• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle şiddetli tartışma ACİL YARDIM

Hak geçecek bir durum yok kocan kalmazsa kalmasın sende rahat rahat kafa dinle erkekle kadın bir olmaz ki adam kız gibi niye kiritsin kaynanasında sinirden ölecek bir şey göremedim bizde tayinciyiz eşim beni bırakırdı aileme istediğim kadar kalırdım annemle kardeşimle gecelere kadar sohbet ederdik kocamın ne işi var
Ama karısını zorla daha uzun süre kendi ailesinde yatıya kaldırıyor.

Hanımlar şimdi nasıl bir yol izlemeliyim kafam karmakarışık bir yanım ailemin yanına gitmek istiyor ortalığı bu şekil bırakmak da içimden gelmiyor bilemiyorum

Ben eşitlik taraftarıyım. Hele sen gelinsin senin az hakkın var dense inadına adım atmam. Bana bir kere havaalanında emrivaki yapmaya kalktılar. Biz önce kendi aileme gitmeye karar verdik, daha doğrusu niye hep senin ailene gidiyoruz sorgusu yaptım. Haber verip söylediğimiz halde yedirememişler kendilerine çıkıp gelmişler. Yani oraya kadar gelince ses çıkaramaz dediler aklınca. Zaten araba kiralamıştık, Arabayı aldım bavulları oto koltuklarını koydurdum hadi bana eyvallah dedim. Arkalarına baka baka döndüler evlerine. Eşime de istiyorsan gidebilirsin ortada senlik bir sorun yok dedim. Ben gideyim ortalığı yatıştırayım dedi gitti ailesiyle. Benim annem anne değil mi, babam baba değil mi, torunsa onların da torunu değil mi? İyi ki de öyle yapmışım, görümcem evlendi her allahın günü ailesinde. Tatile giderken dönerken önce kendi ailesinin evine geliyor. Kızlarına her şey mübah gelin el kızı.

Yerinizde olsam o ikinci konuşmayı hatta birinciyi bile yapmazdım. Ya herkes kendi ailesine gider ya da eşit sürede kalınır. Ama size gaz vermek istemem, çok uzamasın boşanmaya gitmesin diyorsanız ona göre davranın. Erkekler kayınpederle kalmayı sevmiyor da kadınlar bayılıyor mu?

Erkekleri kaynar kazana mı atsak napsak yarın da bir yere gitmem gerekti ben götürürüm demişti kavgadan önce,şimdi hazırlanıp ben şuraya gidiyorum diyip çekip kapıyı çarpıp gidesim vae onunla bir yere gitmek istemiyorum
Gelecek misin ben gideyim mi demekte fayda var.
Keşke kapatılsalar ama kapatılmıyorlarda

