• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle çok kötü kavga ettik sizce haksız mıyım?

valla ikinizde hatalısınız diyeceğim ben
sen hem köpek konusunda eşinin fikrini almadığın için
hem başka bi erkeğin evine gittiğin için
hemde tartışmanın ardından annene gittiğin için
eşinse kardeşinin sözüne bakıp sana sormadan çok fevri davrandiğı için...
yani çoğu sende suçun kusura bakma dost acı söyler
uzatmadan aranızı düzeltin bence
yoksa uzar gider bu konu huzurunuz kalmaz

Gorumcen arkadasinin erkek oldugunu nasil anladi sana cinsiyetini mi sordu? Ayrica esin neden sana guvenmiyor o arkadasinla ilgili esinin supheleri falan mi var?

eğer eşinizi 2 dk.arayıp da durumdan haberdar etseydiniz bunlar olmaaycaktı değil mi? "gerizekalı görümcenizi" suçlayacağınıza birazda kendinizde hata arayın.hem eve köpek getireceksiniz,ben olsam başka bir erkeğin evine gittiğim için değil köpeği geri alacağımı haber vermek için arardım eşimi.ama eşinizin tepkisi de çok büyük olmuş.olayı abartmalar,elini duvara vurmalar falan sanki ortada çok büyük bir sorun var gibi.valla ikinizde hatalısınız ama olan zavallı köpeciğe olmuş..ona üzüldüm.

Yazdıklarında ciddi değilsin heralde.

Evlisin, eve köpek alıyorsun ve bu konuyu kocana "sorma ihtiyacı bile" duymuyorsun, afedersin adam evde bostan korkuluğu niyetine mi duruyor.

Öteki doktorda sabırlı adammış, köpeği istediğin zaman alıp istediğin zaman geri verebiliyorsun pet shop gibi maşallah.

şu yazılanları okuyunca anladım ki bize her şey müstahak.

kız köpeğini almaya arkadaşının evine gitmiş almış geri evine dönmüş. "erkek arkadaşının evine gitmişsin, haksızsın" yok ya. valla biz bu kafada gidersek daha çok eziliriz. işgüzar görümceyi dinleyip karısını dinlemeyen, hatta üstüne yürüyen adamı bırakıp ailenizin yanına gitmişsiniz gayet normal bence. ya nolması gerekiyordu dayak yiyene kadar beklemeniz mi? her kavgada baba evine dönülmezmiş, evet dönülmez ama burda kızın üstüne yürümüş bilmem farkettiniz mi ki sen eve gelince eşine anlatsaydın böyle bir tepki vermezdi doğru ama bunun sebebi her şeyi senin anlatmaman değil kızkardeşinin ve muhakkak ki annesinin ağzına böyle bir laf vermememiş olman olurdu.

"beni rezil ettin" değilse kocanın derdi ben de hiç bi şey bilmiyorum. kardeşinin gazıyla köpürmüştür eminim.

ben 3 yıldır işim nedeniyle yalnız yaşıyorum, burda her derdime erkek arkadaşlarım koştu sağolsunlar çünkü burası küçük bi yer kadınlar her zaman her şeyi yapamıyorlar. evime hırsız girdi okuldan arkadaşımla gittik ifade vermeye, hastanelik oldum arabam yoktu arkadaşlar yetiştirdiler keza benden rica ettiler nişanlılarına nişan bohçası alışverişine kadar ben çıktım elimden geldiğince yardımcı oldum.

sosyal hayatın, medeniyetin getirileri bunlar. hepimizin birbirimize ihtiyacı var. şimdi bana gelip medeniyet ayrı bu ayrı vb beylik lafları etmezseniz sevinirim. sosyal hayatta karşı cinslerle iletişim halinde ilişki halinde olmak -herkes yerini ve haddini bildiği sürece- kesinlikle ayıpla günahla bağdaştırılamayacak şeyler.

konu sahibi arkadaşım ben senin için çok üzüldüm. yazdıklarından büyük bi şok içinde olduğun aşikar. bence eşinin iyi bir derse ihtiyacı var. eşim beni aramaz diye korkmana gerek yok. aramazsa kendi kaybeder. bu tıynette bi adamla hayat çok da çekilir olmayacaktır zaten senin için.

