Eşimle Gebelik Konusunda Anlaşamıyoruz.

Polikistik li biri olarak ve eşimle de sorun yaşamış biri olarak yorum yapıyorum hata sende yumurtlama günlerini söylemeyeceksin!! Söylersen kaçar zorunlu hisseder. Ve o ilişkiden asla bidaha tat alamayacaksın. Çocuk kafasıyla girilen her ilişki burnunuzdan gelir. Hep moral bozukluğu ile stress ile geçer. Acaba olucak mı kafasında olursanız olacağı varsa bile olmaz.

Ayrıca eşinin başka derdi var o kendinden korkuyor senle alakası yok ..ya bende sorun çıkarsa diye kendine yedirtmemekten korkuyor klasik Türk erkeği. Hiç şaşırmadım çocuk istiyorsa kendi de test verecek çocuğu leylekler getirmediğine göre başka yolu yok. Çok üstüne gitme zaman ver ama ihmal de etmeyin.

Tartışarak da biyere varamazsınız güzel dille konuşun.
Bak ben herşeyi deniyorum yapıyorum, aynı emeği çabayı sendende görmek istiyorum felan de tabi ki naz yaparak felan yumuşatmalısn. Diğer türlü inada biner bu iş.

Daha önce testiniz pozitif çıkması sonucu negatife dönmesine de üzüldüm bende böyle bir şey yaşadım kimyasal gebelikti..

Kadın doğum doktoruna neden eşini götürüyorsun ki veya doktora gidip tahlil yaptırmak için neden eşinden izin bekliyorsun onu anlamadım .al randevunu kendin git. Ama tabi sen bunu yaparken eşinin de bir üroloğa gitmesi lazım eninde sonunda.
İyi de öyle bugün yumurtlama günüm hadi gel diye çağırma adamı çok itici.

Yaş sorunumuz şöyle, eşimle aramızda 8 yaş var. Onun geç yaşta baba olma korkusu oluyor.
9 yıl boyunca kulaklarınızı kapatmak zor olmadı mı? Cidden.. Ayakta alkışlamak istedim sizi

Evet belkide olmamasında gerçekten vardır bi hayır.. Kafamız rahat olsa da şuan babamın eline baktığımız için ekstra birşey olduğunda ‘şu kadar lazım’ diyemeyeceğiz. Eşim demez yani.

Ve dediğiniz gibi belkide sürecin zorluğunu yaşamadan bilemiyoruz. Belki bu yüzden üsteliyorum bu kadar. Geniş düşününce insan bi korkmuyor değil

Aslında doktor gün aşırı ilişki önerdiğinde ve yumurtlama gününü söylediğinde eşim; yumurtlama gününü söylersin demişti.
Yoksa hassas bi konu olduğunu biliyorum onun için.. Hoş da olmadığının farkında olarak söylemiştim.

Sizdeki şu rahatlığın birazını bana göndersenizeee

Çocuğu tek başıma yapmayacağım için, eşimin de herşeyden bilgisi olsun istedim hep. Ayrıca şuana kadar 3 doktora gittim. Üçünden de farklı şeyler duydum, öğrendim.. Eşimin de bilgilenmesi iyi oluyor böyle durumlarda.

Sizdeki şu rahatlığın birazını bana göndersenizeee

Keşke zihninizde canlandırdığınız gibi rahat olsam ama hayatımın geneli öyle değil, çocuk konusunda nedense çok takip etmedim. Muhtemelen cinsellikten keyif almakla ilgili bu, yani çocuk olmasa da zaten eğlenceli bi iş, olursa da win win.
Eğer cinsellikten keyif almıyorsanız da gerebilir bu durum sizi, biraz o kısmı renklendirebilirsiniz belki.

Bizim ilk 2 senemiz aşırı bebek odaklıydı. Yani her ilişkiden sonra eşim yoğurt mayalar gibi ‘inşallah bu sefer tutar’ diyip duruyordu
Son 1 senedir saldık. O da ‘heralde olmayacak’ kafasına girdik düşüncesiyle.

Test konusunda eşim vermem demedi, karşı çıkmadı ama vermedi de..

Ay aslında çok doğru. Yani keyif alamama gibi bi durum da var gibi. Bu da yine stresten kaynaklı diye düşünüyorum ben.
Çünkü eşim çok yorgun oluyor, hem iş hem spor derken eve geldiğinde kolunu kaldıramıyor. Bu sefer konu ilişkiye gelince ‘zaten yorgun’ diye düşünerek pek odaklanamıyorum.
Hatta bi yazı okumuştum geçenlerde, sabah erken saatte yapılan cinsel ilişki çok daha verimli oluyormuş, zihin boş olduğu için.
Yazıyı okuduktan sonra icraata geçtim ve farkı cidden fark ettim

Bence biraz bu konuyu gündeminizden uzak tutmaya çalışın. Olmuyor, acaba olmayacak mı, ne zaman olacak... gibi kaygılar, ovulasyon günleri hesaplayıp illa o günlerde kendinizi ve onu ilişki yaşamaya zorlamak psikolojiyi ve cinsel yaşamı çok olumsuz etkileyen şeyler. Çünkü bazen bu durum erkekte erekte olmakta zorluk, cinsel isteksizlik gibi durumlara yol açıp iki tarafı da kötü etkileyebiliyor.

Anladigim kadariyla polikistik over disinda başka bir durum saptanmamış. Illa hemen olsun istiyorsanız da bunu eşinize çok caktırmamaya çalışın bence. Yine ovulasyon gunlerinizde iliski olsun ama ona "bugün yumurtlama gunum iliskiye girmemiz lazim" tarzinda diretmelerde bulunmayin bana kalirsa.

Ya ben bu konularda bu kadar erkeğin fikrinin önemsenmesine karşıyım.
Çocuk sahibi olmak istemeyen adamı ikna etmeye çalışıyor olsanız yapma derim ama öyle bir durum da yok.
Erkeği mi eylicez yani bir de...
Tek hatanız o yumurtlama günüm diye sevişme davetiyesi(??) vermeniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…