- 10 Mart 2010
- 2.062
- 2.263
- 398
Eee ozaman bu mantikla es ailesinde 3 gun kalinsa da ayni 8 gun kalinsa da. Konu sahibinin de kayinailesiyle dipdibe olmak istememe hakki yok mu? Konu sahibi esini biraksin gunduzleri gorussunler madem. Bu kafa yapisini hic anlamiyorum ya. Sen gelinsin kalacaksin diye zorlatan erkegi kapi onune koymak lazimda neyseNeden haksızlık olarak görüyorsunuz onu anlamadım. 3 gün kalsanız da aynı 5 gün kalsanız da aynı. Sonuçta sizi birakiyormus vakit geçirin diye. Belki adam dip dibe olmak istemiyor. Yatıp kalkmak istemiyor. Söylediği cümle her şeyi anlatıyor zaten. Sen misin kadin ben mi demiş. Bastirilmak istemiyor. Aslında bundan memnun olmanız lazım. Miy miy miy kadın hegomanyasinda olan erkeklerden hiç hoşlanmam. Ama baskıcı tipleri de sevmem. Eşin orta yol insanı. Şartları zorlayan kişi sizsiniz. Daha fazla zorlarsanız bu sefer ailene hiç gelmez.
Neden herkes kendi ailelerinde kalmiyor. Onun ne fazlasi var sizden. Bakin bu gelecek bes seneden sonra artik eskisi gibi gelinler kalmaz. Oyle kaynanayla ayni evde yasayan yok sen benim ailemin dedigini yapacaksin sen gelinsin köye geleceksin vs bunlar bitmek uzere. Bir kac seneye hepten gider gelecek kusak cok akilli. Hatta suan bizlerin doneminde bile oyle. Ben bunu ailede bitirdim denilebilir. Hem es ailesinde hem kendi ailemde. Herkes kendi ailesinde kalsin dedim bastan. Ben ayni sehre geldigimizde ilk senin aileni gormeye gidelim sabahtan diyodum gorup biseyler yiyip icip cikiyodum. Beni aileme birakirdi kendisi ailesinde kalirdi. Kac gub olursa olsun. Kendi aramizda anlasmazliklar olur o ayri ama aile konularinda tavrim net. Kimse kimsenin ailesinde kalmasin. Biekac gunde ayri yativerin sevgi varsa zaten hemen ucup gitmiyor.Merhaba kadınlar kulübü üyeleri
Moralim çok bozuk ve sizlere danışmaya ihtiyacım var tayinciyiz ailelerimiz aynı biz farklı şehirde yaşıyoruz ay sonunda 12 günlüğüne memlekete gidelim dedik ben de eşime yarı yarıya kalırız dedim neymiş bana 4 gün ailemin yanında kalmak yetermişte ciddiye almayan cümle kurdu bunun haksız oldugunu söyleyerek tartısma cıkarttım ben de özlüyorum ailemi niye daha az görüyorum? Dedim sen hiç utanmıyorsun dimi bunu söylemeye bir kaç kez tekrarladım çok sinirlendim çünkü. Neymiş ben gelinmişim şaka gibi… Ayrıca kendisinin ailemle bir sıkıntısı yok fakat kalmaktan hoşlanmıyor beni alıp anneme bırakıyor almaya geliyor yani bu şekil ayıp oluyor artık nereye gidersek birlikte kalmalıyız dediğimde bir şey olmaz diyip geçiştiriyor onun annesinin evinde birlikte kalırken benim ailemle neden kalmıyor? ÇOK SİNİR OLUYORUM. Tepkimi ortaya koydum ne aradık ne sorduk birbirimizi gece yatmaya hazırlanırken konuşalım böyle olmaz diyip üsteledim baya bir ters tepince tepem attı başka odaya gönderdim bir kere daha yanına gidip konusalım dedim içim rahat etmedi benimle konuşacak bir şeyi yokmuş işime gelirseymiş o nasıl uygun görürse o şekil olacakmış ben kendim kural koyup o kurala uymam bekleniyormuş neler neler kendi kafama göre yaşıyormuşum işime gelirseymiş bıkmış sürekli aynı mevzulardan bana resmen set çekti çok istersen gönderiyim seni git ne kadar kalmak istersen kallar falan kızlar şu an kanlı bıçaklı gibiyiz çok asabım bozuk genel olarak beni baskın karakter olacak görüyor bastıramayınca bu şekil oluyor. Ne yapmalıyım…?