yine de umarım hatasını anlar ve barışırsınız. sana güvenmemesi, kardeşinin lafıyla senin üstüne yürümesi kabul edilecek şeyler değil.

eğer eşinin derdi gerçekten bir erkeğin evine gittiğin içinse kendi içindekilerin doktor arkadaşında da olduğunu düşündüğünden bu kadar sinirlenmiştir o zaman. kişi kendinden bilir işi demişler. demek ki kendi evine bir bayan arkadaşı geldiğinde farklı his ve duygulara kapılıyor ve senin arkadaşının da bu durumda olabileceğini düşünüyor ki buna pek ihtimal vermiyorum onun asıl derdi kardeşi ve annesinin gözünde kendini küçük düşmüş sayması.

sert bir yazı oldu farkındayım ama toplumda biz kendi rollerimizi belirliyoruz ve kadınların kendi hemcinslerine biçtiği rolden hiç ama hiç memnun değilim. bu olayda memnuniyetsizliğimi kamçılayan yorumlar okuyunca yazmak istedim.

tasvip edilen kadın rolünü diye bir rol yok, sizin kendi hayatınıza biçtiğiniz, kendinize layık gördüğünüz gerçek hayat var.

çok çok geçmiş olsun diyorum dilerim eşiniz hatasını anlar.

ilişkiler bekarken ve nişanlıyken nasılsa evlenince de aynen devam ediyor anladığım kadarıyla.
tanufuk bekarkende çok sorun yaşıyordu,bile bile evlendi ve halen devam ediyor.bekarken burada kaç kişi ayrıl bu adamadan demişti ama kimseyi dinlemedi.

inşallah sorunlarını çözebilirler:50:

Bunun kadini erkegi yok.benim esim benden habersiz baska biriyle bulusacak sonra onun evine gidecek ve hic bana danismadan bir kopek getirecek senin bu davranisindan rahatsiz olup sana guvenmek istedigi icin seni takip etmis.sana tamamen guvenmese seni birakir giderdi.senin birsey yapmadigin iyi niyetli oldugun belli farli birsey olsa zaten gorumcene anlatmazsin ama senin iyiligin icin soyluyorum evlilikte esler birbirinden sorumludur bu yuzden buna gore hareket etmeliyiz.mesela arkadasin aradigktan sonra esine soyleyip birlikte gidip alalim mi askim deseydin bence daha dogru olurdu.esini arayip ozur dilemelisin derim

tanufuk nerdesin kızzzzz

anlaşılan eşin köpeğe deilde başka erkeğin evine gitmene kızmış herkes de bunu haklı bulmuş. ne var yani kız köpeği alıp gelicek arkadaşından onun içinde kocasından izin mi istesin aşkım köpeğimi almaya arkadaşımın evine gidebilr miyim diye mi sorsun istiyosunuz anlamadım yani o zaman dışarı çıkarken herangi bi arkadaşıyla buluşurkende kocasından izin alsın sizin mantığınızla :26: eve köpek alabilr miyim diye sormaman hata olmuş gerçekten ama eşinde ona kızmamış zaten

Son düzenleme:
sosyal hayatın, medeniyetin getirileri bunlar. hepimizin birbirimize ihtiyacı var. şimdi bana gelip medeniyet ayrı bu ayrı vb beylik lafları etmezseniz sevinirim. sosyal hayatta karşı cinslerle iletişim halinde ilişki halinde olmak -herkes yerini ve haddini bildiği sürece- kesinlikle ayıpla günahla bağdaştırılamayacak şeyler. .

Sosyal hayatın, medeniyetin getirilerinden biride ortak yaşam alanlarında kişilerin birbirlerine olan saygısıdır.

Eğer çiftlerden biri diğerini yok sayacak bir hareket yapıyorsa sonuçlarını göze almış demektir.

Burada ki tek bir kişi bile karşı cinsle niye iletişime geçtin demedi; herkes eşine haber verilmeden, -en azından nezaket icabı- o eve gidilmesi ve ikisini ilgilendiren konuda yalnız karar vermesinin yanlış olduğunu dile getirdiler.

eşine sormadan eve köpek getirmen pek doğru olmamış.

görümcen tam bir fitne fücur.

onu evınden uzak tut.

eşininde bir lafla gaza gelip kendini aldattığını düşünüp arabayla peşine düşmesi çok kötü..

bu nasıl bir güvensizlik..

siz bu adama sürpriz falan yapsanız maazallah adam çıldırır...

e sonra ne oldu senin onu aldatmadığını anlayınca utanıp kendini affettirmeye çalışmadı mı?

