• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle bitmeyen sorunlarım;

defalarca aldatılmışsın şiddet var alkol var sürekli huzursuzluk bu evlilik zaten çoktan bitmiş yani düzeleceğini zannetmiyorum zaten eşin düzelse sen yapılanları unutamazsın için almaz busaattan sonra

ayrılamk istiyorsun anladığm kadarıyla maddi nedenlerden dolayı katlanıyorsun gibi anlaşılıyor yazdıklarından

çalışıyormuşsun maaşın da varmış sen gideceğine onu evden gönder kapının kilidini değiştir öncelikle boşanmak istediğini söyle hatta dava aç maddi manevi tazminat iste

yeni brdüzen yalnız bir kadın için çok zor şua aşamada maddi olarak kendini toplayana kadar kendi evinde otur o gitsin evden maddi açıdan kendini toplaynca başka yere taşınırsın seni bu durumda sokağa atmaz herhalde eğer eşin evden gitmezsede mecburen yağlı ballı olmasanızda borcunu bitirine kadar o evde kalacaksın sabretmen gerekeck

yok düzeltmek istiyorum ben bu evliliği diyosanda çaba sarfedeceksinn fedakarlık yapacaksın geçmişe sünger çekeceksin yaşadıklarını hatırlamaycksın unutacaksın yeniden başlayacaksın allh yardımcın olsun ailenden kimsen yokmu

Şimdi sizi okuyunca aklıma kuzenım geldi.
Esının eve ısyerınde nobetım var dıyerek gec gelmesı soguk davranması ve sonunda calıstıgı yerdekı kadınla ılıskısının oldugu ortaya cıkmıstı.
Tabı ondan sonra esi sut dokmus kedı gıbı halada oyle karısı ne yapsa tamam ( sucunu bılıyor ya )

Çok bılınclı bır kadına benzıyorsunuz. Eşinizin eskı sevgılısıne mesaj atması acıkcası bana hıc masum gelmedi ne dıyım yani.
İnsanlar sarhosken yüreğinden gecenı yaparmıs. Alkol tüm bilinçaltındaki gerceklerı su yüzüne cıkartır.
Bence eski sevgılısınde hala unutamadıgı bırseyler var.
Bence henuz cocuk yokken ayırın yolunuzu ustesınden gelebılırsınız dıye dusunuyorum.
Böyle hergun kendınızı kötü hıssedeceksınız :26:

eşim tv sektöründe.. gecesi gündüzü olmayan bir iş. ortamını tahmin edersiniz. çok zor benim için.
ben de onu savundum o gün; alkolluyken ılk aklına o geldıyse ve hatta numarasını hatırladıysan demekki bişi var hala...
savunması yok tabi. geçiştirdi. özür diledi ve tekrarlanmıcanı söyledi.
sürekli tekrar alkol alır mı, bana zarar verir mi, kavga çıkar mı, beni aldatır mı, telefonunu kurcalasam bişi bulur muyum endişesi taşıyorum şu an.
psikolojim yerlebir.

Tahmin edebiliyorum sinirlenmeni, ben de yapıyorum çünkü onu. Fevri çıkışların oluyor konunun sonunu bile getiremiyorsundur ama o konuşurken içinden sabır çek, konuşmaları sakince tamamlamanız gerekir. Sözlerinde tutacak mı, alkol konusunda başkaları konusunda iyice konuş ve bi şans ver derim. İzlediği şeylere gelince bence onlara fazla takılma, hatta birlikte izleyin emin ol aranızdaki cinsellikte daha farklı olumlu bir hal alabilir.

işi nedeniyle düzenli bir hayatımız olmadığından izlediği şeylere takılmamaya çalışıyorum ama bir de tel.inde saçma sapan fotoğraflar görünce kendimi kandıramıyorum.

