• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimle konuşmuyorum:((

melekyuzlum06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2013
46
14
98
Ankara
Öncelikle merhaba kızlar... Takip ediyorum sürekli yazılarınızı ama ilk defa sizlerle bir derdimi paylaşacağım. İçime ata ata kendimi parçalıyorum çünkü sürekli.
Eşimle 3 yıllık evliyiz ve 1,5 yaşında da bir kızımız var. Evlendiğimizden beri ailesiyle ilgili sürekli kavgalarımız oluyordu. Onlardan bahsetmeyeyim şimdi roman olur:) Neyse son 2 aydır da sürekli kavga ediyoruz tartışıyoruz. Birbirimize karşı bi soğukluk var aramızda. Bir kaç seferde eve sabaha karşı geldi ve bunun yüzünden çok tartıştık. En son Salı günü de arkadaşının asker gecesi varmış ve bende en geç 12 gibi evde olmasını yoksa kapıyı açmayacağımı söyledim. Oda ben saat sınırı olan bir erkek değilim dedi. Yani resmen serbest bi erkeğim demek istedi gibime geldi. Bende bende sabaha kadar koca bekleyecek kadın değilim dedim. Gece 1 de geldi aradı aradı açmadım kapıyı çaldı açmadım. Yarım saat falan bekledi kapıda sonra dayanamadım açtım ve doğru yataağa gittim yattm. Ona yatağa giremiceni söyledim sana mı sorcam dedi. Bende kızımı aldım oturma odasında kanepeye kendime yatak yaptım orda yattım o gece. Geldi yanıma baya tartıştık falan. Kendi suçunu görmüyo başka konuları falan açıyo falan anneme babama laf söyledi faln. Annemlerde şehir dışındalar ve 1 ay sonra dönecekler. Bende geldiklerinde evden gidecğimi ayrılacağımı falan söyledim sinirden. Gideceksen ablana götürüyüm dedi bana. Neymiş benim köpeğim değilmiş. O kadar ağır şeyler söylediki. Ne desem batıyo. Yani insan kocasına yap et diyemicek mi ? Deyince köpeği mi oluyor anlamadım. 3 gündür de yüzüne bile bakmıyorum tek kelime konuşulmuyor evde. Bi de gitmiş annesine anlatmış annesi ağzımı aradı tek kelime etmedim. Onun sülalesinde meşurdur erkeklerin karılarının dedikodusunu yapmaları. Oturur analarına anlatırlar analarıda bütün sülaleye yayar. O yüzden hiçbirşeyimi paylaşmam kayınvalidemle. Ama şimdi ne olacak bilmiyorum. ne o konuşuyor ne de ben. Bi mesaj atıyım diyorum sonra söyledikleri aklıma geliyo geri çekiliyorum. Boşansam nolcak ki bu en kötüsü düşünmesi bile kötü kızım ne yapar:( çok düşkün babasına.Ona bunu yaşatmaya hakkım yok. Gerekirse ömür boyu aynı evin içinde konuşmam ama genede çocuğuma bunu yaşatmak istemem. Ama kaderimde yazılıysada yapacak bişey yok:(( Şimdi bana akıl verin napayım ben? :((

Kızın mutsuz bir yuvada ama babayla büyürse çok mu iyi olacak ..
Çocuk gecenin bir yarısı sizin bağrışmanızla uyanmıştır yazık ona da ..
Senin kocan biraz cezayı hak ediyor ..
Ama niyetin pek ayrılmak gibi gelmedi bana ..
Ben anne değilim anlayamam ama çoçuk için boşanmayıp da çocuğu mutsuz bir yuvaya mahkum etmek daha büyük kötülük..

