• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle kızım yüzünden sürekli tartışıyoruz

10 aylık bebeğim diş çıkarırken 1 hafta gece 12de yattı ve eşimden önce benim psikolojim bozuldu 😂 eşimi geçtim kendime bile vakit ayiramadim ki. Ve eşime anneme sağa sola hep cattim valla çok normal o saatte yatan çocuğunuz varsa kavga etmeniz 😅

eşin sabah kalkıp işe gidiyordur . 2.30 da uyuyan cocuktan sonra zaten adam oturup kahve içip senle ilgilenemez . erkekler ekstra dayanıksız bize göre. önce cocugun uykusunu düzzene sokmaya çalışmalısınız. sonrasında birbrinize vakit ayırmaya başladıkca aradaki sorunlar da düzelecektir.kızım yüzünden kavga ediyoruz demişssiniz ama neden kavga ettiginizi acıklamamıssınız. cocuga karsı anne baba olarak bir takım olmak zorundayız.esinizle konusun bunu mutlaka.

Açık açık yazacağım öğretmenim okul oncesi.2 de yatan çocuklar hep tablet telefon eline verilen ve geç yatan gözleri.kipkirmizi okula gelen algısı düşük dikkati dağınık çocuklar ne yazık ki keskn önerim.asla.asla ekran vermeyin.yani telefon tablet diyorum tv de insan yarım saat açar onu demiyorum ama telefon tablete asla diyorum ve 9 da kesinlikle yatağa girmesi lazım bol kitap okuyun bol bol etkileşime gecin gözlerinin içine bakarak.uyumsyan çocukların en büyük eksiği etkilesimsizlkk 9 da uyarsa eşinle sana bol bol vakit kalır yatağına alıştırın yanınızda uyumasın 2 yas cocuk yatağında uyumali

Normalde 9 da uyur ama son zamanlarda uyumuyor ne yaptıysam olmadı
Normalde 9 da uyuyor ve son zamanlarda bu şekildeyse nie eşimle bi kahve içmişliğimiz yok çocuk olduğundan beri yazıp sanki 2 senedir size hiç zaman alan kalmamış gibi yazdınız. Net olmazsanız yanlış yönlendirilirsiniz .

Bebegınız artık büyüyor ve ihtiyaçları farklılaşıyor .

Yaştaşı olmasına gerek yok ki kimse çocuğu doğurduktan sonra yaştaş çocuklar aramaya aramaya çıkmıyor .
herkes kendi çocuğuna kendı en iyi arkadaş olmaya çalışıyor parka götürün oyun oynayın kitap alın okuyun eğitim oyunları alın tam gelişim ve öğrenme zamanı çocuklar kişisel gelişimlerini 6 yaşına kadar tamamlarlar yani şuan sizin en verimli zamanlarınız .

2 yaş annesiyim. Bebeğimi 8 gibi yatırıyorum. Bazen uyuması 9a sarkıyor. Ama 9 dan sonrası benim. İş vs de yapmam o saatte. Bi dizi açarız bi çay içeriz vs. 2 yaş çok zor bi dönem. Uykuyu erkene çekmezseniz, kendinize alan yaratmazsanız çok zorlanırsınız. Sizin de nefes almaya ihtiyacınız var

Ilk yorumunuzda bir kahve icmisliginiz yok yazdiniz, elestiri alincada normalde 9 da uyuyor bu aralar böyle yazdiniz. Bana göre o yastaki bir cocuk degil 9 da 8 de uyumali. Benim kiz hatta o yas civari 19:30 uyuyordu. Tabiki sabah 7-8 arasi uyanacak ozaman. Havalar isininca parka götürmeye baslayin.

Sabah erken kaldırın. Öğle uykusunu 1.5-2 saatten uzun tutmayın. Öğlen uyanıp yemeğini yesin sonra oyun grubu tarzı ortamlara sokun. Zihinsel ve bedensel anlamda yorulması gerekiyor. Gece geç yatan çocuk dünyanızı karartır, bundan kurtulmadıkça düzelemezsiniz.

kaçta kalkıyorsunuz ki gece 2 de uyuyor çocuk.
birde neden kendi yatağında yatmıyor 2 yaşına gelmiş artık. çocuğun hiç düzeni yok zorlanırsınız tabi.
geç kalkıyorlardır muhtemelen
konu sahibi ev hanımı ise benim tanıdık çevremde çoktu öyle bilerek geç yatıran sabah geç uyanmak için
konu sahibi de öyle yapıyordur demiyorum bir ihtimal diyorum

konu sahibi herşeyden önce çocuğun sağlığı için yavaş yavaş uykuyu öne çekmelisiniz

Çocuğa hiç düzen alan hiçbir şey oluşturmamışsınız sonra şikayet ediyorsunuz. Öncelikle çocuk sizin yanınızda yatamaz, sizinle aynı saatte yatamaz, böyle bir düzen olamaz. Önce bunu bir bilin. Düzen kurun o çocuğa eşinizle birlikte. Yok yeni başladı geç yatmaya olayı yalan çünkü öyle olsa niye sürekli kavga edesiniz?
Erken kalkın, erken yatırın, gün içinde ilgilenin sevin gezdirin.

Back