öncelikle evliliğinizin oturma aşamasındasın..eğer kocanı seviyorsan mücadele etmelisin yalnız ilk zamanlar çeşitli şeyler yaşanabilir çünkü bocalama süreci olabilir ayrıca sende suçlusun altdan almayarqak evliliği bir çatı gibi düşün biri dik olursa o çatı oturmaz ikisininde eğimli olması lazım...mücadele et bence kolay kurulmuyor yuvalar evet affetmek zordur..her kadın affeder ama unutmaz...sen bunu dene bence en azından denemedim demezsin al eşi ni bugun yemeğe çıkın ne biliyim flört dönemizde gittiğiniz mekanlara gidin ona ısınmaya çalış böyle olmaz hemen boşanılmaz zaman ver ona ve sana...bir zamnalar senin vazgeçemediğindi böyle düşün..öfkeyle kalkma gerekirse öfke kontrolü için psikiyatriste gidin...fikir çatışmaları tabiki olacak olmalı bende eşimle farklıyım ama olsun bizde öyle olalım..konuşmayı dene yeniden başla...

Son düzenleyen: Moderatör:
defalarca aldatılmışsın şiddet var alkol var sürekli huzursuzluk bu evlilik zaten çoktan bitmiş yani düzeleceğini zannetmiyorum zaten eşin düzelse sen yapılanları unutamazsın için almaz busaattan sonra

ayrılamk istiyorsun anladığm kadarıyla maddi nedenlerden dolayı katlanıyorsun gibi anlaşılıyor yazdıklarından

çalışıyormuşsun maaşın da varmış sen gideceğine onu evden gönder kapının kilidini değiştir öncelikle boşanmak istediğini söyle hatta dava aç maddi manevi tazminat iste

yeni brdüzen yalnız bir kadın için çok zor şua aşamada maddi olarak kendini toplayana kadar kendi evinde otur o gitsin evden maddi açıdan kendini toplaynca başka yere taşınırsın seni bu durumda sokağa atmaz herhalde eğer eşin evden gitmezsede mecburen yağlı ballı olmasanızda borcunu bitirine kadar o evde kalacaksın sabretmen gerekeck

yok düzeltmek istiyorum ben bu evliliği diyosanda çaba sarfedeceksinn fedakarlık yapacaksın geçmişe sünger çekeceksin yaşadıklarını hatırlamaycksın unutacaksın yeniden başlayacaksın allh yardımcın olsun ailenden kimsen yokmu

kirada oturuyoruz malesef. yanına gidebileceğim bir ailem yok. eğer ayrılırsam tek başıma devam edicem hayatıma. şu an maddi olarak buna hazır değilim.
ama yazdığınız gibi, soğudum. 8 aya sığdırılan şeyler gitmiyor hafızamdan. sürekli benimle ve bana zarar verdiklerini hissediyorum.

Bence biraz sabırlı olmanız gerekiyor. Vajinusmus zaten yeni evlilikleri yıpratan çok illet birşey. Bizde eşimle ilk evlendiğimizde benzer sorunları yaşadık ben vajinusmustum eşiminde alkol içmesi artmıştı. Ama zamanla karşılıklı birbirimize sabır göstererek sorunlarımızı aştık. Eşinin eski sevgilisine mesaj atması da pek aldatma sayılmaz. Sen ne kadar sorunlardan bunaldıysan eşinde bunalımını bu şekilde yansıtıyor anladığım kadarıyla. Bence siz biraz fazla hırçın davranıyorsunuz biraz sakinleşip kendinizi toparlarsanız evliliğinizin düzelmeyecek bir şeyi yok. Sürekli geçmişi düşünüp eşinizi ve kendinizi yıpratmak yerine bundan sonra evliliğini nasıl kurtarırım diye düşünmeye çalışın bence. Çünkü eşiniz alkolu bıraktıysa sizi sevdiğinden kaybetmek istemediğinden bırakmıştır.

ailevi meselelerim o kadar uzunki. sorunlu bi aileden çıkıp mutlu bir aile kurmayı denedim ama...
şu an gözlemlemeyi, eşimin gidişatını ölçüp tartmayı düşünüyorum. ve maddi olarak kendimi toparlamayı.
ama ona karşı sıcak olamıyor-davranamıyorum. ve bu da benim için gerekli bu sürede aramızda yine sorunlar çıkmasına sebep olacak. ben soğuk suratsız davrandıkça o sebep bulacak kendine kavga çıkaraka belki aynı şeyleri yaşatacak bana..
ama tersi de sevgi göstermekte içimden gelmiyor.

