• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşin eski sevgilisi

Bibliyo

…..
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2007
1.275
1.722
333
İstanbul
Merhaba, 3 yıllık evliyim. Yapılanları kolayca unutamayan biriyim.
Eşim Aşırı çekingen, özgüven eksikliği yaşayan, duygularını kontrol edemeyen, yabancı herkes ve olay karşısında çabuk panikleyen ve ne yapacağını bilemeyen, sadece yakınlarına (anne,baba, ben) çekingen olmayan üstelik bize çok da kırıcı olan biri.
İlk günden beri kavgamız eksik değil. Neyse.

Bu zamana kadar çok az sevgilisi olmuş, kişilerin fotoğrafını göstermişti zamanında. Nerde ne yaşandı her şeyi biliyorum.

Son aylarda evimizde (özlem diyeyim) özlem adında eski sevgilisinin bahsi eşim tarafından çokça geçiyor. Geçmişini konuşmak istemediğimi, bahseme artık diye bir kaç gün önce kavgası bile oldu.

Neyse bugün kalabalık bir alanda özlemle karşılaştık ben de o kıza bakıyordum o olduğunu bilmeden Eşim de ardımda “özlem burada” dedi şu kız hı mı diye sohbet geçti. “ben bakarım sen bakma o tarafa” diye gayet rahat konuşuyordum taa ki eşimin kızarıp bozardığını görene kadar. Ne hissediyorsun dedim “heyecanlandım, elimi kolumu nereye koyacağım bilemiyorum, uzun yıllardan sonra görünce” dedi. Ben bunları duyunca yıkıldım. Çenem titredi, anında gözlerim doldu. Gözlerin doldu dedi. Geçer, geçecek diyesiye 5-10 saniye de kendimi toparladım. Kız yanımızdan geçti biz de dışarı çıktık. Kavga gürültü istemediğimi sadece kendimi toparlamak için (az önceki heyecanlı hali beni çok çok üzdü) biraz sessizliğe ihtiyacım olduğunu söyledim. 5-10 dk duramadı “senle bir daha dışarı çıkmam, senle birşey yapılmaz, eve gidelim, para veriyor hadi bin taksiye eve git demeler, annene gideceksen bilet alayımlar, ek kartı istemeler, koluma tırnak batırmalar şu bu... devamı da berbattı yani. Eğer bugün bu olay olmasaydı 2-3 günlüğüne tatile gidiyorduk. Neyse akşam 22 kadar dışarda süründüm. Abuk subuk mesajlarıyla tacize devam etti. “Seni sevmiyorum, gerçekten” gibi(sinirlendiğinde hep canımı yakacak şeyler söyler). Yakın arkadaşımızı aradım, anlattım. eşimle konuştu. İstemesem de Ara bulmaya çalıştı. Eve döndüm ben de (memlekete gidemedim, bebeğimin önemli kontrolleri var bugünlerde). Bugün orada elimi bile tutmadığını söyledim, özlem nispet yaptığımı düşünmesin diye dedi. Yani konuştukça batıyor.Anladım ki konuşacak bişey yok. Şimdi Salonda yatıyorum.

Ben bu olayı da devamını da unutmam çok zor. Daha anlatacak çok şey var aslında.

ben bugün kızmadım ben, büyük çok büyük kırıldım. Bunları yazarken bile ağlıyorum.

Ne yapmalıyım sizce?

Benim gözümde evliliğim bugün bitti. Hiç bu kadar yabancı hissetmemiştim onu. Bir şeyler çatırdadı koptu gitti benden. Devamında soğukkanlı olsaydı,üzerime gelip suçluyken(hissetmek suç mu onu da bilmiyorum) üste çıkmak ister gibi kavgalar edip dışarda rezil olmasaydık daha başka olurdu bugün... bu kadar olmazdı. Kendimi değersiz hissettim. Önemsiz. İstenmeyen...

Son düzenleme:
Bugün orada elimi bile tutmadığını söyledim, özlem nispet yaptığımı düşünmesin diye dedi
:KK57: adam resmen bilmem napmışş üstünede tüy dikmiş derler ya öyle yapmış anacım bu nedır..Özlemmiymiş onun karısı..bide açık açık elim ayagıma dolaştı diyor yaa gel paramparça etme bunu..

