- 20 Mart 2024
- 1.241
- 1.094
-
- Konu Sahibi Biordanbiburdan
Ama hatırlatmamı istediği için öyle bir davetiye verdimYa ben bu konularda bu kadar erkeğin fikrinin önemsenmesine karşıyım.
Çocuk sahibi olmak istemeyen adamı ikna etmeye çalışıyor olsanız yapma derim ama öyle bir durum da yok.
Erkeği mi eylicez yani bir de...
Tek hatanız o yumurtlama günüm diye sevişme davetiyesi(??) vermeniz.
Ya zaten canım ilişki istese de gel hadi sevişelim diyemiyorum ben nedenseBence biraz bu konuyu gündeminizden uzak tutmaya çalışın. Olmuyor, acaba olmayacak mı, ne zaman olacak... gibi kaygılar, ovulasyon günleri hesaplayıp illa o günlerde kendinizi ve onu ilişki yaşamaya zorlamak psikolojiyi ve cinsel yaşamı çok olumsuz etkileyen şeyler. Çünkü bazen bu durum erkekte erekte olmakta zorluk, cinsel isteksizlik gibi durumlara yol açıp iki tarafı da kötü etkileyebiliyor.
Anladigim kadariyla polikistik over disinda başka bir durum saptanmamış. Illa hemen olsun istiyorsanız da bunu eşinize çok caktırmamaya çalışın bence. Yine ovulasyon gunlerinizde iliski olsun ama ona "bugün yumurtlama gunum iliskiye girmemiz lazim" tarzinda diretmelerde bulunmayin bana kalirsa.
Ama tabi biraz kafasıni dinledikten sonra yine gidip bir sperm testi versin ki bir sorun varsa ona göre bir tedavisi uygulansın. Her şey kafada net olduktan sonra akışına o şekilde bırakmak daha doğru olur bence.Ya zaten canım ilişki istese de gel hadi sevişelim diyemiyorum ben nedensehep eşimden atak bekliyorum. İlk defa dillendirdim diyebilirim.
Ve dediğiniz gibi hiç stres istemeyen bi süreç, kötü etkiliyor ne yazıkki.. Bakalım, akışına bırakmak gerek..
Malasef her ovulasyonda başıma gelen olaydır yaşadıklarınAy erkekleri anlamak çok güüüç, çok zoooor
Vermem demedi ama vermedi Zaten sıkıntı orda hep laf.. vermeden öğrenemezsinz maalesef en geç tüp bebeğe giderseniz orda vermek zorunda kalacak :)Bizim ilk 2 senemiz aşırı bebek odaklıydı. Yani her ilişkiden sonra eşim yoğurt mayalar gibi ‘inşallah bu sefer tutar’ diyip duruyordu
Son 1 senedir saldık. O da ‘heralde olmayacak’ kafasına girdik düşüncesiyle.
Test konusunda eşim vermem demedi, karşı çıkmadı ama vermedi de..
O sizden gizli test yaptırmıştır sorunlu cıkmıstırİlk evlendiğimizde beraber doktor kontrollerine gittik gereken tetkikleri yaptırdık gebeliğe hazırlık için. Daha sonra 1 sene hamile kalamayınca acaba neden diye düşünüp daha detaylı muayene olmaya karar verdik. Sorun çıkmadı o dönemde. Fakat yumurtlama günlerini hesaplamadan rast gele günlerde ilişki oluyordu.
Şuan 3 yıllık evliyiz, birkaç ay önce eşimi tekrar kadın doğuma gitmeye ikna edebildim. Çünkü ‘olursa da Allahtan olmazsa da’ kafasına girdi bir anda.
Doktora gittiğimizde vajinal muayene etti, polikistik teşhisi koydu doktor, gebe kalma yöntemlerini söyledi, gerekli tetkikleri istedi.
Ben artık bi yola girdik diye düşünürken eşim bir daha doktora gelmeyelim ben iyi hissetmiyorum, istemiyorum da şuan demeye başladı. Ne tetkiklere gidebildim, ne de gebelik konusunu açabildim ona.
