- 30 Haziran 2013
- 20.855
- 15.978
-
- Konu Sahibi Biordanbiburdan
Şöyle bir teklife şehvetle, tutkuyla yaklaşmayan adam gaydir. Muhteşem bir sevişme davetiBu akşam da ‘yumurtlama günüm bugün’ dedim. Olabilir dedi sadece.
Polikistik li biri olarak ve eşimle de sorun yaşamış biri olarak yorum yapıyorum hata sende yumurtlama günlerini söylemeyeceksin!! Söylersen kaçar zorunlu hisseder. Ve o ilişkiden asla bidaha tat alamayacaksın. Çocuk kafasıyla girilen her ilişki burnunuzdan gelir. Hep moral bozukluğu ile stress ile geçer. Acaba olucak mı kafasında olursanız olacağı varsa bile olmaz.İlk evlendiğimizde beraber doktor kontrollerine gittik gereken tetkikleri yaptırdık gebeliğe hazırlık için. Daha sonra 1 sene hamile kalamayınca acaba neden diye düşünüp daha detaylı muayene olmaya karar verdik. Sorun çıkmadı o dönemde. Fakat yumurtlama günlerini hesaplamadan rast gele günlerde ilişki oluyordu.
Şuan 3 yıllık evliyiz, birkaç ay önce eşimi tekrar kadın doğuma gitmeye ikna edebildim. Çünkü ‘olursa da Allahtan olmazsa da’ kafasına girdi bir anda.
Doktora gittiğimizde vajinal muayene etti, polikistik teşhisi koydu doktor, gebe kalma yöntemlerini söyledi, gerekli tetkikleri istedi.
Ben artık bi yola girdik diye düşünürken eşim bir daha doktora gelmeyelim ben iyi hissetmiyorum, istemiyorum da şuan demeye başladı. Ne tetkiklere gidebildim, ne de gebelik konusunu açabildim ona.
Bu akşam da ‘yumurtlama günüm bugün’ dedim. Olabilir dedi sadece. Televizyonda film açıp onu izledi. Benimle ilgilenmesini istedim ‘kafamı dağıtmama izin ver aşkım biraz’ dedi.
Bilmiyorum hiç böyle zor bi dönemden geçmedik, stresli bi hayatımız da var aslında evliliğimiz dışında.
Belki o etkendir..
Ama kendimi iyi hissetmiyorum bu konuda.
—He bir de birkaç ay önce (doktora gitmeden önce yani) kaset test yapmıştım, pozitif çıktı. Havalara uçtuk ikimizde mutluluktan hüngür hüngür ağladık. ‘Korkma, ağlama sen çok iyi bi anne olucaksın’ demişti.. Fakat doktora gidip kan verince negatif çıktı. Orda dünyamız başımıza yıkıldı.
Belki bu durumda etkilemiş olabilir diye düşünüyorum.
Belki de sadece kuluçkaya yatmak istemiyordurŞöyle bir teklife şehvetle, tutkuyla yaklaşmayan adam gaydir. Muhteşem bir sevişme daveti
Yaş sorunumuz şöyle, eşimle aramızda 8 yaş var. Onun geç yaşta baba olma korkusu oluyor.Yumurtlama konuşması bencede hoş olmamış. Görev gibi, hadi yapalım bitsin.
Ama bence sorun tabiki o değil, belki bebek fikrinden vazgeçmiştir? Veya sadece şuan kendini hazır hissetmiyordur? Yaşınız ileri değilse biraz bekleyebilirsiniz.
9 Yıllık evli ve çocuksuz biri olarak çevre baskısını umursamamanızı tavsiye ederim. Çünkü onlar hiç bir zaman susmuyor. Birinciyi yapınca hadi ikinci ne zaman, e bide erkek (veya kız) olsun diye boş boş konuşacaklar her zaman çevreyi dinleyip mi hareket edeceksiniz.
Ay erkekleri anlamak çok güüüç, çok zoooorEvette yap söyleme o günler çaktırmadan yanaş biraz bilmesin bilince erkeklerin modu düşüyor kocamdan biliyorum
Evet belkide olmamasında gerçekten vardır bi hayır.. Kafamız rahat olsa da şuan babamın eline baktığımız için ekstra birşey olduğunda ‘şu kadar lazım’ diyemeyeceğiz. Eşim demez yani.Babanız neden böyle bir şey yaptı ki sonradan. Evet bu bile yeter stres yapmaya. İşin içinde aileler olunca malesef kimse icinden geldiği gibi konuşamıyor muhtemelen eşiniz de bu durumdan rahatsız olsa da devam ediyor çalışmaya. Bence biraz zaman verin, odak noktanızı değiştirin farklı aktiviteler yapın çocuk konusunu en azından bir süre rafa kaldırın. Ne kadar rahatlarsanız o kadar iyi çünkü hamilelik lohusalık gibi süreçler hayatı tamamen değiştiren ve psikolojik olarak yıpratan süreçler. Bunları da düşünerek bir süre sadece eşiniz ve kendinize iyi gelecek şeyleri yapın. Sonrası inşallah zamanı gelince sağlıkla mutlulukla gelsin
Aslında doktor gün aşırı ilişki önerdiğinde ve yumurtlama gününü söylediğinde eşim; yumurtlama gününü söylersin demişti.Yumurtlama günüm bugün tamamen gel çocuk yapmak için yatağa girelim daveti bu ve hiç hoş değil, söylemeden kendin çekebilirsin daha mutlu olacağını düşünüyorum.