:KK57: adam resmen bilmem napmışş üstünede tüy dikmiş derler ya öyle yapmış anacım bu nedır..Özlemmiymiş onun karısı..bide açık açık elim ayagıma dolaştı diyor yaa gel paramparça etme bunu..
Hep böyledir zaten. Hep sıvar. Hep tüy diker. Yabancı değil yani. Ben sadece orada “benim ne hissettiğimi düşündün mü?” Dedim. Benim de ona nispet yaptığımı düşündüğümü düşünmüş, ve o yüzden de tutmamış:KK43:

Yerinde olsam ben de çok kirilirdim, olay cikarirdim hatta. Nispet yaptığımı düşünmesin diyerek çok ayıp etmiş size. Ama bazen erkekler düşünmeden saçma konusabiliyorlar , karşısındaki kadının farklı algilayabilecegini akıl edemiyorlar.

Size karşı kırıcı olduğunu fark edememiş olabilir. Kocanızi aklamaya çalışıyorum ama empati kurunca sizin yerinizde olsam ben de çok uzulurdum:( ama tabiki hemen yuvanizi yıkmayın kocanızla geçip konusun hissettiklerinizi.

Aslında her şey çok açık, adam kendisi de söylemiş sizi sevmediğini.

Ama beni asıl sinirlendiren sevmemesi değil. Olabilir, sevgi biter aşk biter vs. Ama bu kadar saygısızlık, sizi adam yerine koymamak ve umursamazlık beni bile delirtti buradan. Utanmadan hala konuşup bir de size zarar veriyor fiziksel açıdan ahlaksız dangoz hıyar ağası.:kızgın:

Kusura bakmayın çok sinirlendim ama sizin yerinizde olsam dakika durmaz boşanırım. Kişinin kendisine olan saygısı kadar hiçbir erkek önemli değil.

Ay kusura bakmayin ama kocaniz tam bir gerizekali.
Ozlem'i gorunce heyecanlanmismis.
Hamile karisi yaninda adamin derdine bak.
Sonrasinda olanlar da saka gibi.
Inanin okuyunca sinirlendim Allah sabir versin size. Kocanizla acik acik konustunuz mu ?derdi neymis ?

Eşiniz olacak kişinin "seni sevmiyorum" dediğini okuyana dek adam zaten çekingen, duygularını kontrol edemeyen, panik biriymiş onca yıl aradan sonra görünce afallamıştır boşverin gibi şeyler söyleyecektim ama seni sevmiyorum nedir ya? Çocuk mu bu adam? Nasıl bir karakter yoksunluğudur bu. Hiç kabul edilebilir, yenilir yutulur bir laf değil.
Çok haklısınız benim de evliliğimi bitirme sebebim olurdu böyle bi laf. Çok ağır. Asla yumuşamayın derim hatta bunun bedelini ödetin. Gerçi böyle bişey nasıl unutulabilir bilmiyorum sadece üstünü örtmüş olacaksınız devam ederseniz.

Ne yapmalıyım sizce?

Benim gözümde evliliğim bugün bitti. Hiç bu kadar yabancı hissetmemiştim onu. Bir şeyler çatırdadı koptu gitti benden. Devamında soğukkanlı olsaydı,üzerime gelip suçluyken(hissetmek suç mu onu da bilmiyorum) üste çıkmak ister gibi kavgalar edip dışarda rezil olmasaydık daha başka olurdu bugün... bu kadar olmazdı. Kendimi değersiz hissettim. Önemsiz. İstenmeyen...
Kör ölmüş badem gözlü olmuş, eski sevgilisini gördüğü gün mü beyefendi sizi sevmediğini anlamış, çok çirkin ve kabul edilemez bir tavır göstermiş. Bu olayın üstünü kapatıp devam etseniz aklınızın bir köşesinde kalmış olacak ve her tartışmada gün yüzüne çıkacak, canınızı yakacak... Boşandığım kişi bana birgün ‘’ben sensiz de yaşarım’’ demişti duyduğum an inanamadım ve ‘’gerçekten böyle mi düşünüyorsun’’ diye sorduğumda çok net bir şekilde evet demişti, o gün bitti benim için aynen dediğiniz gibi çatırdadı koptu benden, tıpkı sizdeki gibi. Tabi ki hemen boşanmadım üstünü kapattım, devam etmeye çabaladım ama olmadı yara gün geçtikçe büyüdü, bir kaç yıl sonra da boşandık, üstünden belki on yıl geçti ama o lafı hatırladıkça hala içim sızlar.

Yerinde olsam ben de çok kirilirdim, olay cikarirdim hatta. Nispet yaptığımı düşünmesin diyerek çok ayıp etmiş size. Ama bazen erkekler düşünmeden saçma konusabiliyorlar , karşısındaki kadının farklı algilayabilecegini akıl edemiyorlar.

