eşinin ailesiyle ilişkiler nasıl olmalı?

Benim kaynanam bana cok düşkün bende seviyorum onu. Sözlüm şehir dışında o yüzden rahatça gel bizde kal özledim seni falan diyor yalvarircasina. Ama benim içimden gelmiyor gitmiyorum. Üzülüyor yinede bisey demiyo kadıncağız. Zamana bırakmak lazim heralde oturur zamanla bilmiyorum. Yada öyle olur umarım.

Yaa ne güldüm, çok keyifli yazmışsınız bizde öyle olcaz yaş farkından dolayı Amaaa en büyük sorun çok ama çok bağlı ailesine . Allah rahmet eğlesin annesi yok neyseki, yoksa bana gerçekten çok çektirirmiş diye hissettim.

herkes neler çekiyo beterin beteri var.. zor zamanlar geçirmişsiniz ama şimdi iyisiniz çok şükürki halinize..
mesafeli bende mesafeli olmak istiyorumda bunun limiti nedir mesela kv ve eltilerimle neyle alakalı konulardan konuşmalı yada konuşmamalıyım bilemiyorum.

inşallah hep böyle gider ilişkinizz canımm

Ben 2 yillik evliyim bu sürecte edindigim tecrübelerden yola cikarak sana sunlari diyebilirim. Benim icin en önemlisi ben ne yaparsam yapayim gerek dogru gerekse yanlis esimin beni asla gerek kendi ailem gerekse onun ailesinin önünde yargilamamasi asagilamamasi yani kisacasi her ne olursa olsun saygili ol esinle birbirine milletin yaninda. Eve gelince istediginizi diyin birbirinize ama baskalarinin yaninda belli etmeyin. Birde özel mahremiyetinizi veya evde yasananlari anlatmayin. Eltiler genel olarak sinsi ve kiskanc olurlar illaki iyi gecinen eltiler istisnalarda vardir ama genel olarak anlasamazlar bu yüzden sen tedbirli davran. Iyi gecin ama özel hicbirseyini paylasma. Kayinvalideye gelirsek ben kayinvalidemi gercekten cok severim sayarim ama konusacak bir konu bulamam kafa yapimiz cok uyusmadigi icin. Gerektiginde konusurum haftada 1-2 kere ziyaret ederim oda memnun olur. Arada misafiri olur bende bazen gider yardim ederim duasini alirim. Görümcelerim desen 2 tane agizlari var dilleri yok o cinsten cok iyiler bende ikisini cok severim genelde abisini degilde beni tutarlar asla dedikodumu yapmazlar ve beni hep desteklerler sagolsunlar. Bende tabiki karsiligini veririm bir ihtiyaclari oldugunda vs. Yani uzun lafin kisasi herkesle iyi ol ama özelini paylasma ve baskalari hakkinda konusma kimsenin eline seni kötüleyecek kozlar verme. Herseyini paylasabildigin birtek esin olur. Gerisi dis kapinin dis mandallari zaten.

Baskalarini cekistirirken yorum yapma sende birseyler ekleme. Kimseyi cekistirme. Klasik konusmalara ortak ol nasilsin napiyorsun veya ne bileyim birsürü konu var ama dedikodulara ortak olupta sende birsey ekleme sen a dersin onlar b duyar sonra ortalikta c anlatirir anladin Mahremiyetini esinle arandakileri veya kendi ailendeki sorunlari anlatma. Yani özelini kimse bilmesin kimsenin eline seni konusacak cekistircek veya kötüleyecek koz verme. Bunun disindada hersey konusulabilir.. bence

belki oda seni deniyordur. dikkatli ol bilmedim duymadim görmedim modunda ol herzaman eltin konuyu acarsada bosver ya hakkinda konusmayalim de kapat konuyu

Resmiyet en güzeli resmi olacaksın kişiliğini göstermen gerekiyor bence yoksa böyle düşünürsen kime nasıl davranman gerektiğini çözemezsin sen kendi benliğini ortaya koy beğenen gelir seni bulur zaten ama yeni evliyim yazmışsın ne kadar yenisin bilmiyorum ama evlilik oturana kadar aileyi tanıyana kadar böyle olur genelde çok konuşmak kaynaşmak istiyorsan onlar aramıyorsa bir - iki sen ara baktın devam ediyor sende onlar gibi ol ama bana sorsan Resmiyet en güzeli

belki oda seni deniyordur. dikkatli ol bilmedim duymadim görmedim modunda ol herzaman eltin konuyu acarsada bosver ya hakkinda konusmayalim de kapat konuyu
K.validem. Hep der ki' kayın avradı hayın avradı' istisnalar vardır ama kardeş kardeşi kıskanır ken elin kızı elin kızını nasıl kıskanmasın. Bu şekilde tabir etmek istemezdim ama bulamadım 3 maymun oynamak gerek görmedim duymadım bilmiyorum diğer türlü kafan bir türlü rahat olmuyor

Mesafeli olmakta fayda var bence..