Merhaba kadınlar kulübü üyeleri
Moralim çok bozuk ve sizlere danışmaya ihtiyacım var tayinciyiz ailelerimiz aynı biz farklı şehirde yaşıyoruz ay sonunda 12 günlüğüne memlekete gidelim dedik ben de eşime yarı yarıya kalırız dedim neymiş bana 4 gün ailemin yanında kalmak yetermişte ciddiye almayan cümle kurdu bunun haksız oldugunu söyleyerek tartısma cıkarttım ben de özlüyorum ailemi niye daha az görüyorum? Dedim sen hiç utanmıyorsun dimi bunu söylemeye bir kaç kez tekrarladım çok sinirlendim çünkü. Neymiş ben gelinmişim şaka gibi… Ayrıca kendisinin ailemle bir sıkıntısı yok fakat kalmaktan hoşlanmıyor beni alıp anneme bırakıyor almaya geliyor yani bu şekil ayıp oluyor artık nereye gidersek birlikte kalmalıyız dediğimde bir şey olmaz diyip geçiştiriyor onun annesinin evinde birlikte kalırken benim ailemle neden kalmıyor? ÇOK SİNİR OLUYORUM. Tepkimi ortaya koydum ne aradık ne sorduk birbirimizi gece yatmaya hazırlanırken konuşalım böyle olmaz diyip üsteledim baya bir ters tepince tepem attı başka odaya gönderdim bir kere daha yanına gidip konusalım dedim içim rahat etmedi benimle konuşacak bir şeyi yokmuş işime gelirseymiş o nasıl uygun görürse o şekil olacakmış ben kendim kural koyup o kurala uymam bekleniyormuş neler neler kendi kafama göre yaşıyormuşum işime gelirseymiş bıkmış sürekli aynı mevzulardan bana resmen set çekti çok istersen gönderiyim seni git ne kadar kalmak istersen kallar falan kızlar şu an kanlı bıçaklı gibiyiz çok asabım bozuk genel olarak beni baskın karakter olacak görüyor bastıramayınca bu şekil oluyor. Ne yapmalıyım…?
Ben senin yerinde olsam asla onun ailesinde kalmam. Benzer durum yaşıyordum canm ne gidiyorum ailesine ne arıyorum onları ne kalıyorum. Eşim yıllık izne çıkacak beni götürmesin de istediği kadar kalsın orda o derece yani. O kendi ailesi ile vakit geçirecek ben kendi ailem ile madem tatiller ailenin yanında geçecek bu şekilde olması en doğru karar bizim içinde. Benimle vakit geçirmek isterse bende gitmem bas basa vakit geçiririz tabiii kiiii. Senin ailen benim ailem diye birsey yok artık ailesi sensin gitmek isterse buyursun gitsin sende ailenle vakit geçir gerekirse evinde yalnız kal ona o tavizi verme bence

Aynen tam olarak eşit şekilde birimizden birimize hak geçmesin istediğim için bu noktaya geldik ayrıca gelinim diye neden taviz veriyorum ki bu ataerkil kafa yapısından nefret ediyorum şu an başka odada yatıyor ben de bayağı saydırdım benimle muhattap olma sana artık karışmıyorum naparsan yap diyor ben mi kadınım sen mi kadınsın belli değil çık git odadan diye yükseldi iyice fıttırdım ya…
Başta da böyledir siz anlamamışsınız

Şimdi sormak istediğim şu ben adım atttığım halde benimle muhattap olmuyor şu durumda napmalıyım sonuçta kendimi haklı gördüm ama bir şekilde konuşmaya çalıştım arkadaşlar bu konu bayağı uzar gibi geliyor siz olsanız naparsınız?
Kendinizi haklı görüyorsanız neden konuşmak için çabalıyorsunuz bu kadar. Biraz net olsaydınız keşke. Çok fazla barışmaya çabalae gibi davranmışsınız. Evet ben kendi ailemde kalıcam sende kendi ailende kal o zaman gün içinde görüşürüz vs diyip konuyu kapatsaydınız keşke. Sürekli yanına gitmek konuşalım demek falan zaten ortam gerginken daha da germiş bu davranışınız.

Ayrıca bence de o sizin ailenizde kalamıyorsa sizde onun ailesinde kalmayın. Siz gelinseniz o da damat. Adam olsun.

Şimdi sormak istediğim şu ben adım atttığım halde benimle muhattap olmuyor şu durumda napmalıyım sonuçta kendimi haklı gördüm ama bir şekilde konuşmaya çalıştım arkadaşlar bu konu bayağı uzar gibi geliyor siz olsanız naparsınız?
Bence sen üstüne düşeni yapmışsın kendini çek

Neden haksızlık olarak görüyorsunuz onu anlamadım. 3 gün kalsanız da aynı 5 gün kalsanız da aynı. Sonuçta sizi birakiyormus vakit geçirin diye. Belki adam dip dibe olmak istemiyor. Yatıp kalkmak istemiyor. Söylediği cümle her şeyi anlatıyor zaten. Sen misin kadin ben mi demiş. Bastirilmak istemiyor. Aslında bundan memnun olmanız lazım. Miy miy miy kadın hegomanyasinda olan erkeklerden hiç hoşlanmam. Ama baskıcı tipleri de sevmem. Eşin orta yol insanı. Şartları zorlayan kişi sizsiniz. Daha fazla zorlarsanız bu sefer ailene hiç gelmez.
Üff hala böyle düşünen bi kadının olması. 3 gün aynı 5 gün aynı ne saçma laflar ya. Tayinci birisi için aileyle vakit geçirirıen 1 saat bile aynı değil. Ailelerde eşit kalınınca erkek sindirilmiş mi oluyor Allâh aşkına çıkın şu kafadan. Burda mesele ailelerle eşit vakit gecirmek.

