Eşimle ev işi tartışmalarımız bitmiyor

Marshmallovv

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2020
464
491
Merhaba Hanımlar. Eşimle 6 aylık evliyiz 2mizde 1 senedir home office iz 7/24 evdeyiz. Benim işim nerdeyse hiç olmuyor covidden ötürü yurtdışı departmanında olduğum için, eşimin işleri genelde yoğun ama bazen de çok rahat oluyo ama ne olursa olsun bütün işi ben yapıyorum. O sadece ekmek almaya gider her sabah bu kadar. Mesela bu sabah kahvaltı yaptık bulaşıkları tezgaha topladım o da dizi izliyodu mutfağı sen toparla dedim içeri geçtim 2 3 saat oldu yemek yapıcam hala bulaşıklar orda dizi izliyo. Fıttırdım yemeğini yapıyorum tertemiz çamaşırların ev mis gibi şunu toplamayı çok mu gördün ya dedim o da bana kızıyo yapcaktım zaten acelesi ne vs vs. Kayınvalidem de çok pis annesinden mi görmedi nedir anlamıyorum. Kayınvalidemin mutfağında her şey yapış yapış yemek yiyesim gelmiyor. Kendi kendime anası kılıklı dedim salonda duymuş çıldırdı terbiyeni topla vs diye. Napayım yaa Ya çok yeni evliyiz nasıl bi tutum sergilemeliyim böyle alışsın istemiyorum. Değerli yorumlarınız bekliyorum.

Eşinizin çok üstüne gitmeyin yavaş yavaş alıştırmaya bakın, mesela benim eşim iş yapsa salla pati yapar ama ben artık bişey demiyorm diyorm az da olsa elini değdirmesi yeter , amaç ona paylaşım bilincini yerleştirmek ki çocuk olursa tamamen köşesine çekilmesin, yani demem o ki çok takmayın arada sorumluluk verin üzerinde çok durmayın şaka yoluyla sitem edin , daha çok yenisiniz evliliğinizi yıpratmayın, kendi evinde böyle alışmış belliki sizde yavas yavaş alıştırın ama kızmadan 😇 mesela ben eşime derim hayatım çok hastayım ama kalkıp günlük işleri yapmaya çalışırım yinede esimde bunu görünce dayanamaz yapar, yani bem ona bağırsam hayatta yapmaz, galiba biraz bam teline dokunmamız gerekiyor erkeklerin ...

Merhaba Hanımlar. Eşimle 6 aylık evliyiz 2mizde 1 senedir home office iz 7/24 evdeyiz. Benim işim nerdeyse hiç olmuyor covidden ötürü yurtdışı departmanında olduğum için, eşimin işleri genelde yoğun ama bazen de çok rahat oluyo ama ne olursa olsun bütün işi ben yapıyorum. O sadece ekmek almaya gider her sabah bu kadar. Mesela bu sabah kahvaltı yaptık bulaşıkları tezgaha topladım o da dizi izliyodu mutfağı sen toparla dedim içeri geçtim 2 3 saat oldu yemek yapıcam hala bulaşıklar orda dizi izliyo. Fıttırdım yemeğini yapıyorum tertemiz çamaşırların ev mis gibi şunu toplamayı çok mu gördün ya dedim o da bana kızıyo yapcaktım zaten acelesi ne vs vs. Kayınvalidem de çok pis annesinden mi görmedi nedir anlamıyorum. Kayınvalidemin mutfağında her şey yapış yapış yemek yiyesim gelmiyor. Kendi kendime anası kılıklı dedim salonda duymuş çıldırdı terbiyeni topla vs diye. Napayım yaa Ya çok yeni evliyiz nasıl bi tutum sergilemeliyim böyle alışsın istemiyorum. Değerli yorumlarınız bekliyorum.
Erkeklerin çoğunluğu bu şekilde biraz yumuşak gidn huguna

yanlışlık olmuş ama annesini katmayın. 6 yıl oldu evleneli daha kayınvalidem hakkında konuşurken cümlemi seçer öyle söylerim derdimi yoksa kavga çıkar :KK53: ana kuzusuyken birden ev işlerinin kitlenmesini kaldıramıyorlar. eninde sonunda tartışma olacak.2 yıl bitmeden rahat anlaşmayı beklemeyin.

Eşiniz ailesi ile ilgili konuşsa bile siz asla yorum yapmayın. Annesi kılıklı demeniz ağır olmuş. Şöyle aşkım bende seninle birlikte dizi izlemek istiyorum, hadi beraber işlerimizi bitirip de öyle başlayalım de. Mesela yemek yapıyorsun sen hayatım sen salata yaparmısın, elinin lezzeti değsin vs gaz ver. Şunu niye yapmadın şöyle yapmadın dersen daha birde inat eder yapmaz. Huzursuz olursunuz boşuna. Yavaş yavaş çocuk eğitir gibi eğitin. Malesef anneler erkek çocuklarını aslan oğlum paşa oğlum diye diye büyüterek başımıza çıkarıyorlar, sen kendin eğiticeksin zamanla.