Aslında benim kafada aynı sizin gibi kimse kimsenin ailesinde kalmasın temiz iş malesef nabza göre şerbet vermek zorunda kalıyoruz işte karşı taraf kalmayı bize talep ediyorsa ben de talep ederim benimkinde de kal diye ben niye tek taraflı oranın gönlünü yapayım benim aileminde gönlünü yapsın o zaman haksız mıyımNeden herkes kendi ailelerinde kalmiyor. Onun ne fazlasi var sizden. Bakin bu gelecek bes seneden sonra artik eskisi gibi gelinler kalmaz. Oyle kaynanayla ayni evde yasayan yok sen benim ailemin dedigini yapacaksin sen gelinsin köye geleceksin vs bunlar bitmek uzere. Bir kac seneye hepten gider gelecek kusak cok akilli. Hatta suan bizlerin doneminde bile oyle. Ben bunu ailede bitirdim denilebilir. Hem es ailesinde hem kendi ailemde. Herkes kendi ailesinde kalsin dedim bastan. Ben ayni sehre geldigimizde ilk senin aileni gormeye gidelim sabahtan diyodum gorup biseyler yiyip icip cikiyodum. Beni aileme birakirdi kendisi ailesinde kalirdi. Kac gub olursa olsun. Kendi aramizda anlasmazliklar olur o ayri ama aile konularinda tavrim net. Kimse kimsenin ailesinde kalmasin. Biekac gunde ayri yativerin sevgi varsa zaten hemen ucup gitmiyor.
Bizde ilk evlendigimizde 5 ay kadar 3 saatlik bir mesafede sehir disinda yasamistik. Cuma is cikisi yola cikip o aksam esimin ailesinde kaliyorduk, kahvaltidan sonra benim aileme gecip c.tesi benimkilerde kalip donuyorduk. Bu kural hic degismedi, uzerinde konusulmadi bile. Bayramlarda da 2 gun + 2 gun olacak sekilde hep planladik. K.valideme az geliyordu bu sure, hatta gelin mi aldik damat mi verdik belli degil demis esime. Biz mal degiliz hicbirsey alip vermedi, sacma sacma konusmasin dedim. Esimde beni hakli buldu. Ne demek sen gelinsin daha fazla kalacaksin falan. Sen gelinsen o da damat. Sinir oluyorum bu tiplere ve bu tipleri bu kafa yapisinda yetistiren ebeveynlere.
Ne güzel eşiniz haklı bulmuş sizi önemli olan eşinin yanında olması zaten fikir olarak düşünce olarak diğerlerinin düşüncesi pek önemli değilBizde ilk evlendigimizde 5 ay kadar 3 saatlik bir mesafede sehir disinda yasamistik. Cuma is cikisi yola cikip o aksam esimin ailesinde kaliyorduk, kahvaltidan sonra benim aileme gecip c.tesi benimkilerde kalip donuyorduk. Bu kural hic degismedi, uzerinde konusulmadi bile. Bayramlarda da 2 gun + 2 gun olacak sekilde hep planladik. K.valideme az geliyordu bu sure, hatta gelin mi aldik damat mi verdik belli degil demis esime. Biz mal degiliz hicbirsey alip vermedi, sacma sacma konusmasin dedim. Esimde beni hakli buldu. Ne demek sen gelinsin daha fazla kalacaksin falan. Sen gelinsen o da damat. Sinir oluyorum bu tiplere ve bu tipleri bu kafa yapisinda yetistiren ebeveynler doğru olanı yapmışsınız hala bi memnuniyetsizlik
Ben bir sonuca varmak istedim ama daha ağır sözler söyledi işine gelmiyorsa sem bilirsin güle güle falan ben elimdem geleni yapıp konuşarak çözmek istedim onun yapısında konuşarak çözmek diye bir şey yokmuş e defol git o zaman çok sinirliyim sizce nasıl bir yol izlenmeliÖncelikle eşinizin tavrı çok çirkin cinsiyetçi ayrımlar sen gelinsin kalacaksınlar falan hoş değil hatta ayılık.