Öncelikle merhaba kızlar... Takip ediyorum sürekli yazılarınızı ama ilk defa sizlerle bir derdimi paylaşacağım. İçime ata ata kendimi parçalıyorum çünkü sürekli.
Eşimle 3 yıllık evliyiz ve 1,5 yaşında da bir kızımız var. Evlendiğimizden beri ailesiyle ilgili sürekli kavgalarımız oluyordu. Onlardan bahsetmeyeyim şimdi roman olur:) Neyse son 2 aydır da sürekli kavga ediyoruz tartışıyoruz. Birbirimize karşı bi soğukluk var aramızda. Bir kaç seferde eve sabaha karşı geldi ve bunun yüzünden çok tartıştık. En son Salı günü de arkadaşının asker gecesi varmış ve bende en geç 12 gibi evde olmasını yoksa kapıyı açmayacağımı söyledim. Oda ben saat sınırı olan bir erkek değilim dedi. Yani resmen serbest bi erkeğim demek istedi gibime geldi. Bende bende sabaha kadar koca bekleyecek kadın değilim dedim. Gece 1 de geldi aradı aradı açmadım kapıyı çaldı açmadım. Yarım saat falan bekledi kapıda sonra dayanamadım açtım ve doğru yataağa gittim yattm. Ona yatağa giremiceni söyledim sana mı sorcam dedi. Bende kızımı aldım oturma odasında kanepeye kendime yatak yaptım orda yattım o gece. Geldi yanıma baya tartıştık falan. Kendi suçunu görmüyo başka konuları falan açıyo falan anneme babama laf söyledi faln. Annemlerde şehir dışındalar ve 1 ay sonra dönecekler. Bende geldiklerinde evden gidecğimi ayrılacağımı falan söyledim sinirden. Gideceksen ablana götürüyüm dedi bana. Neymiş benim köpeğim değilmiş. O kadar ağır şeyler söylediki. Ne desem batıyo. Yani insan kocasına yap et diyemicek mi ? Deyince köpeği mi oluyor anlamadım. 3 gündür de yüzüne bile bakmıyorum tek kelime konuşulmuyor evde. Bi de gitmiş annesine anlatmış annesi ağzımı aradı tek kelime etmedim. Onun sülalesinde meşurdur erkeklerin karılarının dedikodusunu yapmaları. Oturur analarına anlatırlar analarıda bütün sülaleye yayar. O yüzden hiçbirşeyimi paylaşmam kayınvalidemle. Ama şimdi ne olacak bilmiyorum. ne o konuşuyor ne de ben. Bi mesaj atıyım diyorum sonra söyledikleri aklıma geliyo geri çekiliyorum. Boşansam nolcak ki bu en kötüsü düşünmesi bile kötü kızım ne yapar:KK43: çok düşkün babasına.Ona bunu yaşatmaya hakkım yok. Gerekirse ömür boyu aynı evin içinde konuşmam ama genede çocuğuma bunu yaşatmak istemem. Ama kaderimde yazılıysada yapacak bişey yok:KK43:( Şimdi bana akıl verin napayım ben? :KK43:(
Bak canım kimse için kavga etmeye değmez.Diyelim anası babası kötü.Ne yapabilir anasını mı atacak.Sen anneni atabilir misin,nereye kadar tavır koyabilirsin.Evladınız varmış.Akşam güzel bir yemek hazırla al karşına oturun sakin sakin konuşun.Onun hoşuna gitmeyen huylarını sen söyle.O senin hoşuna gitmeyen huylarını söylesin.Ama tartışmadan sabırla dinleyerek.Ve eşine emir verir şekilde konuşma.Rica et.Kavga kimseye hayrı dokunan birşey değil.Herşeye sünger çekelim yeniden başlayalım de.

Bence tavrınızı alın ve tepkinizi koyun özgür olmak istiyorsa evlenmeyecekti ..
Allah yardımcınız olsun ..

sadece bu kavgadanmı boşanacaksın cnm olurmu oyle şey.baska sorunlarını varsa bılemem acmadıgın ıçın
ama mesela bende bu saat konusuna cok takıntılıyım. bıde bıkaç kere kavga ettık yarım saatın kavgasını yapıyosun der bana. ama karışma etme demez dogru degıl serbest degıl sonuçta.
esın haksız ama sende abartmışsın sankı yarım saat kapıda bekletmeler felan.....
bırde boşanmayı agzına sakız yapma sakın.gıdecem dedıgınde gercekten gıdecegını bılısn

Sakin sabirli ve guclu olucaksin. Tutarli olucaksin. Yola gelir. Aglayip sizlama. O senin canini yakarsa akillica sen de onun kini yak. Birseyden hoslaniyosa mesela bir sekilde hoslandigi seyleri yapamayacagi bi durum olustur caktirmadan.
Kavgayla is cozulmez. Kocandan annesigile karsi senden olmasini bekleme. En cok bu yipratmistir sizi. Kayinvalidenleri sevmiyorsan uzak dur, gitmek zorunda kalsan bile uzak dur.

Ama kavga etme, ettikce kocanin sacmaliklari artiyor gibi gorunuyor.

boşanmıcakasan barışacaksın cnm baska çaren yok ama iyiside yok elindekini ya adam etcen yada adam bu benim ikinci evlilim beterin betirini gördüm

önce eşinle karşına al bir konuş belki düzelir düzelmezse o zaman düşünürsünüz boşanmayı.

Ben evli değilim, ama bence de emir kipleriyle konuşmak gerçekten tuhaf. 12 de evde ol yoksa kapıyı açmam, yatağa girmiyorsun falan hiç hoş değil. Biri bana böyle dese, geleceğim varsa da gelmem eve. Ben diliyle konuşun, neden eve erken gelmesini istediğinizi , nelere üzüldüğünüzü anlatın.

Boşanmayı da bu kadar kolay dile getirmeyin. Duya duya bir süre sonra fikir onunda aklına yatar

Bence tavrınızı alın ve tepkinizi koyun özgür olmak istiyorsa evlenmeyecekti ..
Allah yardımcınız olsun ..
Evet, işte kendi söylediklerini görmüyo hiç hep beni suçluyo ve haklı olduğumu bi,ldiği için hemen başka bi konuya geçiyo işte sen bunu yaptın bilmem ne ordan da ayrı bi tartışma çıkıyo falan filan 2 aydır böyle sürekli tartışıp konuşmuyoruz. 2aydır toplam konuşma süremiz 1 hafta falandır heralde koptuk iyice:((

Biraz zaman verin kendinize sakinleşmek için .. Boşanmayı düşünmeyin bence çok abartılacak bir şey değil bu. Her erkek özgür davranır yani .... Ama sen aynını yapsan kıyamet kopar. Kızın için sabret çok büyütülecek bir şey değil bence canım

Bence sizin tavrınız yüzünden eşiniz öyle yanlış davranıyor. O sizden izin alması gereken çocuğunuz değil ki.Tatlı dil herşeyi çözer.