Anası kılıklı lafı hoş değil. Bunun haricinde çok haklısınız. Aynısı benim de başımda ve 6 senedir değiştiremedim o yüzden ne desem boş. Adam dağınıklıktan rahatsız olmuyor. Onun görevi ise sabredip yapmayacaksınız. Bizde de ev işinin %70i bende o da elimde değil rahat edemiyorum dağınık ve pis ortamda. Rahat etsem salar onun keyfini beklerim inat ederim yani, ama edemiyorum, ev süpürme ve silme işlerini hallediyorum tek başıma. Bulaşık sırası onun olduğunda gece 12'ye kadar keyfini bekliyoruz paşamın. Hiç yıpratmıyorum kendimi. Yaparsa yapar yapmazsa dağınık kalsın ellemem. Yemeğe de karışmıyorum. Kahvaltı bana ait, akşam yemeği ona. Bu onun tercihi çünkü çok güzel yemek yapar. Yapmadıysa gene karışmıyorum söylenmiyorum. Aç kalıyoruz =)

Bu şekilde değil de paylaşımcı olmaya teşvik ederek yapın. Mesela bulaşıklar tezgahta temizle diye iş bölümü yapmak yerine her şeyi birlikte yapmaya teşvik edin. Kahvaltı masasını birlikte toplayın. sonrasında bulaşıkları birlikte halledin. Göreviymiş gibi üstüne giderseniz tepki gösterebilir. daha çok, yardımına ihtiyacım var şeklinde yaklaşın. yaptıktan sonra teşekkür edin, ne kadar makbule geçti bilemezsin deyin. sen benim en büyük yardımcımsın, iyi ki varsın :) gibi. yaptığı işi değerli hissettirin. Malum erkekler evlenene kadar bir işe ellerini sürmüyorlar. o yüzden siz onu bu yeni duruma adapte edeceksiniz. ama inatlaşmayın kaybedersiniz.

valla bana normal gelmiyor
kocam da böyle değil
alışmak zorunda da değilsin bu duruma biraz onun çaba göstermesi değişmesi gerekiyor
yapamacaktım edecektimle olmuyor
sen de yapma evin işi biraz aksasın bakalım ne yapıyor bu sefer

Eşiniz ailesi ile ilgili konuşsa bile siz asla yorum yapmayın. Annesi kılıklı demeniz ağır olmuş. Şöyle aşkım bende seninle birlikte dizi izlemek istiyorum, hadi beraber işlerimizi bitirip de öyle başlayalım de. Mesela yemek yapıyorsun sen hayatım sen salata yaparmısın, elinin lezzeti değsin vs gaz ver. Şunu niye yapmadın şöyle yapmadın dersen daha birde inat eder yapmaz. Huzursuz olursunuz boşuna. Yavaş yavaş çocuk eğitir gibi eğitin. Malesef anneler erkek çocuklarını aslan oğlum paşa oğlum diye diye büyüterek başımıza çıkarıyorlar, sen kendin eğiticeksin zamanla.
kesinlikle çok doğru. yavaş yavaş inatlaşmadan. bir anda olmayacak ama zamanla olacak.

Daha 6 aylık evlisiniz daha her şeye yenisiniz bir den herşey istediğiniz gibi olmaz yavaş yavaş güzellikle olmalı anasına.cekmis demekte hiç.hos değil o sizin annenize dese bir düşünün ayrıca evdesiniz biraz alttan alın kalk yap demek yerine siz yapın ve.ondan şunu yaparmisin getirir misin alır mısın gibi tavırla yapın alıştırın

Eşinizin çok üstüne gitmeyin yavaş yavaş alıştırmaya bakın, mesela benim eşim iş yapsa salla pati yapar ama ben artık bişey demiyorm diyorm az da olsa elini değdirmesi yeter , amaç ona paylaşım bilincini yerleştirmek ki çocuk olursa tamamen köşesine çekilmesin, yani demem o ki çok takmayın arada sorumluluk verin üzerinde çok durmayın şaka yoluyla sitem edin , daha çok yenisiniz evliliğinizi yıpratmayın, kendi evinde böyle alışmış belliki sizde yavas yavaş alıştırın ama kızmadan 😇 mesela ben eşime derim hayatım çok hastayım ama kalkıp günlük işleri yapmaya çalışırım yinede esimde bunu görünce dayanamaz yapar, yani bem ona bağırsam hayatta yapmaz, galiba biraz bam teline dokunmamız gerekiyor erkeklerin ...
Alışcam bende artık 😔

Şuan o işleri benim yapasim geldi nekadar tatlı dillisiniz😂

E toplayacakmis zaten. Direkt kavga başlatmak yerine yemeğe başlayacağım, toplar misin deseydin
3 saat geçti 3 saatte belki 10 kere aa hala toplamadın mı tatlı sert söyledim işime döndüm yemek yapmaya geldim tezgah hala aynı ve aynı dizi bu bölüm bitsin toplicaktım diyo bunu 10 kere falan dedi

Daha 6 aylık evlisiniz daha her şeye yenisiniz bir den herşey istediğiniz gibi olmaz yavaş yavaş güzellikle olmalı anasına.cekmis demekte hiç.hos değil o sizin annenize dese bir düşünün ayrıca evdesiniz biraz alttan alın kalk yap demek yerine siz yapın ve.ondan şunu yaparmisin getirir misin alır mısın gibi tavırla yapın alıştırın
Aslında tatlı dili bi kadınım o da öyle ama ne zaman iş yapmak olsun konu hemen bi geriliyor o gerilince bende geriliyorum

anasi kilikli demeniz agir olmus, esinize bazi görevleri kilitleyin mesela kahavltiyi siz hazirliyorsaniz o toplasin, aranizda anlassaniz nasil olur?
Haftasonu bunu kendi söyledi sen bana söyle ben yapayım sen bölüştür işi dedi bende bugün sofrayı bile değil sadece tezgahı topla dedim yine fayda yok

X