Eşimle tartışmamız

Gercekten keske evlenmeseymis. Bir baskasini benimsemeye hic alisamayacagi belliymis. Anladigim kadariyla kayinaileyi neredeyse siz finanse ediyorsunuz. Madem paralari yokmus cocuk neden yapmis abisi bir de cogul. Esiniz sizi mecbur birakmis bu duruma, o hep para vericek ailesine bu kesin. Siz de ya kabul ediceksiniz ya da ayrilmaniz lazim. Artik evlilige olan inancimi kaybettim ya sevgili olsaniz bu boyle olmaz diye ayrilirdiniz simdi duruma bakin. Kimse tek bir erkekle evlendigini dusunmesin, resmen 1. derece akrabalari basta olmak uzere yakin akrabalarin hepsi ile evleniyorsunuz. Boyle dusunmek lazim, daha az hayal kirikligi yaratir belki.

Hanımlar söylediklerinizde hakli
Eşiniz ve siz ne kadar alıyorsunuz
Evimiz ve arabanız var mı
Ne durumdasınız ve her ay ne kadar yolluyorsunuz
Açık.ve net yazarsanız daha iyi olur.
Aylık geliriniz 100 bin mi de eşiniz kafasına göre 10 bin vs dağıtıyor?
Bu bolluk.nereden geliyor?
Bu kadar ver ver hiç rahatsız olmuyor
Sizin paranız sizde mi kalıyor
Mesela o parasını verince evin geçimini sağlayabiliyor mu
Eşim 6500 ben 8500 alıyorum. Arabamiz var, evimizi yeni aldık. Her ay değil de, 2 ay olmasa 3. Ay yollamistir. Onlar ne zaman isterse diyeyim. Ortak hesaptan harcıyoruz. Yani maaşları ortak hesapta ve oradan bütün ihtiyaçlarımızı karşıladigimiz gibi, onlara da gönderebiliyoruz. Kendisine çok harcama yapmaz onu söyleyim. Çok nadir kiyafet alır kendisine. Tüketici olmamaya, minimalist olmaya çalışır.. öyle diyor kendisi için. Tutumludur diyeyim kendisine sadece..

Kızmakta haklısınız söylediğiniz rakamlar çok yüksek sadece babasına aylık belirli bi para verse anlarim ama abi ayrı kardeş ayrı fazla olmuş

Aynen böyle söylüyor. Ben kendi maaşımdan veriyorum diyor. Toplu meblağlara benim hakkım da girdi sonuçta. Onlar için öyle değil. Beni üzen asil annem için yapılan iki market masrafını önüme koyması oldu. Ne kadar çirkin..
Tamam madem kendi maaşından veriyormus siz de maaşınızı eve harcamayin sizin maaşınız olmadan verebilecek mi bakalım. Sizin paranıza güveniyor nasılsa maaşınız var evi gecindiriyor o da kendi parasını ailesine harcıyor. Hiç tasvip ettiğim birşey değildir evlilikte ama sizin kesinlikle hesapları ayırmanız gerekiyor eşinizin görmesi lazım size sırtını dayadigini belli ki kendisi bile farkında değil

Her ailede kulanilan bir esek vardir, ve esinize ailesinde kimin oldugunu sorsaniz "bilmiyorum" der cünkü kendisinin oldugunu kabul etmez. Yardimlasma iyi hos..abisinin esine kadar para vermesi sacmalik. Bankamatik mi bu adam. Milletde para yok catir catir cocuk da yaparlar gezerler ederler, sizde oturun öyle. Sahsen o evllilik ile ilgili lafi ona yedirirdim. Sizin annenize birsey almaniza zerre karisma hakki yok. Siz abartmiyorsunuz en azindan. Esiniz illaha ailenin bakamatigi olmayi istiyorsa buyursun. Biz mesela 100 Euroyu gececek alisverisi veya yardimlari hep önceden birbirimize söyleriz. Evlilikte benim kasam senin kasa diye birsey yok

