eşinin ailesiyle ilişkiler nasıl olmalı?

sekerim00

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2013
6.150
9.642
evet kızlar sorum açık ve net eş ailesiyle yani kayınvalide, kayınpeder, elti, abi ilişkileri nasıl olmalı? ben daha yeni evliyim ve bazı şeyleri dengede tutmaya çalışıyorum. bi önceki konum haricinde kimseyle bi derdim olsun istemiyorum.. onu bile görmezden gelerek hareket etmeye çalışıyorum. hatta eltilerimle samimi olmaya bile çalıştım ama sanki onlar ben gibi yaklaşmadılar bana. mesela büyük eltim eşimin amcasının gelini ile çok samimi zaten aynı mahalledeler hergün beraberler. bende iyi olup iyi geçinmek onları yakın arkadaş gibi görmek isterdim..ben uzağım onlara ee haliyle bende bazen kendimi çekiyorum mesafeli olmaya çalışıyorum bu seferde diyorumki birbirimizi hiç arayıp sormuyoruz bu nasıl akrabalık aramak gerekirmi ne kadar zamanda bir gidilir kayınvalideye, eltiye ? kv ile telefonda görüşüyoruz da eltilerle pek görüşmüyoruz.. ben kvden biraz uzağım eltilerim kv üst katlarında oturuyolar. yani gittiğimde 2 minibüse biniyorum + çalışıyorum, pazar tatilim . ama ben yinede eşimin ailesiyle ilişkilerimiz sağlam olsun isterdim. mesela eltilerle eşimin abisiyle gibi.. bizi geçtim kardeşler bile yakın değil birbirine ben böyle görmedim ne biliyim çok garip geliyo bu bana birbirlerine bağlı büyümemişler erkek kardeşler.. kardeşler hep bir olmadığı içinmi biz eltilerde samimi olamıyoruz acaba?
mesafeli olsan uzak ya gelmiyor gitmiyor aramıyo derler. sürekli gitsen yüzüne güler arkadan konuşurlar.

genel olarak bi soru bu herkes faydalanabilir diyerek konuyu açıyorum... ve ben bu ilişkileri gerçekten nasıl olmalı merak ediyorum çözemiyorum

Gorumcelerimi severim bana bir zararlari yok sene de bir kaç kez de olsa görüşüyoruz ama daha fazla görüşmeyi isterdim, kafa dengi ikiside.
Kaynanamla aram yoktur, o bana karşı soğuk ben ona karşı. Ayda 1 falan gideriz oturup geliriz, oğluyla muhabbet eder, ben yok sayılırım :) ama çok takmiyorum artık mesafe iyidir bence kafa dengi olmayan insanlarla.

Yani... anlasabiliyorsaniz her hafta gorusseniz de olur ama pek sevmiyorsan mesafe iyidir, en azindan laf sokma, tartisma vs olmaz

Tutmaya çalıştığın gibi dengede olmalı. Zaten çalışıyorsunuz. Çok şık görüşmeye gerek yok. Zaten isteseniz de çok zor. Görüsebildiginiz zamanlarda güler yüzlü, saygılı olun, fazlasıyla yeter bence. Özel günlerini öğrenip arayabilirsiniz o günlerde.
Ailecek bir araya gelin. Esinizi de görüşturmus olursunuz kardeşleriyle. Herkese eşit mesafede durun.
Kayinvalinizi ihmal etmeyin. Ziyaret etmeye çalışın. Edemiyorsaniz arayıp bir ihtiyacı olup olmadığını sorun.

kısaca çok pimpriklilerse birde sürekli içinde tutup birbirlerine anlatıp sorunları büyütüyorlarsa,sürekli kocanızla size ait her şeye kendilerini sıkıştırıyorlarsa kim ne derse desin benden uzak Allaha yakın olsunlar

benimde bi tane görümcem var almanyada ama keşke burda olsaymış bi abla gibi çok seviyorum kendisini çok samimi güleryüzlü eşide öyle allah razı olsun onlardan.

