Eşimle tartışmamız

Az sakin mi olsan acaba 🥰

Konu sahibesi boşanmak istemese bile bir süreliğine kapı önüne koyup süründürmeli bence ... Bazı erkekler ellerindekinin kıymetini kaybedince anlıyor, gitsin rezil olsun bu adam da aklı başına gelsin.

Annemin zaten paraya ihtiyacı yok, bizden geçinen biri değil. Pandemi döneminde markete çıkmadı korkusundan. Ben yaptım bazen de kendim ödedim. Onun kartıni da kullandım. Yakın zamanda fast food birşeyler aldık dışarıdan, annemin kartını da uzattım annem için de al diye. Kartı aldı tereddüt etmedi bile. 30 liralık fast food için bile annemin kartını kullandı annem için.

Benim icin bosanma sebebi.

Eminim bunun icin bosanilir mi diyenler olacak ama bu kadar kucuk hesaplar yapan, basit bi adamla hayatimi gecirmem.

Kendi ailesine sürekli akıtacak, benim anneme 30 lirayi hesaplayacak. Hadi koçum bak yoluna derim.

Evlenmeden önce sizinle konuştu mu yardım edeceğine dair ? Bir de şu an size neden söylemiyor ? Yardımlar için aşırı mi tepki veriyorsunuz ? Hoş o da sizin ailenize verdiğinizi söylemiş . Bence sakın sakin konuşun . Nereye ne kadar yardım yapılacak ne yapmak istiyor yani sizin de haberiniz olsun .Gerçekten ihtiyaç sahibi iseler yardım edilmesi normal çünkü .
Şöyle konuştu. Evlenmeye yakın zamanda ailemin borcu var, düğünü şu tarihe erteleyelim gibi. ne miktarı biliyordum ne de sürekli yardım edeceğini. Bu arada gerek görmedim yazmaya: Düğünümü herşeyimi kendimiz yaptık. Ortak kredi çektik eşimle ödedik. Buna itirazım yok tabi biz yapmalıyız. Sadece belirtmek istedim.

Konu sahibesi boşanmak istemese bile bir süreliğine kapı önüne koyup süründürmeli bence ... Bazı erkekler ellerindekinin kıymetini kaybedince anlıyor, gitsin rezil olsun bu adam da aklı başına gelsin.
Aileye yardım çok normal birşey bana göre ama burada hem haberi yok konu sahibinin hem de gittikçe artıyor . Belirli bi duzende de değil kafasina göre davranıyor eş belli . İki tarafa da eşit değil .Bu başlı başına boşanma sebebi bana göre de o ayrı bı konu . Ben sizin atarlı ,giderli cumlelerinizi okuyunca güldüm bı an 😄

Annemin zaten paraya ihtiyacı yok, bizden geçinen biri değil. Pandemi döneminde markete çıkmadı korkusundan. Ben yaptım bazen de kendim ödedim. Onun kartıni da kullandım. Yakın zamanda fast food birşeyler aldık dışarıdan, annemin kartını da uzattım annem için de al diye. Kartı aldı tereddüt etmedi bile. 30 liralık fast food için bile annemin kartını kullandı annem için.
Birkaç market parasının lafını yaptı öyle mi. Hadi boşanmadım diyelim kalırsam bile maaşımdan tek kuruş paylaşmam o adamla.
30₺ olayı zaten rezalet. Dalgınlığına gelip mi aldı diyeceğim ama adamın niyeti ortada.

Hanımefendi iyi yapmışsınız tabi ki yardımcı olacaksınız eşinizin ailesi o . Gerekirse bir işe daha gireceksiniz eşşek gibi çalışacaksınız . Çünkü erkek ailesi o . Siz bir ERKEK le evlendiniz. Çok az paralar vermişsiniz bu aileye ayipladim sizi. Beraber yaşamanız lazım ailesiyle böylelikle modern kölelik daha rahat yapabilirsiniz . Bir daha sakin kendi anneniz için bir ekmek alayım demeyin adam çok haklı . Sonuçta o KADIN ailesi . Kadın ailesi küçüktür Erkek ailesi bunu ogrenin iyice. Zaten bugüne kadar bir kısmını yapmışsınız daha fazlasını yapın mazallah kocanız boşar sizi çocuk da yok sap gibi kalırsınız vallahi .. ,:kızgın:

Şöyle konuştu. Evlenmeye yakın zamanda ailemin borcu var, düğünü şu tarihe erteleyelim gibi. ne miktarı biliyordum ne de sürekli yardım edeceğini. Bu arada gerek görmedim yazmaya: Düğünümü herşeyimi kendimiz yaptık. Ortak kredi çektik eşimle ödedik. Buna itirazım yok tabi biz yapmalıyız. Sadece belirtmek istedim.
Yani açıkçası ben net olmayan şeyleri sevmiyorum ilişkimde . Neye ne kadar veriliyor görmem lazım .Bana haber de vermesi lazim eşimin isterse 500 lira gondersin ama ben bileyim hiç sorun yok. O konuda çok haksiz buldum ben kendisini . Siz de bir süre sonra ne zaman bitecek yanı bu durum diyebilirsiniz ,anlıyorum . Yine de sakince konuşun hakli iken haksız duruma düşmeyin derim.

Ihtiyac halinde tamam yardim etmis ama bu surekli olmus artik sizde. Ailesi bitse kizkardesi, o bitse abisi nereye kadar? Cevap olarak ihtiyacin mi var demesi ayri sorun. Paraya kimin ihtiyaci yok? Yasamak ve hayatimizi devam ettirebilmek icin hepimizin ihtiyaci var. Sizin yatlariniz, katlariniz, plazalariniz vardir geleceginizi garantiye almissinizdir o zaman hakli.
Sadece bu sene ev aldık kredi ile. Orta halli bir aileyiz, çocuğum yok henüz. Ben açıkçası kullanılmaktan rahatsızım, sanki "nasıl olsa verirler boşver onlardan isteyelim" gibi bir düşünceye sahipler bence.. evet insan ailesine hayır diyemez. Ama bir verdiyse diğerinde ben de sıkıştim nakite dersin değil mi?

Yani açıkçası ben net olmayan şeyleri sevmiyorum ilişkimde . Neye ne kadar veriliyor görmem lazım .Bana haber de vermesi lazim eşimin isterse 500 lira gondersin ama ben bileyim hiç sorun yok. O konuda çok haksiz buldum ben kendisini . Siz de bir süre sonra ne zaman bitecek yanı bu durum diyebilirsiniz ,anlıyorum . Yine de sakince konuşun hakli iken haksız duruma düşmeyin derim.
Galiba sakince konuşamıyorum. Fazla yükseldim bugün. İhtiyaçları var diyor sürekli. "Ne yapsın adamlar" diyor ailesi için. Anlıyorum da ihtiyaç bitmez ki... haklıyken haksız duruma düşüyorum evet.

Sadece bu sene ev aldık kredi ile. Orta halli bir aileyiz, çocuğum yok henüz. Ben açıkçası kullanılmaktan rahatsızım, sanki "nasıl olsa verirler boşver onlardan isteyelim" gibi bir düşünceye sahipler bence.. evet insan ailesine hayır diyemez. Ama bir verdiyse diğerinde ben de sıkıştim nakite dersin değil mi?
Himm ben durumunuzu çok daha iyi sanmıştım açıkçası . Hatta okurken maaşınız sadece size kalıyordur evin giderlerini ve tüm ihtiyaçları o karşılıyordur diye düşündüm .

Bacım sen kocani seviyor musun aşık mısın bilmem ama bu adam seni feci kullanıyor ve zerre saygı duymuyor...Kendi sülalesine yıllık 30-40 bin yedirip annene bı tostu bile çok görüyor. Üstüne utanmadan keşke evlenmeseydim diyor hadsiz. Benimle evlenmeseydin bu değirmenin suyu nereden akacakti şuursuz deseydin keşke

Hanımefendi iyi yapmışsınız tabi ki yardımcı olacaksınız eşinizin ailesi o . Gerekirse bir işe daha gireceksiniz eşşek gibi çalışacaksınız . Çünkü erkek ailesi o . Siz bir ERKEK le evlendiniz. Çok az paralar vermişsiniz bu aileye ayipladim sizi. Beraber yaşamanız lazım ailesiyle böylelikle modern kölelik daha rahat yapabilirsiniz . Bir daha sakin kendi anneniz için bir ekmek alayım demeyin adam çok haklı . Sonuçta o KADIN ailesi . Kadın ailesi küçüktür Erkek ailesi bunu ogrenin iyice. Zaten bugüne kadar bir kısmını yapmışsınız daha fazlasını yapın mazallah kocanız boşar sizi çocuk da yok sap gibi kalırsınız vallahi .. ,:kızgın:
Hiç öyle bir korkum yok. İroni yapmışsınız. Eşsiz kalacağım diyenlerden değilim. Sadece empati yeteneğim fazla. Her seferinde anlamaya çalıştım. Ona da hak verdim ailesi dedim. Artık fazla oldu. Para meselesini geçtim. Dese ki "haklısın elimde değil". Annemden vuruyor beni..

