- 28 Ocak 2015
- 99
- 64
benim icin benden yasca buyuk bayan akrabalar (kv basta olmak uzere) komsu teyze,yasca buyuk beyler bakkal huseyin amca,bayan yasitlarim kuaforde ayda yilda gordugum nermin,erkek yasitlarimsa isyerindeki cayci ismail5 yillik evliyim Allaha cok sukur busayede kimseyle problem yasamadim
Tek kelime: Mesafeli. Dengede tutmaya çalışmaya devam et canım.. Bi suyu çıktı mı bi daha toplamıyor. Çok samimi olmaya çalışırsan yılışık derler, abartılı mesafeli olsan soğuk nevale derler.. Sana bir örnek vereyim kendimden
Evliliğimin ilk yılında eşim askerliğini yaptı, ben de bu yüzden sık sık kvim evine giderdim özellikle gündüzleri orda olurdum. O kadar çok kavga ederlerdi ki anlatamam cnm uzaktan hiç öyle durmuyorlardı ama içlerinde biraz fazla kalınca alıştıklarından sanırım benim yanımda birbirlerine giriyorlardı. Arada bana da sataşıyorlardı ben de hasbinallah deyip çekiliyordum. Bir gün kv dediki "kızım onlar sana bi şey derse sen de karşılık ver" Günahı vebali boynuna, kendimi savunayım diye mi dedi yoksa başka bi niyetimi vardı bilmiyorum ama ben de "anne ben evimde böyle bi şey görmedim biz kavga etmezdik kardeşlerimizle üvey kardeşim olduğu halde, istesem de karşılık veremem" dedim. O da bana atnen şu cevabı verdi: "Olsun olsun arada kavga etmek iyidir sonrasında birbirimizi tutarız"
Allaha şükür çok sürmedi eşim evimize döndü de, ben de hazır tiksinmişken o kadar sık görmez oldum. Sonrasında da farklı illerde yaşamaya başladık zaten... Şimdi sadece whatsapptn falan konuşuyoruz görümcelerimle, kv ile de özel günlerde falan telefonla, ya da bayramdan bayrama yüzyüze... Torun olmasa o da olur mu bilmiyorum hiç
Gerçekten bir suyu çıktı mı bi daha toplanmıyorlar. Önce evinde huzur mutluluk olsun, sonra eşinin ailesiyle mutlu olursun. Tamamen kop demem asla sonuçta akrabandır onlar da. Ama mesafeni korumak, herkesin yerini bilmesi çok çok güzel bişey canım.... Uzun yazdım kusura bakma dolmuşum heralde
Benim kaynanam bana cok düşkün bende seviyorum onu. Sözlüm şehir dışında o yüzden rahatça gel bizde kal özledim seni falan diyor yalvarircasina. Ama benim içimden gelmiyor gitmiyorum. Üzülüyor yinede bisey demiyo kadıncağız. Zamana bırakmak lazim heralde oturur zamanla bilmiyorum. Yada öyle olur umarım.
herkes neler çekiyo beterin beteri var.. zor zamanlar geçirmişsiniz ama şimdi iyisiniz çok şükürki halinize..
mesafeli bende mesafeli olmak istiyorumda bunun limiti nedir mesela kv ve eltilerimle neyle alakalı konulardan konuşmalı yada konuşmamalıyım bilemiyorum.
