- 15 Aralık 2009
- 9.220
- 14.625
bu kadar kafa yorma bence,içinden nasıl geliyorsa öyle yaklaşımda bulun,ay az görüeyim,ay çok mu içli dışlı olduk acaba gibi düşünürsen ve ona göre hareket edersen arada tuhaf bir dengesizlik oluyor.ne güzel söylediniz keşke bende yapabilsem sanırım benim hassasiyetim kendi ailemden uzak oluşum ve onlara yakın davranmak isteyişim elin memleketinde kimsesizlik zor...
bu kadar kafa yorma bence,içinden nasıl geliyorsa öyle yaklaşımda bulun,ay az görüeyim,ay çok mu içli dışlı olduk acaba gibi düşünürsen ve ona göre hareket edersen arada tuhaf bir dengesizlik oluyor.
2 ay sonra evleniyorum.
Onları ilk tanıdığım günden beri çok sevdim. Onlarda beni... Maşallah.
Çevrem hep mesafeli olmam için beni uyardı.
Ama bugün yaşadığım bir olay iyi ki de kendi annem gibi sevmişim Kayınvalidemi dedirtti.
Benim annem değil Kayınvalidem tutuyordu sımsıkı elimi,gözyaşlarımı silen oydu.
haa bir de unutmadan eltiye güvenilip ,kv nin dedikodusu yapılmamalıBunu unuttum Çünkü sonra o elti başka şeylerde yapabiliyor ..
bu sorunun tek bi yanıtı yok hayatım. şöyle düşün, ben annemden çok kayınvalidemle anlaşıyorum. sağolsun çok düşünceli. hatta taşınma işi oldu üst katıma gelsinler diye uğraştım düşün yani o kadar :) ama başka bi dostum ayda bi bile görmek istemiyor. çünkü fitne sokan biri kaynanası. bu insanına göre değişir. başta mutedil olmak, çok fazla sır vermeden yoklamak lazım. yoksa iyilikten hiçbir zarar gelmez keşke herkes candan olsa.
elti mevzusu çok başka bence. zamana yaymak lazım pat diye samimiyet olmuyor. istediğin samimiyetse sen de samimi olduğunu göstereceksin. ama karşılıklı bu işler. karşı taraf otsa sen ağzınla kuş tutsan da değişmez. Sen iyi ol ama tedbiri elden bırakma kimseye fırsat verme derim :)
Kendin ol yeter kendindede cok yaklasmak icin odun verme bir sure sonra yaptigin alttan almalar odun vermeler asli gorev gibi ustunr kaliyor daha yrni evlenmissin onunde bor omur var zamanla zaten eger uyusursaniz kaynasirsiniz kimseye saygisizlik etme kendinede ettirme yeter
bak canım kardeşim sana tek tavsiyem eğer seni üzecek bir konu olursa içine atma,onlarla güzel bir dille paylaş,birde içinden geldiği gibi davran yeter.zaten durumlar senin nasıl davranacağın konusunda seni şekillendirir.evet çok haklısınız zamanla bende takmamayı öğrenirmiyim yeni olduğum içinmi böyle çok detaylı düşünüyorum acaba?
bak canım kardeşim sana tek tavsiyem eğer seni üzecek bir konu olursa içine atma,onlarla güzel bir dille paylaş,birde içinden geldiği gibi davran yeter.zaten durumlar senin nasıl davranacağın konusunda seni şekillendirir.
İyi olmak için uğraşmayin. Olursa olur zaten. Kötü olmayin yeter. Uzaklığı bahane edin. Arayı çok açmayacak Kadar görüşun.açıkçası kendileri hep içe içe oldukları için pek geçinemezler. büyük eltim bana ayrı olunca sen gibi olucan dedi biz gibi altlı üstlü ayrı olmuyo asla dedi. ama uzak olunca birbirini arayıp sormayınca nasıl iyi olucan bu insanlarla :/
İyi olmak için uğraşmayin. Olursa olur zaten. Kötü olmayin yeter. Uzaklığı bahane edin. Arayı çok açmayacak Kadar görüşun.