İçinden gelmiyor ama zorla kendini..
Çünkü bu sefer seni suçlu çıkartıcak..
Ben düzeldim ama sen bana surat astın dicek..
Bunu ona dedirtme..
Biliyorum zor ama bu şekilde dawranmaya başla
ve öyle gidişatını takipe al cnm yapcak bişeyin yokk maleseff :ssz:

öncelikle evliliğinizin oturma aşamasındasın..eğer kocanı seviyorsan mücadele etmelisin yok sevmiyorsan konuşup bitirmelisin yalnız ilk zamanlar çeşitli şeyler yaşanabilir çünkü bocalama süreci olabilir ayrıca sende suçlusun altdan almayarqak evliliği bir çatı gibi düşün biri dik olursa o çatı oturmaz ikisininde eğimli olması lazım...mücadele et bence kolay kurulmuyor yuvalar evet affetmek zordur..her kadın affeder ama unutmaz...sen bunu dene bence en azından denemedim demezsin al eşi ni bugun yemeğe çıkın ne biliyim flört dönemizde gittiğiniz mekanlara gidin ona ısınmaya çalış böyle olmaz hemen boşanılmaz zaman ver ona ve sana...bir zamnalar senin vazgeçemediğindi böyle düşün..öfkeyle kalkma gerekirse öfke kontrolü için psikiyatriste gidin...fikir çatışmaları tabiki olacak olmalı bende eşimle arklıyım ama olsun bizde öyle olalım..konuşmayı dene yeniden başla...

kirada oturuyoruz malesef. yanına gidebileceğim bir ailem yok. eğer ayrılırsam tek başıma devam edicem hayatıma. şu an maddi olarak buna hazır değilim.
ama yazdığınız gibi, soğudum. 8 aya sığdırılan şeyler gitmiyor hafızamdan. sürekli benimle ve bana zarar verdiklerini hissediyorum.

canım ozaman geriye tekbir seçenek kalıyor kendi çıkarın için evliliğini birsüre
için almasada devam ettireceksin zor biliyorum ama yapacaksın borcun harcın bitincede başının çaresine bakarsın elbet borcun bitince biraz birikim yaparsın bir ev tutarsın eşyaları o işteyken taşırsın dava açarsın hayatına davam edersin

maddi olarak ayakların yere basıyormuş allahtan buda güzel bişey ya o da olmasaydı

özel sektördemi çalışıyosun devlettemi yani işin garantimi sürekli çalışmaya o açıdan sordum

eşim tv sektöründe.. gecesi gündüzü olmayan bir iş. ortamını tahmin edersiniz. çok zor benim için.
ben de onu savundum o gün; alkolluyken ılk aklına o geldıyse ve hatta numarasını hatırladıysan demekki bişi var hala...
savunması yok tabi. geçiştirdi. özür diledi ve tekrarlanmıcanı söyledi.
sürekli tekrar alkol alır mı, bana zarar verir mi, kavga çıkar mı, beni aldatır mı, telefonunu kurcalasam bişi bulur muyum endişesi taşıyorum şu an.
psikolojim yerlebir.

Zaten onun ıcın hergun boyle zarar vereceksınız kendınıze dedim. Süreklı bunları dusunerek evlılık olmaz. Bu arada aılenız nerde ki

canım ozaman geriye tekbir seçenek kalıyor kendi çıkarın için evliliğini birsüre
için almasada devam ettireceksin zor biliyorum ama yapacaksın borcun harcın bitincede başının çaresine bakarsın elbet borcun bitince biraz birikim yaparsın bir ev tutarsın eşyaları o işteyken taşırsın dava açarsın hayatına davam edersin

maddi olarak ayakların yere basıyormuş allahtan buda güzel bişey ya o da olmasaydı

özel sektördemi çalışıyosun devlettemi yani işin garantimi sürekli çalışmaya o açıdan sordum

özeldeyim ama işimi kaybetme, kaybetsemde iş bulma sorunum yok. sadece çok para kazanabileceğim bir iş değil. yani max 1500 tl.yle geçinmem gerekecek.
öncelikle geçici bir duygu olmasını, eşime karşı eskisi gibi sevgi beslemeyi umuyorum ve bunu beklicem. ama olmazda o hatalarını tekrarlar, ya da ben ona ısınamaz bunları unutamazsam dediğiniz gibi yapmam gerekecek.