Sosyal hayatın, medeniyetin getirilerinden biride ortak yaşam alanlarında kişilerin birbirlerine olan saygısıdır.

Eğer çiftlerden biri diğerini yok sayacak bir hareket yapıyorsa sonuçlarını göze almış demektir.

Burada ki tek bir kişi bile karşı cinsle niye iletişime geçtin demedi; herkes eşine haber verilmeden, -en azından nezaket icabı- o eve gidilmesi ve ikisini ilgilendiren konuda yalnız karar vermesinin yanlış olduğunu dile getirdiler.

alıntı ile birbirine cevap şeklinde mesajlar yazmayı sevmem bu da son cevabım olacaktır; okuduklarınız anlamıyorsunuz ya da anlamak istemiyorsunuz sanırım bir kişi bile demedi evet bir çok kişi dedi. bence konu sahibinin tek hatasına eşine danışmadan eve köpek getirmesi. attığım her adımın hesabını bu davranışı sergilemeden önce eşime vermek zorunda olmadığım gibi, gittiğim her evin hesabını da eşime verecek değilim. şu an için ayrı yerlerde olduğumuzda gün içinde yaptıklarımızı akşam telefonda konuşuyoruz zaten evlenince de böyle olacaktır ki arkadaş da eşimin gelmesini bekliyordum, anlatacaktım demiş.

atmak istediğim her adımdan önce ne ailemden ne nişanlımdan izin almadım şimdiye kadar, aksi bir beklenti de hiç bir zaman oluşmadı şükürler olsun ki.

dediğim gibi herkes kendi hayatını nasıl yaşayacağını kendi belirler, kimse de size sizin kendinize verdiğiniz değerden fazlasını vermez. "nasılsanız öyle yönetilirsiniz"in bireye indirgenmiş hali bir yerde; nasılsan sana da öyle davranılır.

her neyse forumda bu tip atışmalar zaten yasak benim niyetim de sizle atışmak değil bir yanlış anlaşmayı düzeltmekti. burayı okuyanlarda aydınlanma yaşatmak gibi bir amacım yok ayrıca.

herkese kavgasız gürültüsüz mutlu sağlıklı günler, güneşli pazarlar :)

bu durumda sizin haksız olduğunuz hiç bir konu yok gayet normaldir bir insanın arkadaşının evine gitmesi sizin yaptığınız hiç bir yanlışlık yok eve köpek almak konusunda bi sıkıntı yok bence çünkü o köpeğin sorumluluğunu siz üstlendikten sonra eşinizin de her hangi bir alerjik durumu yoksa sormanıza gerek yok ama burdaki konu eşinizin egosu hazmedememiş nasıl benden habersiz bişeyler yapar nasıl bensiz kararlar alır diye sanırım görümceniz de biraz abartarak yada kinayeli olarak yansıtmıştır durumları bence sizin tavrınız gayet yerinde olmuş
amaaa şöylede bi durum varki ortada bir kavga var ve iki tarafta üzülüyo yıpranıyo bu durumda kimin haklı kimin haksız olduğunun hiç bir önemi yok sadece eşiniz size böyle davranamıycağını anlaması gerek ve sanırım siz bunu anlamasını tavrınızla sağlıycaksınız

alıntı ile birbirine cevap şeklinde mesajlar yazmayı sevmem bu da son cevabım olacaktır; okuduklarınız anlamıyorsunuz ya da anlamak istemiyorsunuz sanırım bir kişi bile demedi evet bir çok kişi dedi. bence konu sahibinin tek hatasına eşine danışmadan eve köpek getirmesi. attığım her adımın hesabını bu davranışı sergilemeden önce eşime vermek zorunda olmadığım gibi, gittiğim her evin hesabını da eşime verecek değilim. şu an için ayrı yerlerde olduğumuzda gün içinde yaptıklarımızı akşam telefonda konuşuyoruz zaten evlenince de böyle olacaktır ki arkadaş da eşimin gelmesini bekliyordum, anlatacaktım demiş.

