Merhaba
Eski bir üyeyim, sürekli formu takip ederim ama şifremi unuttuğumdan yeni üyelikle giriyorum.
Eşimle olan sorunlarımdan bahsetmek, fikir almak istiyorum arkadaşlar.
İçimi dökmeye, rahatamaya ihtiyacım var.
Konuşacak, dertleşecek ne ailem, ne arkadaşım var.
Eşimle 6 yıl flört ettik ama birbirimizi iyi tanıyamadık çünkü hep ayrı şehirlerdeydik, internette telefonda görüşür, 2 ayda bir buluşabilirdik.
Çok sıcakkanlı, sevecen, mutlu bir ailede büyümüş ve anlayışlı biridir.
Flört dönemimizde sorunlarımız ayrılıklarımız oldu ama bunu aradaki mesafeye bağlayarak büyütmedim, evlilikten korkmadım.
Çok fazla kişilik farklılıklarımız var. Asla aynı şeylerden hoşlanmaz aynı şeyden bahsedemeyiz. Sadece birbirimizi severiz. Bu farklılıklar evlenmeden önce toz pembe tabi, aşılır gibi geliyor.
6 yılın sonunda evlendik ve 8 aydır evliyim. Evliliğimin ilk 3 ayında vajinismus problemi yaşadım, büyük tartışmalarımız, kavgalarımız oldu bu sürede, eşim benim için önemli değil vs desede gece geç gelmeler,gelmemeler, sudan sebeplerle kavga çıkarmalar, kaba davranmalara başlamıştı, ben de bunu aşamama psikolojisiyle sürekli sorun çıkarıyor, kendimi de onu da mahvediyordum.
3. ayın sonunda bu sorunu aştık ama geçen aylarda o kadar sık ve büyük kavgalar etmiştikki tedavisi bizim için zor olacaktı.
Birbirimize vurmuştuk bile. ben asla alttan alamayan, inatçı, dik bir kişiliğe sahibim. neyseki eşim tam tersi, hep durumu o kurtardı diyebilirim.
Tam bişileri aşıyoruz, yoluna koyuyoruz derken, eşimin alkol sorunu başladı, her gün (abartmasada) içerek eve gelmeler...
ben inancım ve karakterimden dolayı asla böyle bir şeyi onaylamadım, yine kavgalar başladı.
baktım vazgeçmiyor, bu kez biraz taviz verebilirim diye düşündüm ve haftada 1e indirirse masasını bile benim hazırlayabileceğimi söyledim, yaptımda.. ama azaltamadı.hatta bazen zil zurna eve geldiği, arkadaşlarının eve taşıdığı oldu.
Konuşmaya çalıştım, nedir problem, içkiye sarılma sebebi ne öğrenmeye çalıştım; seviyorum alkolü cevabını aldım.
en son 1 ay önce sabah telefonunda bir mesaj gördüm, eski sevgilisine atılmış bir aşk mesajıydı, gece eve yine arkadasları getirmiş,feci durumdaydı. sabah gördüm ve uyandırıp yüzüne fırlattım açıklama bile yapmadı. takıldığı tek şey beni nasıl böyle uyandırırsın, kavga ettik, birbirimize vurduk, ben evi terkettim (gidebileceğim bir ailem yok) bütün gün sokaklarda dolaştım, ne yapacağımı düşündüm, küçük bir ev bulup kendime yeni bir hayat kurmaya karar verdim. (bu sırada gün boyu ailesi ve kendisi aradı ve msj attılar hiç birine cvp vermedim)
sonunda annesiyle konuştum ve dava açacağımı, planımı yaptığımı, bir kaç parça kıyafet almam gerektiğini söyledim, yalvar yakar bir kez konuşmayı rica etti kıramadım. eşim çok sarhoş olduğunu ne yaptığını hatırlamadığını, çok pişman olduğunu söyledi (ne yaptığını hatırlamayan adam eskı sevgılısının tel numarasını hatırlayıp msj atabılıyor) gidecek bir yerim olmadıgından ve kendi adıma kredi borclarım oldugundan bir süre kendimi toparlayna kadar kalmaya karar verdim, o günden beri eşim alkol kullanmıyor, fiyaskosu yok ama ben çok soğudum (anlatmadığım onlarca olay oldu geçen 8 ayda) eve geldiğinde sıcak davranamıyor, güleryüzle karşılayamıyorum. yapmacık sevgi gösterisi de yapamıyorum.
dün gece bunun kavgasını ettik. neden bu kadar asık suratlısın-bir güler yüz göster vs... yine sesler yükseldi içimdekileri döktüm. yapamıyorum dedim, o kadar çok şey sığdırdınki 8 ayıma hiç biri gitmiyor hafızamdan-gözümün önünden.
ne eski sıcaklığım ne saygım kaldı eşime karşı arkadaşlar.
henüz gencim ve işim var. dediğim gibi maaşım kendi kredi borçlarımı ödeyip ayrı bir ev masrafını karşılamaya yetmez ama bu şekilde de kendimi onursuz hissediyorum. defalarca aldatıldım, hakaretler işittim, dayak bile yedim, hayatım boyunca sevilen, övülen, gıpta edilen biriyken sevdiğim adam tarafından bunlara maruz bırakılmaya katlanamıyorum.
onu güleryüzle karşılamadığım, sıcak davranamadığım, sevgi gösteremediğim sürece dün geceki kavgaları da sürekli yaşayacağız.
çıkmazdayım.
Eşim düzelir mi herşey yoluna girer mi, yoksa geçici bir değişkenlik mi, yine aynı şeyleri yaşar mıyım diken üstündeyim.