Kocalar bu konuda biraz stresleniyor olabilir
Hayır. Doktor istedi, verme konusunda da karşı çıkmadı. Ama gitmedi de.Eşinizin spermlere bakıldı mı?
Sizdeki şu rahatlığın birazını bana göndersenizeeeBen de üç yılın sonunda, aylarca korunmasız ilişki ardına ancak gebe kaldım ama hiç gün hesapladığımı hatırlamıyorum.
Burda bakıyorum, birkaç ay sonunda döllenme olmadıysa hemen panik.
Özgürce sevişin geçin ayol, çocuk hesap çocuğu değil, aşk çocuğu olsun
Çok farklı bir bakış açısı olmuş yalnızBelki de sadece kuluçkaya yatmak istemiyordur
Çocuğu tek başıma yapmayacağım için, eşimin de herşeyden bilgisi olsun istedim hep. Ayrıca şuana kadar 3 doktora gittim. Üçünden de farklı şeyler duydum, öğrendim.. Eşimin de bilgilenmesi iyi oluyor böyle durumlarda.Kadın doğum doktoruna neden eşini götürüyorsun ki veya doktora gidip tahlil yaptırmak için neden eşinden izin bekliyorsun onu anlamadım .al randevunu kendin git. Ama tabi sen bunu yaparken eşinin de bir üroloğa gitmesi lazım eninde sonunda.
İyi de öyle bugün yumurtlama günüm hadi gel diye çağırma adamı çok itici.
Eveteşinden spermiyogram istendi mi
Sizdeki şu rahatlığın birazını bana göndersenizeee
orda da sorun yoksa akışına bırak arkadaşım geçenlerde söylemiş kocasına yumurtluyorum gel diye kızmış adam tavuk musun sen demisti. itici buluyorlar madem bir sorun yok hayatta da yatakta da sadece keyfine bak. stresten uzak dur
Bizim ilk 2 senemiz aşırı bebek odaklıydı. Yani her ilişkiden sonra eşim yoğurt mayalar gibi ‘inşallah bu sefer tutar’ diyip duruyorduPolikistik li biri olarak ve eşimle de sorun yaşamış biri olarak yorum yapıyorum hata sende yumurtlama günlerini söylemeyeceksin!! Söylersen kaçar zorunlu hisseder. Ve o ilişkiden asla bidaha tat alamayacaksın. Çocuk kafasıyla girilen her ilişki burnunuzdan gelir. Hep moral bozukluğu ile stress ile geçer. Acaba olucak mı kafasında olursanız olacağı varsa bile olmaz.
Ayrıca eşinin başka derdi var o kendinden korkuyor senle alakası yok ..ya bende sorun çıkarsa diye kendine yedirtmemekten korkuyor klasik Türk erkeği. Hiç şaşırmadım çocuk istiyorsa kendi de test verecek çocuğu leylekler getirmediğine göre başka yolu yok. Çok üstüne gitme zaman ver ama ihmal de etmeyin.
Tartışarak da biyere varamazsınız güzel dille konuşun.
Bak ben herşeyi deniyorum yapıyorum, aynı emeği çabayı sendende görmek istiyorum felan de tabi ki naz yaparak felan yumuşatmalısn. Diğer türlü inada biner bu iş.
Daha önce testiniz pozitif çıkması sonucu negatife dönmesine de üzüldüm bende böyle bir şey yaşadım kimyasal gebelikti..
Ay aslında çok doğru. Yani keyif alamama gibi bi durum da var gibi. Bu da yine stresten kaynaklı diye düşünüyorum ben.Keşke zihninizde canlandırdığınız gibi rahat olsamama hayatımın geneli öyle değil, çocuk konusunda nedense çok takip etmedim. Muhtemelen cinsellikten keyif almakla ilgili bu, yani çocuk olmasa da zaten eğlenceli bi iş, olursa da win win.
Eğer cinsellikten keyif almıyorsanız da gerebilir bu durum sizi, biraz o kısmı renklendirebilirsiniz belki.