemekten sıkıldım ama gidip bunu asla kv ye söylemedim söylemem anlatmam. ama bende güvenmiyorum bu konuda onlara bende söylemem yani inşallah söylemem bigün benimde damarıma basmazda

Kendin ol yeter kendindede cok yaklasmak icin odun verme bir sure sonra yaptigin alttan almalar odun vermeler asli gorev gibi ustunr kaliyor daha yrni evlenmissin onunde bor omur var zamanla zaten eger uyusursaniz kaynasirsiniz kimseye saygisizlik etme kendinede ettirme yeter

maşallah bazı kvler çok düşünceli oluyolar saygılı sevgili ama üst katında olsaydı belki o kadar iyi geçinemezdin kim bilir..
ben bugüne kadar kvnin bana karşı bi kötülüğünü görmedim ama eltim her defasında ona yaptıklarından anlatır kv bana bi kere salak dedi biliyomusunuz dondum kaldım bişey diyemedim eltimede sürekli salak diyomuş ve öyle seslenmiş yıllarca salak karı diye bana söylediğinde eltimde yanımızdaydı ve güldü buna kendisi

saygısızlık çok şükür bugüne kadar kimseye etmedim. ama bazı imalı konuşmalar bakışlar canımı sıkmıyo değil sabretmeye çalışıyorum ben lafı anlayana kadar üstünden zaman geçiyo cevabını veremiyorum birazda saflık

evet çok haklısınız zamanla bende takmamayı öğrenirmiyim yeni olduğum içinmi böyle çok detaylı düşünüyorum acaba?
bak canım kardeşim sana tek tavsiyem eğer seni üzecek bir konu olursa içine atma,onlarla güzel bir dille paylaş,birde içinden geldiği gibi davran yeter.zaten durumlar senin nasıl davranacağın konusunda seni şekillendirir.

insanlar lafları gülerek sokunca sende önce şaka anlıyosun ondan sonra dank ediyo kafana cevap vericen ama zaman geçmiş bileeeee

sevgili yamukprenses :) çok iyisin bana verdiğin tavsiyeler için çok teşekkür ederim :) daha fazla yormıyım seni :)

İyi olmak için uğraşmayin. Olursa olur zaten. Kötü olmayin yeter. Uzaklığı bahane edin. Arayı çok açmayacak Kadar görüşun.
Teşekkür etmiyorsa boşverin. Siz edin
Sizden öğrensin.

İyi olmak için uğraşmayin. Olursa olur zaten. Kötü olmayin yeter. Uzaklığı bahane edin. Arayı çok açmayacak Kadar görüşun.
Teşekkür etmiyorsa boşverin. Siz edin
Sizden öğrensin.

çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için dikkate alıcam mutlaka..

cunku daha yeni taniyorsun yeni evlisin sudan cikmis balik gibisin bende oleydim laf sokuyolardi iyilikle solendini zannedip anlamiyordum bile sonradan caktim simdi herkez senin ustune ustune oynar yeni gelinsin ya canim herkez sonra kenara cekilir tepkine bakar eger cemkirirsen en kotu insan sen olursun sonra adin cikar sa inmez daha asaya sabret esinninde temli temlinli kotulemeden anlat konusmalarinizdan haberdar olsun yarin birgun yarin birgun ustune oynadiklarinda kafadan solma bilgilrrle doldurmasinlar sonra kendini savunma durumunda bulursun sen bile anlamaz sin zor durumda kalirsin bunlarin hepsi tebrubeden canim inan zamanla anlarsin herkexe iyi niyetle bakarsin sonra benim gibi agzi acik kalirsin

ay yazdıklarınızı gülerek okudum :))) ben gerçekten çok safım yaa fesat düşünmek istemediğim için iyi niyetli söylüyolar sanıyorum ama sonradan düşündükçe o laf batıyo bana altından bintürlü anlam çıkıyo :)) neden benim üstüme oynuyolar anlamıyorum şu an tek farkettiğim büyük eltim bana ortanca eltinin ve kv nin hep eksi yönlerini anlatarak benim onlardan soğumamı istiyo gibi geliyor bunu nasıl netleştiricem pis düşünmek istemiyorum ama aklıma gelio napim

İnsanları tanımadan samimiyet kurmamak gerektiğini, işe başlayınca ve evlenince çok iyi öğrendim. İnsanlar belli bir süre sonra kişiliklerini belli ediyorlar zaten en iyisi başta 'mesafeli' daha sonra da 'ayna' gibi olmak yani kim nasıl davranıyorsa öyle davran canım..

Iyi olmaya gerek yok ki. Sadece saygili olmak yeterli. Niye kafani bu konuda o kadar çok yoruyorsun? Onlar esinin ailesi elbette geldiklerinde saygini, hürmetini göstermek lazim fakat senin arkadaslarin, emsallarin felan degiller. Fazla samimiyet her zaman zarardir. En güzeli saygili fakat mesafeli olmak.

Ben mesela kv'demi özel günlerden hariç pek aramam, o'da beni aramaz fakat her gittigimde güler yüzlü olurum, saygimdan kusur etmem. Ben böyle huzurlu oluyorum. Sende yeni evli oldugun için hemen "ben iyi gelinim" gösterisine girme sakin. Dogal ol, oldugun gibi kabul etsinler seni, ve dedigim gibi, mesafe iyidir.

aynen çok haklısınız bende öyle yapıcam :)

Tek kelime: Mesafeli. Dengede tutmaya çalışmaya devam et canım.. Bi suyu çıktı mı bi daha toplamıyor. Çok samimi olmaya çalışırsan yılışık derler, abartılı mesafeli olsan soğuk nevale derler.. Sana bir örnek vereyim kendimden
Evliliğimin ilk yılında eşim askerliğini yaptı, ben de bu yüzden sık sık kvim evine giderdim özellikle gündüzleri orda olurdum. O kadar çok kavga ederlerdi ki anlatamam cnm uzaktan hiç öyle durmuyorlardı ama içlerinde biraz fazla kalınca alıştıklarından sanırım benim yanımda birbirlerine giriyorlardı. Arada bana da sataşıyorlardı ben de hasbinallah deyip çekiliyordum. Bir gün kv dediki "kızım onlar sana bi şey derse sen de karşılık ver" Günahı vebali boynuna, kendimi savunayım diye mi dedi yoksa başka bi niyetimi vardı bilmiyorum ama ben de "anne ben evimde böyle bi şey görmedim biz kavga etmezdik kardeşlerimizle üvey kardeşim olduğu halde, istesem de karşılık veremem" dedim. O da bana atnen şu cevabı verdi: "Olsun olsun arada kavga etmek iyidir sonrasında birbirimizi tutarız"
Allaha şükür çok sürmedi eşim evimize döndü de, ben de hazır tiksinmişken o kadar sık görmez oldum. Sonrasında da farklı illerde yaşamaya başladık zaten... Şimdi sadece whatsapptn falan konuşuyoruz görümcelerimle, kv ile de özel günlerde falan telefonla, ya da bayramdan bayrama yüzyüze... Torun olmasa o da olur mu bilmiyorum hiç

Gerçekten bir suyu çıktı mı bi daha toplanmıyorlar. Önce evinde huzur mutluluk olsun, sonra eşinin ailesiyle mutlu olursun. Tamamen kop demem asla sonuçta akrabandır onlar da. Ama mesafeni korumak, herkesin yerini bilmesi çok çok güzel bişey canım.... Uzun yazdım kusura bakma dolmuşum heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…