eşinin ailesiyle ilişkiler nasıl olmalı?

ay yazdıklarınızı gülerek okudum :))) ben gerçekten çok safım yaa fesat düşünmek istemediğim için iyi niyetli söylüyolar sanıyorum ama sonradan düşündükçe o laf batıyo bana altından bintürlü anlam çıkıyo :)) neden benim üstüme oynuyolar anlamıyorum şu an tek farkettiğim büyük eltim bana ortanca eltinin ve kv nin hep eksi yönlerini anlatarak benim onlardan soğumamı istiyo gibi geliyor bunu nasıl netleştiricem pis düşünmek istemiyorum ama aklıma gelio napim
sakin sakin sen tarafsizligini koru o anlatsin sen dinle ama yorum yapma seni okadar anlaiyorumki canim bilemezsin :-):-)

Ben 20 aylık evliyim anlatsam sana yaşadıklarımı Roman olur belki çektiğim sıkıntıları felan ben kendi halinde biriyimdir k.validem tam tersi gülmek eğlenmek konuşayım nasihat edeyim de nasıl olursa olsun der bazen küçük düşer ben çok sinir olurum ama biraz zaman geçince öğreniyorsun ben zor durumda kalıyorum hep diye üzülürdüm meğer millet bilirmiş onun bu hallerini.....
Neyse iki kaynım var ne görümcem ne eltim var iki abim var ikiside evli ben görümceyim aile hayatına pek karışmam bende arayıp sormam abimi ararım abimin biri annemgille oturur gittiğim zaman konuşurum belki onlarda diyordur hiç gelmiyor gitmiyor diye ama iki taraflı düşünmek lazım gerekli sebeplerim var benim ama ne öğrendin dersen
Az ve öz konuş, sırlarını paylaşma, kim sana ne kadar geliyorsa o kadar gitme Dost gibi görünen düşman çoktur ben yaşadım bir olay oldu beni istemeye geldiklerinde teyzesi ben şöyle arkasındayım böyle korurum gözünüz arkada kalmasın... Bir olay oluyor fıs ailem suçlanıyor felan
Kimse sevmez beni anladım ki eşimden başka o ailede kimseye güvende inançta yok anladım herkesin yerini değerini bende ona göre davranıyorum
1-En güzeli resmiyet üzerine vazife olmayana karışma için kaynasa bile konuşmamak için tut kendini
2-samimi olmak demek mutluluk demek değildir olmasın sana zarar verecekse
3-sen eşinle mutlu ol gerisi kapı kapanınca dışarıda kalıyor sözü eksik bir cümle (kimse ailesinin kötü olmasını istemez sadece üzerini örtmek için konuyu geçiştirir)
4-evde oturma iş bul çalış evde oturuyorsan çalışıyorsan zaten iş yerinde seni o meşgul eder evde de yorgun olup onu düşünecek zaman olmaz hafta sonunu da eşin ile geçir
5-çok konuşup muhabbet etsen geveze lafı bitmez az konuşsan ıyy hiç konuşmuyor suratsız felan konuşması dolanır

Hepsini yaşadım diyemem ama çevremde o kadar muzdarip olan varki bu konuda gelin kaynana diye bir kitap yazılsa çok satar ben Size bir kitap önereyim ama aile içinde eşinizin rolüde çok önemli
O kitap yapabilirseniz söylenenleri çok yararlı olur ama işte karşı tarafa uygulaya bilir misiniz o var

herkes neler çekiyo beterin beteri var.. zor zamanlar geçirmişsiniz ama şimdi iyisiniz çok şükürki halinize..
mesafeli bende mesafeli olmak istiyorumda bunun limiti nedir mesela kv ve eltilerimle neyle alakalı konulardan konuşmalı yada konuşmamalıyım bilemiyorum.

inşallah hep böyle gider ilişkinizz canımm
Bence samimi olmak için sakın uğraşma. Ben zamanında kv ile çok samimi oldum hayatımın hatasını yaptım. Şimdi haftada 1 gidiyorum ve asla telefonda konuşmuyoruz. Gittiğimde de haberlerden diziden konuşuyoruz. Sende öyle ol bence sakın özelini anlatma kimseye. Ve kimseye yaranmak için kendinden ödün verme. Senin için ne doğruysa öyle kalsın. Kimse için doğrundan yana şüpheye düşme. Zamanla öğreneceksiniz zaten bunları ama küçük bir tavsiyede benden olsun dedim :)