Cok icli disli olsan ne olucak bosver ..

ne sayede anlamadım valla :)))

yani kimseyi ne kendi ozelime alirim ne de selam sabah keser soguk soguk davranirim.komsu teyzeye nasil saygida kusur etmeyip halini hatrini soruyorsam,arada derdini sorup yardimci olacagim bisey varsa oluyorsam kv ve diger buyuklere de oyleyim.saygida kusur etmem ama kv diye kimseyi anne abla filan yerine de koymam.ne kan bagim var ne bisey sonucta.bu yuzden beklentimde cok cok azdir,yani kisacasi mesafeliyim

haha tesekkur ederim Allah rahmet eylesin annesine de ,o bagli olsun sonucta kani cani ama kimseden ayni seyi bekleyemez ki bu saglikli da degil.saygida kusur olmasin,samimiyet filan bunlar bana hikaye gibi geliyor.samimi oldukca beklenti yukseliyor,beklenti yukseldikce en ufak hatalar insana batiyor.ne kadar az beklenti o kadar cok samimiyet

evet yapılmayacak şeyler değil deneyimli ablalardan yorum istedim işte böyle çok teşekkür ederim ama ben ne kadar böyle davranırsam benden onlarda o kadar uzaklaşırlar bi değişikler yaa sormayın bende çözemedim büyük eltim bazen hiç bişey yok gibi iyidir o iyi olunca ben de iyiyim sonra bi bakarsın yüzüne bakmaz gülmez küçük eltim ağzının kemiği yok kırılcakmı diye düşünmeden herşeyi söyler gülerek laf söylemeler anlamıyorum

6 ay oldu evleneli ben normal oldugum gibi davranıyorum ama karşımdakiler değişiklik gösterince hep bende bu sefer nasıl davranacagımı şaşırıyorum yaa. arasam ne konuşcam paylaşcak bişeym yokki onlarla

sizin eltiniz varmı merak ettim eltiden soğumak için bir sebep bence bu kaynı hayın olarak görmek keske iyi olan eltilerden olabilseydik sonucta hepimiz elden gelmişiz aynı ailenin içindeyiz bu çekememezlik kıskançlık neden ya

15 gunde bir kv kp ayda bir elti bence

çok mantıklı :)

Mesafeli olmakta fayda var bence..

Cok icli disli olsan ne olucak bosver ..

hiç arkadaşım yok bilmedigim bi yerdeyim onların bana karşı yakın olmalarını bekledim buraya alışmak için ama bi kere bile şurya gidiyoruz gel beraber gidelim gezelim sende gör demediler.

evet ben bişey bekleyip olmadıkca daha çok üzülüyorum beklentilerimi bitirmem lazım kesinlikle... sizinkini denicem ben çok mantıklı geldi :)))

Kayınvalidene saygu hürmette asla kusur etme gerçekten samimiyetle hürmetli ol ama yüzgöz olma. Eltilerinle ise iyi olmak zorude değilsin onlar da senin gibi elti yani. Bırak kayınların elitilerin seni merak etsinler iyi olmanın derdine düşsünler. Bunun için eşinle ve evinle çok mutlu olusan onlar da sizinle iletişim kurmak ister. Anlatabiliyor muyum ne kadar kendinzile iyi ve mutlu iseniz kardeşler ve eltiler tarafından merak edilirsiniz. Fakat sen eltilerinle iyi olma kayınlarına yaranma daha iyi gelin olma gayretleri gösteriirsen çaptan düşersin. Hayat hep böyledeğil midir kendisini yuvasını yönetebilen hayatı kotarabilen eltiler gelinler kızlar daha kıymetlidir. Sen onlara yaranmaya çalışarak onların gözünde daha iyi olmazsın anca acaba ne çıkarı var kuşkusunu oluşturursun.