Merhaba
Eski bir üyeyim, sürekli formu takip ederim ama şifremi unuttuğumdan yeni üyelikle giriyorum.

Eşimle olan sorunlarımdan bahsetmek, fikir almak istiyorum arkadaşlar.
İçimi dökmeye, rahatamaya ihtiyacım var.
Konuşacak, dertleşecek ne ailem, ne arkadaşım var.

Eşimle 6 yıl flört ettik ama birbirimizi iyi tanıyamadık çünkü hep ayrı şehirlerdeydik, internette telefonda görüşür, 2 ayda bir buluşabilirdik.
Çok sıcakkanlı, sevecen, mutlu bir ailede büyümüş ve anlayışlı biridir.
Flört dönemimizde sorunlarımız ayrılıklarımız oldu ama bunu aradaki mesafeye bağlayarak büyütmedim, evlilikten korkmadım.
Çok fazla kişilik farklılıklarımız var. Asla aynı şeylerden hoşlanmaz aynı şeyden bahsedemeyiz. Sadece birbirimizi severiz. Bu farklılıklar evlenmeden önce toz pembe tabi, aşılır gibi geliyor.

6 yılın sonunda evlendik ve 8 aydır evliyim. Evliliğimin ilk 3 ayında vajinismus problemi yaşadım, büyük tartışmalarımız, kavgalarımız oldu bu sürede, eşim benim için önemli değil vs desede gece geç gelmeler,gelmemeler, sudan sebeplerle kavga çıkarmalar, kaba davranmalara başlamıştı, ben de bunu aşamama psikolojisiyle sürekli sorun çıkarıyor, kendimi de onu da mahvediyordum.
3. ayın sonunda bu sorunu aştık ama geçen aylarda o kadar sık ve büyük kavgalar etmiştikki tedavisi bizim için zor olacaktı.
Birbirimize vurmuştuk bile. ben asla alttan alamayan, inatçı, dik bir kişiliğe sahibim. neyseki eşim tam tersi, hep durumu o kurtardı diyebilirim.
Tam bişileri aşıyoruz, yoluna koyuyoruz derken, eşimin alkol sorunu başladı, her gün (abartmasada) içerek eve gelmeler...
ben inancım ve karakterimden dolayı asla böyle bir şeyi onaylamadım, yine kavgalar başladı.
baktım vazgeçmiyor, bu kez biraz taviz verebilirim diye düşündüm ve haftada 1e indirirse masasını bile benim hazırlayabileceğimi söyledim, yaptımda.. ama azaltamadı.hatta bazen zil zurna eve geldiği, arkadaşlarının eve taşıdığı oldu.

Konuşmaya çalıştım, nedir problem, içkiye sarılma sebebi ne öğrenmeye çalıştım; seviyorum alkolü cevabını aldım.

en son 1 ay önce sabah telefonunda bir mesaj gördüm, eski sevgilisine atılmış bir aşk mesajıydı, gece eve yine arkadasları getirmiş,feci durumdaydı. sabah gördüm ve uyandırıp yüzüne fırlattım açıklama bile yapmadı. takıldığı tek şey beni nasıl böyle uyandırırsın, kavga ettik, birbirimize vurduk, ben evi terkettim (gidebileceğim bir ailem yok) bütün gün sokaklarda dolaştım, ne yapacağımı düşündüm, küçük bir ev bulup kendime yeni bir hayat kurmaya karar verdim. (bu sırada gün boyu ailesi ve kendisi aradı ve msj attılar hiç birine cvp vermedim)
sonunda annesiyle konuştum ve dava açacağımı, planımı yaptığımı, bir kaç parça kıyafet almam gerektiğini söyledim, yalvar yakar bir kez konuşmayı rica etti kıramadım. eşim çok sarhoş olduğunu ne yaptığını hatırlamadığını, çok pişman olduğunu söyledi (ne yaptığını hatırlamayan adam eskı sevgılısının tel numarasını hatırlayıp msj atabılıyor) gidecek bir yerim olmadıgından ve kendi adıma kredi borclarım oldugundan bir süre kendimi toparlayna kadar kalmaya karar verdim, o günden beri eşim alkol kullanmıyor, fiyaskosu yok ama ben çok soğudum (anlatmadığım onlarca olay oldu geçen 8 ayda) eve geldiğinde sıcak davranamıyor, güleryüzle karşılayamıyorum. yapmacık sevgi gösterisi de yapamıyorum.
dün gece bunun kavgasını ettik. neden bu kadar asık suratlısın-bir güler yüz göster vs... yine sesler yükseldi içimdekileri döktüm. yapamıyorum dedim, o kadar çok şey sığdırdınki 8 ayıma hiç biri gitmiyor hafızamdan-gözümün önünden.

