• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle kızım yüzünden sürekli tartışıyoruz

Arkadaşlar burada herkes üstten üstten konuşmuş ama 9,5 aylık bebeğim var uyumayan çocuğun zorluğunu bilemezsiniz sabah 7’de de uyandırsak aynı benim bebeğim bakın daha yaşında bile değil ama hiç uykuyu sevmiyor kaç doktora gittim her doktor yapacak bir şey yok her bebek uykuyu sevmez dedi yani emin olun bir anne için 2 de uyuyan bebek ne kadar zordur siz gece 2 de uyuyup öğlen 12 de falan mı uyandığımı düşünüyorsunuz ? Maalesef öyle olmuyor işte 9,5 aylık bebeğim inanın gün içinde öğle uykusunu bazen 15 dk yapıyor ya 15 ne demek bazen gün boyu akşam yatana kadar toplam uykusu yarım saat oluyor karartma perdeler ninniler masajlar kitaplar hiçbiri ise yaramıyor inanın bazen 1’de uyuyor 7-8 de gözlerini açıyor bi bebek için en az 12-13 saat gece uykusu lazım ama yok gün içinde de böyle ve çok hareketli enerjik çok şükür gelişimi kilosu boyu güzel ama uyumuyor kafayı yiyorum bi anne olarak ruh gibiyim uyumuyor şimdi bilmeden anneyi suçlamayın lütfen !
Sizin için bu normal. Gerçekten. 2 yaşını geçmiş oğlum var. İstedikleri gibi dertlerini anlatabiliyorlar ve sende kendini anlatabiliyorsun. Sizinki gibi kızı olan bi arkadaşım var 1 yaşından sonra düzene girdi. Ama annesi de çabaladı düzenli olsun diye. Şimdi anneyi tanımıyorum kimsenin günahını almayayım, belki gerçekten çabalıyordur bu annede ama hayat kalitesini, eşiyle arasındaki gerginliği çözmek istiyorsa başta çocuğun uyku düzenini çözmeli. Gerekirse profesyonel yardım almalı. Çünkü diyorum ya. Sizinki normal sayılsa da çünkü bi çok etken var anneye malesef çok iş düşüyor. Huysuz derdini anlatamıyor sen sorunu bazen anlayamıyorsun ama 2 yaşta böyle değil. Sadece 2 yaşın getirdiği bi sendrom var. Hafife almıyorum tabiki ama uyku meselesi bi çocuk (bebek için demiyorum çocuk için diyorum) için kırmızı çizgi olmalı. Uykusuz kalan çocukta inatlaşmalar krizler daha yoğun olur malesef

Sizin için bu normal. Gerçekten. 2 yaşını geçmiş oğlum var. İstedikleri gibi dertlerini anlatabiliyorlar ve sende kendini anlatabiliyorsun. Sizinki gibi kızı olan bi arkadaşım var 1 yaşından sonra düzene girdi. Ama annesi de çabaladı düzenli olsun diye. Şimdi anneyi tanımıyorum kimsenin günahını almayayım, belki gerçekten çabalıyordur bu annede ama hayat kalitesini, eşiyle arasındaki gerginliği çözmek istiyorsa başta çocuğun uyku düzenini çözmeli. Gerekirse profesyonel yardım almalı. Çünkü diyorum ya. Sizinki normal sayılsa da çünkü bi çok etken var anneye malesef çok iş düşüyor. Huysuz derdini anlatamıyor sen sorunu bazen anlayamıyorsun ama 2 yaşta böyle değil. Sadece 2 yaşın getirdiği bi sendrom var. Hafife almıyorum tabiki ama uyku meselesi bi çocuk (bebek için demiyorum çocuk için diyorum) için kırmızı çizgi olmalı. Uykusuz kalan çocukta inatlaşmalar krizler daha yoğun olur malesef
Haklısınız umarım benimki de duzene girer inanır mısınız sırf o uyusun diye düzen oturtsun diye o kadar çabalıyorum ki yeri geliyor 1-2 saat odadan çıkarmıyorum uykuya dalmasını bekliyorum sosyal olarak sıfıra indim nerdeyse bir yere bile gitmiyorum öğlen uyusun diye ama işte olduğu kadarıyla idare etmeye çalışıyorum bu aralar dişte onu çok huzursuz ediyor allahım sağlık versin bir şekilde yaşamaya çalışıyorum 🤣

Allah razı olsun.
Yok kıyaslamıyorum zaten, çok şükür canı sağ, sağlığı yerinde o bana yeter. 🥰
Uyku düzeni sağlamaya çalışıyorum yine de ufak ufak. Gece uyanması problem değil, belli bir saatte uyuması gerektiğini öğrensin yeter şimdilik. 😂 Gece gündüz ayrımı yaptırmaya çalışıyorum.
6. Aydan sonra açlık hissi olmuyor pek gece 1 kere mamaya kalkıyor ama bazen alışkanlık olduğu için sık uyanıyor o zamanlar benim bebeğim su içmeyi sever biraz su veriyorum suyu içip tekrar devam ediyor gerçekten annelik çok zormuş 🥹💖

Kocanız da bir zahmet 2 yaş bebekli evde bıdıbıdı yapmasın,totosunu kaldırıp eşine yardımcı olsun ya.