Hele fazla yüzgöz olma, hele eşinle evinle daha iyi ol, huzurunuz kerkes tarafından görülsün, işinizi gücünüzü yoluna koyun bak gör sen o zaman itibarı:)))

canım ben 7yıllık evliyim kv iki yıl önce vefat etti çok iyi anlaşırdık iki gün görmezsek birbirimizi olmazdı alt üst oturmuyoruz ama yakınız görümcelerm var bekar kafa dengi yaşıt sayılırız aynı iki gün gitmesem ararlar nerde kaldın gitmezsem gelirler onlar bana böyleler ama bende onlara öyleyim değer veriyorum değer verdiğimi hissrttiriyorum eltim var bitane iyi anlaşırız ben pek takmam onu ama ailede en çok ben ona saygı duyarım pek kimseyle anlaşmaz kayınlarım var aramız iyidir çok sıkı fıkı değiliz istememde zaten ama aramızda bi samimiyet var ben eşimden daha iyiyim onlara omlarda bana iş sende bitiyo yaşım küçük olmasına rağmen benden büyükler bile gelip dertlerini çok rahatlıkla anlatıp evime geşip gidiyolar onlara karşı ön yargılı olma canım aranı iyi tutmaya çalış arayıp sormak görmek hediyeleşmek ilişkiyi daha iyi yapar ama sen bunları yapmana rağmen değer görmüyosan çokta uğraşma derim

mesafe anahtar kelime.
bence es ailesi ile dialog sınırı asmamalı. yani çok bozulsan dahi ömür boyu yüzyüze bakacagın için pişman olunacak sey yapılmamalı. kötü manada sınır bu. iyi manada da eğer cok iyi insanlarsa ve cok seviyorsan ilişki zamana yayılmalı yıllar içinde sıcaklaşılabılır.ancak bence arkadaslık vs gereksiz. işte görüşünce iyyi gecinip kötü insanlarsa da geri dırmak yeter.
konu sahibi samimi olup naapıcan. her ailede bi dengw vardır. cok irdelemesen iyi olur.

Bence gerektigi gibi olmali ne cok samimi ne cok soguk cagirirlarsa gidersin gerektiginde sende evine cagirirsin onlar nasil davranirsa sende ona gore davran

bir tanıdığım faceden söyle yazmış:
canım nişamlımın canım annesi. sen kayınvalide değil annesin. benim erkeğimi büyüttün baş üstünde tuttun. o hastayken uyumadın. sen benim canım annemsin. asla kayınvalide olamazsın. ben de senin kızınım. gelin kaynana olmayacağız başkaları gibi. eli öpüelesi annem. annem canım annem.

arkadaşı da söyle yazmış:
bence bu kadar yağ yakma bir evlen onsan sonra yakarsın yağını..

kıssadan hisse: kimse senin annem gibi olmaz ablan gibi olmaz kardeşin gibi olmaz. sana el derler el kızı derler. sözleriyle delip geçerler.
o yüzden seviyeni hep koru...

Bence hayat gidişatı kendi belirliyor. Ben tek gelinim iki görümcem var biri zaten yakın arkadaşım. Diğeri üni de sık sık gelir bizde kalır hatta masa bile aldım yatılı gelsin çalışsın bizim evde diye. Mesela alışverişte bişeyi onlara yakıştırırsam alırım hediye ederim. Onlarda benim fikirlerimi sorarlar her konuda. Kv ile de çok iyiyiz oda alışverişe giderken bile kızlarını değil beni arar senin zevkine güveniyorum diye. Öğretmen olduğum için çocuk konularımda fikirlerimi dinler. Küçük görümcem ömceden çok asiydi mesela ama yumuşak ama kararlı yaklaşımlarla çok uyumlu biri oldu. Kp de bi konuda fikir sorarsam muhakkak dikkate alır ama onunla daha seviyeliyiz. Ama genel olarak kızlarından ayırmazlar tabi ki kızları kadar yakın olamam onlara bi kan bağımız yok ama olabilecek en iy seviyedeyiz. Ilerde koşulşar değişirse ne olur bilemem tabi

Şunu en başta kabullenelim , biz geliniz ve neyaparsak yapalım yada ne yapmazsak yapmayalım hep bir eksik hep bir gedik var, olmasa da var , e o kadar ararsanız tabi bulursunuz sevgili kv ler.(kadı kızı bile değilim yani :)) inanın evlenmeden önce asla böyle düşünmüyordum, evlendim öğrendim, şimdilerde kabullenme alıştırmaları yapıyorum)
bence siz içinizden nasıl geliyorsa öyle davranın, nasıl olsa birşeyiniz beğenilmeyecek, en azından şöyle mi yapsam böyle mi yasam diye kendinizi şimdiden sıkmamış olursanız, eleştirileri duydukça nasıl olsa sıkılacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…