Ben 20 aylık evliyim anlatsam sana yaşadıklarımı Roman olur belki çektiğim sıkıntıları felan ben kendi halinde biriyimdir k.validem tam tersi gülmek eğlenmek konuşayım nasihat edeyim de nasıl olursa olsun der bazen küçük düşer ben çok sinir olurum ama biraz zaman geçince öğreniyorsun ben zor durumda kalıyorum hep diye üzülürdüm meğer millet bilirmiş onun bu hallerini.....
Neyse iki kaynım var ne görümcem ne eltim var iki abim var ikiside evli ben görümceyim aile hayatına pek karışmam bende arayıp sormam abimi ararım abimin biri annemgille oturur gittiğim zaman konuşurum belki onlarda diyordur hiç gelmiyor gitmiyor diye ama iki taraflı düşünmek lazım gerekli sebeplerim var benim ama ne öğrendin dersen
Az ve öz konuş, sırlarını paylaşma, kim sana ne kadar geliyorsa o kadar gitme Dost gibi görünen düşman çoktur ben yaşadım bir olay oldu beni istemeye geldiklerinde teyzesi ben şöyle arkasındayım böyle korurum gözünüz arkada kalmasın... Bir olay oluyor fıs ailem suçlanıyor felan
Kimse sevmez beni anladım ki eşimden başka o ailede kimseye güvende inançta yok anladım herkesin yerini değerini bende ona göre davranıyorum
1-En güzeli resmiyet üzerine vazife olmayana karışma için kaynasa bile konuşmamak için tut kendini
2-samimi olmak demek mutluluk demek değildir olmasın sana zarar verecekse
3-sen eşinle mutlu ol gerisi kapı kapanınca dışarıda kalıyor sözü eksik bir cümle (kimse ailesinin kötü olmasını istemez sadece üzerini örtmek için konuyu geçiştirir)
4-evde oturma iş bul çalış evde oturuyorsan çalışıyorsan zaten iş yerinde seni o meşgul eder evde de yorgun olup onu düşünecek zaman olmaz hafta sonunu da eşin ile geçir
5-çok konuşup muhabbet etsen geveze lafı bitmez az konuşsan ıyy hiç konuşmuyor suratsız felan konuşması dolanır

Hepsini yaşadım diyemem ama çevremde o kadar muzdarip olan varki bu konuda gelin kaynana diye bir kitap yazılsa çok satar ben Size bir kitap önereyim ama aile içinde eşinizin rolüde çok önemli
O kitap yapabilirseniz söylenenleri çok yararlı olur ama işte karşı tarafa uygulaya bilir misiniz o var

tavsiyeleriniz için çok tşk ederim kitabın adını öğrenebilirmiyim

Kayınvalidene saygu hürmette asla kusur etme gerçekten samimiyetle hürmetli ol ama yüzgöz olma. Eltilerinle ise iyi olmak zorude değilsin onlar da senin gibi elti yani. Bırak kayınların elitilerin seni merak etsinler iyi olmanın derdine düşsünler. Bunun için eşinle ve evinle çok mutlu olusan onlar da sizinle iletişim kurmak ister. Anlatabiliyor muyum ne kadar kendinzile iyi ve mutlu iseniz kardeşler ve eltiler tarafından merak edilirsiniz. Fakat sen eltilerinle iyi olma kayınlarına yaranma daha iyi gelin olma gayretleri gösteriirsen çaptan düşersin. Hayat hep böyledeğil midir kendisini yuvasını yönetebilen hayatı kotarabilen eltiler gelinler kızlar daha kıymetlidir. Sen onlara yaranmaya çalışarak onların gözünde daha iyi olmazsın anca acaba ne çıkarı var kuşkusunu oluşturursun.

Hele fazla yüzgöz olma, hele eşinle evinle daha iyi ol, huzurunuz kerkes tarafından görülsün, işinizi gücünüzü yoluna koyun bak gör sen o zaman itibarı:)))