Her şeyi geçtim istersen göndereyim seni diyen adama orta yol insanı diyosunuz. ✋

Moralim çok bozuk ve sizlere danışmaya ihtiyacım var tayinciyiz ailelerimiz aynı biz farklı şehirde yaşıyoruz ay sonunda 12 günlüğüne memlekete gidelim dedik ben de eşime yarı yarıya kalırız dedim neymiş bana 4 gün ailemin yanında kalmak yetermişte ciddiye almayan cümle kurdu bunun haksız oldugunu söyleyerek tartısma cıkarttım ben de özlüyorum ailemi niye daha az görüyorum? Dedim sen hiç utanmıyorsun dimi bunu söylemeye bir kaç kez tekrarladım çok sinirlendim çünkü. Neymiş ben gelinmişim şaka gibi… Ayrıca kendisinin ailemle bir sıkıntısı yok fakat kalmaktan hoşlanmıyor beni alıp anneme bırakıyor almaya geliyor yani bu şekil ayıp oluyor artık nereye gidersek birlikte kalmalıyız dediğimde bir şey olmaz diyip geçiştiriyor onun annesinin evinde birlikte kalırken benim ailemle neden kalmıyor? ÇOK SİNİR OLUYORUM. Tepkimi ortaya koydum ne aradık ne sorduk birbirimizi gece yatmaya hazırlanırken konuşalım böyle olmaz diyip üsteledim baya bir ters tepince tepem attı başka odaya gönderdim bir kere daha yanına gidip konusalım dedim içim rahat etmedi benimle konuşacak bir şeyi yokmuş işime gelirseymiş o nasıl uygun görürse o şekil olacakmış ben kendim kural koyup o kurala uymam bekleniyormuş neler neler kendi kafama göre yaşıyormuşum işime gelirseymiş bıkmış sürekli aynı mevzulardan bana resmen set çekti çok istersen gönderiyim seni git ne kadar kalmak istersen kallar falan kızlar şu an kanlı bıçaklı gibiyiz çok asabım bozuk genel olarak beni baskın karakter olacak görüyor bastıramayınca bu şekil oluyor. Ne yapmalıyım…?
Problemi çözme şekliniz gayet iletişimsiz çift olduğunuzu gösteriyor.
Bu kişi ailenizin evinde kalmak istemeyebilir de yaklaşım ve ifade ediş şekli tam bir hödük versiyon. Bu adam dün odun olmamıştır genel olarak odundur diye düşünüyorum.
Senin diyeceğin şu ben anama sen anana git tatil sonunda buluşuruz oldu bitti. Çok tırı vırı yaparsa bin uçak otobüse sen git taksi bilmem ne ile. O sizinkiler ile iletişimi keserse sen de kes. 1 gün mü muhattap oldu sizinkiler ile sen de bir gün ol, sonra dön evine. O kalıyorsa kalsın.
60 lar jenerasyonu gibi gelinlikle geldin kefenle gidersin ben kocayım senin anan artık bizim taraf ekolü adı üstünde 60'larda kaldı. Bu saftiriği inşallah gaza gelip baba etmezsin. Korun yarın belki boşamak isteyeceksin. Normale dönmüyorsa sal anası ile kalsın boşa gitsin

Ailem de eşimi yakından tanıyıp onlar da eşimle vakit geçirmek istiyor babam bir keresinde zerzenişte bulunmuştu inceden nereye oğlum siz evli değil misiniz ayrı gayrı yerlerde kalacaksınız kapıdayken
Evet çok haklı.