ne eski sıcaklığım ne saygım kaldı eşime karşı arkadaşlar.
henüz gencim ve işim var. dediğim gibi maaşım kendi kredi borçlarımı ödeyip ayrı bir ev masrafını karşılamaya yetmez ama bu şekilde de kendimi onursuz hissediyorum. defalarca aldatıldım, hakaretler işittim, dayak bile yedim, hayatım boyunca sevilen, övülen, gıpta edilen biriyken sevdiğim adam tarafından bunlara maruz bırakılmaya katlanamıyorum.

onu güleryüzle karşılamadığım, sıcak davranamadığım, sevgi gösteremediğim sürece dün geceki kavgaları da sürekli yaşayacağız.
çıkmazdayım.
Eşim düzelir mi herşey yoluna girer mi, yoksa geçici bir değişkenlik mi, yine aynı şeyleri yaşar mıyım diken üstündeyim.

ben kimseye kolay kolay boşanmak kelimesini kullanmam.
zaten burada kime boşan deniliyorsa 100%80 geri tepiyor.

Ama canım sen akıllı ve gururlu birisin
bence bu adamdan sana hayır gelmeZ.

çünkü o yolunu seçmiş.
yaşınız kaç bilmiyorum ama
küçük değildir herhalde:26:

iyiki çocuğun yok.bu kadar problemin içinde birde küçük bir yavru dusunemiyorum.

birde şöyle birşey var.
bir adam alkolik olur=mücadele edersin.
bir adam eşine şiddet uygular=affedersin yada affedemezdin
bir adam sadece aldatır=şans verirsin_vermezsin

ama canım seninkin de bu saydiklarimin hepsi var:47:
hangi birini unutup affedeceksin.....Allah yardım etsin....

benim ısrarla üzerin de durduğum konu şiddet görmüş olman.kimse hakketmez şiddet görmeyi,üzerine sen bir de msj larını yakalıyorsun alkol de tuzu biberi olmuş.bir kere geliyoruz şu hayata kimsenin zehir etmesine izin verme derim.şüphe insanı bitirir

hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız. Benimki anladığım kadarıyla biraz daha ağır ve tekrarlanan şeyler ama... Senin eşin pişman olmuş ve sonrasında yaşatmamış tekrarlamamış sanırım.
Seni anlayabiliyorum, yanında duran bir ailen olduğu için çok şanslısın belki birazda onlardan çekiniyordur. Benim eşim beni biraz seviyorsa şu an duruldu ve alttan alıyor,devam ediyor benimle bende kendimi böyle avutuyorum.

Sen doğru olanı yapmışsın şans vererek, hele ki sürekli yaşamadığınız, ilk kez yaşanılan bir problemse, doğru karar.

Umarım herşey iyi gider.

evet dedım ya bende yasadım vajnsms ıllet bırsey ciftleri geriyor , cinsellik mutluluk ve rahatlama olarak tabir edilir aslında. Rahatlamayan bedenler çatışabılır. Yaptıkları çok yanlış şiddet falan saygıyı yıtıren ınsan herseyden ümidini kesip birseylere sığınır bakın bunları hem yaşamış hemde iletişimci olarak yazıyorum, geçinmek anlaşmak sanat meselesi evlilik başlı başına sanat. Fevri hareketleri terk ettiğimiz gün anlayacağız hatalarmızı savaşan insanlar sevişemez bu gercek. Kadınla erkek bir değildir, kadın kızınca farklı düşünür acındırır erkek kızdığında acıtır! Bunu unutmamalı.

