Eşimle Gebelik Konusunda Anlaşamıyoruz.

Biordanbiburdan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2024
1.241
1.094
İlk evlendiğimizde beraber doktor kontrollerine gittik gereken tetkikleri yaptırdık gebeliğe hazırlık için. Daha sonra 1 sene hamile kalamayınca acaba neden diye düşünüp daha detaylı muayene olmaya karar verdik. Sorun çıkmadı o dönemde. Fakat yumurtlama günlerini hesaplamadan rast gele günlerde ilişki oluyordu.

Şuan 3 yıllık evliyiz, birkaç ay önce eşimi tekrar kadın doğuma gitmeye ikna edebildim. Çünkü ‘olursa da Allahtan olmazsa da’ kafasına girdi bir anda.

Doktora gittiğimizde vajinal muayene etti, polikistik teşhisi koydu doktor, gebe kalma yöntemlerini söyledi, gerekli tetkikleri istedi.
Ben artık bi yola girdik diye düşünürken eşim bir daha doktora gelmeyelim ben iyi hissetmiyorum, istemiyorum da şuan demeye başladı. Ne tetkiklere gidebildim, ne de gebelik konusunu açabildim ona.

Bu akşam da ‘yumurtlama günüm bugün’ dedim. Olabilir dedi sadece. Televizyonda film açıp onu izledi. Benimle ilgilenmesini istedim ‘kafamı dağıtmama izin ver aşkım biraz’ dedi.

Bilmiyorum hiç böyle zor bi dönemden geçmedik, stresli bi hayatımız da var aslında evliliğimiz dışında.
Belki o etkendir..
Ama kendimi iyi hissetmiyorum bu konuda.

—He bir de birkaç ay önce (doktora gitmeden önce yani) kaset test yapmıştım, pozitif çıktı. Havalara uçtuk ikimizde mutluluktan hüngür hüngür ağladık. ‘Korkma, ağlama sen çok iyi bi anne olucaksın’ demişti.. Fakat doktora gidip kan verince negatif çıktı. Orda dünyamız başımıza yıkıldı.
Belki bu durumda etkilemiş olabilir diye düşünüyorum.

Hem ondan etkilenmiş olabilir hem de sorunun kendisinde olduğunu düşünüp stres yapmış da olabilir. Erkekler bu konuda biraz fazla gurur yapıyorlar. Bence sen gerçekten eşinin isteyip istemediğine emin ol. İstiyorsa da bu işi akışına bırakarak ilerleyin. Yumurtlama gününse o gün sadece sen bil. Eşin bilmek zorunda değil. Akışında değerlendirin. Ve kanda pozitif görmeden de söyleme :) ama dediğim gibi gerçekten istiyor mu bunu oturup konuşun önce.

Hayatınızdaki stres faktörleri neler? 3 yıl henüz geç değil öncelikle onu söyleyim. Psikolojik olarak kendinizi hazır hissetmediğiniz sürece ilişkiye girmek bile size bir görev gibi gelecektir. Bence biraz zaman verin eşinize ve kendinize. Bu şekilde ikinizde yıpranırsınız. Hayırlı zamanda olsun inşallah

Yani planlama söz konusu olduğunda veya konu açıldığında tavrı böyle ama adetimde gecikme olduğunda hadi bakalım inşallah hamilesindir diyor.
İstemese bunu da demez diye düşünüyorum.

Bir daha kaset test ölsem yapmam zaten o yaşadığım hayal kırıklığından sonra

Stres faktörlerimizin en büyüğü eşimin babamla birlikte çalışıyor olması.
Babam iş teklifinde bulunurken neredeyse işi eşime bırakacakmış gibi konuştu fakat eşim şuan orda sıradan bir eleman.
Maaşı dahi diğer elemanlarla aynı.
Diğer sorunlardan bahsetmeme gerek yok sanırım

Evli değilim ve belki bu konuda tavsiye verebilecek kişi değilim ama şunu söylemek istedim.
Friends dizisini izlediniz mi? Orada Monica hamile kalmayı çok istediği için sürekli yumurtlama günlerini hesaplayıp Chandler ile ilişkiye girmeye zorlardı. İzlerken bile adamın yerine ben çok stres olurdum. Bence bir daha asla bugün yumurtlama günüm demeyin, seksi direkt görev haline getiren ve insanı iten bir cümle. Yukarıdaki bir üye de yazmış sadece siz bilin.

