sosyal hayatın, medeniyetin getirileri bunlar. hepimizin birbirimize ihtiyacı var. şimdi bana gelip medeniyet ayrı bu ayrı vb beylik lafları etmezseniz sevinirim. sosyal hayatta karşı cinslerle iletişim halinde ilişki halinde olmak -herkes yerini ve haddini bildiği sürece- kesinlikle ayıpla günahla bağdaştırılamayacak şeyler. .
Sosyal hayatın, medeniyetin getirilerinden biride ortak yaşam alanlarında kişilerin birbirlerine olan saygısıdır.
Eğer çiftlerden biri diğerini yok sayacak bir hareket yapıyorsa sonuçlarını göze almış demektir.
Burada ki tek bir kişi bile karşı cinsle niye iletişime geçtin demedi; herkes eşine haber verilmeden, -en azından nezaket icabı- o eve gidilmesi ve ikisini ilgilendiren konuda yalnız karar vermesinin yanlış olduğunu dile getirdiler.
alıntı ile birbirine cevap şeklinde mesajlar yazmayı sevmem bu da son cevabım olacaktır; okuduklarınız anlamıyorsunuz ya da anlamak istemiyorsunuz sanırım bir kişi bile demedi evet bir çok kişi dedi. bence konu sahibinin tek hatasına eşine danışmadan eve köpek getirmesi. attığım her adımın hesabını bu davranışı sergilemeden önce eşime vermek zorunda olmadığım gibi, gittiğim her evin hesabını da eşime verecek değilim. şu an için ayrı yerlerde olduğumuzda gün içinde yaptıklarımızı akşam telefonda konuşuyoruz zaten evlenince de böyle olacaktır ki arkadaş da eşimin gelmesini bekliyordum, anlatacaktım demiş.
atmak istediğim her adımdan önce ne ailemden ne nişanlımdan izin almadım şimdiye kadar, aksi bir beklenti de hiç bir zaman oluşmadı şükürler olsun ki.
dediğim gibi herkes kendi hayatını nasıl yaşayacağını kendi belirler, kimse de size sizin kendinize verdiğiniz değerden fazlasını vermez. "nasılsanız öyle yönetilirsiniz"in bireye indirgenmiş hali bir yerde; nasılsan sana da öyle davranılır.
her neyse forumda bu tip atışmalar zaten yasak benim niyetim de sizle atışmak değil bir yanlış anlaşmayı düzeltmekti. burayı okuyanlarda aydınlanma yaşatmak gibi bir amacım yok ayrıca.
herkese kavgasız gürültüsüz mutlu sağlıklı günler, güneşli pazarlar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?