Eşimle tartışmamız

Hakedene yardim yapilir gikim cikmaz ama isin cilki ciktiktan sonra ustelik hakedecek insanlar degillerse, bu durum devam ediyorsa bir uyaririm ikincide tepkim sert olur. Alismis artik adam calisan kardese bile daha para veriyor ustelik annenin market masrafina laf edecek kadarda arsizlanmiş benim icin orda bile bitebilirdi. Asiri itici. Kurs parasi falan odemek bence keyfi. bu ihtiyac degil somuru oluyor .Bu adam bana keske evli olmasaydim deseydi ciktigin yere geri dön hadi yallah derdim sanirim direk.

Bacım sen kocani seviyor musun aşık mısın bilmem ama bu adam seni feci kullanıyor ve zerre saygı duymuyor...Kendi sülalesine yıllık 30-40 bin yedirip annene bı tostu bile çok görüyor. Üstüne utanmadan keşke evlenmeseydim diyor hadsiz. Benimle evlenmeseydin bu değirmenin suyu nereden akacakti şuursuz deseydin keşke
Böyle adamlarin tek derdi evdeki kadın evin işini yapsın çalışsın beni beslesin bende aileme bakiyimdir . Konu sahibi kusura bakmasın ama ortada sevgi göremedim .

Ileride cocugunuzun nasibini onlara yedirmeyin sizin maasiniza guveniyor belli ki
Evet her seferinde ihtiyacın olan herşeyi rahatça alıyorsun diyor. İki kıyafet aldım diye bunu söyler. Sen de rahat harcıyorsun farzetki ben de kendime harcadım diyor. Gülsem mi ağlasam mı?

Annemin zaten paraya ihtiyacı yok, bizden geçinen biri değil. Pandemi döneminde markete çıkmadı korkusundan. Ben yaptım bazen de kendim ödedim. Onun kartıni da kullandım. Yakın zamanda fast food birşeyler aldık dışarıdan, annemin kartını da uzattım annem için de al diye. Kartı aldı tereddüt etmedi bile. 30 liralık fast food için bile annemin kartını kullandı annem için.
Bu çifte standarttır ve görgüsüzlük terbiyesizliktir hatta.
İnsan orda onun hesabını yapmaz.
Kendi ailesine yağdırsın sizin anennize ufacık bir jest dahi yapılmasın.
Üstelik "keşke evlenmeseydim" lafını etsin.
Bunun altındaki mana derin.
E buyur yaptın bir hata evlendin ama haydi şimdi de boşanalım demek gelirdi içimden.
Yani ben olsam çok ciddi ambargo koyardım.
Boşanmaya kadar varır bu durum.
Boşanmam diyorsanız bütçenizi ayırın.
Bir kuruş dahi geçmesin ailesine sizden. Evin ihtiyacını ayırın, ne bileyim herkes kendi kesesinden yesin.
Ki bu en sevmediğim geçim şeklidir ama eşiniz bunu hak ediyor.
Benim için aşırı kırıcı bir durum bu
Ben böyle bir adamla evli kalmazdım sanırım.

Evet her seferinde ihtiyacın olan herşeyi rahatça alıyorsun diyor. İki kıyafet aldım diye bunu söyler. Sen de rahat harcıyorsun farzetki ben de kendime harcadım diyor. Gülsem mi ağlasam mı?
Sizin maasiniz yokmus gibi dusunsun o zaman evi nasil gecindirip ustune baskalarina para dagitacak

Hatta abisinin eşi yani eltimin de borç para istediği olmuştur eşimden. Miktar 200-300 TL küçük oldu belki ama istedi birkaç sefer. Bir keresinde verilen paralari hesapladım, küçük büyük miktarlari hesaplayinca 1 yıl içinde toplam 15 bin TL vermişiz. Bu ayrıca istedikleri toplu meblağdan başka.. toplu.olarak 20 bin verdik zaten.. sürekli bitmiyor anlıyorum maaşları düşük. Buna rağmen bana ve aileme de sözlerini sakınmadan söylüyor.
Saygısız bir insan demek ki. 😔 Verdiğiniz paralar az uz değil hele ki şu zaman da...

Durumunuz iyiyse sıkıntınız yoksa büyümeyin bence bende abime veririm zaman zaman geri de almam yeğenlerime de gönderirim ara ara para eşimi asla karıştırmam benim param sonuçta ondan alıp vermiyorum maddi sikintimizda yok şükür sizin sıkıntınız varsa başka da aileden birinde yoksa zir durumdaysa sizdede varsa rahat edemiyorsunuz ailemizi atamıyoruz napalim ben eşinizi anladım
Aynen böyle söylüyor. Ben kendi maaşımdan veriyorum diyor. Toplu meblağlara benim hakkım da girdi sonuçta. Onlar için öyle değil. Beni üzen asil annem için yapılan iki market masrafını önüme koyması oldu. Ne kadar çirkin..