Galiba sakince konuşamıyorum. Fazla yükseldim bugün. İhtiyaçları var diyor sürekli. "Ne yapsın adamlar" diyor ailesi için. Anlıyorum da ihtiyaç bitmez ki... haklıyken haksız duruma düşüyorum evet.
Alsın kağıdı kalemi eline göstersin size neyi nereye veriyor ne zaman bitecek bu borç ? Ne kadar yardım edilmeli belli bir miktar belirleyin ortak kararınız olsun yani .Sizde işin icinde olun ,madem borçlara ortak olmuşsunuz. Aileye de söylersiniz bundan fazlasına destek olamayız diye . Onlar da çözüm uretirler . Çözüm odaklı bakmak lazım diye düşünüyorum . He tabi artık yetti diyorsaniz onu da anlarım .

Himm ben durumunuzu çok daha iyi sanmıştım açıkçası . Hatta okurken maaşınız sadece size kalıyordur evin giderlerini ve tüm ihtiyaçları o karşılıyordur diye düşündüm .
Çok iyi derken nasıl diyeyim, gelirimiz bu Türkiye şartlarına göre iyi. Yoksa çok da iyi değil. Küçük şehirde yaşıyoruz birde... harcama da az oluyor..

Ailesinin ihtiyaçları hiç bitmeyecek, alışmışlar eşinizden istemeye bu böyle sürer gider. Durumları kötü diye de eşiniz her istediklerinde yollar. Siz de sinir olduğunuzla kalırsınız. Sonuçta ailesini bu şekilde alıştırmış ve bu durum ona normal geliyor. O halde kasanız ayrı olmalı. Evin giderlerini ortak karşılayın, geri kalan paranızı bireysel. Diğer türlü olan olay enayilik oluyor maalesef

Durumunuz iyiyse sıkıntınız yoksa büyümeyin bence bende abime veririm zaman zaman geri de almam yeğenlerime de gönderirim ara ara para eşimi asla karıştırmam benim param sonuçta ondan alıp vermiyorum maddi sikintimizda yok şükür sizin sıkıntınız varsa başka da aileden birinde yoksa zir durumdaysa sizdede varsa rahat edemiyorsunuz ailemizi atamıyoruz napalim ben eşinizi anladım

Hiç öyle bir korkum yok. İroni yapmışsınız. Eşsiz kalacağım diyenlerden değilim. Sadece empati yeteneğim fazla. Her seferinde anlamaya çalıştım. Ona da hak verdim ailesi dedim. Artık fazla oldu. Para meselesini geçtim. Dese ki "haklısın elimde değil". Annemden vuruyor beni..
Korkunuz yok ama bu resmen kullanmak farkında mısınız ? O parayla ilerde olacak çocuğa bile yatırım yapılabilir . Dört yıldır yaptıklarınizin sonucunda keşke evlenmeseydim demiş . Eşiniz vefasız hanımefendi . Ben niye çalışıp kazanıp hiçbir kan bağım olmayan aileye yedireyim o parayı ya ne münasebet. Oğullarını aldım diye suleleyi mi doyuracagim. Sebep ihtiyaç degil siz geri ödemesiz bankasınız o aile için yazık emeklerinize ..

Ailesinin ihtiyaçları hiç bitmeyecek, alışmışlar eşinizden istemeye bu böyle sürer gider. Durumları kötü diye de eşiniz her istediklerinde yollar. Siz de sinir olduğunuzla kalırsınız. Sonuçta ailesini bu şekilde alıştırmış ve bu durum ona normal geliyor. O halde kasanız ayrı olmalı. Evin giderlerini ortak karşılayın, geri kalan paranızı bireysel. Diğer türlü olan olay enayilik oluyor maalesef
Aynen öyle... alışmislar..hatta bunu borç olarak değil. Oğullarınin yapmasını gereken birşey olarak görüyorlar. Tek okumuş kişi benim eşim. Acaba okuttuk diye mi düşünüyorlar...ben de teklif ettim bunu kasalar ayrı olsun diye..

X