Eşimle para mevzularımız...

Anladığım kadarıyla eve iki maaş giriyor
Biri kocanın biri senin
Kocanınki harcanıyor seninki biriktiriliyor
Üstelik düğünden kalan birikimler de senin hesabında
O zaman kusura bakma ama o para senin bile değil tam olarak
Vermeliydin bence de
Eski konuları bilmiyorum ama sadece bu mantıkla düşününce bu sonuç çıkıyor.

Etrafa borcu olan bir insanin kenarda birikmis parasi altini vs var ise bu durum yanlis, esinizin ablasinin yerinde olsam ben de parami kardesimden isterdim hatta kendisiyle kotu de olabilirdim, sizi katmadan soyluyorum esiniz borcu almis ve muhatap kendisi yani siz degilsiniz, esinizin de ablasina yaptigi sey bu durumda saygisizlik
Ayrica tl borc bu oyle parca pincik sogan maydanoz parasi gibi odenmez,degeri zaten dusuk, bu durumda esiniz bu parayi kenarda biriktirip en kisa surede geri odemeliydi . Ama eger bu surec alti ayi gectiyse de ya merkez bankasinin borclanma faizini uzerine koyup geri vermeliydi ya da borcunu dolar veya altin uzerinden odemeliydi, kimsenin parasinin uzerine bunca zaman yatmaya hakki yok esinizin

Biz ki kk olarak genelde görünce,koca,kv haksız gören grubuz :) bu kadar kadın sizin haksız olduğunuzu söylüyorsa bi dönüp düşünün bence

Fedakarlık yapıp rahata alıştırmak istemiyıorum belki de bu yüzden...çünkü çok üzüldüm kalbim kırıldı.
Peşinde tefeci yok, icra kapıya dayanmadı sonuçta. Ve de isteyen kişiler aç açıkta değil 4000 tl onlar için küçük bir miktar para. bu borç 8000 tl idi eşim yavaş yavaş ödedi. Ben de onda devam et böyle ödemeye dedim....Ödememe gibi bir durum yok kesinlikle vereceğiz tabii borcumuzu....ama ben peşin verip de rahat olsun pek istemiyorum. Borç almauı vermeyi basit bir şey gibi görmesini istemiyorum...
Bri yandan da vicdanen üzülüyorum sonuçta eskisi gibi değil artık maddi konularda ödemelerde daha dikkatli hesaplı davranıyor...

İşte bunları eşimin düşünmesi lazım başta borcu alan veren o ne sordu ne de söyledi...borç almak vermek öyle kolay değil dediğiniz gibi. Biz de alacaklı olduk arkadaşından ne olduğunu biliyorum.
Eşimin etrafa borcu harcı yok sayemde kapattı...evlendiğimizden beri çalışıyorum maaşım eşimle aynı.Düğün paraları ve altınların bir kısmını harcandı zaten.

Kesinlikle esin dusuncesizlik etmis canim ablasina karsi benim fikrim bu, borc alip vermenin de bir adabi var. Kimse ayrica esine guvenip de boyle ona buna borc takmamali, sana guvenmis esin belli ki bu cok cok yanlis, ayagini yorganina gore uzatip yasamaliydi esin

Evinizin tüm masraflarını eşiniz karşılıyorken, sizin biriktirdiğiniz para malesef sizin olmuyor. bence yaptıgınız gerçekten ayıp. eşler arasında para konusu en son konusulacak konu olmalıdır. kaldı bizler evli insanlarız artık bir olduk yanı tek. bekar olsak senın maasın benım maasım tabıkı dıyebılırsınız ama evlılıkte cok sacma geldı bana acıkcası.

bu arada eşinizi gerçekten zor durumda bırakarak ona destek olmazsınız. o para kenarda bırıkır elbet, ama eşinizle aranıza para yüzünden giren bu sogukluk asla kuculmez. aksıne en ufak bır tartısmada daha da buyur.

( kişisel fikrim )

şimdi empati kurarak cevap vermek istiyorum, ben verirdim. Niye ablasının kocasının ağzına sakız olsun ki benim kocamın borcu? o bana da dokunur. Üzülürüm yani, eşim de üzülür. Verirdim ben..