Size karşı kırıcı olduğunu fark edememiş olabilir. Kocanızi aklamaya çalışıyorum ama empati kurunca sizin yerinizde olsam ben de çok uzulurdum:KK43: ama tabiki hemen yuvanizi yıkmayın kocanızla geçip konusun hissettiklerinizi.
Konuştukça batırıyor. Bu zamana kadar hiç bir konuşmasında beni utandırmadı, hep kendini rezil etti. Kendini ifade edemiyor böyle bir sıkıntısı da mevcut bunu biliyorum ama insan biraz çabalar di mi?! Ama yok...

Gecmise mazi derler de esinizde mazi olmamis galiba... Biraz hödük gibime geldi... Empati kurmasini saglayin olayi "ben eski erkek arkadasimla karsilassam senin yaptiklarini veya dediklerini desem nasil olurdu" diyin bakalim ne cevap verecek

Aslında her şey çok açık, adam kendisi de söylemiş sizi sevmediğini.

Ama beni asıl sinirlendiren sevmemesi değil. Olabilir, sevgi biter aşk biter vs. Ama bu kadar saygısızlık, sizi adam yerine koymamak ve umursamazlık beni bile delirtti buradan. Utanmadan hala konuşup bir de size zarar veriyor fiziksel açıdan ahlaksız dangoz hıyar ağası.:kızgın:

Kusura bakmayın çok sinirlendim ama sizin yerinizde olsam dakika durmaz boşanırım. Kişinin kendisine olan saygısı kadar hiçbir erkek önemli değil.
Her kavgada bunu yapar. Sevmiyorum, git vs vs. Sonra, sinirliyken bilerek seni üzmek için söylüyorum der. İlk günden beri sinirliyken söyledim, canınını sıkmak için söyledimleri kabul etmiyorum. Ama yapmaya devam ediyor. Neresinden tutsam elimde kalıyor.

Konuştukça batırıyor. Bu zamana kadar hiç bir konuşmasında beni utandırmadı, hep kendini rezil etti. Kendini ifade edemiyor böyle bir sıkıntısı da mevcut bunu biliyorum ama insan biraz çabalar di mi?! Ama yok...
Benim eski sevgilim de pek kendini ifade edemezdi bundan dolayı çok sıkıntı yasardik. Ama erkekler genel olarak düz konuşuyor. Karşıdaki ne anlar diye kafalarını yormuyorlar.

Eşiniz yanlış davranmış , ama hemen bosanin da demek istemiyorum. Düşünmeden konuşmuş da olabilir. Seni sevmiyorum diye kavga esnasında zorladiysaniz da söylemiş olabilir. Tepkinizi koyun , bir zahmet gönlunuzu alsin.

Bu zamana kadar yanlış bı hareketini gormediyseniz, kocanıza güveniyorsanız gönlunuzu alınca uzatmayin derim. Tepkinizi belli edin kesinlikle ama. Kirildiginizi açıklama beklediğinizi yansitin, açık açık konuşun.

Gecmise mazi derler de esinizde mazi olmamis galiba... Biraz hödük gibime geldi... Empati kurmasini saglayin olayi "ben eski erkek arkadasimla karsilassam senin yaptiklarini veya dediklerini desem nasil olurdu" diyin bakalim ne cevap verecek
Kendini kanıtlamaya çalışıyor. O kız sözde eşime aşıkmış zamanında tek seven oymuş. Ee napalım demiştim...
O anda o bana sordu sen karşılassan dedi “ben karşılaşmış olsam senin gibi şeyler hissetmezdim” dedim, gözlerim dolu dolu

Ay kusura bakmayin ama kocaniz tam bir gerizekali.
Ozlem'i gorunce heyecanlanmismis.
Hamile karisi yaninda adamin derdine bak.
Sonrasinda olanlar da saka gibi.
Inanin okuyunca sinirlendim Allah sabir versin size. Kocanizla acik acik konustunuz mu ?derdi neymis ?
Konuşulmaz onunla. İyice saçmalar ve deli eder insanı. Amacı yok. Heyecanlandı işte, bu.

Eşiniz olacak kişinin "seni sevmiyorum" dediğini okuyana dek adam zaten çekingen, duygularını kontrol edemeyen, panik biriymiş onca yıl aradan sonra görünce afallamıştır boşverin gibi şeyler söyleyecektim ama seni sevmiyorum nedir ya? Çocuk mu bu adam? Nasıl bir karakter yoksunluğudur bu. Hiç kabul edilebilir, yenilir yutulur bir laf değil.
Çok haklısınız benim de evliliğimi bitirme sebebim olurdu böyle bi laf. Çok ağır. Asla yumuşamayın derim hatta bunun bedelini ödetin. Gerçi böyle bişey nasıl unutulabilir bilmiyorum sadece üstünü örtmüş olacaksınız devam ederseniz.
Sinirliyken söyledim diyecek bunu biliyorum. Çok kez ağır konuştu ve savunması hep sinirliydim canını yakmak istedim oldu. Benim canım yana yana bitti.
Bende de üstünü örtme yokki. Konuyu açmam ama suratımdan her şey okunur. Aklımda dolanıp durur aynı sahne.Hiç bir zaman unutmayacağım.