Eşim 6500 ben 8500 alıyorum. Arabamiz var, evimizi yeni aldık. Her ay değil de, 2 ay olmasa 3. Ay yollamistir. Onlar ne zaman isterse diyeyim. Ortak hesaptan harcıyoruz. Yani maaşları ortak hesapta ve oradan bütün ihtiyaçlarımızı karşıladigimiz gibi, onlara da gönderebiliyoruz. Kendisine çok harcama yapmaz onu söyleyim. Çok nadir kiyafet alır kendisine. Tüketici olmamaya, minimalist olmaya çalışır.. öyle diyor kendisi için. Tutumludur diyeyim kendisine sadece..
evlenmeden önce konuşulması gereken konular bunun değişeceğini sanmıyorum taa ki sizin çocuğunuz olana kadar o zaman çocuğumun rızkını kimseye yedirmem demen ile kime sorsan sen haklısın, sana sabır dilerim

Ben 20 bin tl hibe edeceğim onun ailesine, o da anneme aldığım iki parça şey için laf edecek he mi? Parçalarım öyle adamı valla. Çat diye boşarım. Gitsin anasının evinde otursun, tüm maaşını da onlara versin, mutlu mutlu yaşasın.
Ha siz boşanmayacağım diyorsanız, hesapları ayırın derim. Bir kuruş işlemesin onun ailesine. Ben olsam evin masrafına da karışmazdım. Geçindirsin evini "errrrkek" adam sonuçta. Hiç sevmem böyle kurnazlıkları ama sizin eşiniz hak ediyor.

Son düzenleme:
Ben evli değilim ama aileye yardım etmekle ailenin bunu sömürmesi arasında bir fark olduğunu düşünüyorum. Borç harç çoktur verilir.

Abisi ve eşi çocuklar için önce laptop istemiş sonra eski bir şey bulmuşlar mesela. Burada cidden eski arar tarar bulamazlar, çocuklara yazık okuldan geri kalmasınlar siz en düşük model alır verirsiniz. Ama sizden yenisini istemeden önce cidden eski laptop aramışlar mı? Bence soru bu olmalı.

Eşinizin annenize karşı tavrı çok iğrenç. Market masrafını önünüze koyduğunda 20 bin lirayla kaç kere alışveriş yapılabileceğini sorsaydınız keşke. Hem evlilikten pişman hem annenizin 30 liralık yemeğini ödemeyip ailesine saçma sapan para yağdırıyor.

Bekara boşanma lafı eminim kolay geliyordur ama bunlar yenilir yutulur şeyler değil. Boşanmayacaksanız da aylık maaşınızı ayırmayı geçtim birikim hesaplarınızı da ayırın. Kendinizi bir şekilde garantiye alın lütfen.