atmak istediğim her adımdan önce ne ailemden ne nişanlımdan izin almadım şimdiye kadar, aksi bir beklenti de hiç bir zaman oluşmadı şükürler olsun ki.

dediğim gibi herkes kendi hayatını nasıl yaşayacağını kendi belirler, kimse de size sizin kendinize verdiğiniz değerden fazlasını vermez. "nasılsanız öyle yönetilirsiniz"in bireye indirgenmiş hali bir yerde; nasılsan sana da öyle davranılır.

her neyse forumda bu tip atışmalar zaten yasak benim niyetim de sizle atışmak değil bir yanlış anlaşmayı düzeltmekti. burayı okuyanlarda aydınlanma yaşatmak gibi bir amacım yok ayrıca.

herkese kavgasız gürültüsüz mutlu sağlıklı günler, güneşli pazarlar :)

Yasak olan şey tartışmak, biz burada kavga etmiyoruz ki aqualilly.
Bu şekilde bakmanızı, öncelikle sevmediğiniz halde bana son mesajınız olduğunu bildirerek mesajınıza başlamanızda ilginç geldi. :)

Şuan akşam olanları nişanlınızla paylaşıyorsunuz, ayrı evlerdeniz; ne kadar birlikte olsanızda farklı hayatlardasınız.

Şuan ki durumla aynı evde yaşayacağınız durum bir olmaz-olamaz..

İzin almak ile haberdar etmek arasında ki farkı kavradığımız gün evliliklerde birçok problem ortadan kalkacaktır zaten.

Bayan arkadaş- erkek arkadaş meselesi değil bu. Evlilik bu kadar afilli sözlerle idare edilmiyor malesef.

Aynı dileklerdeki pazar keyfini yaşamanız dileğimle..

Hepiniz haklısınız benim hatam ona haber vermemem oldu ama inanın böyle tepki vereceği hiç aklıma bile gelmedi çünkü altı yıl ben o köpekle yaşadım bunu biliyordu onların da evlerinde kedileri köpekleri var zaten köpeğe değil arkadaşımın evine gitmeme kızdı evli bir kadın gibi davranmıyormuşum çocuk gibiymişim bir kere o arkadaşımla van da beraber çalıştık kaç yıl iyi tanıdığım biri. Sanırım o beni aramayacak bu gidişle ben onu arayacağım şimdi ben onu ararsam burnundan kıl aldırmaz ben de adım atayım demez

kendinizi eşinizin yerine koyup tekrar değerlendirin derim ben...

ve evet izin almak ve karşıdaki insanın hoşlanmayabileceği bişey yaparken ona saygı duyup danışmak farklı şeylerdir ve bu iki taraf için geçerlidir.....

Ben bu kadar tepki vermesine anlam veremedim empati yapıyorum ama duvara elini geçirecek kadar sinirlenecek ne var

Son düzenleme:
canım benım hem haklısın hemde haksızsın ... sakın kızma ama doğruları yazmak durumundayım... haksız tarafın şuu..ne olursa olsun eşini aramalıydın bu hususta..işte böyle bir durum var hayatım ben gıdıp köpeğimi alıcam haberın olsun gibisindenn.. emin ol için daha rahat ederdı... izin vermese bıle esın memleketten gelınce beraber gıderdınız... haklı yanınızda eşinizin size guvenmeyıp peşinizden gelmesıı evı terk etmenız bu konuda cok dogru ama uzatmayın derım bı rköpek için yapmayın arayana kadar bekleyın tmm sakın ezdırmeyın kendınızı ama arasada uzatmadan barısın derım.. nacizane fikrimm

böyle görümce düşman başına:20: sanane ya ne yetiştiriyosun hemen allam yarabiim. bence de evinden uzak tut o kadını.
ben en ufak bişey yaparken bile eğer ortak yaşantımızı ilgilendiriyorsa sözlüme danışırım, şöyle yapmayı düşünüyorum aşkım sence olur mu ne dersin ne yapalım gibisinden.. çok hoşlanır ona böyle danışmamdan fikrini almamdan.. sen biraz duygusal davranmıssın köpeğe olan sevginden ve unutmussun haber vermeyi olabilir insanlık hali. bence uzatmayın bu durumu eşinizi arayın konuşun çözün bu durumu

Back