Bu akşam da ‘yumurtlama günüm bugün’ dedim. Olabilir dedi sadece. Televizyonda film açıp onu izledi. Benimle ilgilenmesini istedim ‘kafamı dağıtmama izin ver aşkım biraz’ dedi.
Bilmiyorum hiç böyle zor bi dönemden geçmedik, stresli bi hayatımız da var aslında evliliğimiz dışında.
Belki o etkendir..
Ama kendimi iyi hissetmiyorum bu konuda.
—He bir de birkaç ay önce (doktora gitmeden önce yani) kaset test yapmıştım, pozitif çıktı. Havalara uçtuk ikimizde mutluluktan hüngür hüngür ağladık. ‘Korkma, ağlama sen çok iyi bi anne olucaksın’ demişti.. Fakat doktora gidip kan verince negatif çıktı. Orda dünyamız başımıza yıkıldı.
Belki bu durumda etkilemiş olabilir diye düşünüyorum.
Evet maddi sıkıntılar erkekleri daha çok strese sokuyor bu yüzden eşiniz kendine göre haklıdır. Hamilelik lohusalık zor evet ama anne olunca bir güçte geliyor insana korkmayınEvet belkide olmamasında gerçekten vardır bi hayır.. Kafamız rahat olsa da şuan babamın eline baktığımız için ekstra birşey olduğunda ‘şu kadar lazım’ diyemeyeceğiz. Eşim demez yani.
Ve dediğiniz gibi belkide sürecin zorluğunu yaşamadan bilemiyoruz. Belki bu yüzden üsteliyorum bu kadar. Geniş düşününce insan bi korkmuyor değil
Ne kadar doğru ve motive edici bi yorum yazmışsınız.. Çok teşekkür ederimEvet maddi sıkıntılar erkekleri daha çok strese sokuyor bu yüzden eşiniz kendine göre haklıdır. Hamilelik lohusalık zor evet ama anne olunca bir güçte geliyor insana korkmayınsadece hayatınızın çocuk dışında başka alanlarını toparlamanız gerekiyor bence. Zaten her şey düzene oturdukca çocuk fikri eşinize de sıcak gelecektir. Sadece zamana bırakın
Yo öyle birşey olsa eminim ki saklamaz. Birşey varsa da var der. Belki kaygılı olabilir ama gizli saklı hiçbirşey yapmayacağından eminim.O sizden gizli test yaptırmıştır sorunlu cıkmıstır
Kendine bozuk atıyordur o aslında.
Cidden böyle dedim.Bugün yumurtlama günüm mu ? Cidden böyle mi dediniz.Genelde haklısınız ama bu kadar libido düşürücü bı cümle olamaz.Sexi hiç siz baslatmiyor musunuz ?
Hayırlısı bakalım, bişey de diyemiyorumVermem demedi ama vermedi Zaten sıkıntı orda hep laf.. vermeden öğrenemezsinz maalesef en geç tüp bebeğe giderseniz orda vermek zorunda kalacak :)
Haklısınız. Ben de o zamanı bekleyeceğim artık. Üstelemeyi de bırakacağım. Kafama taktıkça olmuyor çünkü..Ama tabi biraz kafasıni dinledikten sonra yine gidip bir sperm testi versin ki bir sorun varsa ona göre bir tedavisi uygulansın. Her şey kafada net olduktan sonra akışına o şekilde bırakmak daha doğru olur bence.
Kadin doguma giderken eşinizi neden pesinize sürüklüyorsunuz?? Madem etkileniyor kendiniz gidin söylemeyin yumurtlama günüm o bu şu. Kendiniz istiyor gibi yanasin. Yoksa daha cok üzülürsünüz.İlk evlendiğimizde beraber doktor kontrollerine gittik gereken tetkikleri yaptırdık gebeliğe hazırlık için. Daha sonra 1 sene hamile kalamayınca acaba neden diye düşünüp daha detaylı muayene olmaya karar verdik. Sorun çıkmadı o dönemde. Fakat yumurtlama günlerini hesaplamadan rast gele günlerde ilişki oluyordu.