inşallah hep böyle gider ilişkinizz canımm
belki oda seni deniyordur. dikkatli ol bilmedim duymadim görmedim modunda ol herzaman eltin konuyu acarsada bosver ya hakkinda konusmayalim de kapat konuyubüyük eltim bana kv nin dedikodusunu her defasında bir araya geldiğimizde yapar ona zamanında neler çektirdiğinden bahseder aynı şeyleri defalarca dinlemekten sıkıldım ama gidip bunu asla kv ye söylemedim söylemem anlatmam. ama bende güvenmiyorum bu konuda onlara bende söylemem yani inşallah söylemem bigün benimde damarıma basmazda
K.validem. Hep der ki' kayın avradı hayın avradı' istisnalar vardır ama kardeş kardeşi kıskanır ken elin kızı elin kızını nasıl kıskanmasın. Bu şekilde tabir etmek istemezdim ama bulamadım 3 maymun oynamak gerek görmedim duymadım bilmiyorum diğer türlü kafan bir türlü rahat olmuyorbelki oda seni deniyordur. dikkatli ol bilmedim duymadim görmedim modunda ol herzaman eltin konuyu acarsada bosver ya hakkinda konusmayalim de kapat konuyu
ne sayede anlamadım valla :)))
Yaa ne güldüm, çok keyifli yazmışsınızbizde öyle olcaz yaş farkından dolayı Amaaa en büyük sorun çok ama çok bağlı ailesine . Allah rahmet eğlesin annesi yok neyseki, yoksa bana gerçekten çok çektirirmiş diye hissettim.
Ben 2 yillik evliyim bu sürecte edindigim tecrübelerden yola cikarak sana sunlari diyebilirim. Benim icin en önemlisi ben ne yaparsam yapayim gerek dogru gerekse yanlis esimin beni asla gerek kendi ailem gerekse onun ailesinin önünde yargilamamasi asagilamamasi yani kisacasi her ne olursa olsun saygili ol esinle birbirine milletin yaninda. Eve gelince istediginizi diyin birbirinize ama baskalarinin yaninda belli etmeyin. Birde özel mahremiyetinizi veya evde yasananlari anlatmayin. Eltiler genel olarak sinsi ve kiskanc olurlar illaki iyi gecinen eltiler istisnalarda vardir ama genel olarak anlasamazlar bu yüzden sen tedbirli davran. Iyi gecin ama özel hicbirseyini paylasma. Kayinvalideye gelirsek ben kayinvalidemi gercekten cok severim sayarim ama konusacak bir konu bulamam kafa yapimiz cok uyusmadigi icin. Gerektiginde konusurum haftada 1-2 kere ziyaret ederim oda memnun olur. Arada misafiri olur bende bazen gider yardim ederim duasini alirim. Görümcelerim desen 2 tane agizlari var dilleri yok o cinsten cok iyiler bende ikisini cok severim genelde abisini degilde beni tutarlar asla dedikodumu yapmazlar ve beni hep desteklerler sagolsunlar. Bende tabiki karsiligini veririm bir ihtiyaclari oldugunda vs. Yani uzun lafin kisasi herkesle iyi ol ama özelini paylasma ve baskalari hakkinda konusma kimsenin eline seni kötüleyecek kozlar verme. Herseyini paylasabildigin birtek esin olur. Gerisi dis kapinin dis mandallari zaten.
Baskalarini cekistirirken yorum yapma sende birseyler ekleme. Kimseyi cekistirme. Klasik konusmalara ortak ol nasilsin napiyorsun veya ne bileyim birsürü konu var ama dedikodulara ortak olupta sende birsey ekleme sen a dersin onlar b duyar sonra ortalikta c anlatirir anladinMahremiyetini esinle arandakileri veya kendi ailendeki sorunlari anlatma. Yani özelini kimse bilmesin kimsenin eline seni konusacak cekistircek veya kötüleyecek koz verme. Bunun disindada hersey konusulabilir.. bence
belki oda seni deniyordur. dikkatli ol bilmedim duymadim görmedim modunda ol herzaman eltin konuyu acarsada bosver ya hakkinda konusmayalim de kapat konuyu
Resmiyet en güzeli resmi olacaksın kişiliğini göstermen gerekiyor bence yoksa böyle düşünürsen kime nasıl davranman gerektiğini çözemezsin sen kendi benliğini ortaya koy beğenen gelir seni bulur zaten ama yeni evliyim yazmışsın ne kadar yenisin bilmiyorum ama evlilik oturana kadar aileyi tanıyana kadar böyle olur genelde çok konuşmak kaynaşmak istiyorsan onlar aramıyorsa bir - iki sen ara baktın devam ediyor sende onlar gibi ol ama bana sorsan Resmiyet en güzeli
K.validem. Hep der ki' kayın avradı hayın avradı' istisnalar vardır ama kardeş kardeşi kıskanır ken elin kızı elin kızını nasıl kıskanmasın. Bu şekilde tabir etmek istemezdim ama bulamadım 3 maymun oynamak gerek görmedim duymadım bilmiyorum diğer türlü kafan bir türlü rahat olmuyor
15 gunde bir kv kp ayda bir elti bence
Mesafeli olmakta fayda var bence..