anlaşamıyoruz diyemem anlaşıyoruz ama samimi olmaya gerek yok diyosunuz yani. kv bazen arar her hafta sonu çağırır gelin der ama benim evimin işi oluyo eşimle geçirmek istediğim günler oluyo bigün tatilim yani kırmakta istemiyorum ama gidesimde gelmiyor hiçç bazen

kv sağolsun geçen bi sarımsak ezici alet aldım orijinal bişey kendiside sarımsaklı şeyleri çok sever hoşuna gider dedim içimden geldi aldım. bi kere bile teşekkür etmedi. oktay ustada bi elma soyacağı varmış elmayı kendi soyuyoormus ondan bahsedip durdu bana. hiç teşekkür etmek adeti değildir insan bekliyo yani bi sağol desin yeterdi bana. görsem elma soyacagınıda alıverırdım yanıı artık hıc bısey alasım gelmıyo hevesım kaçtı :))

benim icin benden yasca buyuk bayan akrabalar (kv basta olmak uzere) komsu teyze,yasca buyuk beyler bakkal huseyin amca,bayan yasitlarim kuaforde ayda yilda gordugum nermin,erkek yasitlarimsa isyerindeki cayci ismail 5 yillik evliyim Allaha cok sukur busayede kimseyle problem yasamadim

açıkçası kendileri hep içe içe oldukları için pek geçinemezler. büyük eltim bana ayrı olunca sen gibi olucan dedi biz gibi altlı üstlü ayrı olmuyo asla dedi. ama uzak olunca birbirini arayıp sormayınca nasıl iyi olucan bu insanlarla :/

ne sayede anlamadım valla :)))

kimseye eşle arada geçen kötü şeyler anlatılmamalı .Kv yanında koca eleştirilmemeli ,biraz mesafeli olunmalı ..Onların gerçek anne babamız olmadığı unutulmamalı ..Ailenizde yaşanan problemler varsa onlarda anlatılmamalı ..Hal hatır sorulur,zor gnlerde,mutlu günlerde beraber olunur bitti gitti ..Fazlası zarar

işte sürekli çekişme olan insanlara mesafeli olcaksınız ki sizide araya katıp harcamasınlar.size karşı bi toparlansınlar sizi garanti görmesinler gaza getirmek için kullanmasınlar.bayramdan bayrama selam sabah yeter.

çok tşk ederim cevap için kesinlikle dikkate alıcam.. bu tavsiyelere ihtiyacım var işte benimde..

Napıcan samimiyeti rahatlık batıyomu ne çok iyi ol nede kötü şuanki durumun gayet iyi

valla canımcığım bu kadar matematiksel teoriler üretip düşünmeye gerek yok bence,durum ve şartlar o an neyi gerektiriyorsa öyle davran,sal gitsin kendini.

büyük eltimle bi ara yalnız kalmış sohbet ediyoduk bana küçük eltimin, görümcemin benim düğünümde bana altın alırken kuyumcuda söylediği şeyleri anlattı ona öyle almamışta bana niye öyle alıyormuş.... bizim bilezik hakkımızı yediğinden bahsetti ..

valla canımcığım bu kadar matematiksel teoriler üretip düşünmeye gerek yok bence,durum ve şartlar o an neyi gerektiriyorsa öyle davran,sal gitsin kendini.

ne güzel söylediniz keşke bende yapabilsem sanırım benim hassasiyetim kendi ailemden uzak oluşum ve onlara yakın davranmak isteyişim elin memleketinde kimsesizlik zor...

2 ay sonra evleniyorum.
Onları ilk tanıdığım günden beri çok sevdim. Onlarda beni... Maşallah.
Çevrem hep mesafeli olmam için beni uyardı.
Ama bugün yaşadığım bir olay iyi ki de kendi annem gibi sevmişim Kayınvalidemi dedirtti.
Benim annem değil Kayınvalidem tutuyordu sımsıkı elimi,gözyaşlarımı silen oydu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…