Bence eşiniz çocuk istiyor ama biraz daha akışına bırakma taraftarı. Bu süreç onu strese sokmuş olabilir.

Umarım en kısa zamanda sağlıklı bir bebişiniz olur.

Dediğim gibi görev gibi değil zevk için yapın. İkinizin de kafası rahat olur. Erkekler stres altındayken sperm kalitesi de düşüyor.

Dediğim gibi görev gibi değil zevk için yapın. İkinizin de kafası rahat olur. Erkekler stres altındayken sperm kalitesi de düşüyor.
Çok haklısınız..
Doktor ovulasyon testi önermişti, ben henüz yapmadım, yapmayı düşünmedim de.. Bu konuda düşünceniz nedir?
Sonuçta ovulasyon testide stres oluşturacak. O gün ilişki olcak bugün olmucak hesabı..

Yaa örneğiniz çok iyi oldu..
Ben aslında hiç kasmıyodum bu konuda kendimi. Taa ki son doktora gittiğimiz güne kadar..
Artık çevre baskısı vs çok bunaldım.
Annelik konusuna gelirsek de gerçekten dünyaya bi bebek getirip ona iyi bir terbiye ve gelecek verebileceğime inanıyorum. Olay sadece hamile kalayım değil yani..

4 yıllık evliyim 3 sene kullandım ovulasyon. Ne işe yaradı diye sor. Hiç. Beni de strese soktu. Bekledikçe bekledim. Ovulasyon yapmadığım ay hamile kaldım. Benim süreçlerim çok farklı orası ayrı ama denemekten zarar gelmez 1-2 ay ovulasyon kullan istersen takibini yaparsın en azından ama ilişki konusunda sen de kafanı rahatlat. O gün olamazsa çok geriliyor insan. İş inada biniyor vs derken olmuyor

Tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Çok teşekkür ederim

Yumurtlama konuşması bencede hoş olmamış. Görev gibi, hadi yapalım bitsin.
Ama bence sorun tabiki o değil, belki bebek fikrinden vazgeçmiştir? Veya sadece şuan kendini hazır hissetmiyordur? Yaşınız ileri değilse biraz bekleyebilirsiniz.
9 Yıllık evli ve çocuksuz biri olarak çevre baskısını umursamamanızı tavsiye ederim. Çünkü onlar hiç bir zaman susmuyor. Birinciyi yapınca hadi ikinci ne zaman, e bide erkek (veya kız) olsun diye boş boş konuşacaklar her zaman çevreyi dinleyip mi hareket edeceksiniz.

Evette yap söyleme o günler çaktırmadan yanaş biraz bilmesin bilince erkeklerin modu düşüyor kocamdan biliyorum

Babanız neden böyle bir şey yaptı ki sonradan. Evet bu bile yeter stres yapmaya. İşin içinde aileler olunca malesef kimse icinden geldiği gibi konuşamıyor muhtemelen eşiniz de bu durumdan rahatsız olsa da devam ediyor çalışmaya. Bence biraz zaman verin, odak noktanızı değiştirin farklı aktiviteler yapın çocuk konusunu en azından bir süre rafa kaldırın. Ne kadar rahatlarsanız o kadar iyi çünkü hamilelik lohusalık gibi süreçler hayatı tamamen değiştiren ve psikolojik olarak yıpratan süreçler. Bunları da düşünerek bir süre sadece eşiniz ve kendinize iyi gelecek şeyleri yapın. Sonrası inşallah zamanı gelince sağlıkla mutlulukla gelsin

Yumurtlama günüm bugün tamamen gel çocuk yapmak için yatağa girelim daveti bu ve hiç hoş değil, söylemeden kendin çekebilirsin daha mutlu olacağını düşünüyorum.
Kocalar bu konuda biraz stresleniyor olabilir

3 yılda eşiniz neden Dr a gitmedi test vermedi? Belki onda da bir sıkıntı var. Tek taraflı sadece sizin tedavi görmenizle boşa kürek çekeceksiniz belki. İnsan her konuda Dr a gidiyor. Gittim stres oldum bir daha gelmeyelim demek sizi önemsememek bence ve gerçekten istememek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…