Cok icli disli olsan ne olucak bosver ..
yani kimseyi ne kendi ozelime alirim ne de selam sabah keser soguk soguk davranirim.komsu teyzeye nasil saygida kusur etmeyip halini hatrini soruyorsam,arada derdini sorup yardimci olacagim bisey varsa oluyorsam kv ve diger buyuklere de oyleyim.saygida kusur etmem ama kv diye kimseyi anne abla filan yerine de koymam.ne kan bagim var ne bisey sonucta.bu yuzden beklentimde cok cok azdir,yani kisacasi mesafeliyim
evet kızlar sorum açık ve net eş ailesiyle yani kayınvalide, kayınpeder, elti, abi ilişkileri nasıl olmalı? ben daha yeni evliyim ve bazı şeyleri dengede tutmaya çalışıyorum. bi önceki konum haricinde kimseyle bi derdim olsun istemiyorum.. onu bile görmezden gelerek hareket etmeye çalışıyorum. hatta eltilerimle samimi olmaya bile çalıştım ama sanki onlar ben gibi yaklaşmadılar bana. mesela büyük eltim eşimin amcasının gelini ile çok samimi zaten aynı mahalledeler hergün beraberler. bende iyi olup iyi geçinmek onları yakın arkadaş gibi görmek isterdim..ben uzağım onlara ee haliyle bende bazen kendimi çekiyorum mesafeli olmaya çalışıyorum bu seferde diyorumki birbirimizi hiç arayıp sormuyoruz bu nasıl akrabalık aramak gerekirmi ne kadar zamanda bir gidilir kayınvalideye, eltiye ? kv ile telefonda görüşüyoruz da eltilerle pek görüşmüyoruz.. ben kvden biraz uzağım eltilerim kv üst katlarında oturuyolar. yani gittiğimde 2 minibüse biniyorum + çalışıyorum, pazar tatilim . ama ben yinede eşimin ailesiyle ilişkilerimiz sağlam olsun isterdim. mesela eltilerle eşimin abisiyle gibi.. bizi geçtim kardeşler bile yakın değil birbirine ben böyle görmedim ne biliyim çok garip geliyo bu bana birbirlerine bağlı büyümemişler erkek kardeşler.. kardeşler hep bir olmadığı içinmi biz eltilerde samimi olamıyoruz acaba?
mesafeli olsan uzak ya gelmiyor gitmiyor aramıyo derler. sürekli gitsen yüzüne güler arkadan konuşurlar.
genel olarak bi soru bu herkes faydalanabilir diyerek konuyu açıyorum... ve ben bu ilişkileri gerçekten nasıl olmalı merak ediyorum çözemiyorum
Bence gerektigi gibi olmali ne cok samimi ne cok soguk cagirirlarsa gidersin gerektiginde sende evine cagirirsin onlar nasil davranirsa sende ona gore davranevet kızlar sorum açık ve net eş ailesiyle yani kayınvalide, kayınpeder, elti, abi ilişkileri nasıl olmalı? ben daha yeni evliyim ve bazı şeyleri dengede tutmaya çalışıyorum. bi önceki konum haricinde kimseyle bi derdim olsun istemiyorum.. onu bile görmezden gelerek hareket etmeye çalışıyorum. hatta eltilerimle samimi olmaya bile çalıştım ama sanki onlar ben gibi yaklaşmadılar bana. mesela büyük eltim eşimin amcasının gelini ile çok samimi zaten aynı mahalledeler hergün beraberler. bende iyi olup iyi geçinmek onları yakın arkadaş gibi görmek isterdim..ben uzağım onlara ee haliyle bende bazen kendimi çekiyorum mesafeli olmaya çalışıyorum bu seferde diyorumki birbirimizi hiç arayıp sormuyoruz bu nasıl akrabalık aramak gerekirmi ne kadar zamanda bir gidilir kayınvalideye, eltiye ? kv ile telefonda görüşüyoruz da eltilerle pek görüşmüyoruz.. ben kvden biraz uzağım eltilerim kv üst katlarında oturuyolar. yani gittiğimde 2 minibüse biniyorum + çalışıyorum, pazar tatilim . ama ben yinede eşimin ailesiyle ilişkilerimiz sağlam olsun isterdim. mesela eltilerle eşimin abisiyle gibi.. bizi geçtim kardeşler bile yakın değil birbirine ben böyle görmedim ne biliyim çok garip geliyo bu bana birbirlerine bağlı büyümemişler erkek kardeşler.. kardeşler hep bir olmadığı içinmi biz eltilerde samimi olamıyoruz acaba?