Ben de bunu anlayamiyorum ev adamin da evi.kapiyi acmamak eve almamak da nedir? Yatak adamin da yatagi, yataga girmeyeceksin ne demek? Bir erkek karisina kendi koydugu bir kurala uymadi diye evin kapisini acmasa yataga almasa ortaligi kaldiririz. Sizin yaptiginizin da hic farki yok. Ya siz de esinizin bir istegini yapmazsaniz esiniz sizi eve almadigi zaman hakli mi gorecegiz bunu?

Ben evli değilim, ama bence de emir kipleriyle konuşmak gerçekten tuhaf. 12 de evde ol yoksa kapıyı açmam, yatağa girmiyorsun falan hiç hoş değil. Biri bana böyle dese, geleceğim varsa da gelmem eve. Ben diliyle konuşun, neden eve erken gelmesini istediğinizi , nelere üzüldüğünüzü anlatın.

Boşanmayı da bu kadar kolay dile getirmeyin. Duya duya bir süre sonra fikir onunda aklına yatar
Daha öncesinde yani son 2 ayın içinde eve 3 kere sabaha karşı geldiği için 12 yi geçirme dedim. En sevmediğim şey evli ve çocuklu bir erkeğin başına buyruk hareket etmesi. Ya acil bişey olsa çocukla beni yalnız bırakıp gidiyor.

boşanılacak bir mevzu yok ortada bence sadece bu askere uğurlama konusu için keşke yatak ayırmasaydınız.
bir söz vardır istediğiniz kadar kavgalı olun ama yatağa küs girmeyin diye...
ama diğer sabaha karşı gelmeleri nedendi acaba? siz evde kızınızla onu beklerken onun eğlenmesi (eğer gezme tozmadaysa) hiç hoş değil.
inatlaşmaktansa onun o sözlerine karşılık duygularınızı ifade etseniz daha olumlu olur sanki.

Evet, işte kendi söylediklerini görmüyo hiç hep beni suçluyo ve haklı olduğumu bi,ldiği için hemen başka bi konuya geçiyo işte sen bunu yaptın bilmem ne ordan da ayrı bi tartışma çıkıyo falan filan 2 aydır böyle sürekli tartışıp konuşmuyoruz. 2aydır toplam konuşma süremiz 1 hafta falandır heralde koptuk iyice:KK43:(

Evliliklerde bazen böyle dönemler oluyor tartışmalar tartışmaları tetikliyor çünkü kötü bakıyorsun karşındakine ..
Ben biraz konuşmayın kırgınlığınızı konuşmadan yansıtmaya çalışın ..
Eğer sizle düzgünce konuşmaya barışmaya çabalarsa da reddetmeyiz sorunu sakince ve doğru cümlelerle anlatmaya çalışın ..
Çocuğun yanında da ne olur bağrışmayın ..
Ne kadar küçük olsa da etkileri büyük olur ..

Sakin sabirli ve guclu olucaksin. Tutarli olucaksin. Yola gelir. Aglayip sizlama. O senin canini yakarsa akillica sen de onun kini yak. Birseyden hoslaniyosa mesela bir sekilde hoslandigi seyleri yapamayacagi bi durum olustur caktirmadan.
Kavgayla is cozulmez. Kocandan annesigile karsi senden olmasini bekleme. En cok bu yipratmistir sizi. Kayinvalidenleri sevmiyorsan uzak dur, gitmek zorunda kalsan bile uzak dur.

Ama kavga etme, ettikce kocanin sacmaliklari artiyor gibi gorunuyor.
Nasıl uzak duruyum kızıma o bakıyo:((

Ben de bunu anlayamiyorum ev adamin da evi.kapiyi acmamak eve almamak da nedir? Yatak adamin da yatagi, yataga girmeyeceksin ne demek? Bir erkek karisina kendi koydugu bir kurala uymadi diye evin kapisini acmasa yataga almasa ortaligi kaldiririz. Sizin yaptiginizin da hic farki yok. Ya siz de esinizin bir istegini yapmazsaniz esiniz sizi eve almadigi zaman hakli mi gorecegiz bunu?
Insan o sinirle yapabilir, esi de aynen o sinirle karsilik veriyo. Kimin esegi daha erkek olayina donusmus.

Ben konu sahibini hakli buluyorum cogu seyde ama iste yaklasimi kendini suclu duruma dusuruyor. Daha akillica hareket etse kocasi da sorumluluklarini pasa pasa yapar.

Hic bir evli erkek canim ne zaman cekerse o zaman eve gelirim diyemez.

Back
X