Esinizle anlasin. Bir daha gecmisten konusmayin. Ve cevabi duyunca kaldiramayacaginiz sorulari sormayin.
Burnunda getirin. Bir daha eskilerden konusamasin. :KK53:
Sizi sevmedigini soylerken ciddi miymis ben ona takildim. Belki sinirle soylemistir. Ben olsam kimi sevdigini anlayana kadar eve almazdim. Ozlemi gorunce 3.5 attiysa kapiya konulacagini anlayinca 5.5 atar sanirim kalbi. Sizi sevdigini anlayiverir bakarsiniz. Siz yapmayin tabiki.
Sen degerlisin kendini kotu hissetme lutfen. Kocan saf. Ne konusacagini bilmiyor.

Ne safi ya. Psikolojik siddet uyguluyor rrsmen. Ne saf insanlar taniyorum. Saflik boyle olmaz.
Eski sevgilisini gorunce heyecanlandim demesi ustune seni sevmiyorum demesi..sonra sinirden soyledim demesi.
Baslarim boyle sinire.
Bizde sinirliyiz. Sinirin bile bir seviyesi bir haddi cizgisi var.
Sizin ozguveninizi somuruyor..degersizlestiriyor. gitsin destek alsin.
Boylelerine empati yapsin diye bende seni sevmiyorum desen uste cikar yine seni suclu yapar.

Esinizle anlasin. Bir daha gecmisten konusmayin. Ve cevabi duyunca kaldiramayacaginiz sorulari sormayin.
Burnunda getirin. Bir daha eskilerden konusamasin. :KK53:
Sizi sevmedigini soylerken ciddi miymis ben ona takildim. Belki sinirle soylemistir. Ben olsam kimi sevdigini anlayana kadar eve almazdim. Ozlemi gorunce 3.5 attiysa kapiya konulacagini anlayinca 5.5 atar sanirim kalbi. Sizi sevdigini anlayiverir bakarsiniz. Siz yapmayin tabiki.
Sen degerlisin kendini kotu hissetme lutfen. Kocan saf. Ne konusacagini bilmiyor.

Bu cevabı duymak istedim belki de. Kaldırabilirsem zaten ona olan ilgim de sevgim de bitmiş demektir.
Ciddi değilim diyecek, sinirliyken söyledim diyecek hep diyor zaten, annesi de kabul ediyor canımı sıkacak şeyler der bana da diye.
Gerçekten saf ama ben bu saflığı kaldıramıyorum. Nerde ne yapacağını, ne konuşacağını bilen biri olsun istiyorum, malesef benim istememle kırk yıllık tabak, tencere olmuyor.

Ne safi ya. Psikolojik siddet uyguluyor rrsmen. Ne saf insanlar taniyorum. Saflik boyle olmaz.
Eski sevgilisini gorunce heyecanlandim demesi ustune seni sevmiyorum demesi..sonra sinirden soyledim demesi.
Baslarim boyle sinire.
Bizde sinirliyiz. Sinirin bile bir seviyesi bir haddi cizgisi var.
Sizin ozguveninizi somuruyor..degersizlestiriyor. gitsin destek alsin.
Boylelerine empati yapsin diye bende seni sevmiyorum desen uste cikar yine seni suclu yapar.

Öyle zor birisi ki. Ailesi bile kabul ediyor zorluğunu. Bana idare et diyorlar. Ben de peygamber değilim, sabrım yok, tahammülüm yok.
Bir sürü karakter ve kişilik bozukluğu var. Sosyal fobik, empati yoksunu, öfke kontrolü yok, meramını anlatamaz, özgüven eksikliği, daha bir sürü şey. Psikiyatriye gidiyor 3 aydır. Tabiki bunun da sorumlusu benim.

O kadar yoksun bir insanmış ki...
Tek size sahip bütün dişi de size geçiyor sanırım.
Onun yanında değil de karşısında olduğunuzu hissettirseniz bu aralar.
Görmezden gelseniz değer göstermeseniz.
Ev arkadaşı modunda olsanız Bi 10 gun belki dank eder bişeyler.:kızgın: Sabah sabah pis sinir oldum eşinize.

Son düzenleme:
Back