mesafeli olsan uzak ya gelmiyor gitmiyor aramıyo derler. sürekli gitsen yüzüne güler arkadan konuşurlar.
genel olarak bi soru bu herkes faydalanabilir diyerek konuyu açıyorum... ve ben bu ilişkileri gerçekten nasıl olmalı merak ediyorum çözemiyorum
Bence hayat gidişatı kendi belirliyor. Ben tek gelinim iki görümcem var biri zaten yakın arkadaşım. Diğeri üni de sık sık gelir bizde kalır hatta masa bile aldım yatılı gelsin çalışsın bizim evde diye. Mesela alışverişte bişeyi onlara yakıştırırsam alırım hediye ederim. Onlarda benim fikirlerimi sorarlar her konuda. Kv ile de çok iyiyiz oda alışverişe giderken bile kızlarını değil beni arar senin zevkine güveniyorum diye. Öğretmen olduğum için çocuk konularımda fikirlerimi dinler. Küçük görümcem ömceden çok asiydi mesela ama yumuşak ama kararlı yaklaşımlarla çok uyumlu biri oldu. Kp de bi konuda fikir sorarsam muhakkak dikkate alır ama onunla daha seviyeliyiz. Ama genel olarak kızlarından ayırmazlar tabi ki kızları kadar yakın olamam onlara bi kan bağımız yok ama olabilecek en iy seviyedeyiz. Ilerde koşulşar değişirse ne olur bilemem tabievet kızlar sorum açık ve net eş ailesiyle yani kayınvalide, kayınpeder, elti, abi ilişkileri nasıl olmalı? ben daha yeni evliyim ve bazı şeyleri dengede tutmaya çalışıyorum. bi önceki konum haricinde kimseyle bi derdim olsun istemiyorum.. onu bile görmezden gelerek hareket etmeye çalışıyorum. hatta eltilerimle samimi olmaya bile çalıştım ama sanki onlar ben gibi yaklaşmadılar bana. mesela büyük eltim eşimin amcasının gelini ile çok samimi zaten aynı mahalledeler hergün beraberler. bende iyi olup iyi geçinmek onları yakın arkadaş gibi görmek isterdim..ben uzağım onlara ee haliyle bende bazen kendimi çekiyorum mesafeli olmaya çalışıyorum bu seferde diyorumki birbirimizi hiç arayıp sormuyoruz bu nasıl akrabalık aramak gerekirmi ne kadar zamanda bir gidilir kayınvalideye, eltiye ? kv ile telefonda görüşüyoruz da eltilerle pek görüşmüyoruz.. ben kvden biraz uzağım eltilerim kv üst katlarında oturuyolar. yani gittiğimde 2 minibüse biniyorum + çalışıyorum, pazar tatilim . ama ben yinede eşimin ailesiyle ilişkilerimiz sağlam olsun isterdim. mesela eltilerle eşimin abisiyle gibi.. bizi geçtim kardeşler bile yakın değil birbirine ben böyle görmedim ne biliyim çok garip geliyo bu bana birbirlerine bağlı büyümemişler erkek kardeşler.. kardeşler hep bir olmadığı içinmi biz eltilerde samimi olamıyoruz acaba?