şimdi şöyle sürekli hastalıktan bahsedilen bir evde hastalığın eksik olmayacağını düşünüyorum ben. şu an karantinadayız mesela eşim pozitif. evde koronanın ksi bile geçmiyor açıkçası, eşimde de tat koku yok, kedinin mamasının paketine kafasını sokuyor gram koku almıyor.. biraz işi mecburen de olsa eğlenceye çevirdik. eminim ki panik olup, sürekli bunlardan bahsetseydik eşim de bende çok kötü olurduk psikolojik olarak. sadece gerekli vitaminler alınıyor. onun dışında hayatımıza normal devam ediyoruz. tabii ki herkesi aynı derecede etkilemeyebilir, ben de anksiyete bozukluğu da var belirteyim, sakin bir insan değilim yani. mesela annem ve kv bir araya gelince hep hastalıklardan bahsediyoruz, bir süre konuşunca ister istemez insanın göğsüne öküz oturuyor.
zor bir hamilelik geçirmişsiniz, siz ne yaşadığınızı bilirsiniz.. eşiniz aynı derece yaşamadığı için ne yapacağını bilememiş olabilir. zira bir gün dışarı çıkmasında bile zehir ettiğinizi söylemişsiniz. yemek yiyemediğinizi de.. aynı şeyleri eşiniz yaşasa yemek yemeniz bile batsa, ne yapacağınızı şaşırırsınız eminim. size çift olarak iyi gelecek olan şey evde biraz gülecek sebepler bulmak. hamilelik ve korona kötü de geçse bir evladınız var, mutlu anne mutlu bebek.. siz kendinizi motive edin ki hem bebeğiniz huzurlu olsun, hem eşiniz, hem kendiniz. bu eşiniz bir şey yapmasın demek olmuyor. ilaçlar 10-15 gün gibi bir sürede olumlu etki gösterir. ben de sizi mutlu görse, eşinizin düzeleceği gibi bir kanıya vardım kendimce anlattıklarınızdan. siz daha iyi bilirsiniz tabi.
dediği gibi dışarı çıkın dolaşın, bebeğinizin huzursuz olduğu vakitte de olsa eşinize sorumluluğu bırakın ve nefes alın. siz de çok bunalmışsınız.