Eşinin borcu seninde borcundur !!
Ayrıca eşinin senden borç istemesi ayıp... ben ,sen olmamalı... biz olmalı! evlilikte ..eşin ister ablasından alsın isterse arkadaşından ne farkeder ki borcunu geri vermesi gerekir şeninde .Madem birikmişin var neden Ada'mı mahçup ediyorsun başkalarına karşı

Eşe borc vermekk..Evlilik kavrami cok algilanmamis sahsinizca...

kusura bakmayın bu dusuncemı yazmayacaktım ama, belkı dusunup sızde hak verırsınız dıye yazmak ıstedım umarım okursunuz.

eşiniz ablasından veyahut enıstesından 8.000 tl borc almış. ve bu parayı bır kerette nakıt almış.
sizin de bu parayı bır kerette ıade etmenız gerekmezmıydı.
zaten kısının verdıgı para eşiniz taksit taksit ödediği sürece yok olup gıdıyor. yanı parayı veren kısı durduk yere 8000 tl tl sınden olmuş anladıgım kadarı ıle. enıstenın para konusunda sıkıntı cıkartıyor olması bence bundan kaynaklı.
eger siz parayı bır kerette vermıs olsaydınız bu tarz bır problem cıkmayacaktı. bu devırde kım kıme borc verır oldu bır de bunu dusunun. ancak bankalar taksıtlı borc verıyor onun uzerıne de dunya kadar faız koyuyor.
enıstenın 8000 tl nın uzerıne faız koymadıgına sukretmelısınız bence bu zamana kadar.

Ben olsam eşime borç verirdim sonuçta adı üstüne borç yani mahçup olmasini da istemezdm. . Fedakarlik değil de bunu esinizin kimsee ye karşı mahcup olmamasi için vermeniz gerekirdi arti eşler arasinda para şeklinde bir sorun olmamalı senin paran onun parası onun parası senin paran.. siz bilirsnz yinede

ya ortamlarda öyle der, evin içinde durumlar değişir.
ben de hep sözde derim, eşime yardım etmem, gerekirse ek iş tutsun diye.
ama kıyamam orası ayrı.

Özellikle ablasının eşine borcu varsa sen sakın eşine para verme. Ayrıca eşinede bundan sonra ablanı ve enişteni bu evde istemiyorum biz yabancımıyız hemen paralarını istediler bu ne terbiyesizlik de. Kimseye acıma. Eşin o borçları senle yapmadı sonuçta. Sana güvenerekte o borçların altına girmedi. Ben bu para konuları yüzünden kaynanamı evden kovdum. Ne olursa olsun eşine asla para verme hep dik dur

Bazi evlilikler iyice ticarete dokulmus

Senin paran benim paran senin borcun benim borcum senin birikimin benim birikimim oldugu bir evde nasil aile oluyorsunuz????

Alacagini istemek ne zamandan beri terbiyesizlik sayiliyor

Ustelik odeyecek gucu varken

Hem parami verme hem eve sokma

Super fikir tebrikler...

Annemi para mevzusu yuzunden evden kovsa esim asla ama asla onu eskisi kadar sevemezdim...
Ayni zamanda zor gunumde yanimda olmayana esim gozuyle bakamazdim...

Buna ragmen evliliginiz yolundaysa bravo

Diyecek bisey yok

ya ortamlarda öyle der, evin içinde durumlar değişir.
ben de hep sözde derim, eşime yardım etmem, gerekirse ek iş tutsun diye.
ama kıyamam orası ayrı.

Kadın gayet ciddi ciddi söylüyordu.Dediği gibi de kocasına metelik vermiyordur bence.

Aynen kaynanasını evden kovmuş birde. İyi akıl veriyorlar pess

Son düzenleme:
Aynen kaynanasını evden kovmuş birde. İyi akıl veriyorlar pess.

Ablası ve eniştesi eve girmeyecekmiş.Adamlar borç veriyor ,istediler diye suçlu oldular iyi mi? Ne tuhaf insanlar var.Allah sabır versin böyle eşleri olanlara iyi dayanıyorlar.

Kadın gayet ciddi ciddi söylüyordu.Dediği gibi de kocasına metelik vermiyordur bence.

Aynen kaynanasını evden kovmuş birde. İyi akıl veriyorlar pess
Parasini isteyene nasil namusuna serefine laf edilmis muamelesi yapilir bilemiyorum ben
Borcu olanin az boynu bukuk olur istetmeden odeyemedik diye

Borcu veren kisinin esiyle arasi aciliyor belli ki kadin kardesiyle esinin arasinda kalmis. Bi evin huzurunu bozmaya deger mi dusunmek gerek

Ablası ve eniştesiyle ilişkisine karışmam, alacak verecek meselelerine karışmadığım gibi.
Eşiniz yarın öbür gün sebebi belirsiz borçlarla karşınıza çıkınca bayıla bayıla ödersiniz kocişinizin borcunu ne diyeyim...
Yoksa dayanmaz size yani...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…