Ya çok sıkışırlar arada olur ailesi derim de. Sürekli sürekli olmaz ki. Sonuçta ayrı bir eviniz var sizin de

Sizin annenize yaptıgınız market alışverişiyle sürekli maddi destek çıkmasının arasında daglar kadar fark var. Kendine harcadığımı varsay diyor ama o iş öyle degil, evinizin gelirinden bir kayıp oluyor o. Belki 2 3 aylık maaşınız gidiyor. Yani senede 2 3 ay boşa çalışmış gibi onlara yapıyorsunuz herşeyi. Yarın öbür gün n çocuk olabilir. Ona birikim yapılabilirdi, karı koca başka birşeye yatırım olabilirdi, size güvenerek mi borç yapmışlar. Haklısınız ama eşinizin dedikleri çok kırıcı.

Eğer ki kendi ailesine verilen çuvalları görmeyip, sizin annenize çok sıradan iki üç meyvenin lafını yapıyorsa sağlam bir kavga çıkardı. Hatta keşke evlenmeseydim sözüne karşılık cesaretiniz var ise yolu gösterirdim.
Boşanalim o zaman dedim doğrusu. Sesini çıkarmadı şimdilik.

Aynen böyle söylüyor. Ben kendi maaşımdan veriyorum diyor. Toplu meblağlara benim hakkım da girdi sonuçta. Onlar için öyle değil. Beni üzen asil annem için yapılan iki market masrafını önüme koyması oldu. Ne kadar çirkin..

Kendinizi borçlandırın.
Ev araba gibi bir borca girin. Annenizin üzerine yaparak ama. Zira hiç güven vermedi eşiniz maddi konularda.

Annemin zaten paraya ihtiyacı yok, bizden geçinen biri değil. Pandemi döneminde markete çıkmadı korkusundan. Ben yaptım bazen de kendim ödedim. Onun kartıni da kullandım. Yakın zamanda fast food birşeyler aldık dışarıdan, annemin kartını da uzattım annem için de al diye. Kartı aldı tereddüt etmedi bile. 30 liralık fast food için bile annemin kartını kullandı annem için.
Kendi ailesine tabiri caizse yağdırırken sizin annenize karşı tavrı cok mide bulandırıcı.

Nasıl tahammül edip, göz yumuyorsunuz bu çifte standarda?

Bu adam sizi biraz sevse yapmaz böyle şeyler.

Onun ailesi için kredi çekip ödeyin, annenizin yemeğini kendi kartından ödeyin. Evlat olarak yaptığınız da çok yanlış. Siz o kartı ödeme için uzatırsanız, bugün eşiniz annenize harcadığınız ufak bir harcamayı utanmadan mevzu yapar.
Ne münasebet anneme aldığım yemeği yine onun kartıyla ödeyeceğim.

Insan ailesi zor durumdayken rahat edemiyor. Fuzuli veriyorsa haklisiniz ama gercekten durumlari kötü demissiniz. Insanin yedigi ictigi icine sinmez ailesi sikintidayken.o yüzden esinize biraz anlayış gostermelisiniz eger ihtiyacınız yoksa bu konuyla ilgili ortak bir paydada buluşun hem onun ici rahat etsin hemde siz rahat edin. Cunku yasayan biri olarak ne aldigim evden ne bindigim arabadan mutlu olamadim ailem kotuyken. Yardim edebilecek destek olabilecek durumda olsaydim bu vicdanen beni cok rahatlatirdi.esinizde vicdanen bunu yapiyor eminim.

Kendime yapılanı bir şekilde tolore ederdim belki ama aileme yapılanı asla. Eşinizin ailesine para yedirmesinden önce annenize davranışı benim için boşanma sebebidir. Hele ki bu terbiyesizliklerin üzerine keşke evlenmeseydim dediği an bitmiştir. Sizin maaşınız olmasa tek kendi maaşıyla ne kadar doyurabilecekmiş ailesini acaba.

Eşiniz ailesine karşı da bakın ben karıma söz dinletiyorum size para harcıyorum havası vermeye çalışan bir tipe benziyor. Dediğim gibi benim için boşanma sebebi. Ha siz derseniz ki boşanmam. O zaman yapacağım şey de maaşımdan kuruş vermemek olurdu. Evin ihtiyacına bile ortak olmaz madem evin erkeğisin beni sen geçindireceksin evin de bütün ihtiyaçlarını karşılayacaksın derdim. Errrkekkkliğini sadece ailesine değil kendi evine göstersin bakalım cücük maaşıyla.

Eşiniz ve siz ne kadar alıyorsunuz
Evimiz ve arabanız var mı
Ne durumdasınız ve her ay ne kadar yolluyorsunuz
Açık.ve net yazarsanız daha iyi olur.
Aylık geliriniz 100 bin mi de eşiniz kafasına göre 10 bin vs dağıtıyor?
Bu bolluk.nereden geliyor?
Bu kadar ver ver hiç rahatsız olmuyor
Sizin paranız sizde mi kalıyor
Mesela o parasını verince evin geçimini sağlayabiliyor mu

X