Edit: Sayın Bdv üyeleri aşağıdaki konuyu 11 Eylül tarihinde açmıştım. Tavsiyelerinizi dikkate aldım. Merak edenler olursa diye yazmak istedim. Eşimle hesaplarımizi ayırdık. Artık ev arkadaşı gibi herşeyi ortak paylaşıyoruz. Herkes kendi maaşından kendine harcama yapıyor. Ailesinin borcu ile ilgili bana peyderpey ödeme yapacağını söyledi (sanmıyorum ama yine de bekleyecegim). Bana hak verdiğini de belirtti. Ama durum bu deyip ailesine para göndermekten vazgeçemeyecegini de söyledi. Şimdilik böyle devam ediyoruz.
Merhabalar,
4 yıllık evliyim. Eşimle tartıştım bugün. Sizlerin de fikrini almak istiyorum. Eşimin ailesi maddi açıdan sıkıntılı durumdalar. Dolayısıyla eşim zaman zaman ailesine destek çıkar. Hatta bizden borç aldıkları ve geri ödemedikleri de çok oldu. Örneğin bir ara 20 bin TL aldılar ve ödenmedi. Kızkardeşi harçlık istediği her zaman gönderdi. Sürücü kursu parasını, kpss kursu parasını ödedi hatta. Abisi de zaman zaman sıkışınca ister. Bu bazen 300-500 bazen 1000-1500 TL gibi miktarlar olur. Abisi evli ve çocuklari var. Durumları olmadığından beklenti içinde de olmadım. Eşim bekar iken onlara daha rahat destek oluyordu tabi. Ailecek büyük bir borcun içindeler, krediler katlana katlana borç büyümüş. Zaman zaman tartışmalarımiz oldu bu konu ile ilgili. Her seferinde "ama onların ihtiyaçları var" oldu cevabı. "Niye karışıyorsun paraya mi ihtiyacın var? Farzet ki gönderdigim paraya kendime birşey aldim? gibi yanıtlar da aldım. Bugün yine hesaptan para çekildiğini ve kardeşine gönderdiğini öğrenince hem habersiz olması hem de sürekli olması nedeniyle biraz kızdım. Çünkü artık kızkardeşi çalışıyor. Eşim tartışma sırasında "keşke evli olmasaydim" gibi bir söz sarfetti çok kırıldım. Ailem bu durumda iken evlenmemem gerekirdi dedi. "Demekki onlar için kendi mutluluğundan vaz mi geçiyorsun?" dedim. Sonra pandemi döneminde annemin bazen market masrafını karşılamami yüzüme vurdu. Annem emekli memur. Bazen bana para verdiği dahi oldu. Kendi kartını bana verdi zaten. Market kasasında bazen acele olunca, kendimden ödeme yaptım. Sanıldığı gibi büyük miktar değil. Örneğin bir ekmek, biraz meyve gibi olmuştur anneme aldığım şeylerde. Bunları yüzüme vurmasına da şaşırdim. Çünkü annem karşılığını maddi olarak mutlaka verir. Kendi de görüyor ve biliyor bunu. Siz ne düşünür ne söylersiniz? Ben mi hataliyim?
Not: Bu arada çalışıyorum. Maaşım eşimden daha yüksek. Çocuğum yok.