Tutumlu olmasi lazim tabi, yoksa digerlerine nasil yedirsin 🤷‍♀️

Merhabalar,
4 yıllık evliyim. Eşimle tartıştım bugün. Sizlerin de fikrini almak istiyorum. Eşimin ailesi maddi açıdan sıkıntılı durumdalar. Dolayısıyla eşim zaman zaman ailesine destek çıkar. Hatta bizden borç aldıkları ve geri ödemedikleri de çok oldu. Örneğin bir ara 20 bin TL aldılar ve ödenmedi. Kızkardeşi harçlık istediği her zaman gönderdi. Sürücü kursu parasını, kpss kursu parasını ödedi hatta. Abisi de zaman zaman sıkışınca ister. Bu bazen 300-500 bazen 1000-1500 TL gibi miktarlar olur. Abisi evli ve çocuklari var. Durumları olmadığından beklenti içinde de olmadım. Eşim bekar iken onlara daha rahat destek oluyordu tabi. Ailecek büyük bir borcun içindeler, krediler katlana katlana borç büyümüş. Zaman zaman tartışmalarımiz oldu bu konu ile ilgili. Her seferinde "ama onların ihtiyaçları var" oldu cevabı. "Niye karışıyorsun paraya mi ihtiyacın var? Farzet ki gönderdigim paraya kendime birşey aldim? gibi yanıtlar da aldım. Bugün yine hesaptan para çekildiğini ve kardeşine gönderdiğini öğrenince hem habersiz olması hem de sürekli olması nedeniyle biraz kızdım. Çünkü artık kızkardeşi çalışıyor. Eşim tartışma sırasında "keşke evli olmasaydim" gibi bir söz sarfetti çok kırıldım. Ailem bu durumda iken evlenmemem gerekirdi dedi. "Demekki onlar için kendi mutluluğundan vaz mi geçiyorsun?" dedim. Sonra pandemi döneminde annemin bazen market masrafını karşılamami yüzüme vurdu. Annem emekli memur. Bazen bana para verdiği dahi oldu. Kendi kartını bana verdi zaten. Market kasasında bazen acele olunca, kendimden ödeme yaptım. Sanıldığı gibi büyük miktar değil. Örneğin bir ekmek, biraz meyve gibi olmuştur anneme aldığım şeylerde. Bunları yüzüme vurmasına da şaşırdim. Çünkü annem karşılığını maddi olarak mutlaka verir. Kendide görüyor ve biliyor bunu. Siz ne düşünür ne söylersiniz? Ben mi hataliyim?
Not: Bu arada çalışıyorum. Maaşım eşimden daha yüksek. Çocuğum yok.
Ben çok ayar oluyorum böyle şeylere ya,bizde de bazen oluyor.ama sizin baya bayasürekli oluyormuş.boyle bir dueum beni de çok rahatsız ederdi acikcasi

Ya çok afedersiniz ama yerim ben onun tutumlulugunu...6500 maaşla ev gecindirip kredi borcu ödeyip çocuk okutsun da o zaman görürüz abisine bacisina yedirecek kuruşu kalıyor mu ?Az kıyafet alması kendine ve size cimri olması minimalistliginden değil onu da söyleyeyim, görgüsüz ve varoş bir ailede büyümüş olmasından belli ki...Yemeyin bunları, tek derdi sizi somurup aç ailesini finanse etmek

İfşa olmak istemediğim için bu tip hareketlerin sonunda nerelere varabileceğini detaylı bir şekilde anlatamıyorum :) yeni de üyeyim mesaj silinir mi tam bilmiyorum. Bu tip durumlarda sonradan mesaj silebiliyorsak anlatayım, yaşanmış benzerini görün.

Ben su maaslari ayiralim, herkesin parasi harcamasi kendinden olsun lafini da anlamiyorum. Hic bana gore degil. Sonucta bir kisiyle evlenince bu maddi ve manevi bir evlilik oluyor. Eger o bu benim maasim diyip ailesine harciyosa benim hic soz hakkim olmayacak mi yani? Kendi maasim bende diye sevinicek miyim? Bence cok sacma. Turkiyede tek maas ile zaten birseye sahip olmaniz cok zor. Kocanizdan da maddi beklentiniz olacak tabii ki. Evliligin sevgililikten bir farki da bu bence, maddi guclerin birlestirilmesi. Kocanizin maasi uzerinden de hayal kurabilmek mumkun olmali, bunu saglamali bence.

Birkaç market parasının lafını yaptı öyle mi. Hadi boşanmadım diyelim kalırsam bile maaşımdan tek kuruş paylaşmam o adamla.
30₺ olayı zaten rezalet. Dalgınlığına gelip mi aldı diyeceğim ama adamın niyeti ortada.
Dalgınlığına değil. Ben de bilerek uzattım hareketini görmek için..daha iyi niyetini görmek için..anneme sorsan annem benden harca der. Korkar hak geçmesin der..

İfşa olmak istemediğim için bu tip hareketlerin sonunda nerelere varabileceğini detaylı bir şekilde anlatamıyorum :) yeni de üyeyim mesaj silinir mi tam bilmiyorum. Bu tip durumlarda sonradan mesaj silebiliyorsak anlatayım, yaşanmış benzerini görün.
10 dk içinde düzenleme imkanınız var yorumunuzu. :)

X