Şuan 3 yıllık evliyiz, birkaç ay önce eşimi tekrar kadın doğuma gitmeye ikna edebildim. Çünkü ‘olursa da Allahtan olmazsa da’ kafasına girdi bir anda.
Doktora gittiğimizde vajinal muayene etti, polikistik teşhisi koydu doktor, gebe kalma yöntemlerini söyledi, gerekli tetkikleri istedi.
Ben artık bi yola girdik diye düşünürken eşim bir daha doktora gelmeyelim ben iyi hissetmiyorum, istemiyorum da şuan demeye başladı. Ne tetkiklere gidebildim, ne de gebelik konusunu açabildim ona.
Bu akşam da ‘yumurtlama günüm bugün’ dedim. Olabilir dedi sadece. Televizyonda film açıp onu izledi. Benimle ilgilenmesini istedim ‘kafamı dağıtmama izin ver aşkım biraz’ dedi.
Bilmiyorum hiç böyle zor bi dönemden geçmedik, stresli bi hayatımız da var aslında evliliğimiz dışında.
Belki o etkendir..
Ama kendimi iyi hissetmiyorum bu konuda.
—He bir de birkaç ay önce (doktora gitmeden önce yani) kaset test yapmıştım, pozitif çıktı. Havalara uçtuk ikimizde mutluluktan hüngür hüngür ağladık. ‘Korkma, ağlama sen çok iyi bi anne olucaksın’ demişti.. Fakat doktora gidip kan verince negatif çıktı. Orda dünyamız başımıza yıkıldı.
Belki bu durumda etkilemiş olabilir diye düşünüyorum.
Kadin doguma giderken eşinizi neden pesinize sürüklüyorsunuz?? Madem etkileniyor kendiniz gidin söylemeyin yumurtlama günüm o bu şu. Kendiniz istiyor gibi yanasin. Yoksa daha cok üzülürsünüz.
Çocuğu tek başıma yapmayacağım için, eşimin de herşeyden bilgisi olsun istedim hep. Ayrıca şuana kadar 3 doktora gittim. Üçünden de farklı şeyler duydum, öğrendim.. Eşimin de bilgilenmesi iyi oluyor böyle durumlarda.
Kur yapma konusunda usta birinden tavsiye almam gerekebilirGörev gibi, çocuk yapmak için değil zevk için ilişkiye girin. Görev gibi yapınca olmaz. 2 günde bir veya yumurtlama günlerinize göre, hatta adete yakın dönemlerde de ilişkiye girin. Sabahları nar suyu, çörek otu tüket. Ayaklarını hep sıcak tut. Stres yapma. Doktorların söyledği testleri tahlilleri yaptır, eşini peşinden sürükleme. Daha çok stres yyaşarsınız
İlişki için karşı taraftan atak beklemeyin. Siz adım atın. Hadi sevişelim de demeyin dan diye. Ona göre ortam oluşturun kur yapın siz adım atın.
Kendinizde anlatabilirsiniz. Sizin için soylüyorum. Yanlis anlamayin.Elcevap...
Evet son doktor kontrolünde ‘ben gelmesem olmaz mı’ demişti ama ben hiç gerildiği için söylediğinin farkına varmamıştım.Bende polikistik over hastasıyım bir kızım var ikinciyi düşünüyoruz ama eşiniz gibi düşünüyorum olursa olur olmazsa vardır bir hayır.onvelikle ovulasyon testleri çok işe yarıyor yani yumurtlama yi tam gününde hesaplıyor çünkü polikistik de her ay yumurtlama olmuyor olsa da günü aynı olmuyor ama onda da bugün yumurtlama zamanı diye gitmeyin süslenip hazırlanın ve bebek konusunu açmayın. Birde kadın doguma eşinizi neden görüyorsunuz yumurta takibi yaptırın bir ay acaba çatlama mi olmuyor onun içinde iğne vuruluyor ama eşiniz bu ortamlardan geriliyor da olabilir