çok şükür eşimlee evimle çok mutluyum. yaranma diyosunuz ya hani kimseye yaranma gibi bi huyum yoktur ama :) kv gittiğimde tatlı yaptım mesela dün bu yaranmak olmuyo demi içimden geldi yaptım kv düşünmez belki ama eltiler düşünürmü acaba yaranmaya çalışıyo diye

evet kızlar sorum açık ve net eş ailesiyle yani kayınvalide, kayınpeder, elti, abi ilişkileri nasıl olmalı? ben daha yeni evliyim ve bazı şeyleri dengede tutmaya çalışıyorum. bi önceki konum haricinde kimseyle bi derdim olsun istemiyorum.. onu bile görmezden gelerek hareket etmeye çalışıyorum. hatta eltilerimle samimi olmaya bile çalıştım ama sanki onlar ben gibi yaklaşmadılar bana. mesela büyük eltim eşimin amcasının gelini ile çok samimi zaten aynı mahalledeler hergün beraberler. bende iyi olup iyi geçinmek onları yakın arkadaş gibi görmek isterdim..ben uzağım onlara ee haliyle bende bazen kendimi çekiyorum mesafeli olmaya çalışıyorum bu seferde diyorumki birbirimizi hiç arayıp sormuyoruz bu nasıl akrabalık aramak gerekirmi ne kadar zamanda bir gidilir kayınvalideye, eltiye ? kv ile telefonda görüşüyoruz da eltilerle pek görüşmüyoruz.. ben kvden biraz uzağım eltilerim kv üst katlarında oturuyolar. yani gittiğimde 2 minibüse biniyorum + çalışıyorum, pazar tatilim . ama ben yinede eşimin ailesiyle ilişkilerimiz sağlam olsun isterdim. mesela eltilerle eşimin abisiyle gibi.. bizi geçtim kardeşler bile yakın değil birbirine ben böyle görmedim ne biliyim çok garip geliyo bu bana birbirlerine bağlı büyümemişler erkek kardeşler.. kardeşler hep bir olmadığı içinmi biz eltilerde samimi olamıyoruz acaba?
mesafeli olsan uzak ya gelmiyor gitmiyor aramıyo derler. sürekli gitsen yüzüne güler arkadan konuşurlar.

genel olarak bi soru bu herkes faydalanabilir diyerek konuyu açıyorum... ve ben bu ilişkileri gerçekten nasıl olmalı merak ediyorum çözemiyorum

valla bu genel sorunun cevabı çok göreceli, herkesin aile yapısı farklı, kaynana haftada bir gidebilirsin, diğerleriyle mutlaka görüşmelisiniz diye bişey yok, herkesin işi gücü var, belki daha iyi anlaştığı başka insanlar var, belki başka aktiviteler aile buluşmalarından daha cazip onlar için. Eltim yok ama olsa daha çok görüşmeliyiz diye aklımın ucundan geçmezdi herhalde. bence onlardaki genel akış neyse ona uy, eski köye yeni adet getirmeye çalışma derim

canım ben 7yıllık evliyim kv iki yıl önce vefat etti çok iyi anlaşırdık iki gün görmezsek birbirimizi olmazdı alt üst oturmuyoruz ama yakınız görümcelerm var bekar kafa dengi yaşıt sayılırız aynı iki gün gitmesem ararlar nerde kaldın gitmezsem gelirler onlar bana böyleler ama bende onlara öyleyim değer veriyorum değer verdiğimi hissrttiriyorum eltim var bitane iyi anlaşırız ben pek takmam onu ama ailede en çok ben ona saygı duyarım pek kimseyle anlaşmaz kayınlarım var aramız iyidir çok sıkı fıkı değiliz istememde zaten ama aramızda bi samimiyet var ben eşimden daha iyiyim onlara omlarda bana iş sende bitiyo yaşım küçük olmasına rağmen benden büyükler bile gelip dertlerini çok rahatlıkla anlatıp evime geşip gidiyolar onlara karşı ön yargılı olma canım aranı iyi tutmaya çalış arayıp sormak görmek hediyeleşmek ilişkiyi daha iyi yapar ama sen bunları yapmana rağmen değer görmüyosan çokta uğraşma derim

çok haklsınız ama ne bilim küçük olarak bişey göremeyince (düğününde bile) benimde onlara hiç bişey alasımda gelmiyo yapasımda..
mesela ben daha nişanlanmadan kv ve eltilerime içimden geldi fincan tk alıp gönderdim. asla karşılığını beklediğim için göndermedim. hatta unuttum bile öyle bişey aldıgımı. evlendim. büyük eltim küçük eltimle benim konsoluma koymak için hediye alacaklarmış bana öyle söylüyo. hani diyo sen bize fincan tk aldın ya onun için diyo dedim ben karşılık görmek için almadım gerek yok... hani öyle bile olsa karşılık olarak alcam dermi bi insan.

mesafe anahtar kelime.
bence es ailesi ile dialog sınırı asmamalı. yani çok bozulsan dahi ömür boyu yüzyüze bakacagın için pişman olunacak sey yapılmamalı. kötü manada sınır bu. iyi manada da eğer cok iyi insanlarsa ve cok seviyorsan ilişki zamana yayılmalı yıllar içinde sıcaklaşılabılır.ancak bence arkadaslık vs gereksiz. işte görüşünce iyyi gecinip kötü insanlarsa da geri dırmak yeter.
konu sahibi samimi olup naapıcan. her ailede bi dengw vardır. cok irdelemesen iyi olur.