Teşekkür etmiyorsa boşverin. Siz edin
Sizden öğrensin.
cunku daha yeni taniyorsun yeni evlisin sudan cikmis balik gibisin bende oleydim laf sokuyolardi iyilikle solendini zannedip anlamiyordum bile sonradan caktim simdi herkez senin ustune ustune oynar yeni gelinsin ya canim herkez sonra kenara cekilir tepkine bakar eger cemkirirsen en kotu insan sen olursun sonra adin cikar sa inmez daha asaya sabret esinninde temli temlinli kotulemeden anlat konusmalarinizdan haberdar olsun yarin birgun yarin birgun ustune oynadiklarinda kafadan solma bilgilrrle doldurmasinlar sonra kendini savunma durumunda bulursun sen bile anlamaz sin zor durumda kalirsin bunlarin hepsi tebrubeden canim inan zamanla anlarsin herkexe iyi niyetle bakarsin sonra benim gibi agzi acik kalirsinsaygısızlık çok şükür bugüne kadar kimseye etmedim. ama bazı imalı konuşmalar bakışlar canımı sıkmıyo değil sabretmeye çalışıyorum ben lafı anlayana kadar üstünden zaman geçiyo cevabını veremiyorum birazda saflık
cunku daha yeni taniyorsun yeni evlisin sudan cikmis balik gibisin bende oleydim laf sokuyolardi iyilikle solendini zannedip anlamiyordum bile sonradan caktim simdi herkez senin ustune ustune oynar yeni gelinsin ya canim herkez sonra kenara cekilir tepkine bakar eger cemkirirsen en kotu insan sen olursun sonra adin cikar sa inmez daha asaya sabret esinninde temli temlinli kotulemeden anlat konusmalarinizdan haberdar olsun yarin birgun yarin birgun ustune oynadiklarinda kafadan solma bilgilrrle doldurmasinlar sonra kendini savunma durumunda bulursun sen bile anlamaz sin zor durumda kalirsin bunlarin hepsi tebrubeden canim inan zamanla anlarsin herkexe iyi niyetle bakarsin sonra benim gibi agzi acik kalirsin
açıkçası kendileri hep içe içe oldukları için pek geçinemezler. büyük eltim bana ayrı olunca sen gibi olucan dedi biz gibi altlı üstlü ayrı olmuyo asla dedi. ama uzak olunca birbirini arayıp sormayınca nasıl iyi olucan bu insanlarla :/
İnsanları tanımadan samimiyet kurmamak gerektiğini, işe başlayınca ve evlenince çok iyi öğrendim. İnsanlar belli bir süre sonra kişiliklerini belli ediyorlar zaten en iyisi başta 'mesafeli' daha sonra da 'ayna' gibi olmak yani kim nasıl davranıyorsa öyle davran canım..
evet kızlar sorum açık ve net eş ailesiyle yani kayınvalide, kayınpeder, elti, abi ilişkileri nasıl olmalı? ben daha yeni evliyim ve bazı şeyleri dengede tutmaya çalışıyorum. bi önceki konum haricinde kimseyle bi derdim olsun istemiyorum.. onu bile görmezden gelerek hareket etmeye çalışıyorum. hatta eltilerimle samimi olmaya bile çalıştım ama sanki onlar ben gibi yaklaşmadılar bana. mesela büyük eltim eşimin amcasının gelini ile çok samimi zaten aynı mahalledeler hergün beraberler. bende iyi olup iyi geçinmek onları yakın arkadaş gibi görmek isterdim..ben uzağım onlara ee haliyle bende bazen kendimi çekiyorum mesafeli olmaya çalışıyorum bu seferde diyorumki birbirimizi hiç arayıp sormuyoruz bu nasıl akrabalık aramak gerekirmi ne kadar zamanda bir gidilir kayınvalideye, eltiye ? kv ile telefonda görüşüyoruz da eltilerle pek görüşmüyoruz.. ben kvden biraz uzağım eltilerim kv üst katlarında oturuyolar. yani gittiğimde 2 minibüse biniyorum + çalışıyorum, pazar tatilim . ama ben yinede eşimin ailesiyle ilişkilerimiz sağlam olsun isterdim. mesela eltilerle eşimin abisiyle gibi.. bizi geçtim kardeşler bile yakın değil birbirine ben böyle görmedim ne biliyim çok garip geliyo bu bana birbirlerine bağlı büyümemişler erkek kardeşler.. kardeşler hep bir olmadığı içinmi biz eltilerde samimi olamıyoruz acaba?
mesafeli olsan uzak ya gelmiyor gitmiyor aramıyo derler. sürekli gitsen yüzüne güler arkadan konuşurlar.
genel olarak bi soru bu herkes faydalanabilir diyerek konuyu açıyorum... ve ben bu ilişkileri gerçekten nasıl olmalı merak ediyorum çözemiyorum