Benim ailemi insan yerine koymayanın ailesine asla gidip kalmam. Bir de şu var, hep mi bu kafadaydı adam yoksa kavga edip işi inada mı bindirdiniz? Hep böyle ise zamanında çok taviz vermişsiniz.

Üff hala böyle düşünen bi kadının olması. 3 gün aynı 5 gün aynı ne saçma laflar ya. Tayinci birisi için aileyle vakit geçirirıen 1 saat bile aynı değil. Ailelerde eşit kalınınca erkek sindirilmiş mi oluyor Allâh aşkına çıkın şu kafadan. Burda mesele ailelerle eşit vakit gecirmek.

Her şeyi geçtim istersen göndereyim seni diyen adama orta yol insanı diyosunuz. ✋
Hanımlar şimdi nasıl bir yol izlemeliyim kafam karmakarışık bir yanım ailemin yanına gitmek istiyor ortalığı bu şekil bırakmak da içimden gelmiyor bilemiyorum
Kız gitme sakınnn yaaaa çok mu meraklısın onun ailesine gerekirse huzursuzluk olsun yoksa bas edemezsin bakkk her yıl daha kötü problem olur gitme bırak yalnız gitsin

Ben bu kadar lafa geri adim atmam.. sen kendi annende kal ben kendi annemde der kestirip atarım.. 12 gün arada annenizle kv ye oturmaya gidin gelin.. ne bok yiyorsa yesin kendisi.. sanırım annesinin evinde daha rahat geziyor ondan orda kalmak istiyor

kesinlikle taviz verme ve sürekli çözüm bulmak için de yanına gidip arayıp durma daha çok inada bindiriyorlar bu huyunuzdan vazgeçin ancak o şekil ciddiye alabilir ama gerçekten bu sekil davranmalısınız oylre 1-12 kere değil

Öncelikle bakış açınız yanlış. Eşiniz de sizin ailenizde kalmak zorunda değil,siz de onun ailesinde kalmak zorunda değilsiniz. Herkes kendi ailesinde kalır,o sizi almaya geldiğinde ailenizle vakit geçirir,ya da tam tersi siz onu almaya giderseniz onun ailesiyle vakit geçirip evinize dönersiniz. Hayatta her şey kısasa kısas olmaz,siz onun ailesinde kalıyormuşsunuz,o da bu yüzden sizinkilerde kalmak mecburiyetinde diye düşünmemelisiniz. Siz de kalmasaydınız yani. Madem sorun edeceksiniz

Size bu şekilde davranıyorsa sonuçlarını göze almış demektir. Tartışmayı uzatmayın sen öyle yaptın dedin ben böyle yaptım vb. memlekete gittiğinizde o sizinle ailenizin yanında kalırsa siz de gidin kalın kalmazda siz ailenizin yanında tatil bitinceye kadar kalın onun ailesinde kalmayın.

Haklıysan neden durmadan konuşmak için ısrar edip dursun ben buna takıldım bekle sende bakalım ne dıcek.
Ayrıca ne sen ne o kalmak zorunda değilsiniz ikinizde ayrı olarak aile evlerinizde kalın

Siz haklısınız ,eşiniz taş devrinden kalmış gibi
Yok sen gelinsin şöyle böyle

Bu düşüncelere sahip biriyle ne kadar evli kalabilirsiniz bilmiyorum
Çünkü ileride çocuk olduğunda mecbur tutulacaksınız her şeye
Çocuğunuzu da alıp gitmek isteyecek siz gitmeseniz kalmasanız bile
Kavgalarınız sorunlarınız daha da artacak

Ben olsam şimdi gider anne babamla doya doya vakit geçirirdim hatta çalışmıyorsanız niye onu bekliyorsunuz ki özlediğinizde gidin

Size tavsiyem çalışın iş bulun böyle düşünen böyle konuşan adamla dediğim gibi zor evli kalmanız 🤷‍♀️

Back