çok haklısınız daha tanımam gerekiyor sanırım 6 ayda ne kadar tanıyabilirki insan insanı içini bilebilirki mesafe en iyisi gerçekten

Bence gerektigi gibi olmali ne cok samimi ne cok soguk cagirirlarsa gidersin gerektiginde sende evine cagirirsin onlar nasil davranirsa sende ona gore davran

öyleki bazen çok güleryüzlü bazen çok suratları asık oluyo dengem şaşıyo bende çok güleryüzlüyümdür üzülüyorum böyle olunca kimseyi üzücek bişeyde yapmıyorum kimseye kimsenin lafınıda yapmıyorum çok değişikler onlara görede ben öyleyimdir belki :)

Öyle bir konu açmışsın ki yani verilecek cevaplar %90 bellidir. Bunu sen neden insanlara soruyorsun ki, kendi düşüncelerin yok mu?

Çoğu kişi yaşadıklarından dolayı “uzak dur” diyecek ama her ilişki kendine özeldir. İyi ilişkiler kurulamaz diye asla bir kaide yoktur. Keşke kurulabilse…

Bunun ilk adımı da ön yargısız yaklaşmaktır. Ama konu açmanda bile bir ön yargı olduğu için ilişkinin seyri belli gibi…

Öyle bir konu açmışsın ki yani verilecek cevaplar %90 bellidir. Bunu sen neden insanlara soruyorsun ki, kendi düşüncelerin yok mu?

Çoğu kişi yaşadıklarından dolayı “uzak dur” diyecek ama her ilişki kendine özeldir. İyi ilişkiler kurulamaz diye asla bir kaide yoktur. Keşke kurulabilse…

Bunun ilk adımı da ön yargısız yaklaşmaktır. Ama konu açmanda bile bir ön yargı olduğu için ilişkinin seyri belli gibi…

ben konuyu açarken sizin eşinizin ailesiyle ilişkiniz nasıl diye bi konu açmadım.. deneyimli olan evli bayanlardan yorum almak için açtım. ilk başta hiç önyargılı olmadım. çok yakın yaklaştım sevecen davrandım. ama karşımdakiler o kadar değişken davrandı ki ben bu ilişkilerin nasıl olacağını bi türlü çözemedim. genel olarak yapılan yorumlarda dikkat ederseniz, sen böyle olursan şöyle olurlar onlar böyleyse sende öyle ol gibisinden. ben bunda bi sıkıntı göremedim. o zaman kimse konu açmasın bir derdim varda herkesin kendine göre fikri vardır sonuçta.

ben konuyu açarken sizin eşinizin ailesiyle ilişkiniz nasıl diye bi konu açmadım.. deneyimli olan evli bayanlardan yorum almak için açtım. ilk başta hiç önyargılı olmadım. çok yakın yaklaştım sevecen davrandım. ama karşımdakiler o kadar değişken davrandı ki ben bu ilişkilerin nasıl olacağını bi türlü çözemedim. genel olarak yapılan yorumlarda dikkat ederseniz, sen böyle olursan şöyle olurlar onlar böyleyse sende öyle ol gibisinden. ben bunda bi sıkıntı göremedim. o zaman kimse konu açmasın bir derdim varda herkesin kendine göre fikri vardır sonuçta.

Bazı konular vardır ki çok hittir evlilik hayatında. Yaklaşımlar genelde bellidir.

Yorumları okumadım ancak yoldan geçen 100 kişiye sorarsan rahat 70 i uzak ilişkilerin olması gerektiğini, dünya hayatında bu sıfatlardaki şahıslarla asla yıldızların barışmayacağını savunur. Ben de Türkiye’de yaşıyorum yani uzayda falan değilim. Aslında buna rağmen ilişkiler kişi ve aile bazlıdır.

Kimse konu açmasın gibi bir şey ima ettiğimi sanmıyorum ama bu tür konular her yere çekilir. Seni dinlerken bir de karşı tarafın dinlenmesi lazım mesela…

Bazı konular vardır ki çok hittir evlilik hayatında. Yaklaşımlar genelde bellidir.