Haklısınız umarım benimki de duzene girer inanır mısınız sırf o uyusun diye düzen oturtsun diye o kadar çabalıyorum ki yeri geliyor 1-2 saat odadan çıkarmıyorum uykuya dalmasını bekliyorum sosyal olarak sıfıra indim nerdeyse bir yere bile gitmiyorum öğlen uyusun diye ama işte olduğu kadarıyla idare etmeye çalışıyorum bu aralar dişte onu çok huzursuz ediyor allahım sağlık versin bir şekilde yaşamaya çalışıyorum 🤣
1 buçuk yaşına doğru nerdeyse tüm dişleri tamamlandı en arkalar yeni patlıyo işte o öbür dişler patlak verene kadar bizde çok iyiydik. Altı üstü diş ama bebekleri inanılmaz yoruyor. E bi de küçük durdanda anlamıyor. Merak etmeyin bende 2-3 saat uğraştığımı bilirim. Yalnız değilsiniz. Her annenin mutlaka bi dönem böyle uyku sorunu yaşadığı oluyor.

Arkadaşlar burada herkes üstten üstten konuşmuş ama 9,5 aylık bebeğim var uyumayan çocuğun zorluğunu bilemezsiniz sabah 7’de de uyandırsak aynı benim bebeğim bakın daha yaşında bile değil ama hiç uykuyu sevmiyor kaç doktora gittim her doktor yapacak bir şey yok her bebek uykuyu sevmez dedi yani emin olun bir anne için 2 de uyuyan bebek ne kadar zordur siz gece 2 de uyuyup öğlen 12 de falan mı uyandığımı düşünüyorsunuz ? Maalesef öyle olmuyor işte 9,5 aylık bebeğim inanın gün içinde öğle uykusunu bazen 15 dk yapıyor ya 15 ne demek bazen gün boyu akşam yatana kadar toplam uykusu yarım saat oluyor karartma perdeler ninniler masajlar kitaplar hiçbiri ise yaramıyor inanın bazen 1’de uyuyor 7-8 de gözlerini açıyor bi bebek için en az 12-13 saat gece uykusu lazım ama yok gün içinde de böyle ve çok hareketli enerjik çok şükür gelişimi kilosu boyu güzel ama uyumuyor kafayı yiyorum bi anne olarak ruh gibiyim uyumuyor şimdi bilmeden anneyi suçlamayın lütfen !
Bu durumun aynısı yaşadım. Burda klasik önerilen bütün yöntemleri denedim tabii ki. Yok bebeğim uyumuyordu. Doktorlardan sonunda ben de aynı şeyi duydum. “Bazı bebekler uykuyu sevmez”. Gerçekten uyumuyordu inanılmaz ama gerçek. 1 yaşına kadar uyumayı öğrenemedi. Allaha şükür mutlu bir bebekti, enerjik, keyifli...
gelişimi de normaldi. Benim en korktuğum şey bu kadar uyumayan bir bebek nasıl büyürdü... neyseki büyüdü. Ben uyuyabilsin diye ergobaby nin 360 cool mash olanını aldım. Ben onunla yürüyüş yaptığımda uyuduğunu fark ettim. Sahil boyu, dağda bayırda heryerde yürüdüm. Öyle öyle uyutabildim biraz. Ben tabii bitik durumdaydım. Geceleri halüsinasyon bile görmeye başlamıştım. Sürekli kilo kaybettim. Allahım o kadar zorduki. Çok şükür o günler geride kaldı.
Şu an oğlum 4 buçuk yaşında. Akşam saat 8:20 - 8:40 arasında falan uyumuş oluyor. Sabah 6-6:30 arası uyanıyor. Kimilerine göre çok kısa olan bu uyku bizler için bir nimet, insan gibi yaşayabilmeye başladık.
Öğle uykusu yapmıyor, şu anki okulunda da oğluma yaptırmıyorlar.
Gerçekten yaşamayan bu durumu anlayamıyor. Burda yine bu tarz bir konu açılmıştı. “çocuğu yeterince yorarsanız uyur, gün içinde aktiviye yaptırın enerjisini attırın bla bla”. Bi akıllı sizsiniz zaten. Sanki yeni bir keşif yapmışçasına verilen fikirler...

Uykuyla ilgili 9da uyumalı falan yazılmış, o saatten sabah 8e kadar kesintisiz uyuyor mu o yaştaki çocuklar?
Evet. Sütten kestikten sonra sabaha kadar uyurlar: benim ortancamı 17-18 aylıkken yatağını ayırdım 15 aylıkken sütten kesmiştim. Sabaha kadar o zamandan beri deliksiz uyur eğer hasta vs değilse.

9 aylık bebekle 2 yaş nasıl aynı olabilir? Hepimiz o evrelerden geçtik. 1 yaşla 2 yaş bile aynı değil kaldı ki 2 yaş.

Back