Evet dedım ya bende yasadım vajnsms ıllet bırsey ciftleri geriyor , cinsellik mutluluk ve rahatlama olarak tabir edilir aslında. Rahatlamayan bedenler çatışabılır. Yaptıkları çok yanlış şiddet falan saygıyı yıtıren ınsan herseyden ümidini kesip birseylere sığınır bakın bunları hem yaşamış hemde iletişimci olarak yazıyorum, geçinmek anlaşmak sanat meselesi evlilik başlı başına sanat. Fevri hareketleri terk ettiğimiz gün anlayacağız hatalarmızı savaşan insanlar sevişemez bu gercek. Kadınla erkek bir değildir, kadın kızınca farklı düşünür acındırır erkek kızdığında acıtır! Bunu unutmamalı.

1 yıl sonra tamamen rahatlayabilirim maddi anlamda, dediğiniz gibi o sürede eşimi gözlemlemlicem.
olmasını düzelmesini çok isterim o benim ilk aşkım. ama hayatım boyunca yaşamadığım, yaşamayı ummadığım şeyler yaşadım. utancımdan anlatamadığım şeyler de var.
zannediyorum birazda arkamda yanımda bir ailem olmamasından cesaret buluyor ve bu kadar rahat davranıyor.
bir de ben çok fazla affettim. (8 aylık evlilikte en az 6-7 kez ayrılık aşamasına gelip, boşanmadan bahsettik) alkol aldı sorun çıkardı affettim, mesajı yakaladım affettim, nasılsa affeder düşüncesiyle çok daha rahat davranabilir şu an.
ve benim onurum yerlebir

içimden geldiği gibi davranırsam soğuk, suratsız olurum. ve dün geceki kavgaları yaşarız.
rol yapar sıcak, sevecen davranırsam kendime saygımı yitiricem.

Ozaman şunu yap.
Zaten şu sıralar etrafında pervane oluyormuş al karşına açık açık konuş.
Ama sana bir şans daha veriyorum deme.
Ben sana karşı soğuduğumu hissdiyorum gibi tüm hislerini ve düşüncelerini anlat. Ondan ayrılmama sebebinide anlat, şuan ikimizede zaman veriyorum maddi şartlarımın olgunlaşmasını bekliyorum eğer bu süre zarfında kendini toparlamazsan ben artık mücadeleden vazgeçicem diye açıkça belirt amacını. Ve ekle, bu süre zarfındada beni kendi halime bırak, çok yırandım ve zorlayarak aşık kadın rolü yapamıyorum. O aşkı tekrar kazanacak olan sensin de.
Bana zaman ver, üstüme gelme bırak içimden geldiği gibi davranayım olursa zaten eskisi gibi oluruz olamazsamda zorlamanın alemi yok de ve topu ona at.
Onu zamanla affedeceğini bilsin ki iki gün sonra oda pes edip eski haylazlıklarına dönmesin. Ama sende eski olayları ısıtıp ısıtıp önüne koyma. Zamana bırak herşeyi.

bi kaç ay öncesine kadar oldukca yuklu borcları vardı eşimin, birazda o sebeple sorunlar yasadık, şimdi onu kapattı ve para mevzu kapanınca bariz bir şekilde düzelmeler yaşadık ama alkole gecıcı olarak ara vermiş olmasından cok korkuyorum, çünkü içtiğinde kendi olmaktan çıkıyor, abartarak içiyor, ve neler yaptığını yazdım.
para konusunda zaten berbattır. parası oldugunda deli gibi harcamalar yapar. bir evimiz yok mesela ve asla olacagını sanmıyorum bu sekılde.
bana da jestler yapar ama sorumluluk bilinci gelişmemiş maalesef

Anladım allah sabır versin ne diyim ama iyi takip et eşini derim ve kesin kararlı gözük ya peşinden gelir yada seni tamamen kaybeder sakın yüz verme 1kere affedersen yolu açmış olursun ve devamı da gelir emin ol . Çok yerinde kararlar ve dik dur söyleyebileceklerim bunlar son olarak da asla ve asla sorhoştum ondan attım mesaj gibi söylediğine inanma ve sözünün devamını getirmesine izin verme kestirip at çok büyük suç işlemiş gibi yap . Seviyorsa seni içten ya bu evliliği kurtarır hatasını anlayıp olgunlaşır yada siizi çok zora sokar bu durum . Biraz sabır ve gayret edin .

6 yıl çıktık,8 aydır evliyiz diyorsun.7 yıl önceki kızın tel numarasını mı hatırlıyor yani??

Son düzenleme:
Back
X