Yorumları okumadım ancak yoldan geçen 100 kişiye sorarsan rahat 70 i uzak ilişkilerin olması gerektiğini, dünya hayatında bu sıfatlardaki şahıslarla asla yıldızların barışmayacağını savunur. Ben de Türkiye’de yaşıyorum yani uzayda falan değilim. Aslında buna rağmen ilişkiler kişi ve aile bazlıdır.

Kimse konu açmasın gibi bir şey ima ettiğimi sanmıyorum ama bu tür konular her yere çekilir. Seni dinlerken bir de karşı tarafın dinlenmesi lazım mesela…

her konuda bu böyle değilmidir beni dinliyosanız karşı tarafıda dinlemelisiniz elbette. ama yapılan yorumlarla kimse bana kötü ol demedi. göreceli olduğu konuda haklısınız tabiki. siz dediniz ya kendi fikirlerin yokmu? burda her konu açanın kendine göre fikri muhakkak vardır o zaman kimse açmasın konu demek istedim ben yanlış anlatmış olmayayım. bende size uzayda yaşıyo olmanızla alakalı bi şey ima etmedim sanıyorum.

evet kızlar sorum açık ve net eş ailesiyle yani kayınvalide, kayınpeder, elti, abi ilişkileri nasıl olmalı? ben daha yeni evliyim ve bazı şeyleri dengede tutmaya çalışıyorum. bi önceki konum haricinde kimseyle bi derdim olsun istemiyorum.. onu bile görmezden gelerek hareket etmeye çalışıyorum. hatta eltilerimle samimi olmaya bile çalıştım ama sanki onlar ben gibi yaklaşmadılar bana. mesela büyük eltim eşimin amcasının gelini ile çok samimi zaten aynı mahalledeler hergün beraberler. bende iyi olup iyi geçinmek onları yakın arkadaş gibi görmek isterdim..ben uzağım onlara ee haliyle bende bazen kendimi çekiyorum mesafeli olmaya çalışıyorum bu seferde diyorumki birbirimizi hiç arayıp sormuyoruz bu nasıl akrabalık aramak gerekirmi ne kadar zamanda bir gidilir kayınvalideye, eltiye ? kv ile telefonda görüşüyoruz da eltilerle pek görüşmüyoruz.. ben kvden biraz uzağım eltilerim kv üst katlarında oturuyolar. yani gittiğimde 2 minibüse biniyorum + çalışıyorum, pazar tatilim . ama ben yinede eşimin ailesiyle ilişkilerimiz sağlam olsun isterdim. mesela eltilerle eşimin abisiyle gibi.. bizi geçtim kardeşler bile yakın değil birbirine ben böyle görmedim ne biliyim çok garip geliyo bu bana birbirlerine bağlı büyümemişler erkek kardeşler.. kardeşler hep bir olmadığı içinmi biz eltilerde samimi olamıyoruz acaba?
mesafeli olsan uzak ya gelmiyor gitmiyor aramıyo derler. sürekli gitsen yüzüne güler arkadan konuşurlar.

genel olarak bi soru bu herkes faydalanabilir diyerek konuyu açıyorum... ve ben bu ilişkileri gerçekten nasıl olmalı merak ediyorum çözemiyorum
Eltiyle görümceyle kaynanayla şunla bunla nasıl olur nasıl davranılır diye bir şartname yok.Bir insanın kafa yapısı uyuyorsa görüşürsün uymuyorsa mesafeli görüşürsün.Kimsenin de kimseyle içli dışlı olmasına gerek yok.Eltin amcasının geliniyle samimi olabilir.Senin hiç samimi arkadaşın tanıdığın yok mu?Çalışıyorsun da.Gerek yok.

Eltiyle görümceyle kaynanayla şunla bunla nasıl olur nasıl davranılır diye bir şartname yok.Bir insanın kafa yapısı uyuyorsa görüşürsün uymuyorsa mesafeli görüşürsün.Kimsenin de kimseyle içli dışlı olmasına gerek yok.Eltin amcasının geliniyle samimi olabilir.Senin hiç samimi arkadaşın tanıdığın yok mu?Çalışıyorsun da.Gerek yok.

insan yine bir arkadaşı olsun istiyor arkadaşım yok bu şehirde yeniyim onlarda ben gibi genç..anlaşırız diye düşündüm ama olmuyomuş demekki olmayınca zorlamıyorum artık burdaki yorumlar iyi geldi bana...

X