Fakat sizde biraz toksik bir insansınız gibi. Zaten tartışmışsınız ve belliki o esnada pozitif bir noktaya varamayacaksınız. Neden defalarca odalara çekiyorsunuz neden üsteliyorsunuz. Bırakın ne hali varsa görsün sonra tekrar konuşursunuz.
Valla umarım sende onun ailesinde kalmazsın.Merhaba kadınlar kulübü üyeleri
Moralim çok bozuk ve sizlere danışmaya ihtiyacım var tayinciyiz ailelerimiz aynı biz farklı şehirde yaşıyoruz ay sonunda 12 günlüğüne memlekete gidelim dedik ben de eşime yarı yarıya kalırız dedim neymiş bana 4 gün ailemin yanında kalmak yetermişte ciddiye almayan cümle kurdu bunun haksız oldugunu söyleyerek tartısma cıkarttım ben de özlüyorum ailemi niye daha az görüyorum? Dedim sen hiç utanmıyorsun dimi bunu söylemeye bir kaç kez tekrarladım çok sinirlendim çünkü. Neymiş ben gelinmişim şaka gibi… Ayrıca kendisinin ailemle bir sıkıntısı yok fakat kalmaktan hoşlanmıyor beni alıp anneme bırakıyor almaya geliyor yani bu şekil ayıp oluyor artık nereye gidersek birlikte kalmalıyız dediğimde bir şey olmaz diyip geçiştiriyor onun annesinin evinde birlikte kalırken benim ailemle neden kalmıyor? ÇOK SİNİR OLUYORUM. Tepkimi ortaya koydum ne aradık ne sorduk birbirimizi gece yatmaya hazırlanırken konuşalım böyle olmaz diyip üsteledim baya bir ters tepince tepem attı başka odaya gönderdim bir kere daha yanına gidip konusalım dedim içim rahat etmedi benimle konuşacak bir şeyi yokmuş işime gelirseymiş o nasıl uygun görürse o şekil olacakmış ben kendim kural koyup o kurala uymam bekleniyormuş neler neler kendi kafama göre yaşıyormuşum işime gelirseymiş bıkmış sürekli aynı mevzulardan bana resmen set çekti çok istersen gönderiyim seni git ne kadar kalmak istersen kallar falan kızlar şu an kanlı bıçaklı gibiyiz çok asabım bozuk genel olarak beni baskın karakter olacak görüyor bastıramayınca bu şekil oluyor. Ne yapmalıyım…?
Valla umarım sende onun ailesinde kalmazsın.
Gitmiycekmişiz gitmememiz daha hayırlı gerçekten yani o mod düşüklüğüyle bir şey de anlamam ben gideceksem tek gideyim diyorum ama bu şekilde ortamı bırakmakta istemiyorum aradayım suanValla umarım sende onun ailesinde kalmazsın
Aslında o sırada eşiniz iletişime açık değildi. O anda onu kendi haline bırakmak gerekli. Haksızlık ve haklılık değil mesele. Nabız çok yüksek ikinizde çok gerginsiniz o anda çözüme kavuşabilecek hiçbirşey yok. Tam tersi işler daha da kötüye gider ki öyle olmuşBen bir sonuca varmak istedim ama daha ağır sözler söyledi işine gelmiyorsa sem bilirsin güle güle falan ben elimdem geleni yapıp konuşarak çözmek istedim onun yapısında konuşarak çözmek diye bir şey yokmuş e defol git o zaman çok sinirliyim sizce nasıl bir yol izlenmeli
Ben de ona sinirliyim baskınlık oluşturmaya çalışıyor ben erkeğim benim sözüm geçer bla blaErkekliğine sövesim geldi. Ya erkek neden kural koyan oluyor? Siz eş olup birlikte karar veremiyor musunuz uzlaşıp bir konuda? Öküz ya
Zamana bırakıp iletişim kurmamak en iyisi sanırım ben elimden geleni yaptım konuşmaya çalıştım artık iş benden çıktı bir daha adım atacağımı sanmıyorum siz nasıl yol izlerdiniz böyle bie durumdaAslında o sırada eşiniz iletişime açık değildi. O anda onu kendi haline bırakmak gerekli. Haksızlık ve haklılık değil mesele. Nabız çok yüksek ikinizde çok gerginsiniz o anda çözüme kavuşabilecek hiçbirşey yok. Tam tersi işler daha da kötüye gider ki öyle olmuş
Bende pek doğru yollar izlemiyorum açıkçasıZamana bırakıp iletişim kurmamak en iyisi sanırım ben elimden geleni yaptım konuşmaya çalıştım artık iş benden çıktı bir daha adım atacağımı sanmıyorum siz nasıl yol izlerdiniz böyle bie durumda
Konusmazsa konuşmasın. Sanki eski zamanlardan kalma bir adam gibi. Ne biçim düşünce ve tavırlarda boyle. Kaç kez adım atmışsınız niye attınız ki? Böyle astigim astık kestigim kestik adamlara adım atmak yaramaz maalesef.Şimdi sormak istediğim şu ben adım atttığım halde benimle muhattap olmuyor şu durumda napmalıyım sonuçta kendimi haklı gördüm ama bir şekilde konuşmaya çalıştım arkadaşlar bu konu bayağı uzar gibi geliyor siz olsanız naparsınız?
Erkekleri kaynar kazana mı atsak napsak yarın da bir yere gitmem gerekti ben götürürüm demişti kavgadan önce,şimdi hazırlanıp ben şuraya gidiyorum diyip çekip kapıyı çarpıp gidesim vae onunla bir yere gitmek istemiyorumBende pek doğru yollar izlemiyorum açıkçası
Şuan sadece öylece durmak gerekli. İletişim kurmayın. Bekleyin o sizinle iletişim kursun. Öfkeli davranmayın fakat hiçbirşey yok gibi de yapmayın. Azıcık mağdur ve üzgün olmanız yeterli. Siniri geçince konuşacaktır.y
Daha da adım atmayı düşünmüyorum kendisi bilir uğraşamam böyle dar düşüncelerleKonusmazsa konuşmasın. Sanki eski zamanlardan kalma bir adam gibi. Ne biçim düşünce ve tavırlarda boyle. Kaç kez adım atmışsınız niye attınız ki? Böyle astigim astık kestigim kestik adamlara adım atmak yaramaz maalesef.
10 gün gidiyorsanız siz 5 gün kendi ailenizde kalın. O kalmazsa kalmasın. İlla beraber kalmaliyiz diye düşünmeyin. İlla ki ilk gün beraber gidersiniz zaten. Sonra ailenle başbaşa kalırsın çok daha
Hak geçecek bir durum yok kocan kalmazsa kalmasın sende rahat rahat kafa dinle erkekle kadın bir olmaz ki adam kız gibi niye kiritsin kaynanasında sinirden ölecek bir şey göremedim bizde tayinciyiz eşim beni bırakırdı aileme istediğim kadar kalırdım annemle kardeşimle gecelere kadar sohbet ederdik kocamın ne işi varAynen tam olarak eşit şekilde birimizden birimize hak geçmesin istediğim için bu noktaya geldik ayrıca gelinim diye neden taviz veriyorum ki bu ataerkil kafa yapısından nefret ediyorum şu an başka odada yatıyor ben de bayağı saydırdım benimle muhattap olma sana artık karışmıyorum naparsan yap diyor ben mi kadınım sen mi kadınsın belli değil çık git odadan diye yükseldi iyice fıttırdım ya…
Ailem de eşimi yakından tanıyıp onlar da eşimle vakit geçirmek istiyor babam bir keresinde zerzenişte bulunmuştu inceden nereye oğlum siz evli değil misiniz ayrı gayrı yerlerde kalacaksınız kapıdaykenHak geçecek bir durum yok kocan kalmazsa kalmasın sende rahat rahat kafa dinle erkekle kadın bir olmaz ki adam kız gibi niye kiritsin kaynanasında sinirden ölecek bir şey göremedim bizde tayinciyiz eşim beni bırakırdı aileme istediğim kadar kalırdım annemle kardeşimle gecelere kadar sohbet ederdik kocamın ne işi var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?